Mar tenyleg probaltam mindenutt, beszeltem a magyarorszagi nagykereskedovel is, de teljesen biztos, hogy nincs az orszagban egy ilyen ora sem.
Mas modell, most egyelore szoba sem johet. Mindenki azt mondja, hogy probaljam meg Becsben. Nem tud esetleg valamelyikotok segiteni?
Kösz a segítő szándékot. Egyébként az óra kb. a te O+A-dal azonos kora és anyaga tekintetében. Sőt, ennek még zsanéros, felpattintható a hátlapja ua. anyagból. (Szerencsére korona ügyében még jól áll, nem kell a szervízben csalódnom, merthogy az eseted szerintem sem mindennapos.)
Ha mégis valaki tudna infóval szolgálni DOXA ügyben, kérem tegye meg !!! (Tán segít az, hogy a számlap büszkén hirdeti : "Anti magnetic". Nyilván ez csak egy időben jelentett olyan nagy szót, mindössze erre az időtartamra kéne kilyukadni.)
Lehet, hogy alkalmasint irány az INKU mellé.
JiG !
Képzeld, találtam az OREX-nál a legkeresetteb órákra utaló lajstromban egy fehár számlapos De Ville-t. Ugyan ez meglehetősen más, de tán nekik a teáltalad kedvelt fazonú is akad. Tőkéjük valószínűleg van annyi, hogy olyan is legyen raktáron, amit más csak egyedileg hoz be.
Uncool !
Tán próbáld meg itt, a POEN-ban , ők fennen hirdetik igényes szervizüket és ritka jól felszereltek. Az árak ugyan húzósak, de másutt ua. még több.
Van egy helvetia-karoram de a gombjai sajnos nem allnak a helyzet magaslatan idaig sehol sem tudtak hozzanyulni (azt hiszem tengelyt kellene benne cserelni) nem tudtok valami helyet ahol esetleg hozza mernek nyulni?
Sikerult felvennem a kapcsolatot az Omegaval Svajcban e-mailen keresztul, es azt irtak vissza, hogy az ezustszamlapos modellt tovabbra is gyartjak majd, de az altalam kinezett feher szamlaposat tobbet mar sohasem. Esetleg a kereskedoknel kellene megtudnom, hogy naluk van-e meg elfekvoben.
Nem ertem. Ugyanaz a szerkezet, ugyanaz a tok, ugyanaz a szij, miert kell leallni a feher szamlapossal, es miert nem az ezusttel. Mi ez a nagy kulonbseg. Mibe kerulne nekik osszerakni egyet feher szamlappal. Hogy engedhet meg az Omega ilyet maganak??????? Teljesen ertetlenul allok a dolgok elott.
Most mar csak az a megoldas maradt, hogy ha valamelyik kereskedon van egy elfekvo darab, de amennyire en tudom Magyarorszagon nincs ilyen. Nem tudotok ebben esetleg segiteni? Elore is koszonom:
szívesen segítenék DOXA ügyben, de eddog még nem voltam szervizben az órámmal, annak ellenére hogy talán egy rövidke tisztítás ráférne.
Ha jól tudom, akkor a DOXA szerviz az INKU bolt mellett, a volt filmúzeummal szemben van (a Zsinagógához közel). Asszem én oda fogom vinni ha aktuálislesz.
Az Omegával van egy kellemes történetem : a darab vmikor a 30-as évek végén készült, és amikor megkaptam akkor nem muködött éppen. Szóval gondoltam jó lesz egy kis karbantartás. Irány az Omega szerviz az Ülloi út elején. Órás bácsi mondja, hogy a korona nem eredeti, mert nincs rajta az Omega jel, kérdi kérek-e egy eredetit. Sziget gondolkodik, majd rávágja:persze. Órás bácsi katalógust fellapoz, part.no.-t kijegyzi, kifaxol Svájcba, eredeti korona két hét múlva beszerelve. Hát le voltam döbbenve, na !
Itt a Fórumban a múlt héten találkoztam Sziget társunk bemutatkozásával.
Mindjárt egy dolog megütött:
DOXA
Talán Te tudnál segíteni, ugyanis rendelkezem egy igencsak régi DOXA-val jómagam is, aminek szeretném tudni a jellemzőit (gyártási év, esetleg sorozatnagyság, valós érték, stb.). Hova lehet ezügyben fordulni ???
Egyébként a DOXA-ról más is ezembe jutott.
Viktor !
Amit a múltkor javasoltam az arany DOXA-ról, az úgy tűnik, értékében is megalapozott volt. Ugyanis az Óra magazinban épp most hirdettek egy hatvanas évekbeli aranydoxát pontosan 50 rugóért. (Esetleg a szervizelés ára még lealkudható belőle, merthogy "irányár".)
Más. Érdeklődtél a Jean Marcel-ek felől. Az az igazság, hogy én sem ismerem, de legalább megtaláltam Őket ezen a címen. Nem ájultam el sem tőlük, sem attól ami megtudható róluk, de életben hátha külömebbek.
Ami pedig NetMan-t érdekelheti :
Ha ez az a bizonyos, amit kinéztél,
,akkor egy ehhez hasonlót már én is láttam. Annak a legalsó mutatója is az ETA-Valjoux 7750-re jellemző segédszámlapon volt. Az ára mintegy 260-280 eFt körül volt, ha jól emlékszem. (Nem tudom mennyire vagy otthon az ilyen mechanikus szerkezetek áraiban, de ez még csak nem is túl drága. Általában az ilyen beltartalmú órák cégtől és tokozástól függően a 160e -től 1m -ig terjednek. Nekem is borzalom... Egyébként a 160 a Roamer, kb. az előbb említettel azonos árfekvésű az Atlantic és többek szerint a FORTIS, innen Omega felé pedig drágulunk. Ha a pénz nem számít, az egyik legkifizetődőbb a Paul Nickel, amit vagy 90 gramm 18 karátos aranyba ágyaznak, majdnem 500e Ft-ért, itt azonban az arany árán felül a szerkezet szinte ajándék.)
A Te általad kinézett viszont sokat tud a "Gangreserve" tudományával.
- ESETLEG SLR-t IS ÉRDEKELHETI ! -
Így aztán ennek az ára mégsem valószínű, hogy a "sima" 7750-essel azonos. Szerintem menj el a Talizmán óraboltba, ott pontos árat kaphatsz.
JiG !
Az ezüst számlappal sem létezik már? Vagy az nem is tetszik?
Egyébként kösz az árat, szerintem ennyiért tényleg a legszebbek közé tartozik. Drukkolok, hogy sikerüljön beszerezni. Tán próbálj meg egy pár másik órást felkeresni (elég sokan forgalmaznak Omega-t). Pld. a POEN is.
Az előre fizetett pénz visszafizetésének sorsa pedig attól függ, milyen címen papíroztátok le az ügyletet. Ha előlegként, úgy akár Te, akár Ők hiúsítják meg a boltot, ugyanannyi jár vissza. Ha viszont foglalóként, úgy a Te visszalépéseddel ugrik a pénz, míg az Ő hibájukból Neked a duplája jár vissza.
Szoval tegnap megrendeltem az orat, feher szamlappal, leelolegeztem (npz: 249eFt lett volna), es ma utanam szolnak a boltbol, hogy mar nem gyartjak (allitolag) az orat, tobbet nem is lesz ilyen, menjek be, es visszaadjak a foglalot. (Mas. Ilyen esetben nem a foglalo ketszereset kell visszaadniuk???)
Azota szaladgalok fuhoz, fahoz, kiderult, hogy itthon tenyleg nincsen raktaron, es talan Svajcban sem, bar eddig meg nem sikerult beszelnem a kinti emberkekkel a technologiai reszlegen (telefonszamot mar kaptam), es addig meg bizok.
Az ora benne van a legujabb katalogusukban, ill. rajta van az augusztusi frissetesu honlapjukon, igy nem ertem, hogy miert nem tudtak egy honappal ezelott, hogy nem fogjak gyartani, vagy csak itthon nem kaphato, vagy tenyleg nem ertem az egeszet. Beleszerettem abba az oraba, most zaros hataridon belul ugysem tudnek valasztani egy masikat, de az lenne szamomra a legmegnyugtatobb, ha valahonnan megis csak sikerulne beszereznem. Ebben kerem a segitsegeteket! Van valami otletetek? Ugy tudom, hogy tobb olyan is van koztetek, aki forgalmaz is orakat, hatha ok tudnak segiteni.
Kösz, hogy utánanéztél.
Én csak a neten próbálkoztam különböző honlapokon és netes boltoknál, de alig-alig találtam Nivrelt.
El kell ismernem, valóban szépek, különösen a második darab.
Egyébként láttam (talán már említettem) formás Jean Marcel órákat.
Róluk mit kéne tudnom?
Úgy látszik, megint lelassult a lendület.
Én azonban úgy jártam, hogy, ha már múltkor Viktornak, a takarítónak javasoltam a NIVREL-t, hát magam is megnéztem.
Először is, hogy közelebbit megtudjak róla, megpróbáltam erről a gyűjteményről eljutni a NIVREL honlapra. Sajna csak egy teher gkv.-s szárnypróbálgatást leltem. Utána beugrott a Sportivo által megadott cím , hát ott már megvoltak az órák, csak árak nélkül. És persze nem lehetett kézben megcsodálni.
Így aztán a régi emlékeimre hagyatkoztam (amik arra utaltak, hogy ezekből évente mintegy 30.000 db készül csak, tehát meglehetősen ritka márka, illetve - sajnos kis átmérőjű, így csak gondos kezekbe való - menetes koronával IS készülnek) ami után felkerestem a Talizmán óraboltot, hogy KÖZELEBBIT is megtudhassak róluk.
Hát mit mondjak, nagyon szépek ! A felületük szatinírozott (azt hiszem így hívják ezt a szálra húzást), míg az oldalsó nézet polírozott. Pont, mint az Oyster-ek ! Természetesen(?!) zafírüveg, illetve a HÁTLAP IS ÜVEG. Tehát belülről is megcsodálható az automata ETA (pld. 2892-2).
Mindezek ellenére nem tartoznak az extra drága kategóriába.
Én ezt láttam százzal 100.000,- alatt :
Illetve ez 161.900,- Magyar Forint. (Nagyobb a mérete is, illetve tömör szemekből álló fémszíj volt rajta.)
Úgyhogy, Viktor az ajánlatom túllőtt az általad megadott kereteken. Sajnos !
Még egy, tán teljesen az általad leírt igényt kielégítő órát láttam, úgy száznegyven körül (már nem emlékszem pontosan az összegre). Egy ehhez hasonló "kint" 595 $ bír lenni...
Ennek sajnos nincs meg az az FC órákra oly jellemző Heart Beat nyílása. (Pedig úgy egyrészt szebbek, másrészt legalább árulkodnak a mechanikus mivoltukról.)
A közelmúltban először Sportivo-t kértem meg, hogy tegyen közzé árakat, azonban Tőle nem jött, így lett a kis kirándulásom. Úgy érzem megérte.
Egyébként, ha Sportivo azért nem adott listát, mert ezt a reklámlehetőséggel való visszaélésnek tartotta, tőlem máris megérdemelt egy Fair Play kitüntetést.
Én azonban Tőlük függetlenként ezeket tapasztaltam, így mégis közzéteszem.
Új arc vagyok ebben a topikban, de meglett óraimádó révén elég régóta olvaslak Benneteket. Elso órám egy poljot volt, legutolsó pedig egy aut. Doxa. Vannak még a gyujteményben arany Omega, Marvinok, és persze az elmaradhatatlan japán funkcionális órák, melyeket egy idoben nagyon kedveltem.
Most épp egy titán Elan-t hordok.
Már megint én! Úgy látszik, mindenről beugrik valami ...
JiG!
Emlékeim szerint Te a jó múltkorában még egy quartz Omega-t, v. egy Longines-t kerestél. Úgy látom egy príma Omega lett belőle, de ez jelentősen magasabb (vajon mennyi, ha nem indiszkréció) értéket képvisel, mint amennyiért (140-160) kerestél hasonlót. Vagy annyira felkeltettük az érdeklődésed, hogy újraköltségelted a következő évet ?!
A gondolatot a most olvasott (Óra mag.) cikk tette belém, ahol megdöbbenve láttam ehhez hasonlót (kézi felhúzással, dátum nélkül), az biza a 245 eFt-ot üti!
Egyébként ennek van az a bizonyos (itt már kivesézett) Coaxial gátszerkezetű világújdonság változata is, aminek egy nehezen emészthető demója van az Omega honlapján. (Aki előzőleg azt írta, hogy annyira értékelhető, mintha egy külöleges motorral - Wankler ?!, tán Wankel - szerelt "Mazda MX 5"-ös lemosása során bemutatható motortechnikával azonos szintű, annak üzenem, hogy nekem sem érthető a felvétel, de az MX 5 bizony nem Wankel, hanem csak az RX 7! Bocs a kitérőért!)
Egyébként mikor gratulálhatunk ?
npz!
Igazad van,ezzel egyetertek.De a gagyi fele halad a vilag.Sajnos.Lsd japanok funkciora kihegyezett eldobhatos muanyag dolgai, egyencuccai - kovetjuk oket, ahelyett, hogy a magunk utjat jarnank.
Mas: az teljesen termeszetes, ha vki. koveti a divatot, ill. egyenileg v. eppen elegansan v. szolidan oltozkodik.Pedig a ruhanak is tekinthetnenk a puszta vedo-melegito funkciojat, es jarhatnank rongyokban.Evezredek ota nem ezt tesszuk.Hogy oraban miert?Pedig azt is sokan elitelik, ha vki. pld. bizsut hord - mikozben naluk is ott figyel a kopott "aranyozott" noname tavol-keleti, amiknek lattara en visszafogok az illeto igenyesebb jellemerol szolo minositeseimbol.Pedig az igazan figyelmes ember az aprosagokban is az.
Mas:Ajanlom a T. topictarsak figyelmebe a HUSZ-ban levo hasonlo topicot, mely temajaban inkabb kozenk tartozna...
Gyuszi bá!
Mint tegnap nekem mégis sikerült képet betennem, így az ottani okulásom szerint a nyitó idézőjelet az = jel után tedd közvetlenül (és ne az elejére). Szerintem így neked is felhozza a képet.
Te_o!
Félreértés ne essék, én sem az általam felhánytorgatott órákat (az egyikkel én is rendelkezem egy alkalmi vétel után, azonban általánosan csalódtam a felületkezelt tokokban, illetve az általad is említett "ékszer" jellegéhez méltatlannak találom a belét, ezért nem viselem), sem gazdáikat nem kívántam lerántani, csak megjegyeztem, hogy mo.-n ez az egyik irányzat.
Szerintem nem is ez az igazán zavaró, hanem a másik, össznépi véglet és e közötti arany középút hiánya. (Pld. jó beosztású feletteseim is mondjuk CASIO-t, vagy más átlag villanyórákat viselnek, úgy, mint a mérnöktársadalom tegnap említett legjava.)
POLJOT-ról majd legközelebb, hátha addig más is bedob ide (és az én tudatomba) újabb, pontosabb információkat.
Olvasva soraidat arra gondoltam, hogy "milyen igaz is ez ...". Aztán jött az a két utolsó mondat, az megadta a kegyelemdöfést ! Remélem a megszállottságból az elborultságba MI csak nem jutunk el !
Erika topictárstól kaptam egy 'A karóra mint kultusztárgy' vagy valami hasonló című filmet, a leghíresebb svájci óragyártók képviselői, kereskedők, aukciós házak emberei meg órabolondok szólaltak meg benne. Egy svájci órakészítő mester megerősítette: a svájci karóra már rég nem a pontos idő mérésére szolgál, hiszen a telefonon, a rádión, a PC-n, a videon, az autóban, az utcán lépten-nyomon, de még a konyhai gáztűzhelyen is ott a pontos idő. A svájci óra a mestermunka, a presztízs, a kultusz, a státuszszimbólum megtestesítője és szerepe már rég nem az idő mérése. Ezt a gondolatot vitte az abszurdumig az a megrendelő, aki olyan (csillagászati árú) órát rendelt a mestertől, amin nincsenek mutatók... Minden ott van, minden működik, de nincsenek mutatók.
npz!
Erdekes tema a Poljot, csak en keveset tudok rola - talan eppen azert mert sokaknak "emlitesre sem erdemes" kategoria. Vannak koztuk is erdekes darabok, a mostani ujak kozul minden volt mar korabban is, lsd. ebresztos mechanikus, stb. Az orosz orak kozul talan nekik volt a legszelesebb termekskalajuk.
Ha körülnézve valahol nem ilyen végleteket, hanem egy eros középkategóriájú (lehetoleg mechanikus) órát viselo embert láttok, az szerintem már figyelemre érdemes, mert ritkaság.
Vagy topictars. :)))))
Amugy az, hogy milyet visel vki., jo jelzes az illeto izleserol, penztarcajarol es a ketto korrelaciojarol... Jelenleg Mo.-on a ketto forditottan aranyos, tisztelet a keves kivetelnek.
Amugy az altalad emlitett elegans (divatos) orak valoban nem muszaki bonyolultsagukrol hiresek, inkabb az ekszerora kategoria. De akinek ilyen van, sem feltetlenul felvagos, minden csak a viseles modjatol fugg...
Sportivo javaslatát megfogadva próbálkozom a képbeillesztéssel. Mégpedig az előbb általam említett, nekem feltűntekkel.
Ez volna az egyik.
És ez volna a másik feltűnő példány.
Az óraviselők másik végletéhez tartozó átlag időmérőket pedig mindannyian ismerjük.
Ha körülnézve valahol nem ilyen végleteket, hanem egy erős középkategóriájú (lehetőleg mechanikus) órát viselő embert láttok, az szerintem már figyelemre érdemes, mert ritkaság.
No, végre el tudtam mondani a tegnapi gondolatomat több részletben.
Tehát a magyarázkodásom:
Én első körben egy óraértékesítéssel foglalkozó honlapra akartam linkelni, ahol Bajor I. általam vélelmezett órája v. ehhez hasonló leledzik. (Azért a - ráadásul félresikerült - link, mert tényleg nem ismertem a képbeillesztést.)
Utána szándékoztam utalni rá, hogy ezek az órák a (drága) márkájuk annyira eklatáns képviselői, hogy erről azonnal azonosítható viselőjük JÓ anyagi helyzete.
A többiek felé irányult véleményeim ettől függetlenként kellett volna, hogy megjelenjenek.
Most egy kicsit OFF leszek, de talán mást is érdekel:
HTML - programozás 1. lecke.
Hogyan tudunk képet varázsolni az órás fórumba?
Csak a világhálón található képeket lehet beilleszteni, CD-n, C - meghajtón, stb. található képeket nem lehet így megosztani a többiekkel.
Belépünk a web-oldalra, ahol a kép található (pl. www.nivrel.com).
Ráklikkelünk a kiválasztott képre a jobb egér gomb segítségével.
A legördülő menüben kiválasztjuk a "copy image location"-t, ráklikkelünk.
Beírjuk a hozzászólásba két < > közé (space nélkül), hogy "img src=" - utána jobb egérgomb "paste".
Így most azt látjuk két < > között, hogy
"img src=http://www.nivrel.com/kollektion/images/510001aasds.jpg"
No, az előbbit jól elszúrtam. A linkelést nem zártam le, így egyrészt lemaradt egy rész, másrészt minden utána jövő egy nagy link lett, amiben szerencsére megvan a többi véleményem is.
Sportivo!
A lemaradt részben arra kívántam utalni, hogy mindezen órák kb. csak "villantani" tudnak, de mégiscsak azzal a beltartalommal, mint ami 100-ból 99-nek van.
Más. A 198-as azért fog kelleni, mert az ezzel azonosítható évben ismét "nagyot ugrott előre a világ" szerénytelen személyemmel.
A hibás linkért mindenkitől bocs, legközelebb jobban a körmömre nézek.
Úgy látszik, a POLJOT, mint eltérő (általam előzőleg sajnos sok elütéssel gépelt) téma ugyan, de csak engem érint közelebbről. Pedig van egy-két érdekesség az orosz (régi svájci hagyaték) óragyártás terén is.
Viktor!
Kösz a tudást a Fő utcáról. Én egyszer nagyon régen jártam ott, tán még az óramizériám is csak bimbózófélben volt. Így arcra nem emlékeztem. Utána már az idén fordultam meg Nála(?) kétszer, de megmondom őszintén, azt sem tudtam, hogy az Órás nem is Az az Órás. Én is kiváncsi volnék a miértre, ha esetleg valaki tudja?! Csak nem rossz fát tett a tűzre valaki értékes és még mindig sajnálatosan elveszett órájával? Vagy pedig el is vittek valamit? Az 1 mega Forintos PN óra láttán ezen sem csodálkoznék.
Sportivo!
Azzal kapcsolatban, hogy ki mit visel, én is arra kívántam a figyelmet felhívni, hogy szinte csak a két véglet látható. Egyrészt volt a múlt héten alkalmam két napot különböző mérnöki rendezvényeken eltölteni, ahol azt láttam, hogy aki egy villany-titán Citizen-t visel, az már ritka magasan ugorja a lécet. Az átlag a rapper digitálistól a Q&Q kronográfig terjed. És ez szerintem azért siralmas, mert pont ez a kaszt kellene, hogy műszaki igényességével járjon elöl.Én szinte rejtegettem a magamét, nehogy szúrós szemmel tekintsenek.
Egyébként az előzőekben általad leírt feltűnési viszketegség elkerülése miatt én Rolex-ből elképzelni sem tudtam volna bikolor, v. arany - ez utóbbit kicsengetni sem tudnám - tokozást. És még az acéllal is járok úgy, hogy beszélgetés közben a partner nem a mondanivalómmal foglalkozik, hanem az órám lesi. Tán azért, hogy piaci gagyi, vagy igazi?! És amikor valósnak tartja, azért lesi. Ilyenkor az ember húzogatja lefelé a zakó ujját, forgatja el a kezét, mert mégsem ez a téma...
A másik véglet tán a közszereplőké. Ott némelyikük olyan órát visel, ami szintén mindennapos szerkezet is lehet, de mégiscsak jó feltűnő, hadd lássa mindenki! Pld. a hétvégi műsorból kilestem Havas H. alighanem ilyen RADO-ját és Bajor I.
Ez igen érdekes!
Én is a Fő utcai órásnál vettem a már bemutatott Tag Heuer-emet...
Bementem hozzá, mert kinéztem egy Citizen órát, de ő akkorra már átállt a
svájci vekkerekre. Az a Tag ugyanúgy ahogyan te mondtad, kibontva, de
papírokkal, még a fólia is fenn volt ( a hátán még most is ott van, pedig
2 éve vettem).
Az ára cca 60%-a volt az új árnak - ezt lecsekkoltam máshol.
Nem furcsa véletlen ez?
Lehet hogy nem tiszta forrásból jött a vekker? Vagy valaki most is siratja?
Nekem azt mondta, hogy egy nő vette a férjének ajándékba, de visszahozta,
mert a férje közben vett egy másik órát.