A vadiúj Pioneer 108-as DVD-íróm nem írja rendesen az audio CD-t...
DAO módban teljesen hülye helyekre rakja a számok közti jelet :-( A Panasonic discmanem meg sem találja a nótákat, ha léptetem. A PC legalább megtalálja, de nem oda ugrik, ahol tényleg a számok kezdődnek. TAO módban OK, de ez nem igazán vígasztal.
Tudtok erről valamit?
Ilyenkor lehet reklamálni a boltban, vagy beveszik két hónapra, és közlik, hogy nem tudták a szervízben rekonstruálni a hibát?
Most CD-írásra visszakerült a régi jó kis LG 52x-esem, az eddig egyet sem rontott.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy mikor esetleg SVCD-t írok és a filmem feliratos, de a felirat külön van, hova helyezzem be a fájlt?Vagy csak az az egy megoldás van, hogy rákonvertálom és úgy írom ki?
Zolcsi Baba válasz erre <forum.cgi?a=mf&t=9003662&qm=25130883> | adatok <forum.cgi?a=u&su=27601> | e-mail <mailto:z_baba@freemail.c3.hu> 2002.09.06 14:53 (6071
Háj ! Mivel /szokás szerint... :o)/ rettenetesen ügyi voltam, így "a beígért, és a tömegek által követelt" Nero-help-álá-Zolcsi most gyün, nem hétfőn... :o) Még egy dolog: ájm szarri, szó szarri... de én csak az angol Nero-t értem, ezért az MP3->Audio CD konverzió témakörben megtartandó nagydoktori védésem erre fog vonatkozni... :o) Télleg nem arcozok; nem értem a magyarítását; nem vagyok jó angolos, de ángliusul megy a dolog, magyarul meg nem nagyon... :o( Tehát vágjunk bele... :o) Nero indít -> New , vagy ha Wizard-os vagy, akkor..... Close Wizard, vagy elfelejtheted az egész következő litániát... :o) Bármikor átválthacc vissza, ha kész vagy. New Compilation -> Audio CD Fülecskék: 1. Audio CD: Write CD text on CD -> igen vagy nem. Ha tunnya a pörkölőd a CD Text-et, és szeretnéd is, bekatt marad, és akkor Title, Artist minima kitölt... 2. CDA Options: MINDIG Diskspace Strategy-t kell választani, ha azt akarod, hogy asztaliban le tudd játszani, mert csak így tudja DAO-ban megírni !!! Itt jelölöd ki azt a drive-ot is amit egyébként grebbelésre használnál (itt viszont nincs igazán jelentősége, mivel valszeg vinyóról megy az mp3-koverzió...). Audio read speed-et oda állítod, ahová jólesik; ha mániákus audiofil vagy, akkor a legkisebb sebességet válaszd a grebbhez... Remove silence at the end of *.cda tracks: a trekvégi digi pauzát tünteni el -> bekatt Track reference setting-> Cache the track on harddisk before burning: FONTOS, hogy bekatt legyen, a DAO miatt és pufferalucsorgásbufferunderrun ellen... 3. Burn: Write -> bekatt, Finalize CD-> bekatt (ha multiszessönben adatot akarsz még írni az audio-rész után /pölö videoklippp a bandától../, akkor kikatt) , Write Speed -> az íród minimális sebessége. Lehet a max is, de az nagyon nem ildomos itt... ;o) Write method: DAO vagy DAO/96 (ha az íród szubkódolvasása f@sza, akkor engedi mindkettőt...) ! Ha DAO/96, akkor nincs semmi gatyázás, lezárja, és van egy szabvány audio cédéd. Ha a DAO bekatt, Finalize kikatt, akkor jobb helyeken eztet hívják SAO-nak. Ha így csinálod, már ezt is tud(hat)ja olvasni asztali cuccos, de jobb a békesség... Konklúzsön-> SAO-t csak akkor érdemes használni, ha adatot akarsz még tóni a végire nekijek. Ha netán olyan VACZAK 2x/1x/4x típusú írója van valakinek, amelyik nem tudja a SAO-t, akkor értelemszerűen a DAO kiválasztásakor nem tud játszani a Finalize csekkbokszszal, mert szürke lesz a szentem...de korrekt "narancskönyv" (talán...??) szerinti audijjót akkor is tud vésni. Number of copies: mindenki képességei, és pénztárcája+szükségletei szerint... ;o) Burn-Proof: ha tudja a kicsike, úgyis kiválasztod magadtól is... :o) És most megbököd a NEW gombot... Ha van m3u-d /tehát pölö egy albumot akarsz visszaírni/ dregendrappal megfogod, és rárántasz ! Az se rossz, amire gondoltál, de a te a Nero "Audio1" című projektablakára teszed mindezt... :o)) Kapsz egy 'Adding file(s)' vindót, és a referenciákat megnézi, hogy olvasható-e, mp3 alatt nem avi van-e esetleg, stb. Ha mindent rendben talált, akkor látni fogod alul, hogy mennyi helyed van még a cödön. A módszer szóló mp3-aknál ugyanez; egyesével, de csoportosan is hajigálhatsz rá. Ha korrektül meg volt írva az ID3Tag és/vagy az m3u, akkor a trekkek CD Text beírása is megvan. Ha nem, akkor (szerintem...), előtte érdemes a Winamp-ban (vagy bármilyen más tegszerkesztővel...) megcsinálni, mert ott egyszerübb, és az mp3-ban is meglesz, nemcsak az audión. De itt is megteheted: jobb katt a trekk(ek)en, és Properties, és kűdöd az arcába a szöveget. Azt javaslom a propertíz-dógot egy Ctrl-A után csináld, mert akkor mingyá' több minden fontosat is tucc csinányi. 1.Beírhatod az előadót, lemezcímet. Protection-t ne nagyon kattints; "Szeressük egymást, gyerekek..." ;o) 2.Pause-nál beírod a nullát, főleg, ha szétszedett koncertet akarsz újraegyesíteni !!! Ha viszont szépen, pontosan /álá TAO.../ 2 szekes szüneteket akarsz, lelked legyen rajta. 3.Mindenféle filtereket használhatsz /a L**ton Yellow Label-en kívül... :o)/. Én csak egyet javaslok, és azt is csak akkor, ha kompilésönt csinálsz, és erőst különböznek a szintek: a Normalize-t, és a difót RMS-el, és 20%-al. SZVSZ minden filter meghamisítja a múzikot, tehát csak végszükségben. Az Equalizertől /hangmérnökön kivűl.../ óvók mindenkit /ők pedig nem foglalkoznak mp3-al... :o)/. A Declick-ben nem hiszek igazán; ami egyszer sz@rul lett grebbelve, az sz@r is marad; az LP-khez meg nem nyúlok, legyen csak eredeti, zajjal együtt. A Karaoke-t meghagyom a japcsiknak, a Stereo Widening és az Echo szintén csonkítás, ezzekel én elvből nem foglalkoztam/foglalkozom. Aszondom: amit Pitta egyszer lekótázott, és felnyesett cédére, aztat én MINDIG UGYANÚGY szeretném hallgatni, bekápot készíteni róla, stb.... A Hiss reduction-nel lehet a vinyl LP-kre bepróbálkozni; a véleményem látható fentebb az ilyetén "fajtalanságokról"... :o) Tiknó-,hausz-, és egyéb őrülteknek+házibulira lehet használni esetleg a FadeIn-Fadeout-ot, hogy folyamatosan gurujjon a szekér.. Ha egyesével vannak kijelölve a trekkek, akkor jobb egérre "meg lehet híni" az Audio Editor-t. JUST FOR EXPERTS !!!! Szétk*rhatod az egész kompilléssönödet, a trekkjeidet, ha elkezdesz a gepekkel, illetve az effektekkel babrálni. Ha ilyened támadna, akkor inkább Feurio vagy EAC, de ott is veri óvatosan... Tulképpen meg is vónánk. "Opens the Write CD dialog", oszt vrite, bele az orcájába... :o) Talán mondanom sem kell, hogy Audio->Audio, illetve wav->Audio válogatás készítése is ugyanígy megy, csak cda-kat, illetve wav-okat ragadsz fülön. Ha valóban 13 cd-ről akarsz összeállítani egy válogatást, és 1 azaz egy darab író van csak a gépedben, és semmilyen más ROM-os jellegű dolgod nincsen, akkor viszont megőszülsz; erre (is) a legjobb a Feurio. Hááát, hajrá ! :o)
Adatmódban írd ki, ha már kész anyaggal rendelkezel! Az elöbbi 3 opció arra való, hogyha megfelelő formátumu alapanyagod van, akkor őkelme a fenti formátumokra konvertálja. Pl. mp3-ból csinál neked sima audio cédét.
Tudom, hogy nagyon buta a kérdésem, de nem akarok cdt rontani. mp3 formátumú zenét szeretnék cdre kiírni, hogy kutyaközönséges cd játszóban hallgathassam a kocsiban.
Néroval írnám, ahol az express/audio opció alatt van 3 lehetőség;
wma, mp3 és asszem audio lemez.
Melyiket kell választanom; az mp3at vagy az audio lemezt?
Sziasztok! Kovetkezo problemam van, talan tudtok segiteni. IBM Thinkpad R40e, 2.4 GHz, 512 MB RAM, belso TEAC DW-224E iro (CDRW/DVD), OEM XP home oprendszer SP1-gyel. Vadi uj, egy honapja vettem. Ujabban audio CD irasa kozben hibauzenettel neha leall. A Feurio status-ablaka azt irja ki, hogy DEVICEIOCONTROL-ERROR (ezt nem tudom ertelmezni). Utana rogton megjelenik egy "ibmmessages" ablak, miszerint "An unknown error occurred when accessing an unnamed file" es a Windows is biztonsagi mentest (?) kezd csinalni, de nem tudja menteni a fajlokat. (Persze nem tudom, hogy mi minek az oka. Lehet, hogy ugyanaz akasztja ki a windozt mint az irast, vagy a biztonsagi mentes az irast, vagy az iras hibaja okozza a mentest.) A gep ugyan nem fagy le teljesen, de szinte minden kattintasra erzeketlen, ujra kell bootolni. Ja, es csak az iroprogram megy, parhuzamosan nem csinalok semmit, a net se megy (ki van huzva a modemkabel). A gep minden mas szempontbol hibatlan. Ezelott gond nelkul megirtam vele vagy 30 CD-t.
Atlag minden masodik CD-nel csinalja ezt, tobbnyire az iras kozepe-vege fele, nem reprodukalhatoan. Probaltam az IBM Recordnow szoftveret is (ez a geppel jott), az ugyanezt csinalja. Nerot is probaltam egyszer, azzal ment, de lehet, hogy csak veletlen.
Van egy régebbi progim, 1996-os Anyanyelvi Könyvespolc. A CD az évek alatt teljesen szektorhibás lett. nem olvasható, következésképpen nem írható. Eddíg merevlemezről ment, de az beadta a kulcsot, újat kellett vennem. Van ötletetek, hogy milyen progival írhatnám át mégis a CD-t? Próbáltam; Alcohol, Nero, Clone Cd.
CD, DVD íróval is beolvastatni, egyik több hibát talál, mint a másik. Kérlek ha van ötletetek, segítsetek.
Nem tudna valaki kisegíteni egy olyan írható CD-vel, amire lehet tintasugarassal nyomtatni? Hétfő reggel tudok venni a boltból, de az már késő. Újpest, Káposztásmegyer lenne ideális.
zolcsi baba: plextor lemezt nem láttam még. hol lehet venni?
srf, nyuszter: igen, volt egy min 8x íróm, amit eladtam és vettem egy régi plextort, direkt erre, mikor csináltam a gyorssal hang teszteket. megírtam különböző sebességekkel, és jól lehetett hallani, hogy eltüntek a mélyhangok, és kusza lett az egész.
ez egy nad lejátszó, amivel sose volt gondom. a régebben lassan írt cd-ket most is viszi, de az újaknál fél percet gondolkodik, mire nekifog, ha egyáltalán. láttam már tisztító cd-t, de nem tudom, hogy működhet (gondolom nem ér hozzá a fejhez), és ezért nem bíztam benne.
megpróbálom a tisztítólemezt is, meg próbálok plextor anyaggal dolgozni, ha találok.
A plextor Premium iró megkarcolja szépen, gond nélkül. sőt. van nekije gigarec opciója, ugy 1,4 gB-t vés fel rá, de olvasni csak ő tudja, és az 54x plexi olvasó, ha fenn van a plextools progi.
Máshova meg dughatod a lemezt, csak pörgeti-pörgeti...
Esetleg nem váltottál CD-írót időközben? Egyes típusok nem hajlandók 1x, 2x, 4x sebességgel írni, hiába állítod be az írási sebességet a programban.
Egy másik ötlet: próbáld meg lepucolni az asztali lejátszó lencséjét valami tisztítólemezzel. Nekem sikerült párszor a régi ITT lejátszómmal javítani így valamit. Aztán minden megoldódott, amikor vettem egy Onkyo-t... ;)
És hát igen, semmi garancia nincs arra, hogy holnapután, (a jövő héten, másik gépen,vagy párás időben, hidegfrontkor, vagy hétvégéken) el is tudod olvasni, amit túlírtál...
A túlírás elsősorban az írótól, azaz a hardware-től függ, hogy hajlandó-e a perem felé túlpozicionálni. Ezt csak kisérletezéssel lehet megállapítani, mivel egyik gyártó sem publikálja a pontos adatokat.
Másrészt meg, nagyobb formátumú lemezt kell betenni az íróba, ha jó eséllyel túl akarsz írni. Logikus, ha nincs hordozó (fólia, amibe beéget az író), akkor hiába pozicionálsz kifele a perem irányába.
Manapság már 900 MB-os lemezt is lehet kapni, de még nem találkoztam olyan íróval, amelyik ennyit tudott volna (persze, lehet hogy van, nem állítok semmit). Vegyél pár ilyen lemezt, aztán próbálkozz...
A drága "audio" lemez nem azért drága mert jó, hanem azért az árában fizetsz egy kalap jogdíjat is..... Ezen kívül az asztali írók csak ilyen lemezt hajlandók megenni. A Plextor lemezeken kívül nagyon jó a Primedisc is, abból is lehet kapni "lassú" lemezeket.
régebben nem volt gondom audio cd írással, de amióta ezek a nagysebességű cd-k vannak, hiába írom lassan, az asztali cd alig találja meg a track-et, ha megtalálja egyáltalán. gondolom azért, mert sokkal érzékenyebb réteg van rajta, és a lassú írás nagyon csúnyán, nagy energiával dolgozik. ha meg gyorsan írok, rossz a hang.
láttam a boltban audio cd-ket, gondolom azt lehet lassan írni, de sokkal drágább, mint a normál. 4-500ft egy lemez. direkt szereztem régi plextor írót erre a célra, de hiába.
ti hogy oldjátok meg? vagy ez csak nekem probléma?
arról nem is beszélve, hogy a 800-as lemezek utólagos elolvasása lutri. nekem legalább is ez a tapasztalatom.
viszont, megmondaná valaki, hogy mi az a .mir formátum. van egy ilyen file-om, nincs hozzá leíró file, csak egy txt, ami azt mondja, hogy tegyem fel daemonnal. a daemon viszont, mintha nem ismerné. lehet, hogy valami átnevezett dolog?