Amit szóvá teszel, az érdekes kérdés, itthon mindenképpen. Elvileg jó lenne kipróbálni minden terméket, akár 35 Ft, akár 350.000. Én is a "try before you buy" híve vagyok, azonban szembesültem már azzal, hogy az eladó rosszalló fejcsóválásba kezdett, mikor felvetettem, hogy szeretném kipróbálni példának okáért az objektívet. Sőt, azzal az abszurd, '80-as évekbeli kazettavásárlásokra emlékeztető eljárással is találkoztam, miszerint "ha megveszed, kipróbálhatod". Anyád. Talán az utóbbi időben van némi javulás az előző példa ellenére.
A 70-200-as csövet mondjuk úgy vettem, hogy feltettem, kattogtattam vele párat, többre nem nagyon volt lehetőség. Bíztam a márkában és a garanciában. Persze aztán semmi gond nincs vele, de hát na, túl sok esélye nincs a vásárlónak a jelenlegi magyar piacon átfogó összehasonlítgatásokra.
Hidd el egy olyan embernek akinek mind a kettő volt a kezében, hogy a Nikon jobb választás.
A minap az egyik általam látogatott fotós bolt egy Nikon 24-70/2.8-as objektívet árát levitte valamivel az internet ár alá. Meg kellett erőszakolnom magam, hogy visszategyem a "polcra".
Amikor viszont a Tamit teszteltem, akkor simán visszatettem. Ugyanis annyira nyitottnak láttam, és annyit kellett pöcsölnöm az 50 mm-es objektívem portalanításával korábban, hogy eszembe nem jutott megvenni. De a Nikon objektívért még 3 utcasarokkal később is majdnem visszafordultam. Csak azért nem vettem meg, pedig ebben a zoom tartományban van néhány objektívem, mert szeptember végéig van csak munkám. Amúgy megvettem volna.
Nekem is a nikonhoz huz a szivem, csak elbizonytalanitott a teszt, mert nem mondta ki a kiuteses gyozelmet a nikonnak. Na meg a kepstabi egy pluszpont a tamronnak. Na mindegy, nikon lesz ez szerintem. Annal erzem azt, hogy legyen akarmilyen, megbanni nem fogom, ellenben ezen teren a tamrontol tartok. a d800on kivul van masik vazam(d7000), de szerintem az obi cserelgetes elkerulhetetlen lenne
Amikor megvesz a tamit vagy a Nikont akkor nem fogod érezni a különbséget. Viszont a Nikon nagyon le van ám szigetelve. Tudom, hogy itt a fórumon is sokmindenkinek volt gondja a Nikon szigetelő gumi gyűrű cseréjével. A taminál ilyen gond nincs mert ugyanis nulla a porszigetelése. A hátsó lencsénél be lehet látni az belsejébe.
Ha nem cserélsz soha obit, akkor a tami a te objektíved. Máskülönben előbb utobb ez dugig lesz porral. A Nikon ez ellen sokkal jobban védett. Ha d800-asom lenne, akkor en gondolkodás nélkül a Nikont vennem.
elolvastam a mansurov reviewt a tamron vs nikon 24-70mm f2.8 temaban de ezen felul kerdeznem itt az egyeni sajat tapasztalatokaf. Volt aki esetleg mind a kettot hasznalta? Eddig csak a nikonban gondolkodtam de most elbizonytalanodtam. Jo dolog az a VR, es a nikont se hibatlan optikanak irta le. Valaki?
Használ valaki 64 vagy 128 Gbytos CF vagy SDHC kártyát?
Nékem az a gondom, hogy a 128 Gb-os SDHC memóriakártyát csak a windows 7 alatt tudom (természetesen külön kártyaolvasóval, nem a fényképezőgépről) a számítógépemre tölteni, a windows XP alatt csak a 32 Gb vagy kisebb kártyák kezelése (totál commander programmal) megy. Ez törvényszerű, vagy másnál működik?
Nem kenyérre kell, de kihasználatlan. Lehet bukok rajta pár 100k.-t de lesz 1.3M amit jól forgatva hamar behozza ezt a kiesést.
1 éve más elfoglaltságba kezdtem, ami mellé nem szorítható be a fotózás, jönnek fordulatok az életbe, amik jobb lehetőséget kínálnak, amiért valamit biztos be kell áldozni, hát most nálam a fotós eszközök azok. Nem megvenni volt luxus én úgy gondolom, amíg volt időm rá, hanem most hagyni kihasználatlanul "porosodni".
Hát, akár honnan nézzük a "nincs garancia" az....nincs. Ha nem kenyérre köll a pénz akkor szerintem ne add el. A hirdetés alapján kb minden csak ki lett bontva és megszagolva, ergo így buksz rajta a lehető legtöbbet, pénzlefolyó. (Új áron vetted, nem történt semmi, és sokkal kevesebbet ér.)
Egy épp csak kibontott gép 20%-al az új ára alatt nem jó ár? Főleg úgy hogy nem írtam oda, hogy "fix nem alkuképes!". Nézz utána mennyiért mennek 2 évesen 30-50k expóval D800 vázak, garival meg ne gyere, mert itthon lehet hogy 3 év, de szar a hozzáállás, Ausztriában 1év igaz de meglepődnél mennyivel rugalmasabbak.
Sokszor fotózom sötét helyen gyors mozgást vakuval, ezt nem lehet megoldani segédfény nélkül. A napellenzőt sajnos le kell venni, de inkább használom így, ha ezzel elérem, hogy a vakus képeim nagy része is éles legyen.
sok olvasgatásom után meglep, hogy zoomobival is csinálja, nekem a d3s + 70-200 nem produkálta ezt.
Én sem vaku-, sem váz-af-segédfényt nem használok. Tudnak ezek a vázak segédfény nélkül is fókuszálni. Meg minek világítsak pofán valakit egy olyan sz*r lámpával, mint ami a vázon van (olyan, mint egy régi zseblámpa, rossz nézni). Ráadásul a 24-70 napellenzője eltakarja a fény felét. Elég vicces... :-)
Igen, amint írtam, SB-800 nem érintett, azzal valamiért nem csinálja. Én D3s-sel próbáltam (sb910/700) + fix obi és egyértelmű a backfókusz. Olvastam róla sokat a neten, de mindenki csak találgatja az okát.
SB-900 + 24-70/2.8 Nikkor és 16-35/4 Nikkor is csinálja... SB-800-zal még nem próbáltam, de ki fogom kapcsolni a vaku AF-segédfényét és inkább a vázét használom.
Ismert a probléma, bizonyos vázak, bizonyos vakuk (Sb-700, SB900/910) és fix objektívek esetén backfókusz van, nem is jelentéktelen. SB-800-zal nincs gond. Oka nem ismert, a neten csak találgatások vannak. Itteni fórumtárs is tapasztalta már. Zoomobjektívek esetén eddig a probléma nem jelentkezett. Nekem nincs d800-am.