Hozzájutottam egy MTD B10 típusú fűnyíró traktorhoz (11,5HP, Tecumseh OHV125), de se a fűnyíróról, se a motorjáról nem találok használati/szerelési utasítást.
Ha van valakinek hozzá gépkönyve, vagy tud forrást annak nagyon örülnék.
Igen nékem is egy Cifarelli M88-as van az már 15-20 éves de komolyabb baj nélkül üzemel. Gyertyacsere karburátor tisztítás a ventilátor lapátot kellett cserélni mert a nagy megterheléstől elgörbültek a közel 20 éves lapátok azon kívül semmi probléma nem volt.
A Cifarelli m1200- nál egyik háti motoros permetező sem tud magasabbra permetezni hasonlítsd össze az adatokat. Az igaz mivel nagyon erős a motorja egy kicsit sokat fogyaszt de a teljesítménynek ez az ára.
Segitséget szeretnék kérni tőlletek fűnyiróval kapcsolatba. Van egy SWING 45 feliratu fűgyűjtős, benzines fémházas fűnyiró gépem, (tizen éves ) de használva csak egy félszezont volt , de azis túl kiméletesen öregesen !! Leállitásakor a benzin kilett járatva, gyertya kivéve és kevés WD40 el befujva , gyertya visszarakva . Jónéhány év állás után elővettem letakaritottam, újszerű kinézete van teljesen. Takaritás , száradás után a berántózsinórral óvatosa meghúzva, éreztem, hogy simán akadás mentesen mozog a dugattyú, de nem próbáltam meg beinditani A motoron eredetileg MTD embléma volt a berántó tetejére ragasztva, csak ( mosáskor ) a gép takaritásakor lejött és nemtalálom. Az oldalán van egy vonlkódos kis fehér papir , rajta madein italia . A gép szép megkimélt állapotot mutat. Mivel nyugdijas vagyok, örűlnék neki nagyon ha életre lehetne kelteni. A motorról szeretnék valamit megtudni, tipus , gyártmány, köbceti, lóerő. Ha valakinek ismerős kérem segitsen , vagy ha valakinek lenne rólla gépkönyve ossza meg velem .
A segitséget, tanácsokat előre is nagyon köszönöm.
Köszönöm szépen a válaszod!..a Stilre valahogy összekaparom a rávalót..bár a Te géped is nagyon vágja felfelé is a permetlevet néztem róla videót...kb még 2 hét és el kell döntenem.
Én azt unom , hogy mindig barkácsolni kell ezeket.
A Tescos Grass Hopper fűkaszát vagy 5 évig használtam. Mindig valamit csinálni kellett rajta. De amikor beindult akkor dolgozott mint állat. Igaz a végén már Husqvarna fej, és szarv volt rajta, így még komfortosan is tudtam használni.
Vettem 2 éve egy Husqvarna kaszát. Bármikor elővettem, 1-2 rántás, és járt. Kopp-kopp. Tudom nem egy árkategória.
Nekem is occsószarkínai petmetezőm van, használtan vettem 3 matyiért! Falsot szívott a karbinál, megcsináltam, aztán már 4 éve használom! Szerintem megérte ennyi pénzért!
Nekem is szépen működik, csak magasabb fordulaton kezd kihagyni, megtorpan, majd leáll.
Az a baj, hogy 100 alatt csak kínaiak vannak. Legfeljebb a színűk más, meg a nevük. Pl. Agrimotor. Ez is ugyanaz csak pepitában. Kíváncsi vagyok, hogy szerencséd volt ezzel a géppel, vagy ez valóban egy jobb minőségű kínai.
Köszi a kimerítő beszámolót. Meguntam a szarakodást a szintén Tescos fűkaszával, így 2 éve vettem egy Husquvarna-t. Igaz amit kapott a Tescos.... de nyűgös volt. De bőven megdolgozta az árát.
Most úgy ár/értékben az említett fűnyírót találom számomra megfelelőnek. Csak a környezetemben nincs tapasztalat benzines makitákkal.
Ksanyi52: Én nem mernék megint ilyen kínait venni. Ezzel szívok a legtöbbet. Főleg amikor bekevert szer csöpög a nyakamba.....olyankor földhöz bírnám b@szni.