Keresés

Részletes keresés

nykrisz Creative Commons License 2006.09.24 0 0 1201
Egy ilyen fogaskerék legalább 10 ezer Ft. Abból 3 kamera is kijön.
Előzmény: Törölt nick (1196)
Free Bird Creative Commons License 2006.09.24 0 0 1200

Nagyon jó kamera volt az 5-ös, de nálam ezt a szintén tükörreflexes szovjet Lada követett, amit egyenesen imádtam. Rengeteg tartozékot adtak hozzá. Ragyogó praktikus megoldás volt a zoomot és az exponálógombot egy karra helyezni, amelyek a jobbkéz mutatóújjával egyszerre voltak kezelhetőek.

A Quartz 5-ösnek gyönyörű rajzolatú obija volt, a legszebb ff filmjeimet azzal készítettem 71-74 között. 74-ben vettem meg a ladát. Mindkettőnek nagyszerű fénymérője és többsebességes mechanikája volt visszacsévéléssel úsztatáshoz, kettős felvételhez és - többek között - kockapontos számlálója a precíz munkához.

Előzmény: Törölt nick (1174)
rollei Creative Commons License 2006.09.21 0 0 1198

Ja! Én már lassan egy éve ezen gondolkozom, hogyan lehetne megoldani a 60 méteres filmfutást. Tegnap éjjel el is képzeltem valahogy, de nem volna könnyű kivitelezni. Az én elméletem szerint nem fogaskerék vinné át az erőt, hanem egy külön kis motor hajtaná a továbbítást, amit felvételenként külön kéne kapcsolgatni. A kapunál a kamera eredeti továbbítója hajtana, és egy eredeti 15 m-es kazetta tetejét fúrnám ki kétszer a bejövő és a kivezető filmszalag számára. (Ha a kamera nem felnyitható 60 méterre, akkor annak a tetejét is ki kéne fúrni kétszer, ami már macerásabb.) A tároló két vakupapuccsal csatlakozhatna, az egyik orsót pedig meghajtaná a villanymotor, aminek olyan volna az ellenállása, hogy amíg nem továbbít a kamera kapunál lévő hajtója, addig nem bírná húzni a filmet, amikor viszont fut a kamera, akkor bírná tekerni. És már csak a fényzárást kéne megoldani.

Lehet, hogy ijesztőnek hangzik, de lényegében ugyanígy oldották meg Kardos Sanyi Résfilmjének a forgatásán, ahol egy célfotókamerát kellett átépíteni ugyanígy, hogy képes legyen egész filmtekercset áthajtani és befogadni egy kis pár centis csík helyett. Ott is külön kellett kapcsolgatni a továbbítómotort és működött a dolog. A különbség annyi volt, hogy ott egy kameratechnikus fabrikálta, nem én :O)

Szerintem írjunk ki pályázatot egymás közt a tervre, és a legjobbat majd együtt kivitelezzük :O)

Előzmény: Törölt nick (1196)
rollei Creative Commons License 2006.09.21 0 0 1197

Sziasztok!

Krisz, ne egyen a fene, nekem ütötték le, és igaz, hogy gyári, de mégsem hoztam el (csak elmentem érte jó messzire), mert az egyik belső lencséjén valami lerakódás volt. Nem durva, de mégiscsak ronthat valamicskét a kép rajzolatán. Ettől még szép, működik, lehetne vele filmezni meg minden, de úgy voltam vele, hogy lehet, hogy gyári, de egyáltalán nem kifogástalan, akkor meg mért adjak érte ennyi pénzt? Nem kifogástalant lehet szerezni harmad ennyiért is. Ha tényleg makulátlan, akkor megéri, ahogy Zápkörte is írta. De így...

Előzmény: nykrisz (1195)
nykrisz Creative Commons License 2006.09.21 0 0 1195
Én meg pont fogaskereket gyártok, és meg tudjuk csinálni. A hátrány hogy nem olcsó, ha egy darabról van szó.

Esz a fene a gyári Quartzért, de most nincs rá keretem.
Előzmény: Törölt nick (1194)
apepee_ Creative Commons License 2006.09.20 0 0 1193
Amúgy nagyon kemény volt, ilyen 100ft/4db elemet vettem bele, másfél óra volt mig hazaértem, hát nem belefolyt?
apepee_ Creative Commons License 2006.09.20 0 0 1192

A 60 m-nyi filmet egyébként sem Foma áron tudnék szerezni, azt meg egyébként sem én fogom fizetni, aki finanszirozza, az a hívást is állja majd. :)

A kazettát legszivesebben én arra használnám, hogy ne kelljen szenvednem a Foma befűzéssel.

Gondolkodtam is rajta, hogy kellene valami hótprimitiv "kazettát" csinálni, ami annyiból áll, hogy a filmet egy sikban 15m-es orsóról a kazetta orsójára tekercseli exp. után. Arra gondoltam (elv egyenlőre), hogy egy régi S8 kazit alakitok át, unalmasórás füzetberajzolás küzben egészen összeállt, persze mire kész lesz...

ebay-en kutatok azért kazit hozzá, bár eddig nem találtam.

Kösz a segitséget, Beaulieu, ez lesz az első amit kipróbálok :)

Superb: ez sem tartott egy óránál át, egyedül a szemkagylótartót kellett lecsavaroznom, azt meg kikörömkeféztem. Viva la tisztaszesz :)

Zapkorte: szánhatod-bánhatod, amugy először én is mint szép szobadisz tudtam elképzelni, aztán maradt az elemesdi-kipróbálósdi :)

Előzmény: Törölt nick (1191)
Superb_ Creative Commons License 2006.09.19 0 0 1190

Gratulálok! Ezzel a géppel már egészen komoly dolgokat tudsz forgatni a 60m-es dolog is jó ötlet, gondolom lehet jó hosszú snitteket készíteni.

Az ára pedig... 3 ezer az szinte ingyen volt.

sajnos a gumiszemellenző elolvad a chinonokon, ez tény. Én kapartam már le ilyet. Ráment vagy egy óra, mire rendbe hoztam, pedig még nem is volt annyira vészes. Egyébként nekem 3 chinonom is van.

Előzmény: apepee_ (1184)
beaulieu Creative Commons License 2006.09.19 0 0 1189
Azt jelenti, hogy 72 kockaban atusztatja a kepet! Lesotetiti a kepet, majd visszacsavarja a filmet (72 kocka) es a kovetkezo jelenetet kivilagositja. Igy lesz az atuszas. Nekem van egy 60 meteres kazim, de nekem is csak ez az egy van. Ilyet gyartani? Hat nem tudom hogy erdemes e...
Előzmény: apepee_ (1186)
D94A Creative Commons License 2006.09.19 0 0 1188
Én már láttam!
Előzmény: apepee_ (1186)
apepee_ Creative Commons License 2006.09.19 0 0 1186
Üdv! Sokhelyütt ezt láttam kiirva mellette: "Lap dissolve of 72 seconds" Angoltudásom is csekély, de egyébként sem tudom hogy mire vonatkozhat...Valaki esetleg? Másodikkérdés :) Kazit látott-e már valaki hozzá (60m-est)?
Üdv! Jóéjt!
apepee_ Creative Commons License 2006.09.19 0 0 1185
A 26 persze 25 kocka csak elirtam, amugy szolidan az van melléirva, hogy <TV> :)
Előzmény: apepee_ (1184)
apepee_ Creative Commons License 2006.09.19 0 0 1184
Üdv! Vasárnap kilátogattam a pécsi vásárra (nem asszonyt venni :)) nem számitottam semmi különösre, de nagyon jó dolgot találtam. Egy Chinon Pacific 200/8XL Super8 kamerát, szép állapotban (csupán a szemkagyló volt végigfolyva a testén) ráadásul potom 3000 forintért! Nagy öröm :) Még mindig tart. Megpucoltam, a lencséi nagyon jó állapotban vannak, csak poros volt kicsit, mindene müködik. Nagyon jókat tud.
7-56 mm 1:1.4-es zoomlencse, 1-18-24-26-36 sebességek, automata kockázás üzemmód 1-2-5-10-15-30-60 mp-ként, A/M expo. Auto fade, H/L motoros zoom és ami nagyon tetszik, külső 60m-es kazettacsatlakozás! Ha szerzek/csináltatok egy kazit nincs többé gond a Fomával, legalábbis negyedannyi :)
Szép kis gép, sajnos nincs túl sok dokument róla a neten keringve, persze ügyes-bajos módon foszlányokat találok azért. Azt hiszem a Chinonnál ennél már csak a 200/12XL a jobb egyedül, az 12x-es variót tud. Mindezt persze hangosan, amivel sokra nem megyek, bár szeretném egyszer kipróbálni azért, azt hiszem a Nagy Ákosnál (super8film.hu) van még pár teki '96-os Kodak hangos kazi, ha egyszer telik rá majd :)
Kép: Chinon200/8XL
Szépek vagyunk? :)
apepee_ Creative Commons License 2006.09.17 0 0 1182
Már érdeklődtem ez ügyben, pontosabban azügyben hogy Quarz 5ös DS8-amba be tudják-e tenni a Quarz 2-es rugóját, ami nagyon pöpecbe megvan (viszont annak törött már a frontlencséje, special effects jeah :)). Azt mondták nagy meló, aztán valahogy én is elfelejtettem. Megkérdezem, úgyis el kell menni a Werráért.
Előzmény: Törölt nick (1181)
apepee_ Creative Commons License 2006.09.16 0 0 1180
Nekem is áll egy admira, az már 10 éve áll felhúzva, mondjuk igy is kaptam és a fogaskerék kb percenként ir egy kört ha hajtom...sajnos nagyon kilazult. Pedig az a revolverfej, valami csudaszép. Amúgy elvileg a Quarznál ha off-ra állitod a tűt le lehet engedni a rugót, bár én is csak úgy hallottam, ki sosem próbáltam.
Előzmény: Törölt nick (1179)
apepee_ Creative Commons License 2006.09.16 0 0 1178
A pécsi bolhán is rengeteg lada+quarz van mindegyik féléből, a pofátlanabbja kér 4ezret érte, eredeti dobozban, megvigyázva. Én 2 ropiért vettem vateráról, jól átnéztem, persze egy dolog maradt ami elkerülte figyelmem: a blendét 5,6-nál nagyobbra nem tudtam kinyitni, mert a fénymérő megakasztotta (ugyanis össze van kapcsolva a fénymérő és a blendeállitás), kiszereltettem a helyi fotoszerviz-zsenivel, igy ugyan nincs bene meter, de mindig legyen az embernél egy zseb-leningrád :)
Most készülünk vele forgatni egy némafilmet.
Egyetlen hibája van az én, használtabb gépemnek, a rugója ha nincs 1/3-nál jobban felhúzva nem gyorsitja be a motort kellő sebességre, ha már fut 24-en akkor tartja a speedet, illetve 12 kockánál ha előre döntöm a kamerát 45 foknál lejjebb, kb 6 kockára csökken a sebessége...ki tudja miért. Mindenesetre 18 és 24 jól megy, ha meg kurbli van még 2 és fél perces snitteket is vehetek :)
Superb igazbeszéd, a kurbli és a rugó valami eszméletlen jó érzés, semmi elektronika:)
Előzmény: Törölt nick (1176)
Superb_ Creative Commons License 2006.09.15 0 0 1177

Mostanában sajnos tényleg minden héten legalább 1 szer benézek. De nekem már van 3 db. quarz így én egyelőre biztosan nem veszek. Viszont megint kint látható a pulton a foma ds8-as és N8-as anyaga, szóval gondolom van neki, holnap lehet, hogy veszek is! Egy vadiúj kamera persze mindig többet ér, mint egy lehasznált, ebben egyetértünk. A konkrét ár úgyis  kereslet-kínálat kérdése. Azért amióta főleg canon-t használok kevésbé szeretem a quarzot. Igaz, nem érdemes összevetni mindkettő más típus és gondolkodásmód. Valahol a felhúzós kameráknak van egy misztikus érzete, hogy nem függesz az elemektől.

Figyelem: akinek még véletlenül lenne kodak 40-es  filmje, annak szept. 25-ig kell Svájcba érnie kidolgozásra. Utána bezár a laboratórium és nem hívják elő, csak az USA-ban sok pénzért!

Előzmény: Törölt nick (1176)
Superb_ Creative Commons License 2006.09.15 0 0 1175

Mintha láttam volna soosnál is feleannyiért quarzot. Igaz zsírpapír nem volt ;)

Zápkörtével egyetértek - jobb megnézni egy kamerát vétel előtt. Igaz én fényképezőgépet vettem vagy már hármat a neten és eddig 100%-os a megfelelési arány, nagyon jó kis gépek, de nem e-bayről hanem vateráról.

Ma már a super 8-as kameráknak szinte nincs ára, nagyon sok helyen porladnak, de szerencsénkre a készítőik nem  túl rövid termékperiódusban gondolkodtak. :)))

Előzmény: Törölt nick (1174)
nykrisz Creative Commons License 2006.09.15 0 0 1173
Én is láttam, szép a dizájnja. Ez minőségi kamera? Az Ebayen 1 Euroért is van belőle. A DS8 Foma film miatt lehet érdekes, mert nem kell kettévágni meg kazettázni sötétben. Mi a különbség a Quartz 1-5 kameratípusban a kinézetén kívül?
Előzmény: Törölt nick (1172)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.15 0 0 1172

Egy négyszögletes tengely a kihajtás, amiben menet van. Én a menetbe belecsavaroznék egy gömbfejet, és az eredeti felhúzókulcsra, meg az új kurblira is egy-egy patentet tennék, és akkor föl-le lehetne pattintgatni a cuccokat.

Amúgy egy vadiúj Quarz-5 DS8 van a vaterán 8500-ért, ha érdekel valakit. Gyári doboz, zsírpapírba csomagolt színszűrők stb.

Előzmény: apepee_ (1171)
apepee_ Creative Commons License 2006.09.12 0 0 1171
Üdv! Csinált már valaki kurblit Quarz 5-öshöz? A cél az hogy könnyen vissza lehessen alakitani a "kompakt" eredetire, de ha kell pikk-pakk fent legyen a kurbli.
(Most épp egy anamorf+kompendium tartó híd készül készülni hozzája :))
Superb_ Creative Commons License 2006.09.12 0 0 1170

Nekem is ilyen vetítőm van! :)

Előzmény: nykrisz (1169)
nykrisz Creative Commons License 2006.09.11 0 0 1169
A linkelést még gyakorolnom kell :)
<a href="http://www.online.rtlklub.hu/player/?vkatid=8&videoid=060913136&adasid=1904" target="_blank">Hidaró, Super 8 Fesztivál</a>
nykrisz Creative Commons License 2006.09.11 0 0 1168
Tegnap volt a hiradóban a Szegedi fesztiválról egy bejátszás, a link alatt meg lehet nézni.
MuzX Creative Commons License 2006.09.08 0 0 1166
Nem tudom, ezt honnan veszed, mert kellő gondossággal eljárva nagyon sok pozitív példa bizonyítja, hogy nagyon jól használható.
Nekem konkrétan mondjuk 99%-ban pozitív a tapasztalatom, és még egyszer hangsúlyozom, a kb. 120 tranzakcióból minden megérkezett, az 1000 eurós tétel éppúgy, mint a 10 dolláros.
Kollégáim is ugyanígy vannak, van aki már többezer eurós dolgokat is vásárolt gond nélkül.
Sokkal kevesebb a negatív tapasztalat, mint a magyar kereskedőkkel, akik nem rendelkeznek megfelelő raktárkészlettel, a választékuk kicsi, a boltokban nem nagyon lehet kipróbálni a cuccokat, a hozzáértésük katasztrófális, a garanciát érvényesíteni macerás, és még csak nem is lehet tudni, más vevőknek mi a tapasztatlatuk velük.
És nem 5-10%-ról van szó, gyakran 30-50%-kal a magyar ár alatt lehet megszerezni dolgokat, ami egy többszáz eurós tételnél már egyáltalán nem elhanyagolható.
Na mindegy, bocs az offért, erről inkább ne vitázzunk itt többet.
Előzmény: Törölt nick (1165)
MuzX Creative Commons License 2006.09.08 0 0 1163
Nem emlékszem konkrétan, de volt ilyen eset. Megpróbálok utánanézni.

köszi az árinformációt.
Előzmény: Free Bird (1161)
Free Bird Creative Commons License 2006.09.08 0 0 1162

Ez egy alsókategóriás alapkészlet.

A vetítő hátránya, hogy nem fix sebességekkel működik.

A kamera is a legalapvetőbb funkciókat ismeri csak.

Kezdő filmesnek ideális.

Ha szükségem lenne rá 25e-t adnék értük.  

Előzmény: MuzX (1160)
Free Bird Creative Commons License 2006.09.08 0 0 1161

Hol olvastál erről?

Én is elolvasnám.

Előzmény: MuzX (1159)
MuzX Creative Commons License 2006.09.08 0 0 1160
Behozták a cuccot, itt vannak a fényképek.
A vetítő Sankyo Dualux 1000, világít, a tengelyeket forgatja, mást nem tudtam megállapítani, nem értek hozzá.
Az izzója 8V 50W "condensor"-os. (eBayen van belőle 4 fonttól 28 euróig)
Az editor Yashica Super-8PE, szintén működik.
A kamerát nem tudom, működik-e, de minden igen jó állapotban van, eredeti dobozában.
MuzX Creative Commons License 2006.09.08 0 0 1159
Azért vannak trükkök.
Megtörtént, hogy egy eladó hónapokon át adott-vett 5-10 dollár értékű mütyüröket. Aztán feltett egy 2000 dolláros notebookot, aminek az árával meg eltűnt, mert a vevő a közel 100 pozitív visszajelzést nézte csak.
Én mindig meg szoktam nézni azt is, milyen és mikori tranzakciókból jött össze.
Előzmény: Free Bird (1156)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!