Keresés

Részletes keresés

andrewtlester Creative Commons License 2001.01.13 0 0 1647
Hi!!!

eltoro: mi a nyavalyád van te néked?? az biz télleg valmi gagyi cucc...

Alex Truffle Rose Creative Commons License 2001.01.13 0 0 1646
eltoro,
a másodperc mutató ugrik, vagy folyamatosan halad?
Alex
ZaLa Creative Commons License 2001.01.12 0 0 1645
eltoro!
Ne rám haragudj, de amit leírtál, az alapján egy thaiföldi 20-30$-os gagyid van.
Üdv.: ZaLa
Előzmény: eltoro (1643)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.12 0 0 1644
Szerintem hamis.
Ezek a "quartz", meg "japan movement" nem tipikusan a Rolex órák ismertetőjelei:-)))
Előzmény: eltoro (1643)
eltoro Creative Commons License 2001.01.12 0 0 1643
Sziasztok!
Nemrég kaptam egy órát ajándékba.Rolex Oyster Perpetual. Nagyon szép a kidolgozása, hátlap menetes. Ugyanakkor szeretném tudni, vajon eredeti-e, bár ha hamisítvány, akkor igen jól sikerült... Számlap felirata:
felül:
Rolex
Oyster Perpetual
Day Date
alul:
Quartz
Water resist (nekem ez a gyanus)

Számlap fehér, 12 óránál korona, 3,6,9 óránál aranyszínu gombok, 5 perceknél aranyszínu lapok.
Dátum jelzo nincs. A hátlap felirata:
Stainless Steel Back
Japan Movt (ez is gyanus)
A szíj(fém) két végén a hátoldalon anyagjelölés látszik: egy gamma jel felette pont.
Szóval a kérdés: Szerintetek mivel "állunk" szemben?
Írjatok!
TORO

vv Creative Commons License 2001.01.12 0 0 1642
A 25 mp/3 hónap az kevesebb, mint napi 1 mp, vagyis ennek még a négyszeresével is lehetne kronométer! Engem az automatától egy kicsit a kronométer teszt által megengedett +4/-6 mp riasztott el. Azt gondoltam, hogy Úristen, ha egy kronométer ilyen pontatlan, milyen lehet az a mezei Tag Heuer, amit kinéztem:-)
Persze azért azt is meg kell jegyezni, hogy a kronométer teszt során egy órának extrém hőmérsékleteken, mindenféle durvaságoknak kitéve kell bizonyítania ezt a +4/-6 mp-et.
Amúgy gratulálok az órához, szerintem a teljesítménye ár nélkül is párját ritkítja (a nagyapámtól örökölt felhúzós Omega ennyit hoz, de naponta:-(
Előzmény: dreyfuss (1641)
dreyfuss Creative Commons License 2001.01.12 0 0 1641
Nekem egy Oris BC3 órám van, automata, de nem kronométer. Ennek ellenére az elmúlt 3 hónap alatt szedett össze 25 mp sietést, amivel akár lehetne kronométer is. És mindezt 130000 forintért (acéltokkal, zafírüveggel). Az órás, akinél vettem (Poen, Régiposta utca) azt mondta, hogy egy minőségi svájci szerkezet simán beszabályozható kronométer pontosságúra, még ha nincs is COSC minősítése. Úgy tűnik, igaza volt. Egyébként mindenkinek csak ajánlani tudom az Oris márkát, az ár/teljesítmény mutatója párját ritkítja.

Dreyfuss

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1640
Udvozlom az Urakat! Engem erdekelne az alabbi ora:

...ha el nem rontottam...

Előzmény: diffi (1639)
diffi Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1639
T. Mindenki!

Először is BUÉK mundenkinek, + 1-2 szép óra.

Fargónak:

Nekem van kvarc, és automata kronográfom is. Az automata napi 10-12 mp-et siet, de ez ahogy bejáródik - mondta az eladó -csökkenni fog. Egyébként ez egy Sinn, ami Frankfurti Swiss Made. Ugyanilyen tapasztalataim vannak a Fortissal is. A szerkezetek ugyanolyanok, ugyanúgy beszabályozhatók kronométerpontosságúra, mint Breitlingek. A Breitlingek (főleg a Chronomat)ellenben - szerintem - szebbek, a lünettjük is jobban használható, és több funkciója is van. Mindazonáltal a Fortisnak a duplájába, a Sinnek pedig a 4X-be kerülnek. Én még eddig nem tudtam rászánni ennyit. Mikor az első automatát megvettem, nekem is inkább a laposabb kvarc modellek tetszettek. Ma már az a furcsa, ha egy órának nincs meg az átmérőjéhez - mostani véleményem szerint - arányos vastagsága. A vastagság egyébként nem csak az óraszerkezet építési magasságából fakad. Ez mechanikus órák esetében többnyire 7-8 mm, kvarcnál 3-4 mm, hanem a strapabíróságából is. A 300 m-ig vízálló, ütésálló,zafírüveges, és mágnesálló (időnként kettős hátlapú) órát lehetetlen megcsinálni anélkül, hogy elegendő mennyiségű "anyagot" ne vinnének az óratokba.

A vastagság, és viszonylagos pontatlanság, és nagyobb tömeg ellenére is én inkább mechanikus, rozsdamentes, és zafíüveges párti vagyok. Szerintem érdemes ezzel a néhány apró kellemetlenséggel megbarátkozni.

Üdv,
Diffi

vv Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1638
fargo:

Neked szántam, amit pár üzenettel lejjebb írtam, csak véletlenül került a címbe dreyfuss. Bocs tőled is, dreyfuss, Eterna órákról semmit sem tudok:-(

Előzmény: vv (1633)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1637
vv

Havi nem egész +1mp, én is rádióvezérelt órához igazítom. Azért, ha megendhetem, biztos vennék egy Aerospace-t, vagy még inkább B1-et. Nekem is a kék számlaposak tetszenek.

Előzmény: vv (1636)
vv Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1636
JamesTKirk:
Az Aerospace tényleg nagyon szép, de a belső a lényeg...
Nekem Breitling Colt Chrono órám van, kék számlapos. A tied mennyire pontos?
Előzmény: Törölt nick (1635)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1635
Ezt még azelőtt olvastam, mielőtt áttértek volna a kronométerminősítésre minden óránál, és hogy maximum ennyi (tehát mindenféle külső körülmény ellenére). Viszont ezek a márkás kvarcórák szabályozhatóak, tehát ha gyárilag nincs pontosan belőve, a szervizben meg tudják tenni, a szerkezetben benne van a pontosság. Egyébként nekem Tissot Titanium Seven-em van, amiben ua. az ETA szerkezet van, ami az Aerospace-ben, csak a Breitling 4,5x volt drágább ... Persze szebb is ...
Előzmény: vv (1634)
vv Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1634
Meglepve hallom, amit a Breitlingről írsz (ami az árát illeti, tényleg baromi drága:-)). Nekem kvarc Breitlingem van, nem rég óta, de két héttel ezelőtt hozzálőttem egy atomórához, és még nem sikerült felfedeznem eltérést a másodpercmutatók mozgásában. Ha feltesszük, hogy rosszul becslek, meg azt, hogy amikor az ember egy atomórához hozzálövi a számítógépe óráját, akkor alkalomtól függően lehet 1-2 tizedmásodperc eltérés (legyen szó akár NTP-s szoftverről!), akkor sem hiszem, hogy havi 1 mp-nél pontatlanabb legyen a ketyerém. Ez kb. évi 10 mp-et jelent. Persze ennél pontosabban majd durván egy hónap múlva tudok nyilatkozni, addigra az atomórához igazításokból adódó relatív hibák elhanyagolhatók lesznek. Kvarc óráiról egyébként azt írja a Breitling, hogy a szokásosnál tízszer pontosabbakat készít, a COSC 2001-es előírásainak megfelelően.
Ha a 2 perc/év mechanikus órákra vonatkozik, akkor ez viszont kiemelkedő pontosságak tűnik (figyelembe véve a napi pár mp-et, amit te is írtál).
Előzmény: Törölt nick (1632)
vv Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1633
dreyfuss:
Először is, abszolút műkedvelő vagyok, nem értek az órákhoz, amiket leírok, azok csak egy, az elmúlt hónapban lebonyolított óravásárlás tapasztalatai. A Tag-Heuer, aminek a fényképét feltetted (ha jól sejtem, a Westendben láttad, de az tényleg csak majdnem ilyen), egyrészről 15 mm (!) vastag, másrészről automata, aminél tényleg napi -4, +6 mp a megengedett, egy chronometer minősítésű óra esetében. A bökkenő, hogy a Tag Heuer-nek elég kevés modellje chronometer, és legjobb tudomásom szerint ez a modell nem az! Ezt az óra mellékelt oklevél kell igazolja, amin ugyanaz a szám szerepel, ami az óra hátlapjába van ütve, a szériaszámtól függetlenül.
Amúgy automata stopperes svájci óra esetében 15 mm-nél vékonyabbat nemigen találsz. Az általam interneten látott legvékonyabb automata stopperes óra a Breitling Chronomat, mintegy 14.5 mm vastagsággal (és 37.5 mm-es átmérővel, a Tag 38 mm-es, ami egykutya). A Breitling egyébként chronometer minősítésű, mint minden Breitling óra (állítólag ők az egyetlenek a világon, akikre ez fennáll). A Breitling órák árait figyelembe véve egyébként, a Chronomat-ot min. fél millióra becsülöm, szemben a Tag-Heuer kb. 350 ezrével. A Tag-Heuer kvarc verziója 280 körül van, és 12.5 mm vastag (ez tűnik a 'bevett' méretnek a svájci kvarc stopperes órák körében). Az automata stopperek esetében egyébként be kell érd 1 mp-es pontossággal, vagy nagyon spéci modell után kell nézzél (egy igen művelt kolléga írt ezen a fórumon egy ilyen Zenith óráról). A Tag-Heuer-ek kvarc stopperei 1/10 mp-esek (ez az alacsonyabb kategóriákban nem szokás, ott többnyire a kvarcok is csak 1 mp-et tudnak mérni).
Előzmény: fargo (1620)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1632
fargo

A mechanikus kronométer minősítés napi +/- pár mp-re vonatkozik. Ha tényleg ennyire fontos a pontosság, akkor érdemes kvarcban gondolkodnod, Tag Heuer, Breitling, vagy akár az Omega. (a mechanikus órák pontosságról volt itt elég vita, érdemes visszaolvasni, ha érdekel). Csak hogy tisztában legyél vele, a Breitling évi 2 perc eltérést normálisnak tart - legalábbis ezt írták a honlapjukon (és egyébként baromi drága). Amit belinkeltél (Tag Heuer) az van kvarc változatban is, és valszeg pontos is. Mindamellett nézd meg élőben, mert ezek a modellek igen nagynak számítanak (kb 4+ centi átmérő, és 1+ cm vastagság). Mivel acél tokja van, súlyosnak is számít. Ezek szerint a stopperes (kronográf) tetszik ?

Előzmény: fargo (1631)
fargo Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1631
Szép, szép, bár kicsit vaskosnak tűnik, bár arra már rájöttem, hogy élôben szemlélve az igazi, mert a fotók sokszor csalnak, mást mutatnak.

Még nem tudom, kóstolgatom csak a dolgot. Egy kérdésem azért lenne: ez a kronométer minôsítés, ha jól értelmeztem, havonta -6/+4 másodperc eltérést enged meg. Most ezek a szuper órák tényleg csak ennyire pontosak, vagy ez csak egy olyan intrvallum, amit ezek a darabok messze túlteljesítenek. Ugyanis én elég kényes vagyok arra, hogy az órám tényleg pontos legyen, azt utálom, ha állandóan állítgatni kell. A jelenlegi gagyi Bernard Florentin szilvesztertôl szilveszterig 3 (három) másodpercet sietett. Azt azért elvárnám, hogy ha beruházok 3-400k forintot egy szép darabba, hogy legalább ezt a pontosságot tudja. Hogy is van ez?

Előzmény: Törölt nick (1629)
dreyfuss Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1630
Hello,

Nem tudjátok, van-e az Eterna óráknak itthoni forgalmazója?

Dreyfuss

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1629

Az Omega honlapjáról mintha nem jönne be a ké (vagy csak nekem ?). Szóval ez egy nagyon jó kis óra, az egyik kedvencem, és technikailag is kifogástalan, kronométer minősítése is van, igaz nekem az új, fekete modell tetszik, fekete lünettával.

Előzmény: Gyuszi bácsi (1628)
Gyuszi bácsi Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1628
Fargo:
Én vetnék erre egy pillantást:

Az év legelején, itt ebben a fórumban ejtettem róla pár szót. Eladó. Nézd meg (ha akarod kézben is), kérd ki a többiek véleményét, és ha tetszik biztos meg tudunk alkudni. (Én most egy fekete bőrszíjjal hordom, úgy talán még szebb.) Írj emailt ha gondolod.
Üdv
GyB
fargo Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1627
Persze, logikus. Nem mintha nagy szükségem lenne rá, valószínűtlen, hogy valaha búvárkodni fogok, herótom van a tengeri herkentyűktôl.

Viszont láttam pár érdekes szerkentyűt, egy Cartier meg egy Breitling képében. Az órák szimpatikusak voltak, de az áruk kevésbé: az a 6000 dolláros kategória kissé durva (nekem)...

Előzmény: Törölt nick (1626)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1626
Hát a 0-nál lévő kis háromszöget odatekered amennyi időd (levegőd) van percben és ha odaér akkor game over (csak gondolom, még nem próbáltam)
Előzmény: fargo (1625)
fargo Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1625
Hogy mutatja?
Előzmény: Törölt nick (1624)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1624
A lünetta búvárkodás közben mutatja hogy mikor fogsz megfulladni (0 a percmutatóhoz 20 perc le, 20 perc játék a delfinekkel, 20 perc fel gondolom). Semmi baja nem lehet elvileg, amelyik órámon volt ilyen azon és is folyton tekergettem ....

rado (a Belvárosban azért nagyobb a választék)

Előzmény: fargo (1623)
fargo Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1623
Ez nem tűnt OLYAN nagy bumszlinak, meg az a fogó izé is elviselhetô méretű, egész visszafogott. Egyébként az mire való? Nekem öröklött kézidegességem van, valamit állandóan babrálnom kell, vajon mi lesz vele, ha mindig ezt tekerem?
Előzmény: Törölt nick (1622)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1622
Hát ez egy "nagy bumszli", és van rajta lünetta (amikor az üveglapot olyan vaskos, dudorokkal meg számokkal ékített gyűrű eszi körül), de szvsz nagyon jól néz ki, szerintem nézd meg élőben, így képről nagyon csalóka lehet. És ugye el kell döntened, hogy kvarc vagy automata, azt hiszem ebből van mind a 2.
Előzmény: fargo (1620)
fargo Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1621
Apámnak volt egy tök ugyanilyen Doxa órája, nem is tudom mi van vele, nem láttam már vagy 10 éve...

Van esetleg Rado linked, vagy keressek rá?

Előzmény: Törölt nick (1617)
fargo Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1620
Azt hiszem ezt láttam, csak fém szíjjal. Ez a félbôr megoldás még jobban tetszik...

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1619
Ha az a fekete számlapos tetszett, nézd meg a RADO órákat, különleges anyagokból készülnek, és hasonló a koncepció (csak mutatók).
Előzmény: fargo (1618)
fargo Creative Commons License 2001.01.10 0 0 1618
EZ szép, bár kissé túl Bauhaus...
Előzmény: Törölt nick (1617)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!