Felülvizsgálná az egykori kommunista elit nyugdíjait Wittner Mária, 1956-os halálraítélt, fideszes parlamenti képviselő. "Ha megtörtént a rendszerváltás, nem hagyhatjuk, hogy a hóhérok háromszor annyi jövedelemben részesüljenek, mint az áldozatok" - mondta Wittner a Magyar Nemzetnek. A képviselő Biszku Béla egykori belügyminiszter havi 642 ezer forintos nyugdíját említette, amit szerinte harmadolni kellene, vagy az átlagnyugdíj szintjére csökkenteni.
A bő családban voltak kulákok is meg főávos/főpárttitkár is Hova álljak akkor?
Mondjuk számomra nem kérdés, hogy a diktatúra kiszolgáló, vagy áldozatai mellett van-e a helyem, de bevallom, nem igazán tudom magam beleképzelni a "főávosok/főpárttitkárok" utódainak helyébe. Az én (bővebb) családomban az utolsó párttag nagyapám volt, a KNEP-é.
Szvsz. szerint ugyanolyan szar világ lett volna 56után ha győz a forradalom, mint most
A forradalom győzött, más kérdés, hogy a szovjet leverte és újra megszállta a hazánkat. A mai 'világ' pedig minden szar ellenére fényévekkel jobb, mint a diktatúra volt.
Ilyen politikusaink vannak , biszkuk/kádárok, most a jelenböl nem idéznék senkit
Én aztán nagyon utálom az utódpártot, de Biszkuhoz, Kádárhoz hasonló hazaáruló gyilkos azért nincs köztük. Ezek már csak pitiáner (és kevésbé pitiáner) tolvajok.
próbáld megérteni, hogy a nyugdíj elvétele, csökkentése nem büntetés - annak már jóval előbb meg kellett volna történnie és más formában az, hogy Wittner Mária most ezzel hozakodott elő az annyi, mintha az elefánt farát gombostűvel böködné.
nagyon kellett erőlködnöd, hogy ezt a topik címéből kihámozd, de minden hámozás ellenére ez nem kegyeleti topik, pásssz. Csodálkozom, hogy te nem tudod.
1. ne írd elő, hogy mikor és hol mosolyogjak, mert ez még nem kegyeleti topik 2. az, hogy mi a te véleményed az egy dolog és másik, hogy azt a nyugdíjat az illetők törvényesen kapják vagy nem ( jelenleg még igen) 3. sehol sem írtam azt, hogy megérdemli a nyugdíját, sőt! 4. semmit nem értettél abból, amit írtam 5.bagatellizál a Lutz Gizi:)))
Egy loszart mama,hogy finom legyek. Nehogy mar Biszku meg az o csaladtagjainak az erzekenysege fontosabb legyen mint azoknak az embereknek az erzekenysege akik Biszku miatt haltak meg,nyomorodtak meg. A minimum hogy erkolcsileg elegtetelt kapjanak azzal, hogy a Biszku-feleket nem tartjak tobbszazezer ft-os nyugdijakon az allam penzen,es birosag ele allitjak oket.
A családban két halott, és kilenc menekült. De az érvelésem vehemenciája nem az ő emléküknek szól, rájuk csendes méltósággal szoktunk emlékezni. Hanem a gyilkosokat mentegető, történelemhamisító hazugságnak, a szemforgató szerecsenmosdatásnak, amellyel az egykori kollaboránsok és mai rajongóik a Biszku-féle hazáruló, tetű hóhérokat védik.
A (159)-ben a komcsik és a velük szimpatizálók lettek megfenyegetve.
Nos, ha szerinted fenyegetés az, hogy emlékeztesssük őket erre:
Biszkut nem késő bíróság elé állítani, nyilvánosan megszégyeníteni, rémtetteivel szembesíteni, nem személyes bosszúból, nem azért, hogy a roskatag vén hóhér szarul érezze magát, hanem azért, hogy története ne annak legyen tanulsága, hogy a hazaárulást, a terrort, az elnyomóval való kollaborációt és áldozatok tízezreit büntetlenül meg lehet úszni, és némi kelletlen visszahúzódás árán békésen eléldegélni tovább.
... akkor a válaszod értelmetlen:
Alsó hangon egymillió ember, szétszórva a pártokban és a választóbázisukban. A vicsorgáson túl ugyan mit kezdesz velük? Még azonosítani sem tudod őket. Szájkarate.
Ugyanis ahhoz, hogy fentiekre emlékeztessük őket, semmi szükség egymillió ember bármilyen 'azonosítására', sem arra, hogy bárki bármit 'kezdjen velük'. Elég, ha látják a Híradóban a vén szar Biszkut a vádlottak padján.
Gondolom. Bár nemigen akad más, amiben a Jobbikkal egy platformon lennék, de ebben a kérdésben fideszesként is maradéktalanul igazat adok nekik. Nincs kedvem végigböngészni, melyik az?