Keresés

Részletes keresés

akirschner Creative Commons License 2011.02.20 0 0 4661

Boldog születésnapot!

... és újabb 5000km-en belüli koncertet!

Előzmény: cirrocumulus (4660)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.02.20 0 0 4660

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT, SOLARIS :o) - koncertekkel, további nagyszerű zenékkel !!!

és Isten éltesse Gömör Lacit is ezen a napon!

localhost Creative Commons License 2011.02.13 0 0 4659

Utórengéseket! :))

Reméljük a január végi földrengés Oroszlányban nem ennek az elő-utórengésnek volt jele :))

Előzmény: cirrocumulus (4658)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.02.10 0 0 4658

Attila pár napja írta ezt

az iwiw-es Solaris Klub üzenőfalán:

cirrocumulus Creative Commons License 2011.02.08 0 0 4657

Ha FIGYELMESEN olvastad volna el a 4648-as hozzászólásba beillesztett dolgokat, akkor most nem kéne semmiért elnézést kérned........

Hiszen semmi újabb infó nem került elő azóta, kizárólag ebből a kettőből lehetett leszűrni az eddigieket.

Előzmény: harkarcsi (4656)
harkarcsi Creative Commons License 2011.02.08 0 0 4656

Elnézést kérek minden rajongótól akit esetleg megbotránkoztattam.

Nekem ezidáig nem volt egyértelmű, hogy nem egy olyan koncertről van szó amelyiken a Sturcz kvartett Solarist játszik.

A 4652-es üzenetemben azt akartam kifejezni, hogy természetesen nagyon is érdekelne egy olyan koncert is ahol a Sturcz kvartett játssza a solaris "örökzöldjeit", de egy Solaris koncertnek jobban örülnék. Számomra most derült ki, hogy félreértésben voltam.

Előzmény: cirrocumulus (4653)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.02.08 0 0 4655

Abból, hogy Attila hírzárlatot rendelt el, szerintem a Napnál is világosabb, hogy zajlik már valamiféle szervezés a háttérben.......

Ezt nagyszerűen meg is fogalmazta Szabados Gyuri rajongótársunk, Attila hírére reagálva :o)

Előzmény: cirrocumulus (4654)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.02.08 0 0 4654

"engem igencsak felvillanyoz egy ILYEN Solaris koncert lehetősége!"

Semmi konkrétumról nem tudni még, de engem már maga a lehetőség is nagyon felvillanyoz !!! :o)

Beillesztem újból az 1. mellékletet is, mert ebben ígéri azt nekünk Attila, hogy amint lesznek konkrétumok, szól majd !!!

Tehát a mi feladatunk egyelőre az, hogy drukkoljunk, hogy a lehetőség VALÓSÁGGÁ válhasson minden SOLARIS-rajongó és más érdeklődők legnagyobb örömére :o)

Előzmény: cirrocumulus (4653)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.02.08 0 0 4653

Veled ellentétben engem igencsak felvillanyoz egy ILYEN Solaris koncert lehetősége!

Ahol vonósnégyes átiratban IS hallhatunk majd Solaris-dalokat!

+ ha még Ian Andersont is sikerül megnyerni közreműködőnek :o)))

Amire, a lentiek alapján (hogy a JT már hosszú évek óta együttműködik a Sturcz Qartettel), van is reális esély!

Micsoda pazar koncert lesz ez, ha összejön Attila terve! Inkább drukkolnunk kéne ehhez nagy erőkkel :o)))

Ismételten beillesztem azt a részt, ahol Attila ötletei olvashatók:

Előzmény: harkarcsi (4652)
harkarcsi Creative Commons License 2011.02.08 0 0 4652

Természetesen engem is nagyon érdekel ez a lehetőség, de azért egy kicsi üröm, hogy a 'Solaris-koncert' kifejezés nekem mást takar.

Előzmény: cirrocumulus (4648)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.02.07 0 0 4651

:o)))))

Előzmény: pobeda (4650)
pobeda Creative Commons License 2011.02.07 0 0 4650

Nem tudtam,akkor reméljük mihamarább lesz belőle valami.

Előzmény: cirrocumulus (4649)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.02.07 0 0 4649

A Sturcz Quartet-ről annyit kell tudni, hogy már 2003 óta együttműködnek a Jethro Tull-lal!

Tavaly is együtt léptek föl a paksi Gastroblues Fesztiválon.

De gyakran játszanak Al Di Meola koncertjein is.

Előzmény: cirrocumulus (4648)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.02.07 0 0 4648

Érdemes regisztrálni a Facebook-ra és ott figyelemmel kísérni Attila dolgait :o) 

Előzmény: harkarcsi (4647)
harkarcsi Creative Commons License 2011.02.07 0 0 4647

"Mindenesetre a szervezés már javában folyik SOLARIS-koncert ügyében............... :o)))"

TESSÉK???? 

Előzmény: cirrocumulus (4646)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.02.05 0 0 4646

Igaza van kayleigh-nek: az előzményből teljesen nyilvánvaló, hogy kikről van szó :o)

Ha a SOLARIS játszana Krakkóban márciusban, azt biztos nem így és nem most tudnánk meg :D :D :D

Mindenesetre a szervezés már javában folyik SOLARIS-koncert ügyében............... :o)))

Előzmény: localhost (4643)
kayleigh Creative Commons License 2011.02.04 0 0 4645

Miért fosztod meg a kedves topiktársakat annak a lehetőségétől, hogy visszalapozzanak néhány hozzászólásnyit? :-)))

clavicula Creative Commons License 2011.02.04 0 0 4644

Bevallom egy pillanatra nekem is tátva maradt a szám, azt gondolva, hogy.... de aztán értelmeztem a helyzetet és szomorúan szipogtam kettőt...

localhost Creative Commons License 2011.02.04 0 0 4643

Csak az utókornak megörökítve: Itt a zenekar nem a Solaris, hanem a Quantum Fantay - amelyik koncertezik

Előzmény: kayleigh (4642)
kayleigh Creative Commons License 2011.02.03 0 0 4642

Esetleg valakit érdekelhet: a zenekar március 26-án Krakkóban lép fel.

Előzmény: clavicula (4596)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.02.02 0 0 4641

Átküldtem a linket.

Szia :o)

Előzmény: zotyó1979 (4640)
zotyó1979 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 4640

Én is szeretném, ha elküldenéd a HOMOKÓRA-paródiát, ha lehetséges.

Előzetes köszönetem érte!!!

Üdv!

Tompoxx Creative Commons License 2011.01.31 0 0 4639

Februári Tompox klub.

Február 11-én (péntek) 20 órakor, az óbudai régi harisnyagyár területén (Bpest. III., Bogdáni út 1.)
Belépő most is 500 Ft.

Vendég: Galántai Zsolt (Baba Yaga, Ossian). Zsolttal kapcsolatos érdekesség, hogy Ő volt a Solaris egyik technikusa a nyolcvanas évek elején,

de már akkor is inkább zenélt volna, mint pakolt. Próbákon betéve tudta az összes Solaris számot.

Az idő igazolta, hogy dobosnak jobb, mint technikusnak.

Gyertek sokan.

Sorompós bejárat után jobbra az épület alatti átjárón, aztán balra.

1

cirrocumulus Creative Commons License 2011.01.30 0 0 4638

Átküldtem :o)

Akinek még kell a paródia linkje, szóljon nyugodtan.

Előzmény: cirrocumulus (4637)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.01.30 0 0 4637

Szia :o)

HOMOKÓRA paródia: feltöltöm újból és átküldöm Neked aí linket.

* * *

Solaris mini LP-k...........

Igen, lehet csatlakozni :o)

A sráccal napokon belül ellátogatunk a Solaris Hanglemezboltba és az ottani Pétert megpróbáljuk rábeszélni, hogy rendeljen több példányt ebből a két mini LP-ből!

Tkp. az lenne a jó, ha tudnánk toborozni jónéhány embert, akik akarnak vásárolni ezekből az újabb SOLARIS kuriózumokból, nagyobb eséllyel tudnánk Pétert rávenni a rendelésre!

Talán nem légből kapott az ötlet, hiszen korábban a régi japán Marsbélit is árusította :o) 

Előzmény: Törölt nick (4636)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.01.27 0 0 4635

Az szerintem senki számára nem volt kérdés eddig sem, hogy a japán kiadású Marsbélit Japánban gyártották és nem itthon :o) Nem szorultak a segítségünkre éppen a japánok :o)))

És hát a tegnap bemásolt, CD-füzetbeli 7. oldali szöveg végén lévő dátum a legelső Videoton CD-nél is korábbi:

a hivatalos japán kiadványból

* * *

"A hamisitvány simán lehet, bár én inkább a CD kiadás hiánya miatt kiszolgált keresletnek hivnám."

Igen, csakhogy nem itthon volt az a kereslet, egyelőre...... Épp azért, amit Te is írtál, mert nálunk akkoriban még nem is léteztek CD-k, a CD-lejátszók is igen drágák voltak az itthoni viszonyokhoz képest.

Úgyhogy nem hinném, hogy itthoni hamisítványról lenne szó, kinek tudták volna itthon, akkortájt eladni....

Ezt pedig Robi mesélte ebben a zenekari interjúban - BEHARANGOZÓ -, a jelek szerint erről vagy egy nagyon hasonló hamis CD-ről:

"Brazíliában volt az első olyan élményünk, hogy kalóz-CD-t írattak alá. Egy nem létező CD-t. Ott árulták, vettem is egyet, 30 dolláromba került... Van egy Marsbéli krónikák CD-m, ami az eredeti bakelitről másolt, és még rajta is van a felirat, hogy a hangfelvételt a törvény védi... :) Ezek irtó jópofák. Amikor először mentünk Mexiko Citybe koncertezni, mentünk a színház felé, a járdára ki volt rakodva mindenféle relikvia. Póló, bögre, amit el tudsz képzelni, minden. Hamis póló fotóval, CD, kazetta, még olyan kazetta is volt, aminek más volt a borítója, mint ami benne volt... Mindegyik hamis Solaris volt, csak összekeveredtek. Nagyon megijedtek az árusok, amikor látták, hogy mi jövünk oda, de mondtuk nekik, hogy maradjanak csak ott nyugodtan :) - Ezek nagyon jó dolgok, igazából ez az, amiért megéri csoinálni az egészet. - Tudod, ezért jó a fél-profizmus - ha profik lennénk, akkor hogy bosszantana minket, hogy ott másolják a lemezünket?!"

:o))))))))))))

Előzmény: kozakz (4634)
kozakz Creative Commons License 2011.01.26 0 0 4634

A hamisitvány simán lehet, bár én inkább a CD kiadás hiánya miatt kiszolgált keresletnek hivnám.

Egyébként ez az infó a Videoton oldaláról van és valószinű, hogy nem itthon gyártották a Japanban kiadott Cdket mondjuk liszencz alapján:

A CD világpremierje 1984-ben volt, s a Videoton Kompaktlemez-gyártó Kft. 1988. december 5-én indította el az első CD gyártását az „István a király” c. rockopera válogatás albumával.  

Előzmény: cirrocumulus (4632)
pobeda Creative Commons License 2011.01.26 0 0 4633

A $ jelek meg villogtak a szemében. :)

Előzmény: cirrocumulus (4632)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.01.26 0 0 4632

HAMISÍTVÁNY..........

Azt írta Robi, hogy egy ehhez hasonlót Ő is vett Rio-ban.....

Előzmény: cirrocumulus (4631)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.01.26 0 0 4631

Bakker, hát ilyen nincs...............

Csak nem hagyott békén ez a START dolog és rákerestem így is....

Áááááááááááá, mondjátok már, hogy csak álmodom!

Ez hogyan lehet?????????

Start SCDM 17819

Ezen a linken tisztán olvasható a CD hátsó borítóján: MADE IN HUNGARY 1988 START

Na de ilyen hátoldala meg egyik Marsbéli-kiadványnak sincs !!! Akkor ez honnan???

És itt: ez meg egy kifejezetten START oldal!

És akkor erről hogyhogy senki semmit nem tudott?????

Ha ez tényleg magyar kiadvány (ráadásul a START a Hungarotoné volt), akkor miért adta ki 1995-ben CD-n a Hungaroton a Marsbélit? Hiszen 7 évvel korábban már kiadta... Vagy??? Mi ez az egész????????

Ááá, ez olyan, mintha álmodnék, megyek is aludni, reggelre biztos nem lesz mááár :o)))

Írtam az előbb Robinak és Attilának, kíváncsi vagyok a válaszra!

Előzmény: kozakz (4629)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!