Nem nekem mondasz ellent, hanem tanult ügyvéd barátomnak. :))
Úgy gondolom teljesen mindegy, hogy melyikünk mit gondol az esetről, annak garanciális vonzatairól, valamint a javítási vagy csereigényről. A csűrt-csavart jog előbb-utóbb leteper mindenkit. Hajlok a feltevésre, hogy az ügyvéd barátomnak lesz igaza...
Van most egy akcióóó!!!! + (egy kis egyeség)
1.4 16v
4 ell. ablak
állitható szervó kormány
állítható vez. ülés
ABS + EBD
4 lufi
metálfény
2850000 Ft + ajándék klíma + 3 havi ajándék Casco
Ami eddigi tapasztalatom van a 16V-vel kapcsolatban megpróbálom összefoglalni:
- kényelem, komfort: számomra megfelelő
- menettulajdonságok és stabilitás: jó (a Lanoshoz képest kíváló)
- fogyasztás: 110 km/h-nál 5,92 l/100 km (vagy ez alatt egy kicsivel, mert ebben a fogyasztásmérésben volt 1/5-öd rész város is)
Eddig ennyi a tapasztalatom róla. Én másfél hete vettem át...
" Ez hétköznapi nyelven azt jelenti, hogy a lemezt a korrózió kilyukasztja."
Az én tudomásom szerit ami 99% pedig azt hogy a karosszéria bármelyik pontján rozsda folt jelenik meg ((((anélkül)))) hogy bármilyen külső hatás érné.Ami azt jelenti hogy se horzsolás se ütés se törés nem bizonyítható.Magyarul maga a beépített lemez nem volt megfelelő.Az egybefüggő festékréteg alól tört felszínre a rozsda.
üdv.
Szijjasztok Kalozosok!!!!!!!!!!
Segitséget szeretnék kérni!!!!
Most szeretnék a héten egy 1.4 16v ( fullost a tempomat és a függöny lufi kivételével)kalozt venni és a véleményeteket szeretném kérni a gépsárkányról!
- fogyasztás
- menettulajdonság
- kényelem
- stb
Minnél több infó annál jobb!
Előre is köszönöm szépen
csike3
Szia!
Ha a festék felhólyagzik az nem a rozsdára utal inkább felület helytelen elő készítés.Elég ha zsíros tenyérrel rátenyerel festés előtt és most talán a motortól jövő hő fellazította.Ha nem rozsda okozta akkor más a helyzet.
üdv.
Jogilag a karosszériára adott garancia átrozsdásodásra vonatkozik. Ez hétköznapi nyelven azt jelenti, hogy a lemezt a korrózió kilyukasztja.
Itt nem erről van szó, valószínű az eredeti motorháztető szakszerű javítása (rozsdamentesítés, újrafényezés) lesz a dolog vége. (Egy ügyvéd barátom szerint.)
A gépkönyve szerint a 16V optimális fogyasztása 2000-3000 1/min között van, sebességfokozattól függetlenül. 3200 1/min-nél adja le a max. nyomatékot (130 Nm). 3000 1/min ötösben = 110 km/h.
Ez azt jelenti - amit tapasztaltam is -, hogy 110 km/h-nál képes még elemi erővel gyorsulni...
Ez jó kérdés! A szervíznek kellene tudni megválaszolni!
A 16V-s ma lefutotta a tervbevett távot. 1000 km van benne. Az utolsó 500 km-en a fogyasztása 5,92 l/100 km volt. Ebből 1/5 volt város, 4/5 országút. Az országúton általában 3000 1/min fordulat környékén üzemelt.
Egyik cimbim most lett Kalóz tulaj, de a fogyija 2/3 város 1/3 egyéb úton nem akar 9 alá menni. Szervíz szerint még túl friss a járgány (2500km körül). Vélemény? Az előző kocsija Lanos 1,6 volt azzal ua vezetési stílus mellett 8 körül ment. Klímával.
off
Ha még nincs riasztótok akkor a hónap végéig egy nagyon komoly típust tudunk beültetni már 22eFt-tól. Akit érd. dobjon egy mailt.
on
Szerelő rokonom (valaha Kaposváron ők szerelték a Daewookat, míg nem vette meg a GM) azt mondta, hogy anyira precízek a mai alkatrészek, hogy szinte nincs is kopásuk, forgácsolódásuk!
Hello!
A motortértető csere a minimum ez alatt semmit nem fogadnék el.Kivül vagy belül jött a ragya?
Keményen ki kell tartani a csere mellett.Írták hogy az olaj milyen koszos sorjás.A garázsomban van akna és leeresztettem az olajat szine alapján semmi baja hagytam sokáig ülepedni igy sem volt semmi eredmény.Majd a vissza töltést sürű fehér szöveten keresztül történt és még a tölcsérbe egy erős mágnest helyeztem. Nagyon lassan töltöttem vissza de sehol semmi kedvezőtlen eredmény.Én még mindíg nem cserélem az olajat.
Szia.
Ez nekem nem gond,csak számomra érthetetlen. Örűlök hogy neked így sikerült,sajnálom hogy nekem most okoz problémát a Fiat.Hogy viselkedik a 16V-s.
"Megveszik", ez ritkán igaz, ha a kereskedés a nevére íratja a kocsit, akkor a 13Ft/ccm illetéket veled fizettetik meg. Az eredetiségvizsgálat díját, de legalább a felét úgyis kifizettetik veled. Általában az értékesítésre megbízási szerződést kötnek az új autót vásárló tulajjal határozott időre - az én esetemben 60 nap -, és bíznak benne, hogy ennyi idő alatt el tudják adni valakinek. Ez idő alatt tovább kéne fizetni a kötelező biztosítást a régi autóra.
Kaposváron most nemrég kérdeztem, ha lecserélném az autómat, amin van még részlet, hogyan csinálják? Kifizetik a részletet a régi kocsira a banknak, így meglessz a törzslapja, a fennmaradó összeget meg beszámolják az új árába!!! Tehát megveszik a kocsit! Egyébként a kereskedőnek nem kell fizetnie semmit az ott eladásra váró autók után, én legalább is így tudom! Most elment vagy ne?? Nagyon sz*r ez az Index!
A szerviz javítást erőltet, a munkatársam csak a motorháztető cserébe egyezik bele. A kocsit vagy a teljes kasznit nem cserélik. Most megy 10-re ismételt megbeszélésre.
Köszönöm az elismerést,igen,tűzoltó alezredes vagyok.
Én nem a szabályosságát vonom kétségbe hanem a logikátlanságát.Mikor kezedbe adják a szerződést azt elviszed az adó hivatalba az önkormányzathoz ahol regisztrálják a szerződés szerint az új tulajt és rögtön kivetik a sulyadót a tiédet módosítják,elmész a biztosítóhoz kötöd az új szerződést,lemondod a régit ezzel egyidőben az új tulajnak fizetni kell a díjat ez esetben a KFTnek.De ha mégsem tudja rővid időn belül eladni akkor fizet/ráfizet/a kereskedó.Ebből az utólsó mondatbol kiindulva mondom azt hogy a kereskedő szempontjából""BALGASÁG"".Azért merem ezt mondani mert a nejem biztosítási ük.és nagyonsok esetet hallok tőle.Nagyon sok szerződés,bónuszigazolás megfordul a kezébe. Gondolom érted amit értelmetlennek tartok?
üdv.
Kérdéseidre nem tudok maradéktalanul válaszolni. Az adásvételi szerződésben a vevő a RANEX Kft. Ez a hivatalos neve a szolnoki Daewoo szalonnak.
Mint már korábban írtam: a vevő húzza hasznait, viseli terheit. Ez másként nem lehet, mivel jogilag szabályos az adás-vételi szerződés.
Tudomásom szerint, a tőlem vásárolt Lanost - már a Kalos átvételének napján eladták. Lehet, hogy legközelebb Szolnokon kellene - hasonló konstrukcióban - autót cserélned?
Ilyen történetet pedig én nem hallottam.Kérdésem a következő:kinek a nevére írták át,ezután ha nemtudja az autót eladni estleg 1 évig ki fizeti a fizetni valókat.Vagy a beszámított ár alatt adja el hogy ne keljen adót,bizt. fizetni.Ki fizeti az átírást.Lehet hogy kétnap mulva eladja akkor rögtön ugrott az átírési díj.Igy alapból azzonnal kb.-50000 ezerrel indúl a kereskedő.Tanulságként szivesen olvasnám a szerződést.
üdv.
Így stimmel, bár ez az eljárás számomra szokatlan és ismeretlen.
A Kalost én is úgy vettem, hogy a Lanos beszámításával kiegyenlítettem a különbözetet. Mikor megállapodtunk a kereskedővel, rögtön adás-vételi szerződést írtunk alá a Lanosra, bár azt még használhattam mindaddig, amig a Kalost át nem adták (a kereskedő kockázatára). Ettől a pillanattól kezdve a Lanos terhei nem az én nyakamban voltak.
Szóval az én esetemben másként történt minden és azt hittem, hogy ez az általánosan elfogadott metodus.
Elnézést kérek, de a Te eseted merőben más, így jogos az aggódásod!
Bocs, de nem igy van ő beszámította a kocsit de nem vásárolta meg.Ilyen esetben az a szokás hogy az eladáshoz megbízást adunk a kereskedőnek.Amíg el nem adja addig minden
fizetnivaló /adó,biztosítás/engem terhel.Ez azért van hogy a kereskedő nem íratja a nevére az autót.Hálla istennek súlyadót nem kell fizetnem.Ha egy évig nem adja el nekem fizetni kell a leírtakat.Ezért vagyok kiváncsi mit kér az autóért.A francot sem érdekli mennyiért csak minél előbb.Stimmel?
üdv Négyesi
Nem kellene ezt a dolgot feszegetni. Az üzlet, az üzlet. Neked is nyilván megérte, amikor elfogadtad, hogy mennyiért számítja be az autódad...
Mivel eladtad, így nem kell kötelező biztosítást és súlyadót fizetned utána, tehát nem maradt Rajtad teher!
Hogy egyszerűbben fogalmazzak: a vevő húzza hasznait, viseli terheit...