Keresés

Részletes keresés

te_o Creative Commons License 2001.01.18 0 0 1677
Hali!

Szep! :)
Sorry, tobbet igy nem tudok rola mondani.

te_o

Előzmény: Törölt nick (1676)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.18 0 0 1676
Uraim!
Kernek szepen egy szakvelemenyt a kepeken lathato orarol.

Előzmény: vv (1672)
sukosdg Creative Commons License 2001.01.18 0 0 1675
Hali!

Köszönöm a sok megkeresést! Meglepődtem, hogy milyen aktív a topic.
Leveletekre válaszolva, megírtam az árakat!

www.ora.ini.hu

Üdv.

sukosdg Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1674
Hali ketyegők!

Ha valakit érdekelnek reális áron szép órák akkor dobjon emilt! www.ora.ini.hu

Üdv.

Crlos Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1673
Üdv Mindenkinek!

Ezt az oldalt kerestem, és hál' Istennek, hogy létezik!
Sajnos én még csak sárgulok a Rolex gondolatára, de ami késik, az nem múlik!
Tud valaki olyan bizományit, vagy valamilyen helyet, ahol frankó, de használt Rolexeket árulnak?
HELP!
Budapesti címet keresek...
Nincsenek "túl nagy" igényeim. :)
Csak óra, perc, másodperc mutató legyen, acél tok és szíj, persze automata.
Igazábol, ha jól működik, akkor a kor sem számít.

Előre is köszi...

C@rloß

vv Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1672
Helló Mindenki!

te_o:
350 DM körül. Ez konkrétan 370, de most nem lehet kapni:-(

Előzmény: te_o (1671)
te_o Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1671
Sziasztok!

NPZ!
Milyen arban vannak ezek a Poljotok?

te_o

Előzmény: Törölt nick (1670)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.17 0 0 1670
Szervusztok !

W !
Azt sajnos nem tudom, emlyik modell járt fenn, de beltartalomban azonos. Sőt, a magyar vadászpilóták némelyike is használta ezt a masinát (szintén nem tudom, melyik tokozásban), egyszer régen egyiküktől igazi felmagasztalást hallottam róla. Én is ezen felbuzdulva tettem rá szert.
Ami viszont fontos, hogy akad köztük (a leírásban németül külön kitérnek rá) tömör réz tokos is keménykrómozva. Ez általában strapabíró szok lenni az oroszoknál, de az én csuklóm még ezt is megkoptatta. Így inkább a tömör acélt javallom.
Egyébként csak azért ennek a képét tettem ide be, mert ez első blikkre nem árulkodik a hovatartozásáról, amit kis hazánkban szeretnek megszólni. Az enyém pld. cirill feliratos, annak idején néhányan szinte el sem hitték, hogy van pofám orosz órát hordani.
Beszerezni pedig nem ott érdemes, hanem van egy magyar illető, aki tartja velük a kapcsolatot. általa bejön az országba némely típus.

Üdv :

NPZ
vv Creative Commons License 2001.01.16 0 0 1669
npz:
Időközben rájöttem. Először egy olyan modellt láttam meg, amelyiken latin betűkkel szerepelt, hogy Poljot (pont mint az első karórámon, csak abban 17 kő volt), és azt hittem, valami viccről van szó. Aztán találtam egy másikat, amin már cirill betűk voltak. Itt már tudtam, hogy ennek fele sem tréfa:-) A fényképen szereplő modellt viszont nem találtam. Olyan volt az űrben? Mert kuriózumként lehet, hogy beruházok egybe. A belinkelt site-on lehet rendelni? Te próbáltad már?
(Egyébként a gyerekkori Poljot órámat kb. hetente állítottam a TV-hez mintegy 1 perces csúszásnál, ami akkor soknak tűnt, de így utólag összehasonlítva a svájci mechanikus szerkentyűkkel, nem is olyan rossz. A Poljot utáni Casio folyadékkristályos kvarcom és a mostani kvarc Breitlingem között nagyobb a különbség! Azt persze hadd ne mondjam, kinek a javára-:)
Előzmény: Törölt nick (1668)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.16 0 0 1668
Szervusztok !

W !
Támaszkodj meg, ez, a képen szereplő óra sem nem régi, sem nem teljesen svájci. Ez ugyanis egy kézifelhúzású P 3133-as kronométer a POLJOT gyárból, ami mára részben Németországba, részben Svájcba helyeződött át.
Egyébként a szerkezetre ne nagyon legyints, mert ez tulajdonképpen egy régebbi Lemania szerkezet strapabíróbb kivitelben. (Hogy a tajgára is jó legyen.) Nálam hihetetlen dolgokat is kibírt, és még csak nem is ilyen acéltokos és menetes hátlapos darabom volt. Ráadásul ez a szerkezet járt 1993-ban az orosz-német közös űrkutatási program során az orosz tag karján is. Oly prímán, hogy megbízhatóságáért v.milyen kitüntetést is kapott.
Ja, és még valami. Mikor elkerült a gyár a ruszkiktól, persze az addig legyártott mechanikákkal együtt történt ez. Ma már nem gyártják, hanem csak tokozzák nyugaton. Állítólag idővel ETA béllel fogják szerelni. Drágábban. Úgyhogy a kialakuló kuriocizitásával és az addigra szárnyaló áraikkal valószínűleg ezeknek is megtáncoltatják az árát, tehát most érdemes szert tenni rá. Szerintem.

Üdv :

NPZ
vv Creative Commons License 2001.01.16 0 0 1667
npz:
Klassz a rolexes web-site, amit belinkeltél, kedvenceim a Rolex hírdetések. Általában a Newsweek elején van mindig egy kétoldalas reklámjuk. Én most az utolsó különszámban egy 'The Sirius Seldge Patrols, Greenland...' kezdetű GMT-Master II reklámot láttam. Majdnem ez megtalálható a web-site második oldalán, de sajnos nagyítva nem jön be. Helyette megteszi ez: http://www.finepictures1.homestead.com/files/ed1.jpg , a téma hasonló, bár a Grönlandos reklámon jobban kijön a pár hónapos egyedüllét (ami alatt náluk is játszik a napi 6 mp:-) Azt minden szempontból elhiszem, hogy Grönlandon ugyanúgy jár egy Rolex, mint Magyarországon tavasszal.
Amúgy a szerintem gáz is volna, ha a Rolexed csak további 20 évet bírna, minimum további százat jósolok neki, ha cserélgetik benne a kopó alkatrészeket, még többet. A nagyapám Omegája, amiről már írtam, és konfirmációra kapta valamikor 1910 környékén, kb. 15 mp-et késik naponta, és legalább tíz éve nem látott órást. Amúgy ismered a Patek-Philippe reklámok szlogenjét? Általában egy apa a fiával, vagy egy anya a lányával van rajtuk, és a szövegük valahogy így szól: 'You actually never OWN a Patek-Philippe. You merely reserve it for the next generation'. És szerintem a Rolex sem kevésbé különb. Remélem az én kvarc Breitlingem kismutatója még vagy száz év múlva is ott fog 'ugrálni' egy vitrinben.
Egyébként az óra, aminek a képét mutatod, régi? Sajnos a linken nem sikerült megtaláljam. Engem érdekelnének eladó régi minőségi órák.
Előzmény: Törölt nick (1665)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.16 0 0 1666
Még valami, a képre klikkelve előbújik a többi, már feltűnőbben gyártójelölt P 3133-as elérhetősége.

NPZ
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.16 0 0 1665
Szervusztok !

SLR !
Fantasztikus, mennyire együtt gondolkozunk a témáról, szerintem is az általad leírt esetben valóban előtérbe kerül egy megbízható quartz óra. (Mint Jóatyám által is ezért strapáltatik egy pld.) Azonban én rendkívül szeretem szeretni az órámat, ezért megmaradtam az automatánál.
(Off: Én is szerettem volna egy értékesebb tollat, de még nem szántam el magam, mert tartok tőle, hogy elhagyom. Mégis érdemes lenne ??? ON.)

W !
Nem pesten, de Magyarországon hordom ezt az általad említett márkát. Jobb híján használtan tettem rá szert, már 21 éves. És még mindig csak ~ +6 sec.-nél tart napjában. Tán még az jó benne, hogy minden reményem szerint benne van még a következő két évtized is, tehát bízom benne. (És időnként pontosítom.) Egyébként melyik hirdetésre gondoltál ? Mert itt jópár fellelhető. Ha ez egy régi volt, akkor valószínűleg ez nem másra, mint a kronométerbizonylat megszerzése során elviselt szélsőséges helyzetben is hozott, akkor igen jónak számító pontosságára utalt. Ha új, akkor valószínűleg csak ősi önbüszkeség. (Nem Oysterquartz volt ? Mert akkor lásd SLR !)

Fargo !
Ehhez mit szólnál ?

Mert ez bizony az eddig említettekhez képest bagóért beszerezhető. (Habár nem kronométer minősítésű.)

Üdv :

NPZ
vv Creative Commons License 2001.01.15 0 0 1664
(Lehet, hogy ez ahozzászólásom tévedésből kétszer jelenik meg:-(
slr:
Jól beszélsz!
Többek között milyen ciki a vitrinben egy automata óra! Én hetente legalább egyszer elfelejtem felhúzni a nagyapámtól örökölt Omega zsebórát. A vitrinben pedig egykutya az automata és a kézifelhúzós...
A Rolex reklámokban sem teljesen értem, hogy a sarkkutatók miért vannak úgy oda egy automata Rolexért? A féléves sarki túrája végén esetleg már tíz percel félrejár az órája. Pont egy profinál azt várná el az ember, hogy olyan órát választ, amelyiket nem kell hetente állítgatnia ahhoz, hogy eltalálja egy műhold pontos érkezését az égbolt egy bizonyos pontjára.
(Félreértés ne essék, én szívesen hordanék egy automata Rolex-et Pesten, de azért nem árt otthon egy óra, amelyik a pontos időt mutatja:-))
Előzmény: Törölt nick (1663)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.15 0 0 1663
Kedves npz, ez a pontosság és dédelgetés egy érdekes dolog. Ha hasonlatot akarnék hozni, azt mondanám: van aki társat akar, van aki szolgát.

Másik hasonlatot is hadd hozzak. A toll nekem egy kultikus dolog. (Az ördögi Roy Slade-et láttátok? :-). Minden egyes tollamhoz köt valami, egy olcsóbb de finom írószert éppúgy megbecsülök évtizedeken keresztül, mint egy Mont Blanc-t (mondjuk azt éppen nem annyira). Legjobb kollégám, barátom nem foglalkozik a tollakkal, még az enyémmel se (illetve igen, de csakis rám való tekintettel): felkap egyet valahol, ír vele, leteszi máshol, azt sem tudja, mi volt a kezében, annyira nem érdekli a toll, hogy az már döbbenet, pedig van ízlése, volt gyerekszobája és nagyon igényes, felnézek rá. Neki a toll ahhoz kell, hogy írjon vele, és ő nagyon tud írni. Arra figyel, amit ír, meg akinek ír - az nem érdekli, hogy mivel, csak működjön.

Szerencsére különbözőek vagyunk. Van, aki dédelgeti, gondozza a tárgyait, amelyek ezt meg is hálálják. Van, akit zavar, hogy egy tárgynak udvarolnia kell: az a dolog működjön minden körülmények között, akkor is, ha én nem babusgatom. Az ilyen júzer megbízható, tartós, bombabiztos, igényes és értékes eszközt akar. És azt hiszem, itt kerülnek elő az igényes kvarcórák.

Előzmény: Törölt nick (1662)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.15 0 0 1662
Szervusztok !

Fargo !
Az órák (kézifelhúzású, automata és quartz) többsége nem ismeri a hónapok hosszát. Egy-két óra bír az öröknaptár tudatával is, azokat várhatóan csak 2099 után kell léptetni, v. átállítani. De szerintem lehet, hogy nem erre az árkategóriára gondoltál. (Habár egy korábbi topic-társunk regélt Breguet öröknaptáras órájáról, de annak az ára lehet, hogy több autót is kitesz. Viszont gond nélkül vette a 2000-es szökőévet ! És még Ő is azt írta, hogy ennél külömebb is akad, ami a teljes Gergely naptárat ismeri...)
No, de sebaj, kéthavonta egyszer tekersz rajta egy picit a második állásban a koronán. Viszont a régebbi darabok ezt sem tudják, így nagyobb tekerésre kényszerülnek, át kell hajtani egy egész napi mutatóállást. Persze gondot ez sem jelent.

Más.
A pontosság tényleg mindig relatív. Engem a legdurvább esetben is csak pár perc után tesznek szóvá, ha késem, de szerintem más is így van ezzel. Evvel együtt és avval, hogy ha rászánod magad a beszabályozásra, a jó mech. órák behozhatók kb. 2 sec. járáseltérésen belülre, azt hiszem elég csak a naptárváltáskor állítássl foglalkoznod.

Üdv:
NPZ

grisa Creative Commons License 2001.01.15 0 0 1661
Hello Fijjuk,

Uj vagyok tele kerdesekkel. A regi (20 ev folott) mechanikus/automatikus svajci szerkezetek erdekelnek.
- Ismeri-e valaki a kovetkezo markat/tipust: GRUEN PRECISION 25 kavics Autowind es termeszetesen svajci?
-Oras szerszamokat ill. alkatreszeket rendelnek kulfoldi cegektol pl. Beco-Technik, Selva.
Hogyan mukszik ez a dolog.

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.15 0 0 1660
slr

A Certina nem volt a kezemben, nem tudom hogy lehet egyáltalán mozgatni a lünettát.
Szerintem nyugodtan felhozhatod a japán órákat is, biztosan reagálnak rá.

Előzmény: Törölt nick (1653)
vv Creative Commons License 2001.01.15 0 0 1659
fargo:
Félreértettél, én a jelenkor karon hordható csúcstechnikája alatt a kvarcot értem. Arra céloztam, hogy 'annak idején' még az volt a törekvés, hogy a lehető legpontosabb ketyeréket készítsék, függetlenül minden elvi megfontolástól. Ma egy ilyen beállítottságú ember a kvarc irányába mozdulna.
Persze tényleg nem semmi, hogy 'néhány fémdarab' a karod mozgásának energiáját felhasználva napi pár mp. eltéréssel mutatja az időt...
A pontosságról azért annyit, hogy habár a TV-k tényleg katasztrofálisak (legrosszabb a TV2, azoknál az ünnepek alatt a világidőtől vagy 20 mp eltérést láttam, a többi csak pár mp-et mutat félre, illetve az MTV1 szerintem most pontos), az óráik nem csúsznak napi mp-eket, egyszerűen csak lusták beállítani őket. Nekem pedig kielégülést okoz, hogy a Breitling kvarcom által mutatott időt bárhol tekinthetem etalonnak, mert egyre inkább úgy tűnik, hogy legfeljebb tizedmásodpercekben mérhető a havi(!!!) pontatlansága.
Előzmény: fargo (1655)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.15 0 0 1658
Nincs kedve valakinek nyitni egy japán órák topicot? Lenne pár kérdésem, de nem lenne ildomos idehozni. Feltételezem, hogy a japánok is gyártanak az olcsó, korrekt tömegcikktől a drága gagyin át az igényesig mindenfélét, jó lenne valahol azokról is olvasni.
te_o Creative Commons License 2001.01.15 0 0 1657
Sziasztok!

fargo!
Az analog kvarcok sem kovetik, de ma mar minden analog oran van gyors datumallitas.

Napi 4-6 mp BAROMI keves, ennyi elteres meg az egyes radio es teveadok pontos ideje kozott is lehet, legalabbis egy hetes intervallumon belul.
Miutan erre rajottem, mar nem erdekelt a pontossag. Akit megis, ajanlom a Junghans radiovezerleseset. Aki funkcionalis darabot akar, amit egyszer megvesz, es ne kelljen vele foglalkozni, hiszen neki azert nem jelent tulzottan sokat, az vegyen kvarcot. Nekik ajanlom a sportkocsit automata valtoval (- letezik, es allitolag ugyanolyan jol gyorsul, mint egy "rendes".). Az automata meg megmarad annak, aki ilyen orabolond, mint nehanyan a topicban, vagy kornyezetbarat (elem), vagy csak elvezi, hogy maga mukodteti, vagy egy kicsit egyedibb akar lenni, mint a gagyi tobbseg, vagy akar eszebe jut rola nagyapa regi ketyegoje. Aki a ketto kozott, az vegyen autokvarcot. Kerdes, annak meddig birja az akkumulatora.

eltoro:

az a rolex nem az a Rolex...
(japan movt, hmmm. ;/)
Egyebkent a kvarcszerkezete siman lehet eredeti japan...

te_o

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.15 0 0 1656
Szervusztok !

Ismét visszavetődtem.
Azt látom, a chronometer minősítés is elég laza sokatoknak. Pedig milyen nehéz is kihozni pár egymáson mozgó fémdarabtól...
És, ha jól belegondoltok, ez a napi életviteltől még mindig potosabb, az, ha néhány hetente egy percet odébbállítod, elviselhető. ÉS LEGEALÁBB LEHET SZERETNI, MERT TUDOD, HOGY A TE MOZGÁSOD HATÁSÁRA JÁR !!!

Eltoro !
A "Rolex"-edet tedd félre és inkább egy másik (bármilyen egyszerű) órát viselj. Ez olyan távol áll egy eredetitől, mint Makó Jeruzsálemtől.
Ennyi és ilyen felirat ugyanis nincs a Rolex-eken, a hátlapon pedig semmi. Japán alkatrészt pedig csak hírből sem hallott. A quartz meghajtást pedig csak egy teljesen más fazonú tokozásba helyezi a gyár.

NPZ

fargo Creative Commons License 2001.01.15 0 0 1655
Hát ez az, az óra nekem legyen pontos, aztán meg szép. Akkor a csúcstechnika (ha annak tartják a jóféle automata szerkezeteket) az miért nem pontos? Ez a napi 4/6 másodperc BAROMI sok, nagyon meglepôdtem rajta. Bár szerintem ezek csak irányadó paraméterek, meglehet ezek az órák jóval a határon belül teljesítenek.
Előzmény: vv (1654)
vv Creative Commons License 2001.01.15 0 0 1654
Ehhez a Tag-hoz (ha tényleg a JJJ-nél láttad a West Enden, akkor az egy Tag Heuer 2000 Classic Autmomatic Chronograph) az általam megvizsgált órák közül legjobban kvarcban a Breitling Colt Chrono, automatában pedig a Breitling Chronomat hasonlít. Az automata szerkezet a kvarchoz képest a Tag-nál +70 ezer, egy Breitlingnél közel +100 ezer, vagyis 'kényszerből' nem érdemes automatát venned, ha inkább a pontosságot preferálod. Nekem amúgy kvarcom van, de inkább az automata szerkezettel szimpatizálok.
Mindazonáltal nem tudom (és ebben mindenki véleményére kiváncsi volnék), mit szólna valamelyik klasszikus svájci órásmester a múltból, ha nem az adott korban kapható legpontosabb órát kellene hordania. Ami manapság karóra esetében, ugyebár a kvarc szerkezet.
Előzmény: fargo (1652)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.14 0 0 1653
Fargo, az én topictól merőben idegen automata órámon (japán) külön funkció van a dátum és a hét napja állítására (mindent az egy szem koronával lehet csinálni), tehát szó sincs arról, hogy az órát / percet kellene ventillátorként körbetekerni.

James, a szerkezet verzióját nem minősítésként, inkább érdekességként említettem. A magam részéről még érdekesebbnek is tartok egy olyan szerkezetet, ami első volt a maga nemében, mint egy későbbi verziót. Annak a Certinának megtekerted a lünettáját? Finom? Kétirányú?

Üdv: slr

Előzmény: fargo (1650)
fargo Creative Commons License 2001.01.14 0 0 1652
Még nem tudom, a Tag tetszik, de mielôtt döntök, látni akarok egy csomó szép órát. Láttam is egyet, Chopard, a kocsim árából tán ki is jönne :-(

Végül is ki tudnék békülni egy automatával, bár inkább a pontosságot értékelem, nem annyira a tudatot, hogy hű-de-klafa-mechanika-van-a-csuklómon. Szóval még morfondírozok.

Az is lehet, hogy el fogom halasztani az ügyet, mert apám totálra törte a kocsiját, segítenem kellene neki venni egyet. Szóval nem holnap fog eldôlni, de napirenden van a vásárlás. Mindenesetre nem akarom alkapkodni.

Előzmény: Törölt nick (1651)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.14 0 0 1651
fargo

Van olyan - igaz nagyon drága - mechanikus óra, amiben öröknaptár van, egyébként nem okozhat nagy gondot a tekerés (előrefelé) különben nem árulnának ilyeneket dátummal.

ui: Na mégis automata ? (Az a Tag-Heuer amit belinkeltél nagyon klassz darab ...)

Előzmény: fargo (1650)
fargo Creative Commons License 2001.01.14 0 0 1650
Lenne egy kérdésem:
Az automata órák ugye nem követik a 30-31 napos hónapokat, hanem át kell tekerni ôket? Ez nem árt nekik, vagy valahogy megoldották a léptetést?
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.14 0 0 1649
szia slr

Amit láttam az acéltokos volt, a Petőfi S utcai Orexben (szvsz most is van ott) mondta az eladó, hogy ez az olcsóbb, gondolom a titántokos az hasonló árban lehet a Tissot-val.

A kijelző ügyében nem akarok hülyeséget mondani, de lehet, hogy a Breitling-nek más kijelzővel készítik. A 'repetition minutes' miatt is lehetnek különbségek, ez nincsen csak a Bretlingben. Az órások mondták (Üllői u.), hogy ugyanaz. Persze ettől még lehet, hogy a régebbi szerkezet van benne. Eddig még semmi bajom nem volt vele, szubjektív tetszik - igazán akkor tetszett meg, amikor a csuklómon próbáltam - és mindent tud, amit egy órától elvárok : bármikor ránézek, meg tudom mondani mennyi az idő, és van stopper, visszaszámláló, meg ébresztő.

Előzmény: Törölt nick (1648)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.14 0 0 1648
Ma láttam - sajnos csak katalógusban. Tetszik. A katalógusban két változat szerepelt: egy titán és egy acéltokos. Szerinted amit láttál, az melyik volt?

Még egy apró részlet. Az Aerospace ha jól láttam, nem csak tokozást, szerkezetet is váltott, amikor áttért a dőlt betűs számlapra. Ha jól sejtem, az ominózus Tissot és Certina az első Aerospace változat szerkezetével működik. Így van? (amit én észrevettem, az az alsó kijelző betűinek aránya: az újabb Aerospace-nek magasabb)

Előzmény: Törölt nick (1517)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!