Keresés

Részletes keresés

Fineszedző Creative Commons License 2006.02.27 0 0 1740

Ez már az a pont, ahol nincs bocsát.

Talán a sablon ajtókkal és egyszerű ajtókivágatokkal boldogulnak, dehát az ügyintézés...

Előzmény: szosza (1739)
szosza Creative Commons License 2006.02.27 0 0 1739

Hűha!

Na, ezt lássák meg az Illy fivérek! Nyilván harcedzettek és kaptak már különbet is, de ilyen szépen cirkalmazott, hosszú és pontos leírásnak szerintem nem tudnak majd örülni. Valószínű, hogy ezek után minden idelátogató Ikon2-es nagyítóval nézi végig az ajtóit műszaki átvételkor és költözéskor... Ami jó!! Mert ha az AL ad a jó hírére, akkor ezt ő teszi meg helyettük. "Szegény" Trió... Annyira jó kapcsolatai csak nem lesznek, hogy egy egész házra való elcseszett ajtót átvesznek tőlük!

Neked, Fineszedző, azért kívánom, hogy per nélkül dűlőre juss velük. Tulajdonképpen itt is az lenne a legjobb, ha valamelyik idetévedne a fórumra és meglátná milyen gyönyörű reklámot kaptak. Az első felindulásban megfogalmazott "felbérelekvalakitésmegveretem" terv helyett talán az is megfordul a fejükben, hogy jó teljesítéssel kiköszörüljék a csorbát és ezt is megírassák. Szerintem megtennéd, nem?

Hát, így utólag átolvasva mindez kicsit cinikusra sikerült, de nézzétek el nekem, mert az ilyen történetek mindig megérintenek kicsit. Az is lehet, hogy kicsit naív vagyok és túlértékelem a nyilvánosság erejét, de bizony úgy érzem, hogy ennek működnie kellene!
Előzmény: Fineszedző (1737)
Véső Creative Commons License 2006.02.27 0 0 1738
Hogy mit ígének, meg hogy mit kapsz, az azért nem feltétlenül esik egybe. Azért annyira ne éldd bele magad. :) MABISZ, több ponton záródó, stb. általános rizsa. Ilyen jellemzőkkel bíró ajtóból van sokféle minőség.
Előzmény: IKON_D501 (1736)
Fineszedző Creative Commons License 2006.02.27 0 0 1737

Na, akkor azt hiszem most itt a pillanat, hjogy eláruljam, kik azokat, akik az utóbbi fél évben teszik tönkre az életemet.

Úgy tudom, ők az Ikon2 ajtószállítói az Excell2000 helyett.

A Trió Ajtó Kft., nem keverendő a Trió Trend Kft.-vel, akik miatt a weblapon azt írják, hogy hamisítják őket. Na, hát azt a szar szervezést, figyelmetlen munkát, hozzánemértést, ami a Trió Kft. csinál nem lehet másolni. Ezt le kellene védetni. Az isten barmai ezek, komolyan f*** telem van velük. És most tényleg csak foghegyről beszélek.

Tavaly augusztus végén rendeltem 4 ajtót, 1-et hanggátlással és automata küszöbbel. Jaj, de el is felejtettem a legjobbat. Egy esős szombaton fél egykor ott álltam a bolt előtt, amelyen az állt, hogy 13 h-ig van nyitva. Zárva volt, hát felhívtam a tűz esetére kiírt számot. A cégvezető vette fel, aki azt mondta - többbszöri mobiltelefonálás után, hogy a munkatársa azt mondja neki, hogy mindjárt jön, ebédel. OK! 13 óra körül (miközben többször mondta a kedves munkatárs, hogy mindjárt odaér), már azt jelentette az cégvezető, hogy ott van bent a kedves munkatárs (F. Gergely) a boltban. Kicsit furcsán éreztem magam. Nem azért, mert akkor már fél órája álltam az esőben, hanem hát, mert Gergő pajtásnak esélye sem volt mellettem besurrani. A bolt nyilvánvalóan üres volt, és ezt igyekeztem higgadtan tálalni a cégvezetőnek, de a kedves munkatárs is állította, hogy ott van. Hát ebben maradtunk, és csak később jutott eszembe, hogy vezetékesen kellett volna felhivatnom a boltot a cégvezetővel.

Ennek ellenére - merthogy nem találtam más hasonló árú céget, mégis őket választottam. Belátom, a kb. 20%-kal drágább MANTU Ajtóstúdió Kft.-t kellett volna választani. Természetesen 50% előleget azt elkérték. Kétszer voltak felmérni a terepet. Tehát augusztusban azt mondták a Trióban, hogy 2 hónapon belül meglesznek az ajtók. Két hónap múlva nagy nehezen elértem F. Gergő pajtást, merthogy egyáltalán nem vették fel a telefont a boltban, és ekkor mondta, hogy kis csúszás lesz. November elején jönnek az ajtók, és attól számítva kb. 2-3 hét múlva biztosan be is építik őket. OK. November elején megrendeltem a kilincseket is tőlük, bár természetesen így drágább volt, mint az OBI-ban. Mindegy, nehogy már másra mutogassanak, ha nem tudják beszerelni.

Továbbra sem hívtak fel, mikor hozzák az ajtót. Sok-sok csörgetés után felveszi az a f*** Gergő pajtás, és volt pofája azt mondani, hogy éppen most van előtte a megrendelésem. Nem emlékszem az összes telefonbeszélgetésünkre. Ekkor mondtam neki, hogy ne cicózzon, mert ez így nem mehet tovább, a szerződésben vállalt 90 napos határidő is lejárt. Ok-Ok, jövő héten megy az ajtó. (Most jut eszembe még egy csomó apró részlet, hihetetlen!  De ezzel nem töltöm már a sorokat.)

Természtesen se ajtó, se telefonálás. Akkor megint cégvezetőnek telefonálok, hogy mi ez a f***kolódás. Ez valami keddi nap lehetett, december elején. Megegyeztünk, hogy akkor csütörtökön vagy pénteken (ja, ez dec. 16-a volt) hozzák az ajtókat, ez az utolsó határidő. Csütörtök este telefonálok, merthogy gyanús kuss volt megint. Már egy másik pajtás  (M. István) vette fel (Gergő pajtást kirúgták), aki nagyon megértően mondta, hogy hát, sajnos, nem tudják pénteken sem beszerelni az ajtót. Teljesen ledermedtem. Ha Karácsonykor sincs ajtó, én gyilkolok. Felhívtam az ügyvéd haveromat, hogy elküldi-e a nevemben a faxomat, merthát tudom, mit kell bele írni, de így jobban nyomatékosíthatom.

Szombat reggel nyugodt hangon felhívtam István pajtás, hogy ha nem jön az ajtó hétfőn, akkor felejtsenek el, ügyvédhez fordultam, a többit meg képzeljék el. Persze, erre már mozdulnak, cégvezető hív, hogy hétfőn jön az ajtó. Télleg jött, de csak kedden szerelték be. Mindegy. De legalább jól szerelték volna be! Minden ajtónak volt egy halom hibája (ferdék, nehezen záródnak stb...), kettőt meg összecserélt a "mester" (aki egyébként joggal szidta Gergő pajtást, hogy rosszul mérte fel a terepet).

Januárban telefonálok, hogy bizony itt elég sok javítandó van. A nyomaték kedvéért, szigorúan egy oldalban remek dörgedelmes levelet rittyentettem. Leginkább saját megnyugtatásomra, de mintha ők is kicsit komolyabban vették volna a dolgot. Egy darabig. Most már csak címszavakban.

Január elején visszajött "mester", szerelgetett, és már csak két ajtó volt tök rossz. Az a baj, hogy a hibák 3-4 nap után jelentkeztek, meghát én is lassan jöttem bele az ajtós szakmába. Ekkora már jobban értettem a spanyol ajtókhoz, mint M. István pajtás meg a cégvezető pajtás, akik még azt sem tudták, hogy milyen zsanér van az ajtójukon. Na, ez a Trió minőség! Senki sem tud semmit. Menjenek inkább titkosügynöknek, mert asszem még középkori kínzószeklözökkel sem lehetne kiszedni belölük, mit is árulnak...

A második javítás volt a legjobb. Ekkor nyikorgott egy kilincs, de ehhez rossz alkatrészt hoztak. A kedves szerelő, aki kijött, szabadkozott, hogy ő ablakos és semmit sem tudott csinálni!!! Azért jól elbeszélgettünk.

Eztán most február elején kijött az álombrigád Mosonmagyaróvárról. (A sok munka miatt nem ők szerelték az ajtót.) Ők is nagyon leszidták az előző szerelőt, és mutogatták, hogy mennyi hiba van az ajtókon. Szerintük mind annyira rosszul lett beépítve, hogy újra kell tenni. Fotózkodás, jegyzkönyv szokásos... Azt ígérték két héten belül javítják.

Természetesen két hét múlva se telefon, se javítás. Kb*** Trió Ajtó!!!! Ma felhívtam, hogy adják már a kezeim közé István pajtást, hadd vágjam ki a szívét! Sajnos, István pajtás már leszerelt, elhagyta a céget, most én (nem láttam értelmét megjegyezni a nevét X pajtás) viszem az ügyet. Jó, nézzük, akkor mi a helyzet. - mondám jószándékúan.  Hááááát, emlékszem a nevére, én vettem át István pajtás ügyeit, de nem találom a papírjait. WTF????? Ekkor ismertettem nevekkel és számokkal a pillanatnyi helyzetet, pontos algoritmust adtam a teendőkről (telefonon folyamatábrát nem tudtam adni!) és kértem, hogy 2 napa alatt igyekezzen elintézni az ügyet és hívjon fel.

Itt tartok ma a Trió Kft-vel, akiket csak azoknak ajánlok, akik örömüket lelik a pereskedésben, esetleg próbára akarják tenni a türelmüket vagy az öklüket. Jogi-pénzügyi tuti lúzer egy cég, nevetséges, hogy pl. saját kárukra tévedtek a számlán (ez sajnos később a sok alkudozás miatt kiderült), amin további hibákat is elkövettek. Fogalmuk sincs, mi az a foglaló-előleg-szerződés szerinti teljesítés stb. Bár ne kellett volna annyira az ajtó! B+

Soha-soha Trió Ajtó.

Előzmény: IKON_D501 (1736)
IKON_D501 Creative Commons License 2006.02.27 0 0 1736
IKON2-sök figyelmébe:

Olvasgatva az itteni hozzászólásokat a zajáteresztő bejárati ajtókról, felhívtam az AL-t ezzel kapcsolatban, és azt az infót kaptam, hogy az IKON2-ben már egy másik cég csinálja a bejárati ajtót (bocs, a cég nevét elfelejtettem), ami magasabb minőségi besorolást kapott, mint amit az első ütemnél felszereltek.

Remélem az IKON1-esek nem haragszanak meg nagyon ^_^
hamanokaito Creative Commons License 2006.02.27 0 0 1735

OK, akkor ezt megbeszéltük ...

Köszi a linket !

Az ott leírtak egy része alapból megvan a lakásban ( mint pl. a kétfokozatú öblítés ), illetve alkalmazom, másik részén majd elgondolkodom. Jó pár meg olyan, amit semmiféle megtakarítás érdekében sem vállalok ...

Ezt nyilván mindenki maga dönti el. 

A lakással én is alapvetően elégedett vagyok, működtetési költségek szempontjából ( is ).

Előzmény: Fineszedző (1734)
Fineszedző Creative Commons License 2006.02.27 0 0 1734

Jól van, jól van. Nem a vitával van gondom. Féltem, hogy átmegy olyanba, mint a piszokgázműveklevegőtadgázhelyett!!!

A fogyasztó szokásokon érdemes gondolkozni. PL. tudtátok-e, hogy a WC ölítéssel is igen sok víz megy el? Van jó pár praktika, amivel el lehet érni a kevesebb víz fogyasztását. Ezek közül elég sok spártai megoldás, de a kétfokozatú wc ölítés és a légbekeveréses (perlátor) vízcsap (pl. Hansgrohe Focus, kiváló tulajdonságok óccsó!) hasznos. Magam tetettem fel pisszoárt is, nem csak ezért. De nem sajnálom zuhanyzáskor a melegvizet, és folyóvízben mosogatok.

Kinek mi éri meg. Legyünk tisztában azzal, mire mennyit költünk, és döntsünk, megéri-e. Mini boldogsággyárunkban is érvényes: minimális input - maximális output.

(Az az igazság, eddig a felmerült és a korábbi lakásműködtetési költségek alapján nekem nem jutott eszembe gondolkodni sem a kérdésen.)

Előzmény: hamanokaito (1733)
hamanokaito Creative Commons License 2006.02.27 0 0 1733

Na akkor fussunk neki még egyszer ...      :-))

Annyit fizet mindenki, amennyit fogyasztott, még a leolvasást is mi csináltuk.

A kiszámlázott mennyiség annyi amit leolvastam, ezt nem is kifogásoltam. Ezzel kapcsolatban mások tapasztalataira voltam kíváncsi, ha esetleg nem célszerűek a fogyasztói szokásaim, ésszerű határokon megpróbálok módosítani egyébként meg tudomásul veszem és fizetek.

A mondat SZVSZ így helyes: Azzal arányosan fizet mindenki, amennyit fogyasztott.

( Érték = mennyiség * egységár )

A víz és szennyvíz m3-ének ára ismert, hát, semmmi meglepetés nem lehet.

Számomra eddig nem volt ismert a _budapesti_ tarifa. Eddig albérletben laktam, Budapesten, ahol a házinéni bemutatta a befizetett csekkszelvényt ( Díjbeszedő x Ft  különösebb részletezés nélkül ) én meg átutaltam neki. A szegedi árak, emlékeim szerint, alacsonyabbak voltak és más volt a vízdíj csatornadíj aránya is ...  Ez persze lehet a megszépítő messzeség is.  Igaz meg is kereshettem volna az egységárakat  Vízmű és a Csatornázási Művek honlapján, de mivel a fűtésdíjjal kellemes meglepetésben volt részem, annyira nem törtem magamat. 

A beírás szubjektív véleményemet tartalmazta, ez eddig általánosan elfogadott volt a Fórumon ...

Ilyesmikre gondolok:

Nekem ennyi, neked mennyi ? Jé, nekem meg ennyi ...  Hogy lehet ez ?  Az sok vagy nem sok  ?

Te hogyan csinálod, hogy csak annyi ?

Ennyi ...

Hamano

Előzmény: Fineszedző (1721)
Fineszedző Creative Commons License 2006.02.26 0 0 1732
OK, borítékolom. köszi
Előzmény: szosza (1731)
szosza Creative Commons License 2006.02.26 0 0 1731

Hát, nem biztos, hogy én vagyok a legjobb ember a feladatra, mivel eddig összesen 1db routert konfiguráltam: azt, amivel most is lógok a neten. :-)
Persze ettől még szívesen adok némi jószomszédi segítséget szigorúan ingyen, de azt hiszem, nem értek hozzá annyira, hogy elég gyorsan megcsináljam és egy sokestés kínlódást már nem tudok bevállalni.
Ha megvan a cucc, keress meg levélben, mert az is megeshet, hogy viszonylag könnyen és gyorsan be tudom állítani.

Előzmény: Fineszedző (1728)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.02.26 0 0 1730
...akarom mondani felett...
Előzmény: Szürkeszamár (1729)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.02.26 0 0 1729
Most viszont szépen és gyorsan működik. 9 ms alatt nem kapok pinget.
Fineszedző Creative Commons License 2006.02.26 0 0 1728

Köszi, ez aztán a profi segítség! Most már képben vagyok. :-)

Segítenél beállítani egy Linksys WRT54G (még nemtom melyiket) routert? Nem kívánom ingyen, gondolom neked sincs sok időd. Cél, hogy a tűzfala is jól menjen, a mellett hogy kiszolgál vezetéken át egy gépet és wifin laptopot. Esetleg egy biztonságos távoli belépési lehetőséggel megspécizve. Leghamarabb kb 1 hónap múlva.

Előzmény: szosza (1726)
szosza Creative Commons License 2006.02.26 0 0 1727

Hát, lehet hogy sokaknak már az előző hozzászólásom is kimerítő volt, de most látom, hogy a telefonos konferencia lehetőségre még ki sem tértünk:

Műszakilag minden további nélkül lehetséges. Ha mindenki WLA-s és jól van beállítva az általuk a házba telepített router, akkor a beszélgetésünk eredményeként keletkező hálózati forgalom el sem hagyja a házat és nem foglalja a mikrohullámú hálózat sávszélességét. Ez azt jelenti, hogy minimális válaszidőkkel, késleltetés nélkül beszélhetünk. Ha nem így van beállítva, illetve nem minden résztvevő WLA-s, akkor is gond nélkül megoldható, de:
Az egyes internet előfizetésekben vásárolt sávszélességek mindeképpen korlátozzák a résztvevők lehetséges számát. Ha ugyanis nincs központja a kommunikációnak, akkor mindenki mindenkivel kapcsolatban áll, ami tisztességes hálózati forgalmat jelenthet.
A téma alaposabb ismerete nélkül azt tippelem, hogy szerintem max. 10 ember egyidejű kommunikációja lehetséges ily módon. Másik megközelítésben azt mondom, hogy ennél többen nem is tudnak hatékonyan kommunikálni egy konferencia beszélgetésben.
Előzmény: Fineszedző (1724)
szosza Creative Commons License 2006.02.26 0 0 1726
A módszer nagyon egyszerű. Nyitottam egy parancssort (start -> futtatás -> cmd.exe) és abban indítottam egy "nyomkövetést", azaz traceroute-ot:

C:>tracert www.origo.hu

Tracing route to www.origo.hu [195.228.240.145]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 70 ms 29 ms 39 ms 87.229.2.222
3 67 ms 69 ms 2 ms 87.229.4.230
4 2 ms 5 ms 2 ms cuprum-visa.wla.hu [84.21.3.246]
5 179 ms 2 ms 2 ms cuprum-01.wla.hu [84.21.3.242]
6 57 ms 68 ms 69 ms rhb-cuprum.wla.hu [84.21.3.254]
7 3 ms 4 ms 3 ms vh.wla.hu [84.21.0.254]
8 21 ms 3 ms 6 ms bix.wla.hu [217.113.61.41]
9 4 ms 26 ms 81 ms vl50.osr0-vhugo.net.telekom.hu [193.188.137.12]
10 29 ms 38 ms 4 ms pch1-86.core0-ip4.net.telekom.hu [145.236.85.9]
11 39 ms 5 ms 32 ms tenge1-1.core0.adatpark.hu [145.236.89.78]
12 181 ms 114 ms 64 ms www.origo.hu [195.228.240.145]

Trace complete.

Ennek kimenete megadja, hogy milyen útvonalon jutnak el az adott címhez a hálózati forgalom alapegységei, a csomagok. Kiolvasható belőle továbbá az is, hogy hol, milyen késleltetéssel továbbítják a csomagokat és az is, hogy az adott kapcsolat mennyire stabil (mennyire egyezik meg a három egymás melletti idő).

Az 1-es sorszám az én router-em. A 2-es a házban lévő router kell, hogy legyen. A 3-as vagy szintén házon belül van vagy valami átjátszó-állomás. A többi, aminek már nevet is adtak, az szerintem a WLA gerinchálózata. Tegnap csak az első két-három gép látszott, majd - ha jól emlékszem - csak az első 7.

A fenti válaszidők jónak mondhatók. Van néhány alkalmazás, ahol ez a lényeg, mint pl. az online játékok. Letöltésnél a sávszélesség számít és az előfizetésünknek megfelelő értéket magasabb válaszidőkkel is nyújthatják. Sávszélesség tesztet a WLA honlapján találsz a baloldali menüben. Nálam a 3Mbit/s előfizetésemre azok most a következő értékeket adták:
- 3,3Mbit/s WLA saját hálón belül
- 2,8Mbit/s Externet (Magyarország)
- 1,6Mbit/s Európa
Hozzátenném, hogy van, ami lefelé húzza a számokat: jelenleg hatan töltenek tőlem ezt-azt... ;-)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.02.25 0 0 1725
Szerintem az időjárás okozhatott valami gubancot, mert ma este a tévéadás is meg-megszűnt néhány tíz másodpercre. Vagyis a T-* is képes akadozni. Fix IP, hűségnyilatkozat nélkül havi 4000-ért Budapesten még így is nagyon jó.
Fineszedző Creative Commons License 2006.02.25 0 0 1724

Ja, én is bosszankodtam.

Honnét tudod, hogy csak a ház tetejéig látsz a hálón? Honnét tudod, milyen gyors a  kapcsolat, mivel teszteled?

Tényleg, a házon belül nem lehet telefonos konferenciát tartani neten?

Előzmény: szosza (1723)
szosza Creative Commons License 2006.02.25 0 0 1723

WLA:

Adtam már nekik néhány pirospontot itt, a fórumon és most kiosztok egy feketét is, hogy objektív maradjak:
Ma este finoman szólva is bizonytalan volt a hálózatuk. Először megszakadt a mikrohullámú kapcsolat (csak a ház tetejéig láttam a hálón), majd helyreállt, de olyan válaszidőkkel (2-300ms), ami egy modemes kapcsolatnak felel meg. Újabb megszakadás után ismét normális (3ms) válaszidőket kaptam, majd innen úgy tűnt, hogy többször is megszakadt a WLA hálózatát az internettel összekapcsoló vonal is, ami nálam természetesen ismét szolgáltatás-kiesést jelentett.

Az elmúlt másfél hónapban ez volt a 3. eset, de a sávszélesség/havidíj arány miatt még így is kiemelkednek a mezőnyből.

Szürkeszamár Creative Commons License 2006.02.25 0 0 1722
A környék valóban nagyszerű (futásra is), de az én programozói pocakom és a kondícióm hiánya már kevésbbé. 200 météernél nagyobb távra csak autóval megyek!
Előzmény: Fineszedző (1721)
Fineszedző Creative Commons License 2006.02.25 0 0 1721
Kicsit meglepve olvasom a "de a sok a vízszámla" beírásokat.
Annyit fizet mindenki, amennyit fogyasztott, még a leolvasást is mi csináltuk. A víz és szennyvíz m3-ének ára ismert, hát, semmmi meglepetés nem lehet. Amúgy máshol is ennyi a vízdíj kb. Ez nem távfűtés, ahol télleg vérlázító az ár és a szolgáltatás értékaránytalansága. (Csakhát ott a fűtés mellőzése vagy az elektromos fűtés az alternatíva, amik nem jobbak.)
Jár valaki futni? Egész jó a környék erre.
(Tüskeböki Tsa vagyok)
Előzmény: Szürkeszamár (1720)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.02.25 0 0 1720

Én 4000 körül fizettem. Szerintem tök jó üzlet, hogy kifizetsz 4000 forintot, és négy hónapig nem kell kútra járni vödörrel, hanem felnyomják a vizet a lakásodig! Ha belegondolok, hogy egy havi TV vagy internet is kb. ennyibe kerül, és mennyivel nélkülözhetőbb szolgáltatások!

Előzmény: hamanokaito (1719)
hamanokaito Creative Commons License 2006.02.25 0 0 1719
Ez van ...    :-(
Előzmény: Véső (1718)
Véső Creative Commons License 2006.02.24 0 0 1718
Én is kicsit sokalltam a számlát, mikor a díjszedő közölte az összeget, de végül is nem egy hónapra szólt, hanem több, mint egy negyed évre, arányosan leosztva meg már tűrhető érték jön ki. :) Ezzel vígasztalom magam.
IKONlakó Creative Commons License 2006.02.24 0 0 1717

Ne aggódj, szerintem átlagos a fogyasztásod. Nekünk 7+6 a hideg+meleg, de az időszak felében nem laktunk még ott.

Azon én is csodálkoztam, hogy a szennyvízelvezetés többe kerül, mint a víz, de hát ez van.

Előzmény: hamanokaito (1714)
hamanokaito Creative Commons License 2006.02.24 0 0 1716
Úgy emlékszem, hogy az előző helyen ennél jóval kevesebbet fizettem, igaz ott meg a fűtésdíj volt többszöröse az itteninek ...
Előzmény: zsoofika (1715)
zsoofika Creative Commons License 2006.02.24 0 0 1715
3 hónapra az sok?
Előzmény: hamanokaito (1714)
hamanokaito Creative Commons License 2006.02.24 0 0 1714

Sziasztok !

Megjött a víz és csatorna számla, ezzel bezárult a közüzemi szolgáltatói kör, mindenki elért és számláz bőszen.

Ez a jó hír ...

A rossz meg az, hogy szerintem qrv@ sok lett a számlám.

2005. 10. 19 - 2006. 01.31 között fogyasztottam 11+12 m3 ( hideg + meleg ) vizet és kiszámláztak a 23 m3-re 3.593 Ft vízdíjat és 4.783 Ft    ( ???!!!!!! )   csatornadíjat.

Létezik az, hogy a szennyvíz eltüntetése ennyivel többe kerül mint az ivóvíz biztosítása ?

Kapott már más is számlát ?

Hamano  

neadr Creative Commons License 2006.02.24 0 0 1713

Szia Imperio!

Tudom, hogy ez nagyon rosszul hangzik, de a földhivatali határozatra ne várj szerintem, mert sajnos elég lassú a postázójuk.... (tapasztalatból mondom, ügyvéd vagyok és hát sokszor 2 hónap elteltével kapjuk meg a határozatokat).

Megadom annak az ügyintéző hölgynek a számát, aki elvileg ha jól tudom, foglalkozik a házzal: Ficsor Béláné 688- 0063. Szerintem ő tud felvilágosítást adni, nagyon segítőkész volt velem is.

Az, hogy bejegyezték, azt jelenti, hogy én vagyok a tulajdonos és rajta van az OTP, illetve a Magyar Állam (ÁFA visszatérítés miatt) jelzálogjoga is (nem széljegyként, hanem bejegyzésként).

AZ OTPben minden hó 25. napja a fordulónap, ameddig be lehet vinni a lapot, én most bevittem, ez azt jelenti, hogy márciusban már kevesebb lesz a kamat, így áprilistól a fizetendő részlet is.

Remélem, tudtam segíteni, kíváncsi vagyok a fejleményekre!

Üdv!

Előzmény: imperio (1712)
imperio Creative Commons License 2006.02.24 0 0 1712

Üdv mindenkinek!

Albetéstesítésel kapcsolatban lenne kérdésem.

Van valaki akinek a földhivatal már küldött hivatalos levelet arról, hogy elkészültek vele és mehet be kiváltani a tulajdoni lapot pl. a állami támogatású hiteléhez. Mármint olyan tullapot, amin már csak az ő bejegyzése van és annak a banké akitől a hitelt felvesz (nálam az OTP) és a Raifesen-es már nincs a széljegyen.

Vagy honnan lehet tudni, hogy ki lehet-e már váltani, telefon nem hajlandók elérulni, csak ha személyesen bemegy az ember. Arra meg nincs ideje a dolgozó embernek...

neadr, azt írtad, hogy neked már bejegyezték, ez pontosan mit is jelent?

Te már ki tudtad váltani a tul.lapodat?

Előzmény: neadr (1655)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1711
Figyelemre méltó a Teve-ház fóruma.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!