Hari!
A holodisket nem computerben kell használni!
Az inventoryban rákattintasz, nyomva tartod a
gombot, előjönnek a rajta elvégezhető tevékenységek.
Azt hiszem a középső az egy kéz, arra rákattansz,
utána letölti a pipboyba az infót, és ott olvashatod el
a status menüben.
OutSider:
1) Nekem nem kell a kutya. Magányos típus vagyok.
2) Ha nekem tudod adni, megtapsollak.
:-)))))))))))))))))))))))))))))
Hari: a lemezeket (HoloDisk-ek) use-old, erre letölti az adatokat a PipBoy-ba, utána ott elolvashatod oket. Nagyon jó kis sztorik vannak bennük. Letöltés után el lehet adni a HoloDisk-et, az adat megmarad a PipBoy-ban.
Ejnye, bejnye, nincs órátok? Az NCR-es boltos akkor pipul be, ha nyitvatartási időn kívül akarsz nála vásárolni.
A Pariah Dog-ra olvastam egy jópofi megoldást valahol: A Sierra Army Depot-ban van egy ilyen "biokivonatokat" gyártó kütyü, ha jól emlékszem a harmadik szinten. Megfelelő Int/Science/Repair szint esetén működtetni is tudod. A társaidat hagyd valahol, a kutyust némi cselezgetéssel csaolgasd be az extractor kamrába, csukd rá és a gép menüjéből válaszd ki a "Canine (kutya)" opciót. Ettől lesz egy frankó gélesített kutyakivonatod és ha jól tudom elmúlik a jinxed is. Ismétlem, ezt csak olvastam, mert nekem a SAD-ból mindig elegem volt, nem tudtam olyan magas műszaki skillekkel bemenni, hogy az összes elektromos mezőt le tudjam kapcsolni és csak felzabáltam a stimpakjaimat.
Apropó, jut eszembe. A gecko-i erőmű diszkjén kívül legalább 6-8 egyéb lemezt is lehet találni a programban. Van olyan számítógép, ahol ezeknek valami hasznát lehet venni? Én Vault Cityben, a 13-asban és San Franciscoban próbálgattam őket, de sehol semmi érdemi infót nem produkáltak.
szia getom
köszi a tippet, majd kipróbálom :)
a scout perkről csak annyit, hogy következetesen viszem végig a hülyeségemet, tényleg totál felesleges, dehát aki hülye haljon meg, kérem elnéző lesajnálással kezelni a perk választásaimat
te getom, akkor te is megszíttad, mint az Outsider, nem? cikis, akkor te is jinxi lettél?
off
szóval elvoltatok tiltva, hmmmm, és ez hogy megy, valaki panaszkodott miattatok? biztos nem vették még észre a Blur topicot sem :)))
Újra getom vagyok, sziasztok, nézzétek csak meg a közleményekben, nekem mindenhol vannak ismerőseim.
Kwis, mi az úristennek scout perk, mi a jó nyavalyának; olyan perkeket kell felvenni, amik a harcra tápolnak fel.
Nekem meg tele van a hócipőm ezzel a 600 hp-s döggel, ezzel a paharia doggal, napokig aludtam, rest until party healed, amire rájöttem, hogy a dög miatt, ráadásul most tök egészséges, és ha harcba keveredek, akkor elhúzza a belét az ellenkező irányba.
Ncr-ben velem is összeakaszkodott néha ez a törpe boltos, asszem az lesz a gond, hogy valamelyik npc-dnél fegyver van, el kell pakoltatni mindegyikkel.
Helló
Kérdésem lenne a Nagytudásúakhoz...mitől lehet, hogy egy boltos ellenségessé válik?
épp NCR fordult elő (a kinti alacsony termetű fegyver kereskedővel) és bizony elég érzékenyen érint
emlékeim szerint nem csináltam neki semmi rosszat, épp Reddingből mentem oda, útközben mondjuk összeakadtam valami mobs és thug párviadallal, dehát annak nem lehet köze hozzá, nem?
szóval mikor bementem a sátorba eccerűen nem hajlandó velem beszélni :(
most morci lennék, ha újra kellene töltenem valami nagyon korábbi részt, mert a wadabadadigi bánya nem volt azért olyan nagyon eccerű, legalábbis nekem
egyébként nem tüzeskedtem, mert lángszóróm sajnos nincs, hanem pofozkodtam, roppant hatásos volt, a power fisttel olyan 59-60-kat sebeztem (kb. minden 3-4 ütésre) Sulik is néha a kalapácsával benyomott 20-25, Cassidiy meg szerencsés esetben a CAW-val olyan 25-45, úgyhogy lement a dolog
csakhát idő volt, ejnye meg bejnye
ja egyébként small gunom megvan, olyan 110% cirka, úgyhogy taggal felvettem a lockpicket, most 100 felett van és Vault cityben pl. mindent ki tudtam nyitni, remélem az army depo is menni fog (hehe, meghogy fokozzam a hülyeségemet felvettem a scout perket is, csudijó használhatatlan perkjeim vannak, ojvé)
Kwis: valóban SMG-t használ a jó Sulik (kezdem megkedvelni, nagyon okos kezd lenni pl. már nem fűrészel ketté sorozatlövéseivel, ellentétben Viccel).
Off: tudtátok, hogy Vic ideges lesz, ha a lánya is ideges (ennnyi nekik)?
On
Újra kezdem, az amatőrök legnagyobb bakiját sikerült elkövetnem: találkoztam a szerencsétlen kutyával, akit némi idegeskedés után eltávolítottam magamtól (azthiszem 666 HP-je van). Ezek után kalandoztam nyugodtan, mentegettem rá az előző mentéseimre, mikor észrevettem, hogy van egy spec. új perkem: jinxed. Persze láttam, hogy mindenki béna, de azt hittem, hogy ez csak úgy van. Na mondom ez fa*a.
Nem volt hasznos mentésem a közelmúltból, ezért elővettem a cheateket, és láss csodát mindent lehet módosítani, csak ezt a perket nem lehet kivenni.
Szóval Nagypapi reszkess, ha jöhet velem valaki, akkor ez a kutyuli lesz.
Üdv
OutSider
A francba, egy internal server error tönkretette rendkívül humoros és részletes hozzászólásomat. Na mindegy, rövidített változat:
A Vault City beli doki vágyik állítólag a jetre, de nekem még 8-as Int mellett sem sikerült ilyen irányba terelnem a beszélgetést. Különben is neki csak a termék kell, nem a te kémiai ismereteid, tehát Myron szövege csak rizsa.
NCR bejárata az a dél felé vezető kapu a bazáros képernyőn, ahol az őr is áll. Figyelem, minden fegyvert eltenni, mert a benti rendőröknek viszket a mutatóujjuk.
Hogy tetszenek a ványadt minyók? Én főleg frissen pörkölve tudtam értékelni őket, a többi pusztítóeszközt általában jól bírták.
New Reno a legtutibb a jóknak, szinte mindenkit kinyírhatsz és egyre jobb leszel.
A kocsis banda nekem mindig bedőlt, valószínüleg éppen a határon billeg a speech/int/karizma értéked.
Ja, ha a csomag nélkül pajzánkodsz, akkor a férjuram/apuci rossz néven veszi. Ha már megbízott valami melőval, akkor már csak a munka érdekli (csoda, hogy a hölgyek olyan árvák?) Egyébként a nej meglehetősen biszex, engem lányként is nagyon szeretett!
Sajna, ez a lockpick még egy uzsonnásdoboz kinyitásához is kevés, a kis házban lévő lőszer nélkül viszont tudomásom szerint nem tudsz lejutni a depóba, tehát fejleszteni! Egyébként is ez az egyik leghasznosabb skill. Az orvosi adatbázist hagyd a francba, amit el tudsz vele érni, azt később olcsóbban megkapod máshol (jó rejtályes voltam, mi?).
Nem tudom, hogy a small gun / big gun / energy weapon triumvirátusból van-e valamelyik, de ha nincs, akkor tanácsolom, hogy azt válaszd, elsősorban a small gunt. A kézikönyvekkel jól fel tudod magad hozni egy olyan 50-60 pontig, onnan pedig az 59 pontból akár 130-at is tudsz csinálni. A pusztakezes/melee harccal nekem az a gondom, hogy később lesznek olyan szakaszok, ahol egyszerre 4-5 ellenféllel állsz szemben, és ha nincs tered, akkor hiába ütsz egyre nagyot, a másik négy vígan hidegre tesz (Military base, Enclave, Navarro).
Sulik nálam mindig valamilyen géppisztolyt használt, a 10 mm-es már egész az elején hozzáférhető, később átnyergeltem a HK90C-re. Az összes melee fegyvert vedd el tőle!
én gondolkodom rajta :)
ha már így is ilyen tréfa répa a karakterem :)
mondjuk az zavar benne, hogy a leírás szerint, ha elpistul harc közben nem jön vissza
Ha jól emlékszem, az orvosi adatbázis nem sokat ér.
Sulikra nagynehezen egy smg-t sikerült rádumálni, de előbb elvettem a szocreál kalapácsát a drágának.
A Mysterious Stranger perket próbálta már valaki? Mondjuk már így is négy NPC-vel mászkálok, úgyhogy nem érzem magam egyedül....
Helló!
izéim lennének
én azt hittem van valami értelme kiszedni Monrayből hogy csinálják a Jet-et, viszamentem Vault Cityba, de a doki bácsit nem igazán érdekelte, hogy tudom hogy csinálják...meg a Reddingi doki bácsit sem, most ez felesleges info? ahhoz képest hogy vagy 15 beszédpanelen keresztül fejtegette elég felesleges időpocsékolásnak tűnik :(
olyan elakadós hangulatban voltam, ezért elmentem NCR-be is, elloptam mindenkinek a bozarját :), de nem igazán tudtam megtalálni NCR bejáratát, merre kell menni?
érdekes módon senki nem akarja beszerelni a kocsiba, azt az alkatrészt, amit a geckoi ghoul adott, nektek ki tette be? (a fuel cella controller, a jól emléxem)...viszont NCR beszereltek valamit (a Bazárban), de nem tudom mi volt az, mondjuka a díjat visszaloptam, tehát nincs veszteség, csak nem tudom mi az a Claudia, vagy mifene...tudja valaki?
most épp reddingbe szórakozgatok a wonadongadinga bányában
new reno sem tetszett túlságosan, pozitív életszemléletem nem igazán engedte meg, hogy kihasználjam a városban rejlő lehetőségeket
nem tudom ki tudta átverni a kocsit ellopó bandát, nekem teljesen véletlenszerűen generálta azt hogy beszopja-e a blöffömet, vagy sem...ez azért nem tetszett túlságosan
lefektettem az egyik maffiafőnök feleségét, de nem igazán tudtam utánna lelépni a harmadik emeletről, eccerűen szarrá lőttek...töltés vissza, új szál (nem vittem el a csomagot a Bishopnak, szóval lehet hogy visszamegyek Vault Cityba és elfogadom a megbízatást, akkor talán lesliccolhatok az emeletről a kis légyott után)
a wrightok megbíznak a sierra army depo felderítésével, nos mondja meg már valaki, hogy hogy a fenébe lehet bejutni abba a kis épületbe, meg úgy egyébként milyen locpick kell, hogy az ember egy elektromos ajtót kinyisson? tudom hogy van elektromos lockpick eszköz is, de azt még nem találtam meg :( honnan lehet olyat túrni? most van kb. 49% lockpickem (vagy 39?) meg olyan 59 még fel nem használt skill pontom, most választhatnám ki a tag!-ot perknek és nem tudom, hogy a doktor képességet válasszam-e (idegesít a vault citybe lévő kompjúter eddig hozzáférhetetlen orvosi adatbázisa), vagy a lockpicket nyomjam fel (úgy látom arra elég nagy szükség van) vagy az energia fegyverek skillt...dönteni, mindig csak döntetni :)
ja, egyébként 4-es erővel is megnyertem a boxmeccseket, 4-5 ütés a szemre, oszt haller
megmondaná valaki hogy Sulik milyen fegyvert szeret használni? kicsit idegesítő, hogy még mindig kalapáccsal szórakozik... (írtátok, ha jól emléxem .223 pisztolyt, na azt nekem kézbe se akarta venni)
Juhé, vége a szívásnak! Mármint az enyémnek. Akik még a topic őstörténetét is lapozgatták, azok emlékezhetnek, hogy nyavalyogtam, hogy bizonyos questek nálam nem müxenek. A kis Johnny soha nem volt a viztározónál, a franciakulcs nem volt a kőrakás alatt, nem volt kinek visszaadnom a Nixon babát, stb. A játék egyébként originál, dobozos változat, szóval nem értettem. Erre most elkezdtem egy új karakterrel és a Gurus CD-vel (de a gépen lévő, felinstallált játékkal!) játszani és láss csodát, mindeki a helyén van!
Más. Nem tudom, belefutott-e már valaki abba a bug-ba, hogy Den-ben Smitty a roncskereskedő eladásra kínál egy Super Toolkitet, ami kellene később az autó pótalkatrészének megszerzéséhez. Persze rácsaptam, levetkőztem ingem-gatyám, erre mit látok: a cucc egyszerűen nem került be az inventoryba! Sajnos közben már rámentettem, így úszott a zsozsó, de aki összefut vele, az vigyázzon.
A varostol eszakra van egy katonai bazis a parton (Navarro), itt lehet szerezni a foldalatti szinten az egyik szekrenybol egy Tanker FOB-ot. Az nyitja.
Ime a karakterem:
Name: Tarathiel Age: 26 Gender: Male
Level: 23 Exp: 269,504 Next Level: 276,000
hellosztok!
van valahol magyar leírás a fallout2-höz????
mert elakadtam
aki tud azt kérem segítsen...eljutottam egy kikötővárosban (a nevére nem emléxem,mert régen játszottam vele)..ot volt egy hajó..amin sok mindent kel csinálni..van egy szintje ahol ki kell menekíteni egy csajt...ott van egy szoba ahova nem tudok bejutni..mi kel hozzá????
előre is köszi
Kell a sniperhez a célzott lövés? Mert én kapásból kihagytam eddig, már az elején olyan perket választottam, amivel nem lehet célzott lövést leadni, viszont minden lövés 1 AP-vel kevesebbe kerül. Mikor először játszottam vele, akkor próbálkoztam célzott lövésekkel, de szinte soha nem sikerültek jobban, mint ha simán beledurrantottam volna (mondjuk azt a játékot nem vittem végig, mert a közepén raktam fel a patch-et és utána előről kellett kezdenem).
Getom maradhat, persze, arra várok, hogy visszahelyezzenek a jogaimba.
Nos, ha mesterlövész akarsz lenni, akkor érdemes 10-es perceptiont választani, ezáltal célzott lövésnél sokkal jobbak a százalékok, plusz erre tesz még rá a sharpshooter perk, ami ugyancsak ezeket a százalékokat emeli. A sniper perk tulajdonképpen a sebzési értéket növeli; majdnem mindig criticalt sebzel. De ez le van írva a perkeknél. Én minden egyes perkválasztásnál félórákat tököltem, 3-szor átolvastam, mi mit ad. A lucktól nem kell félni, az első meg a második részt is 2-es luckkal játszottam végig egy unszimpatikus terminátorral, mert nem tudok valami nagyon jól angolul, úgyhogy nem erőltettem a beszélgetést meg a szimpátiát. A legfontosabb tulajdonságok az agility meg a perception, meglátásom szerint. A charismámat, mondjuk, én direkt is alacsonyra vettem a 2. részben, mert az elsőben milliomos voltam, mondom, így nehezebb lesz, jobban meg kell becsülni, mit veszek, ilyesmi, hát nehezebb is volt, de csak a legelején, amikor a béna 10mm-es pisztolyomba alig bírtam töltényt szerezni, de később aztán itt is milliomos lettem.
Na: én patch nélkül játszottam, de nekem egyszer se fagyott ki, ez se meg az első se. Mázlista vagyok.
Getom (maradhat így ugye, már megszoktam), ez a sniper dolog érdekelne. Én eddig mindig hanyagoltam, mert soha nem tartottam szükségesnek a ngyobb lőtávot, amikor minden ellenfeled bőven a hatósugáron belül kerül eléd, de ha a criticalt növeli akkor lehet, hogy kipróbálom. Mondjuk a 2 Luckot én nem mertem megkockáztatni, én is tartottam a váratlan kib....októl.
Kwisatz: mentés nélkül szerintem sem szabad játszani, nem csak a visszatölthetőség miatt, hanem az olyan kifagyások miatt sem, amiről itt már volt szó. Nekem pl. az Enclave 2. szintjén fagyott bele egy végtelen körbe a játék, hát ha innen kellett volna előről kezdenem, akkor alighanem kikapom a saját kezemből a Bozart, hogy főbe durrantsam magam.
Semmi ilyesmi, bozarral pl. 500!-as sebzéseket csináltam, shotgunnal nem tudom, mert azt vic használta az elején, de amint felvettem a sharpshooter meg sniper perkeket, onnantól minden fegyverrel majdnem mindig criticalt sebeztem. Ráadásul megtaláltam egy csomó mindent 2-es luckkal is. Asszem, a lucknak csak a szerencsejátékoknál van jelentősebb szerepe. Szerintem.
Én valami 100 mentéssel játszottam végig, hülyeség, ha nem mentünk, minden párbeszéd előtt kell, hátha valami rosszul sül el, oszt annyi.
(Elnézést, a getom nickemet kimoderálták, azért vagyok getomka.)
hmmm, tudom én is :)
mondtam hogy a spec. dolgokat remélem meglelni vele, 2 luckkal végképp nem menne, a perkek is azért ilyen "gagyik" mert azt segítik elő
mármint nem az alap perkjeim, hanem a felvett ranger, meg explorer perkek (ezek egyébként tényleg pocsék dolgok, szóval én is nagyon gondolkodtam, hogy tartsam-e magam az eredeti elképzeléshez)
egyébként szerintem az alapperkek (az elején választhatók) elég rosszak, ha valaki nem izomgolyóként akar végigrohanni rajta
a finesse, meg a good pers. nem is olyan rosszak (sőt, a good pers. az egyik legjobb induló perk)...mondjuk ha nem ilyen hülye játékot indítok a good personality helyett valószínűleg a giftedet választom, sőt, ha átgondolom a célkitűzésemet, vagyis a spec. dolgok megtalálását, akkor gifteddel indítok és 10-es luckkal, mert bármilyen használhatatlan az kell hozzá :)
te figyu már getom, és a 2 luckkal nem történtek veled olyanok gyakrabban hogy kihagyod a körödet? elejted a fegyvert? meg soha nem lősz criticalt? stb. stb. én már lőttem 80 HP sebzést egy egyszerű shotgunnal is, ami azért elég durva (pont tegnap este az egyik rabszolgatartóba, csak lestem, azt hittem rosszul látom)
egy kérdés:
végigjátszotta valaki mentések nélkül? mármint itt elsősorban a csatajelenetekre, lopásokra, párbeszédekre gondolok, mikor tényleg számít, hogy mit és hogyan csinálsz? volt ilyen elvetemült?
nem mazochista, hanem hülye :)
de nagyon
most így visszgondolva nem értem mi volt a koncepcióm, hogy nem a meleet vettem előre...talán a power armorokra számítottam, most már persze látom hogy feleslegesen, nem tudom mikor fogok belefutni egybe
meg valami olyan fegyvernemet szerettem volna már az elején, amivel még a kezdetekkor érek valamit, persze ez még mindig nem magyarázza meg, miért nem meleet választottam :( mindegy mostmán ez van
talán legközelebb
na, itt van a statisztikám:
erő: 4
perception: 7
endurance: 3 (köh-köh)
charisma: 6
luck: 7
intelligence:7
agility:6
alapperknek a finesset választottam, meg a good personalityt...
alapskilleknek meg a speachet (bár igazából nem tudom volt-e alami értelme), a tolvajlást, valamint az unarmed technikát
azóta felvett perkek, swift learning, ranger, explorer, igazából a spec. encounterk miatt, de már attól félek a 7 luck kevés lesz a dologhoz
na most az unarmed helyett jó lett volna inkább a melee, meg a stealth sem volt egy jó húzás :)
nem mintha nem használnám ki, lopok mint egy szarka, de egyrészt még magas % mellett is előfordul, hogy elcsípik az embert, szóval sok értelme nincs
ha most így végignézek rajta, akkor igazából nem is tudom mi benne a jó húzás :)
hogy hogyan boldogulok vele? hááááát, eddig minden szép és jó volt, csak tegnap végigpucoltam a raiders tábort...anyám, a végén már bevettem egy jetet, aztán gyorsan lemészároltam mindenkit :), addig meg kihasználtam az exit grid adta lehetőségeket a barlang folyosóján
a tegnapiakhoz:
visszatöltöttem az assault teames állást, megjavítottam a reaktort (így a ghoulok már nem támadtak meg) és felmentem a "városba", elsznudikáltam ott két napot, elmentem, majd visszamentem (cirka 3-4 nap plussz) de nem jött senki ennyi idő alatt az enklávéból, szóval nem tudom a poénon kívül volt-e valami értelme
pip-boy
érdekes módon tegnap mikor újra megcsináltam nem törölte le a meglévő bejegyzéseket, hanem hozzáírt valamit, valami útibeszámolót és adatokat (populáció, beállítottság stb. stb.)közöl az összes környező településről (Broken Hills, NCR stb stb)
most visszamentem Denbe, lenyomtam a rabszolgakereskedőket (Jéézzzusom, rosszabbul lőnek mint én :) )
kérdés 1
viszont Sulik barátnőjét/húgát nem találtam meg, ott van valahol a rabszogák között???
illetve volt, mert mindenki kirohant onnan...
kérdés 2
én azt hittem a Nílus gyöngyszeme lesz az a zombi, akit hazavárnak Geckoba, de mikor megnéztem a koporsót semmi különös nem történt...mi a hiba?