Keresés

Részletes keresés

naneszeneked Creative Commons License 2010.09.11 0 0 264
Sőt, ez lenne az alap.
Előzmény: Perichole (262)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.11 0 0 263
Bocs elírtam, lejmolásra gondoltam, de így még rosszabb. Egy büdös ember többet összekéreget, mint ha dolgozna ? Amúgy a kertásáról jut eszembe, még gyerek voltam , mikor járt hozzánk egy kisöreg kertet ásni, gondolom nem volt nyugdíja. 20 Ft/ óra és egy 1 l bor / nap. Talán 1975 76 vagy 78 nem tudom pontosan.
Előzmény: Törölt nick (261)
Perichole Creative Commons License 2010.09.11 0 0 262
Én meg nem akarok pl. tbc-t, tetűt, bőrbajt összeszedni pl. a tömegközlekedési eszközökön. Ez túlzó kívánság?
Előzmény: Maccskacico (238)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.10 0 0 260
Én összeget nem írtam, nem tudom. Mondjuk ösztönző lehetne, hogy kertásással többet lehet keresni, mint kukázással. De ha nem lehet, hát nem lehet.
Előzmény: Törölt nick (254)
Maccskacico Creative Commons License 2010.09.10 0 0 258
Ha a nagyanyámnak meg pöcse lenne ő lenne a nagyapám.
Tudod ezek olyan kijelentések, amiket a biztonságos lakásodból, tele hassal teszel.
Van tapasztalatom a nagyszájúságról. Egészen más dologban ugyan(partnerkapcsolat), de valaha én is azt mondtam, ha én ilyen helyzetbe kerülnék, akkor bizony ezt meg azt tenném. Nem is értem azokat akik.... Aztán milyen a sors, én is hasonló helyzetbe kerültem és messze nem az elötte józan fejjel átgondolt ezt, meg azt tettem. És nem is szégyellem bevallani, tévedtem.

Magam részéről nagyon is el tudom képzelni, hogy aki ilyen kilátástalan helyzetbe kerül, az nem tudja szépen eltervezni, hogy most akkor megyek bivalyb@sznádra kertet ásni.
Arról már nem is beszélve, hogy korántse biztos, hogy valaki is akarja veled ásatni a kertjét.

Ne itélj, hogy ne itéltess. Nem olyan buta mondás ez.
Előzmény: Törölt nick (256)
Növényexotics007 Creative Commons License 2010.09.10 0 0 255
A rendszerváltás "mellékhatását" nem lehet egy fasiszta, embertelen megoldással orvosolni!
Maccskacico Creative Commons License 2010.09.10 0 0 253
Tehát akkor teszerinted két lehetőség van.
Befogadod a hajléktalant a lakásodba, vagy pedig elzavarod még az utcáról is, tetejébe meg is birságolod. Vagyis nem, zavarja el helyetted a rendőr, mert zavar.

Egyébként te például személyesen mit teszel az egészségügyért? Esetleg a bűnözés visszaszoritásáért. Betegeket ápolsz a lakásodban? Őrjáratozol, hogy elkapd a betörőt?
Nem? Akkor te egy nagy ballib vagy.

Kevered a szezont a ...
Előzmény: Törölt nick (247)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.10 0 0 252
"A köztársaságban arról van szó h mindenki megteszi a magáét."

Abban a köztársaságban, ahol ketten összeállnak, és eladják a házamat, amiről én csak akkor értesülök, mikor kidobnak az utcára, és ennek aztán ezen kívül semmiféle más következménye nincs, akkor az már nem is köztársaság. Inkább egy szarfészek.
Előzmény: Törölt nick (149)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.10 0 0 251
Oda van írva, nem látod ?
Előzmény: Törölt nick (136)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.10 0 0 250
"A hajléktalanokat szokták hívni dolgozni: de nagyon nagy százalékuk inkább nem megy mert simán összetarhálja a pénzt az aluljáróban és még le sem izzad hozzá."

Ez inkább azokat minősíti, akik a munkát adják, meg a fizetést hozzá.
Előzmény: hastetheday (135)
vjozso Creative Commons License 2010.09.10 0 0 249
kének=kérnek
Előzmény: vjozso (248)
vjozso Creative Commons License 2010.09.10 0 0 248
"Klasszikus. Odalökök egy kis aprót a lelkiismerem megnyugtatására"
Ha egyszer pénz kének akkor mit adjak nekik, tüzifát?
Előzmény: Maccskacico (231)
kátyja Creative Commons License 2010.09.10 0 0 246
horex bébi:)))
Mennyi közös költséggel voltál elmaradva: 20 év?:)
Előzmény: horex (245)
horex Creative Commons License 2010.09.10 0 0 245

Hajaj

AZ elmult hetekben vertek rám, jogosan, egy marha nagy összeget, elmaradt k.költség

ELárvereztek volna, ha nem kerül elő egy barátom és nem fizeti ki

Gondolom a valós árnak a töredékét kaptam volna meg, de mi van ha pl.csak egy 8-10millás lakásom van, semmi nem marad belőle másik lakásra

by horex

Előzmény: ex_lx (227)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.09.10 0 0 244
olvass mar,te szerencsetlen...Irtam,hogy nem fogadott el se kajat,se ruhat,se takarot,tehat szobaalltunk vele
Előzmény: Törölt nick (229)
Maccskacico Creative Commons License 2010.09.09 0 0 240
Persze ez sem igaz.

"A februárban megkérdezett hajléktalanok mindössze 41 százaléka él Budapesten. A szakemberek szerint ez azért probléma, mert a fővárosban sokkal jobb az ellátórendszer, több a szálló, mint vidéken. Ami a hajléktalanok számának növekedését illeti, ez is elsősorban vidéki jelenség. Budapesten viszonylag jelentéktelen, alig száz fős emelkedést tapasztaltak, míg vidéken Győri Péter szerint robbanásszerű, több száz fős volt a változás."
Előzmény: Törölt nick (237)
Maccskacico Creative Commons License 2010.09.09 0 0 238
Őszintén bevallom neked semmit, leginkább mert nem az én hatásköröm.
Ellenben nem is akarom őket se elűzni, se megbirságolni.
Előzmény: Törölt nick (236)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.09 0 0 236
Te mit teszel a hajléktalanokért ?
Előzmény: Maccskacico (234)
tavasz21 Creative Commons License 2010.09.09 0 0 235
Először a 100 milliós végkielégítéseket tenném jogszerűtlenné, mert semmi sem indokolja, hogy emberek ennyit kaszáljanak max. 20-30 évre. Ebből lehet építeni hajlékot. Csakhogy idáig el kellene juniuk a munkaügyi bíráknak is.
Maccskacico Creative Commons License 2010.09.09 0 0 234
Az adófizető polgárnak arra is joga van, hogy érzéketlen bunkó legyen.
Senki nem akadályoz benne, irogass még ilyeneket.
Előzmény: Törölt nick (233)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.09 0 0 232
,,Klasszikus. Odalökök egy kis aprót a lelkiismerem megnyugtatására. De egyébként tünjenek el a szemem elől, mert a város tőlük disznóól. "

Az igény érthető .
Átlag embertől ennél több segítség meg nem igazán várható el .
Amúgy érdekes,hogy a legtöbb hajléktalan a teán,ételen ,takarón kívül nem akar elfogadni semmilyen segítséget sem még a szeretet szolgálatoktól sem .
Előzmény: Maccskacico (231)
Maccskacico Creative Commons License 2010.09.09 0 0 231
Én nagyon sajnálom őket, piros lámpámnál szoktam nekik pánzt is adni. De azért az nem lehet, hogy a hajléktalan egyszersmind megszerzi a jogot arra, hogy a városokat disznóóllá teheti, s nem vonatkozik rá semmilyen törvény! Ez anarchia.

Klasszikus. Odalökök egy kis aprót a lelkiismerem megnyugtatására. De egyébként tünjenek el a szemem elől, mert a város tőlük disznóól.
Előzmény: Törölt nick (228)
Maccskacico Creative Commons License 2010.09.09 0 0 230
Most magadat akarod mentegetni, hogy miért is vagy közönyös irántuk?

http://www.nol.hu/belfold/robbanasszeruen_nott_a_hajlektalanok_szama_videken

Kiemelték: jelenleg Magyarországon a 120 napnál hosszabb ideje adósságait nem fizető háztartások száma rendkívül magas, mintegy másfél millió. A hajléktalanellátó szervezetek is tapasztalják, hogy tömegesen fordulnak hozzájuk segítségért olyanok, akik még nem vesztették el a lakhatásukat, de az egzisztenciájuk megrendült. A lakásvesztés pillanataiban vannak, sok esetben pánikban, tájékozatlanul, nem tudva, hogy milyen kitől milyen segítséget kaphatnának.

Előzmény: Törölt nick (224)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.09 0 0 229

...van egy hajlektalanunk,nyaron sokat van a haz udvaraban ... Erdekelne a tortenete,hogy kerult ebbe a helyzetbe

Az, hogy hosszú ideje ott van, messziről még azt is lefigyelted, hogyan hajtogatja az újságpapírt, de szóba még nem álltál vele, hogy megnyíljon, és lassan elmesélje a történetét, no ez az igazi közöny...

Előzmény: Gabiiiiii (226)
ex_lx Creative Commons License 2010.09.09 0 0 227
"Kérdés, hogy ha valaki lakik valahol, akkor lehet-e hajléktalan?"

Ne tudd meg, milyen egyszerűen...
Előzmény: NIL7 (40)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.09.09 0 0 226
nekunk van egy hajlektalanunk,nyaron sokat van a haz udvaraban.En meg ilyen akkuratus embert nem lattam.Elere hajtogatva az ujsagpapirja,szepen behelyezve a szatyraba,telen-nyaron tornacipoben jar,el van fagyva az egyik labszara...Probaltunk neki,takarot,kajat adni,de soha semmit nem fogadott el..ES szinjozan...Erdekelne a tortenete,hogy kerult ebbe a helyzetbe
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.09 0 0 225
,,...es aztan ? "

Mi kéne még aztán ?
Lenne szálláshelyük,wc,fürdési lehetőség,étkező .
És nem a város közepén fetrengenének ,koldulnának .
Előzmény: Derek (220)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.09.09 0 0 222
azert ezek az emberek ritkan kerultek oda az egyik pillanatrol a masikra,bar lehet,van koztuk olyan is..
Előzmény: Maccskacico (221)
Maccskacico Creative Commons License 2010.09.09 0 0 221
Azért ez nem törvényszerű, lehet ilyen is.

:) Lehet?
Hát sajnálom én nem tudok ilyen fensőbbségesen itélkezni. Lehet, hogy tul erős a fantáziám, de ha belegondolok, hogy egyszercsak az utcára kerülnék pénz nélkül, barátok nélkül, munka nélkül, mindenféle eddig megszokott lehetőség nélkül, az első gondolatom az, hogy biztos megbolondulnék.

De kiváncsi lennék, hogy a sok érzéketlen mit tudna felsorolni, hogy mit csinálna ilyen helyzetben.
Előzmény: Törölt nick (218)
Derek Creative Commons License 2010.09.09 0 0 220
es aztan ?
Előzmény: Törölt nick (219)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!