Keresés

Részletes keresés

Gyuszi bácsi Creative Commons License 2000.09.15 0 0 1247
Sziasztok!

Megadnáttok annak a site-nak a címét, ami megjeleníti a képernyőn a különböző atomórákat? Kösz minden eddigi ötletet, de még egyikkel sem boldogultam.

Sportivo: gyönyörűek a bemutatott órák! Árfekvésük vajh milyen??

Kösz, üdv
Gyb

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.15 0 0 1246
Örömmel olvasom. Ha avítt emlékkel járattam le a szervizt és már nem olyanok, akkor most itt ünnepélyesen megkövetem őket. Ha tényleg jók, annál nagyobb érdem figyelembe véve, hogy honnan indultak.
Előzmény: viktor a takarító (1243)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.15 0 0 1245
Szia harnjehu!
Nem nyaggatsz senkit.

Szerintem ha most van ugye egy X összeg elkölteni való pénzed, akkor inkább ajándékozzad meg magad egy szép karórával (mert ugye úgyis "kiszolgált" a régi).

Abban jobb helyen van a pénzed, mert a szép órának nincs "erkölcsi avulása".
Szóval ha vigyázol rá, akkor tíz év múlva is ugyanolyan örömet ad neked (ugyanolyan büszkén hordhatod) mint most.

Ellentétben a mobiltelefon. Ha most megveszed a leghiperszuperebb százötvenezres csodát, akkor is kiröhögi mindenki másfél év múlva (mi ez a brikett a kezedben,...).
És persze pont semmit sem ér, ha el akarod adni.
Gondolj bele, hogy '95-ben milyen mobilok voltak, de egy '95-ös TAG vagy Breitling (((vagy Perrelet))) azért most sem éppen ciki.
Persze egy dögös mobil is örömet ad pár hónapig, de a fent leírtak miatt túl sok pénzt (szerintem) nem érdemes rá költeni. Jó az aránylag jobb akciós.

Ez most nem PR-duma, hanem tapasztalat. Én már leírtam pár "villantós" mobilt másfél év után .

Egyébként ha ennyire fontos neked a pontosság, akkor a legtöbb "jobb" óramárkánál is tudsz kvarcórát választani magadnak (hogy én ilyet leírok...).
Mekkora az "X összeg" kb.?

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.15 0 0 1244
Kedves Harnjehu, ha Neked a pontos idő ennyire fontos, az viszont nem annyira fontos, hogy svájci mechanikus szerkezet ketyegjen benne, én azt javaslom, nyiss egy 'Nemsvájci órák' topicot, ott majd javaslok valamit :-) hogy ezt szét ne offoljam. Amúgyis érdekel, hogy mi a helyzet a német, amerikai, francia, indiai és orosz óragyártással.

A telefonom alaphelyzetben nem mutatja a másodpercet. Másik elektronika, amit mindig magammal hordok, egy PCMCIA kártya formájú organizer (ha bedugom a PC-mbe, onnan szívja le az adatokat és egy 5,5cm x 3,5 cm-es képernyőn mutatja meg azokat), ennek is van órája, de alapértelmezésben ez sem mutatja a másodperceket. Szerintem egyszerűen spórolásból: hogy ne kelljen a képernyőn annyi helyet elfoglalni és a frissítéssel másodpercenként foglalkozni.

Előzmény: harnjehu (1242)
viktor a takarító Creative Commons License 2000.09.15 0 0 1243
Üdv!

Úgy látom, hogy egy tegnapi írásom nem látom.
Röviden a lényeg:
Bazilikával szemközti Seiko szervízben tíz perc alatt helyretették az órámat, illető óvatos volt, spec szerszámokat használva nem karcolt, de mondta, hogy *Mindennek oka volt. Jó kis óra ez.*
Amikor kérdeztem, hogy mennyivel jövök, annyit mondott *Semmivel. Próbáljam ki nyugodtan, hogy működik-e."

npz

Mi volna az a tipp?

vat

harnjehu Creative Commons License 2000.09.15 0 0 1242
Értelek benneteket, egy szerkezet nekem is gyönyörüség. Csak a témával kapcsolatban több bajom is van egyszerre.
Egy 19 éves kvarcórám van (Certina 787 DS Cnonolympic), aminek a tokja és a fém"szíja" szemmel láthatóan kezd amortizálódni. Elegendöen pontos, havonta kb. 2 másodpercet siet.
Csodálatosak a mechanikus órák, a pontosságuk azonban nekem kevés. Tudom hogy ez egy értelmetlen mánia, de esendö ember vagyok.
Annyira nem értékelem magam, hogy egy jó minöségü karórát és egy ugyanilyen kategóriába esö mobilt is vegyek magamnak. Ha egy jobb mobil órája elég pontos talán csak azt veszek és amíg lehet, hordom a karórámat. Ha a külsö része tönkremegy, utána üvegbúra alatt fog müködni a belseje. :-)
Bocs a nyaggatásért de eddig csak átlagos, normális emberektöl tudtam ilyet kérdezni. Öket pedig a mobiljuk órája baromira nem érdekelte. Ez pedig egy órás topic, szimpatikus mániásokkal...
Melyik mobiltelefon mutatja a másodpercet is? A tapasztalatotok szerint melyik típus mennyire pontos (mp/hét)?
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.15 0 0 1241
Kedves Harnjehu, szerintem a hagyományos mechanikus karórák megmaradnak a módos emberek divatcikkeiként, befektetésként, presztízs- és kultusztárgyként. Biztos vagyok benne, hogy a testen (esetleg testben...) hordható számítógépek, kommunikátorok hamarosan forradalmi változást hoznak és átértékelik majd a hagyományos karóra gyakorlati szerepét. A nemsokára elterjedő hajlékony kijelzők, a képet a szembe vetítő megoldások, a hanggal, gondolattal vezérelhető gépek sokkal elterjedtebbek és használhatóbbak lesznek mint a mechanikus berendezések és a mai mobiltelefonok, számítógépek, PDA-k. Ahogy sokan már most teljes függőségben élünk (én például meg sem mozdulok a gépeim nélkül és nyomoréknak érzem magam, ha nincs velem egy telefon - ez nem jó, de így van), ez még erősödni fog: személyes kommunikátorát mindenki magán fogja hordozni még az uszodában is. Az összes ilyen szerkezet legalapvetőbb alkatrésze az elektronikus óra, így a tik-tak és a klaty-klaty szerepe ugyanaz lesz mint ma a nyakkendőé.

A gyakorlati kérdésedre a válaszom igen: függ a minőségtől. Jelenleg legpontosabb órám (kb. 20 közül) az, ami az S25-ös telefonomban 'ketyeg'.

Előzmény: harnjehu (1238)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.15 0 0 1240
Eztet magyarázom én itten:

Tud ilyet egy Nokia?

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.15 0 0 1239
Szia harnjehu!
Szerintem az ember nem azért vesz magának igényes órát, mert nem tudná máshonnan leolvasni az időt.
Nekem azért tetszettek mindig is a szép (mechanikus) karórák, mert a mai napig csodálom azt az icipici kis fogaskerekekből, csapágyakból,... összerakott szerkezetecskét, meg a számomra érthetetlen igényességgel elkészített (díszített) számlapot, mutatókat,...
A pontos idő mérése teljesen sokadrendü dolog (nálam).
Azt látom az autóm műszerfalán, a telefonomon, stb.
Nagyon kevés használati tárgyamhoz érzek valamilyen kötődést.
Ilyen az órám, az autóm (mert azt is egy érdekesebb darabnak tartom), a régi töltőtollam - de a mobiltelefonom biztos nem tartozik az általam tartós megőrzésre érdemesnek tartott tárgyak közé (mert egy kilóra gyártott, fröccsöntött használati eszköz).

Ha csak a praktikumból indulna ki mindenki, akkor szerintem elég unalmas lenne az élet.

Előzmény: harnjehu (1238)
harnjehu Creative Commons License 2000.09.15 0 0 1238
Halihó!
Elvi kérdésem van, ne vessetek meg érte.
Szerintetek a mai/következö rohanó világban milyen szerepe lehet egy jó minöségü hagyományos karórának? Sokáig tömegeket vonz még, vagy múzeumi darabnak számít majd?
Maholnap mindenkinek lesz mobiltelefonja, egyre inkább az internet is elérhetö vele, késöbb akármilyen funkcók is integrálhatóak bele.
Szerintetek nem a mobil lesz az idömérö eszköz is?
Egy gyakorlatiasabb kérdés: a mai idöt is mutató mobilok órája mennyire pontos? Pontosságuk ugyanúgy függ a minöségtöl mint egy óra esetében?
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.15 0 0 1237
NPZ!

De igen.

Még mielőtt elárasztanátok különböző szakmai kérdésekkel, azért leírnám, hogy a cégnek két tulajdonosa van:

a) Ügyvezető - felépítette a semmiből a vállalkozást, döntő tulajdonrész, maximális hozzáértés.
b) Ügyvezető legjobb haverja - minimális tulajdonrész, néha segít dobozt cipelni.

Na mondanom sem kell, hogy persze én vagyok a "b".

Egyébként azért "csendestárs" szerepemnek van pár nem elhanyagolható előnye, mégpedig:

1) Az én nevemet is kiírták az irodánk ajtajára (az ember máris valakinek érzi magát...).
2) Gyönyörű "szolgálati" órákat hordhatok.
3) Lehet "villantani" társaságban ("van egy óraimportőr cégem...").

Persze azért az elmúlt két év során valami rám is ragadt, meg utána tudok minden kérdéseteknek járni (ha van/lesz).

Űj gyermekünk RECTANGLE ROYALE

Előzmény: Törölt nick (1234)
.hun Creative Commons License 2000.09.15 0 0 1236
Köszi a segítséget, de sajna ezzel nem tudok túl sokat tenni. Valszeg ezért nem muködött nekem az AtomTime sem: közös proxyszerver mögött vagyok, cégnél.

Viszont találtam egy pár atomórát a Neten, ahol egy honlapon megjelenítik mondjuk az amerikai haditengerészet atomórájának "kijelzojét". Mondjuk a legtöbb csak Netscape alatt jön be, itt meg csak IE-m van...

Előzmény: szucsr (1235)
szucsr Creative Commons License 2000.09.15 0 0 1235
AtheH

Egy tip, hogy miert nem mukodik a BatNik: ha van proxi szerver, azt sok halot hasznalo programnak be kell allitani, esetleg a BatNik is igenyli.

De ajanlok masikat a BatNik helyett: AtomTime, http://www.atomtime.com vagy a Tardis http://www.kaska.demon.co.uk/

Most eppen az AtomTime-ot hasznalom, de a masik is mukodott.

Robi

Előzmény: .hun (1230)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.15 0 0 1234
Szervusztok !

Úgy látszik, a közelmúltbéli negatív hozzáállásom ellenére felélénkült a fórum. (jó olvasni.)

SLR
Szerintem egyikünknek sincs eszében moderátorért kiáltani. Az órád pont olyan, mint amilyennek egy tartós db-nak tűnnie kell. Mégha én ki nem állhatom a japán (iszonyú tömegben termelt) cuccokat, ezt akkor is elismerem. Hét év alatt szumma "hettő" probléma pedig extra jó tőle.
A rejtett korona pedig kifejezetten jó fazont kölcsönöz neki. (De nem tudom, hogy egyszer régebben nem ennek köszönhetted-e, hogy nem tudtál utánahúzni ??? Esetleg nem is lehet? Vagy keverem a szezont a fazonnal?)
Azt egyébként, hogy tömör-e az anyaga legfőkébb a sérülések tudják megmondani. A súlyára semmiképpen se hagyatkozz, mert pld. nekem volt (még most is megvan) egy Poljot kronográfom, ami a súlya alapján minimum tankacél, azonban a dolgos kis izzadságcseppek kikaparták a króm alól a rezet. Esetleg még az lehet árulkodó, hogy a szíja milyen szemekből áll. Nekem ugyanis az a meglátásom, hogy a tömör anyagból forgácsolt szemekből összeállított szíj általában az igényes (tömör fém) tokozáshoz dukál.

Sportivo!
Az óráitokra még egy szavazat. Csak nem Ti vagytok a "Halhatatlan Órásmesterek Társasága" ?
A Perrelet teljesen a hatása alatt tart!

Innen jut eszembe, hogy volna egy igazi tippem Takarító Viktornak is.

JiG!
Maradj az olcsóbbik mellett!
A Longines is azonos cégcsoport része, szintén ETA movt. És legalább AUTOMATA, ami ketyeg és csodálható. Sokáig.

Raha!
Igencsak pofás darabbal rendelkezel. A teóriád pedig követendő!
Egyszer nekem is mondta egy órás (mester), hogy csak akkor választok jól órát, ha két év múlva is lesz olyan pillanat, amikor nem azért nézek Rá, mert nem tudom az időt, hanem azért, mert jólesik ez a pillanat és büszkeséggel tölt el. Hát igaza volt.
Ráadásul ez a TH első blikkre tartósnak is tűnik.

Raha Creative Commons License 2000.09.14 0 0 1233
Fenébe, a szöveg lemaradt.
Nekem ez a kis kedvencem. Szeretem, ha egy megbízható, szép dolog az amire naponta soxor ránézek. Gondolom sokan vannak ezzel így.
Szerintetek jól választottam?
Előzmény: Raha (1232)
Raha Creative Commons License 2000.09.14 0 0 1232
Nálam ez a kis csoda játszik. Szerintetek?
JiG Creative Commons License 2000.09.14 0 0 1231
Tudnatok segiteni egy kerdesben?

Omega Prestige quarz (160eFt), vagy Longines automata (4.678.12.2)(140eFt)? Melyik????

JiG

.hun Creative Commons License 2000.09.14 0 0 1230
Na jól van! Nem hülye vagyok, hanem nekem nem frissíti. Akármit csinálok, a Check Atomic Clock egyszeruen nem akar muködni!

Na mindegy. Más: Biztosan volt már itt szó errol, de azért megkérdem. Tudtok olyan helyet Budapesten, ahol régi órákat lehet venni jó minoségben, elfogadható áron. Igazából 10-15 éves Tag-ot, ill. valami hasonlót szeretnék, aztán lehet, hogy valami másba szeretek bele.

Előzmény: ZaLa (1212)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.14 0 0 1229
Pont ez ketyeg a csuklómon:
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.14 0 0 1228
Láttam nemrég egy új Seiko automatát, ua. mint a Kinetic Auto Relay, csak nem villanyos, a pici felirat a különbség. Igaz, feleannyiba került.
Előzmény: Törölt nick (1221)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.14 0 0 1227
OFF:
Az autóval én is így vagyok...
ON:
Engem az örjít meg, ha az "órás" úgy indít, hogy sz*rrá karcolja az óra tokját a hátlap lepattintásánál.
Szerencsére azért van normális is, meg az ember azért egy drága órát nem az 15.000,- Ft-os órában való elemcserére szakosodott "mesterhez" visz javíttatni.
Előzmény: Törölt nick (1226)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.14 0 0 1226
Lám, a szerviz milyen mély, hosszantartó hatást bír gyakorolni az emberre... Lehet, hogy csak az én paranoiám, de pár régi riasztó tapasztalat okozza bennem, hogy még mindig félek a szervizektől, pedig a budapesti svájcióra-szervizekről igazán jókat írtak a topictársak.

Megint offtopic hasonlat, de szerintem az autók magyarországi műszaki állapota (katasztrofális...) részben annak köszönhető, hogy egyes 'mesterek' áldásos tevékenysége nyomán az emberek nem merik szervizbe vinni az autójukat, meggyőződésük, hogy onnan csak rosszabb állapotban jöhet ki az autó.

Hogy mennyit kell küzdeni az ilyen hisztériás vevőjelöltek bizalmáért - ugye?

Előzmény: Törölt nick (1224)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.14 0 0 1225
Most olvasgatom csak, hogy azért már párszor megemlítésre kerültek a márkáim.
Így van ez rendjén!!!
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.14 0 0 1224
Szia slr!

A "La Boutique Suisse" a márkaszervizünk.
Szerintem normálisak, eddig még nem volt különösebb panasz rájuk.
Mondjuk a legtöbb óránkban persze ETA kaliber van, így olyan elképesztően nagy meglepetést azért nem okoznak egy hozzáértő órásnak.

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.14 0 0 1223
Na végre ontopic, légy üdvöz.

Egy igen szavazatod már van, ha elmondod, hogy megy Nálatok a szerviz, még több is lesz biztosan.

Előzmény: Törölt nick (1222)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.14 0 0 1222
Sziasztok, most találtalak csak meg titeket.

Ezeket az órákat én cégem forgalmazza:

www.perrelet.com
www.frederique-constant.com
www.nivrel.com

Ez most nem a reklám helye, tényleg kiváncsi vagyok a véleményetekre.

Szerintetek van esélye az magyar vásárlónál egy drága, igényes, ritka (de itthon még ismeretlen) órának a szokásos Omega/Longines/Breitling/... márkákkal szemben?

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.14 0 0 1221
Bocs, a '~tatok' korrigálásra szorul: én rosszat csak magamról (nem lengettem ill. elvesztettem) meg a vadász beállítottságú 'márkaszerviz'-ről írtam. Nekem ezzel az órával nincs más bajom: pontos amennyire elvárható, és nagyon szép a kidolgozása. A számlapja matt, fehéres tónusú festetlen fém, függőleges irányú nagyon finom csiszolás rajzolata látszik rajta, csak hogy érzékeltesse a fém texturát. A dátumablak kivágása mintaszerű, engedi érezni a számlap anyagát és a kidolgozás finomságát. A perceket rendkívül vékony fekete festett rovátkák jelzik, az órákat pedig szabályos fekete négyzetre festett fehét tríciumos festékkörök. Ezektől a pontoktól egy-egy fém hasáb (12-nél kettő) mutat az óra közepe felé. A kis hasábok kidolgozása igényes: a matt számlappal párhuzamos sík szélei 45 fokban letörve és a ferde felület magasfényűre polírozva (az egész hasáb nincs egy miliméter széles...). A márka és a modell nevét ugyancsak fényesre polírozott, kivágott lemezből ragasztották a számlapra, nem is tudom elképzelni, hogyan vágták ki ilyen precízen és éles határvonalakkal. Az óra- és percmutatókon lévő széles fekete lap az egyetlen nem-fém felület az órán, ez az időt rendkívül jól leolvashatóvá teszi, a mutató fekete felületének középvonalán ugyancsak világító festék. Szerintem ez a modell volt a Seiko valaha kiadott legszebb karóráinak egyike ebben a kategóriában, én legalábbis ízlésesebbet azóta sem találtam.

Kár, hogy a Seiko is teljesen lerombolta a reputációját azzal, hogy sok gagyit, minőségi hibás és megkérdőjelezhető ízléssel tervezett órát hozott piacra. Vagy ezek lennének a másolatok?

Na ezzel abba is hagyom az offtopicolást, elnézést kérek érte.

Előzmény: Törölt nick (1220)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.14 0 0 1220
slr

Volt egy idő (80-as évek eleje), amikor ez az óra volt a csúcs számomra, egyik ismerősünknek volt ilyen csak kék számlapos, és el sem tudtam képzelni, hogy létezhet ennél jobb óra (akkor még nem tudtam, hogy az Omega Speedmaster a neve annak, amit az űrhajósokon láttam)...
A Westend-ben az alsó szinten az egyik órásnál észrevettem, hogy árulnak ilyeneket (Seiko 5 automata), 14.999 forintért, legalább tizféle, különböző számlap, és mutató kombinációban. Gondoltam olcsón megúszhatok egy automata órát, de mindenki eltanácsolt, meg itt is szinte csak rosszat irtatok.

Előzmény: Törölt nick (1218)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.14 0 0 1219
hét = hettő
Előzmény: Törölt nick (1218)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.14 0 0 1218
Kiáltsatok moderátorért: én ezthordom 7 éve. A kép nagyon előnytelen, de nem tudtam most megvilágítani rendesen. Eddig hét bajom volt vele: egyszer megállt (a sztori valahol alant megtalálható) illetve elvesztettem a kiszedett láncszemeket és nem tudtam követni önnön hízásomat. Ennek kapcsán jutottam el (sok éve) a Bajcsyn lévő "Seiko márkaszerviz"-be és azóta él bennem az elhatározás, hogy csak egyszer használatos órát vagyok hajlandó veni. Olyan arrogáns társaságot még életemben nem láttam, nem voltak képesek a hiányzó láncszemeimet pótolni annak dacára, hogy a legközönségesebb és legelterjedtebb csatot hordom. A Bartókon egy noname kis órás beletúrt a láncszemgyűjteményébe és kivette a keresett darabokat...

A Bajcsyn egy vadásztrófeagyűjteménnyel volt összekötve az órabolt. Egyrészt nem szeretem, mikor valaki azzal dicsekszik, hogy egy állatnak mekkora agancsa volt, amíg ő lesből le nem lőtte, másrészt elképzeltem, mi hullhat a szétszedett órákba az évtizedes, Bajcsyn érlelt vaddisznóbundákból, mert hogy tisztaszoba, vákuumkamra sehol nem volt. Csodálkozom, hogy még mindig ezt nevezik 'Seiko márkaszerviz'-nek, azon viszont ezek alapján nem csodálkozom, hogy a Seiko nemzetközi garanciajegyén Szváziföld szereppel, Magyarország viszont nem.

Szóval bármennyire szeretem ezt a példányt - drágább órák között is ritkán látok ilyen egyszerűséggel, mégis arányosan és finoman kidolgozott darabot - ha elromlik bizony megy az archívumba és jön a következő. Btw tudja valaki, hogy ez a tok bevonatos vagy tömör anyag? Sérülés már van rajta renesen, de réz még nem bukkant elő ;-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!