Elnézést kérek minden rajongótól akit esetleg megbotránkoztattam.
Nekem ezidáig nem volt egyértelmű, hogy nem egy olyan koncertről van szó amelyiken a Sturcz kvartett Solarist játszik.
A 4652-es üzenetemben azt akartam kifejezni, hogy természetesen nagyon is érdekelne egy olyan koncert is ahol a Sturcz kvartett játssza a solaris "örökzöldjeit", de egy Solaris koncertnek jobban örülnék. Számomra most derült ki, hogy félreértésben voltam.
"engem igencsak felvillanyoz egy ILYEN Solaris koncert lehetősége!"
Semmi konkrétumról nem tudni még, de engem már maga a lehetőség is nagyon felvillanyoz !!! :o)
Beillesztem újból az 1. mellékletet is, mert ebben ígéri azt nekünk Attila, hogy amint lesznek konkrétumok, szól majd !!!
Tehát a mi feladatunk egyelőre az, hogy drukkoljunk, hogy a lehetőség VALÓSÁGGÁ válhasson minden SOLARIS-rajongó és más érdeklődők legnagyobb örömére :o)
HOMOKÓRA paródia: feltöltöm újból és átküldöm Neked aí linket.
* * *
Solaris mini LP-k...........
Igen, lehet csatlakozni :o)
A sráccal napokon belül ellátogatunk a Solaris Hanglemezboltba és az ottani Pétert megpróbáljuk rábeszélni, hogy rendeljen több példányt ebből a két mini LP-ből!
Tkp. az lenne a jó, ha tudnánk toborozni jónéhány embert, akik akarnak vásárolni ezekből az újabb SOLARIS kuriózumokból, nagyobb eséllyel tudnánk Pétert rávenni a rendelésre!
Talán nem légből kapott az ötlet, hiszen korábban a régi japán Marsbélit is árusította :o)
Az szerintem senki számára nem volt kérdés eddig sem, hogy a japán kiadású Marsbélit Japánban gyártották és nem itthon :o) Nem szorultak a segítségünkre éppen a japánok :o)))
És hát a tegnap bemásolt, CD-füzetbeli 7. oldali szöveg végén lévő dátum a legelső Videoton CD-nél is korábbi:
a hivatalos japán kiadványból
* * *
"A hamisitvány simán lehet, bár én inkább a CD kiadás hiánya miatt kiszolgált keresletnek hivnám."
Igen, csakhogy nem itthon volt az a kereslet, egyelőre...... Épp azért, amit Te is írtál, mert nálunk akkoriban még nem is léteztek CD-k, a CD-lejátszók is igen drágák voltak az itthoni viszonyokhoz képest.
Úgyhogy nem hinném, hogy itthoni hamisítványról lenne szó, kinek tudták volna itthon, akkortájt eladni....
Ezt pedig Robi mesélte ebben a zenekari interjúban - BEHARANGOZÓ -, a jelek szerint erről vagy egy nagyon hasonló hamis CD-ről:
"Brazíliában volt az első olyan élményünk, hogy kalóz-CD-t írattak alá. Egy nem létező CD-t. Ott árulták, vettem is egyet, 30 dolláromba került... Van egy Marsbéli krónikák CD-m, ami az eredeti bakelitről másolt, és még rajta is van a felirat, hogy a hangfelvételt a törvény védi... :) Ezek irtó jópofák. Amikor először mentünk Mexiko Citybe koncertezni, mentünk a színház felé, a járdára ki volt rakodva mindenféle relikvia. Póló, bögre, amit el tudsz képzelni, minden. Hamis póló fotóval, CD, kazetta, még olyan kazetta is volt, aminek más volt a borítója, mint ami benne volt... Mindegyik hamis Solaris volt, csak összekeveredtek. Nagyon megijedtek az árusok, amikor látták, hogy mi jövünk oda, de mondtuk nekik, hogy maradjanak csak ott nyugodtan :) - Ezek nagyon jó dolgok, igazából ez az, amiért megéri csoinálni az egészet. - Tudod, ezért jó a fél-profizmus - ha profik lennénk, akkor hogy bosszantana minket, hogy ott másolják a lemezünket?!"
A hamisitvány simán lehet, bár én inkább a CD kiadás hiánya miatt kiszolgált keresletnek hivnám.
Egyébként ez az infó a Videoton oldaláról van és valószinű, hogy nem itthon gyártották a Japanban kiadott Cdket mondjuk liszencz alapján:
A CD világpremierje 1984-ben volt, s a Videoton Kompaktlemez-gyártó Kft. 1988. december 5-én indította el az első CD gyártását az „István a király” c. rockopera válogatás albumával.
És akkor erről hogyhogy senki semmit nem tudott?????
Ha ez tényleg magyar kiadvány (ráadásul a START a Hungarotoné volt), akkor miért adta ki 1995-ben CD-n a Hungaroton a Marsbélit? Hiszen 7 évvel korábban már kiadta... Vagy??? Mi ez az egész????????
Ááá, ez olyan, mintha álmodnék, megyek is aludni, reggelre biztos nem lesz mááár :o)))
Írtam az előbb Robinak és Attilának, kíváncsi vagyok a válaszra!