Keresés

Részletes keresés

ham_peet Creative Commons License 2009.03.06 0 0 9258
Sziasztok!

Ezzel várt ma a kedvesem!
balko1 Creative Commons License 2009.03.06 0 0 9257
Sziasztok, a segítségeteket kérném! Szeretnék beszerezni egy basszus pedálsort, olyat amilyet az orgonákhoz használnak - 76 billentyűs szintim mellett szeretném használni.

Valami olyat szeretnék, ami (relaítve) modern, digitális, több mint egy oktáv és midis. Sajnos egyáltalán nem tudom, hol lehet ilyet beszerezni, mennyi a reális áruk.

Van valakinek tapasztalata ilyen szerkenytűkkel? Köszönöm a segítségeteket!
tehtube Creative Commons License 2009.03.06 0 0 9256

Tegnap ontopic volt a Millenárison. Jon Lord egy ismert, szép, 1974-es B3-on nyomta ami egy kétrotorosított, felturbózott Leslie125-ön szólt.

Lord ma legenda, személyiség, intézmény, iskola. A játéka jellegzetes, ízes, de a számomra mexokottan kissé pontatlan, bizonytalan, mint az elmúlt 10 évben. Mint ember: a legjobb arc.

A Deep Purple topikban részletesebben kitértem a koncertre.

dombi39 Creative Commons License 2009.03.06 0 0 9255
Én szeretem Bill Wyman csapatát: Bill Wyman
KarnEvil Creative Commons License 2009.03.05 0 0 9254
Djuice,

Ez sajnos nem csak hazai jellegzetesség. Az elmúlt pár hónapban Skóciát kivéve már végighakniztam az egész "nagybrit" kontinenst és Írországot, de itt is gyakran összekarmolom magam a hülyébbnél hülyébb "hangtechnikusok" miatt. (A többiről nem is beszélve.) Tisztelet a kivételnek. Kb. az esetek 40%-ában vagyok megelégedve a hangosítással...
Előzmény: djuice (9249)
Dick17 Creative Commons License 2009.03.05 0 0 9253
Nem láttam zenésztársakat felsorolva a plakáton. Amúgy Sarah Morrow harsonás (vagy trombon, vagy pozan), és tavaly a Szigeten férfi dobossal volt, ha nem csal emlékezetem.
Előzmény: djuice (9252)
djuice Creative Commons License 2009.03.05 0 0 9252
Vajon milyen felállásban lesz?
A trombitás-dobos-csajokkal nekem már kicsit uncsi, remélem más formációt hoz! :)
Előzmény: Dick17 (9251)
Dick17 Creative Commons License 2009.03.05 0 0 9251

most láttam egy plakátot:

július 22. - Margitszigeti Szabadtéri Színpad: Rhoda Scott

fillmore est Creative Commons License 2009.03.04 0 0 9250

...ma hajnatól a dobokat Cserháti Pityiékkel üti tovább Szabó Lacika "Csimbi". Gyújts érte egy gyertyát...

http://www.youtube.com/watch?v=YVMMTwPTnd8

djuice Creative Commons License 2009.03.04 0 0 9249
Igen, sajnos a magyar koncerteket régóta jellemzi, hogy a hangtechnikát nem szakavatottak kezelik.
Pat Metheny koncerten voltunk pár éve, na az más, mikor arra töltenek el időt hogy a nézőtér különböző pontjaira beülve vajon tényleg a maximumot hallja-e egy magyar paraszt aki kicsengette a fél minimálbérnyi lóvét... Szólt is mint az álom! :)
Ellenben KarnEviltől tudok ellenpéldát idézni, mikor az 1000W-al üvöltő totál torz énekhang miatt próbáltak vmi magyar banda "hangtechnikusánál" szót emelni, erre a rövid válasz: (hanyatdőlve a székben, láb a mixer pulton, nyegle bemondás...) "szt asszed nem hallom vazze!!!" - és ezzel a nyugodtsággal, szemrebbentés nélkül pózolt tovább trónusán...

This is the hungarian reality :......(
Előzmény: szimizso1 (9245)
tehtube Creative Commons License 2009.03.03 0 0 9248
Ez a Harry jó találat, még nem találkoztam vele.
Sycsa Creative Commons License 2009.02.28 0 0 9247
Harry Stoneham:

Move in
Live 2006
tehtube Creative Commons License 2009.02.28 0 0 9246

Krisznek köszönet, a műsoros dvd-jükkel gazdagabban távoztam. Meg kell hagyni profi anyag. Ennek ellenére az orgona vagyis lezli kihangosításában hatalmas kapufa volt amit csak hellyel-közzel lehetett menetközben orvosolni. Sajnos a zenészek soxor ki vannak téve nehéz helyzeteknek.

Viszont a csapat nagyon kiforrott, összeforrott produkciót adott elő. Csak gratulálhatok.

Ezt is megértük! Minden héten hazai B3-as csapatot hallhatunk. Jó hely ez a Take5.

Előzmény: szimizso1 (9245)
szimizso1 Creative Commons License 2009.02.28 0 0 9245

Remek kis buli volt az este. Mindenki nagyon jó volt, és profi! Részemről a mixert marasztalnám el. Fájdalamasan hangos volt egy pár rész, de általában a műsor alatt elég lett volna kisebb hangerő. Krisztiánnak el is mondtam az észrevételeimet, és Ő is helyt adott nekik. Aztán átgondoltam a dolgot, és lehet, hogy nem volna felesleges befektetés mégis csak egy rendes hangmérnököt fogadni, és akkor nemcsak "egy koncertes" látogatói lennének a buliknak. Talán még jó felvételt is lehetne készítemi a koncertről:-)

tehtube Creative Commons License 2009.02.27 0 0 9244

Van egy válogatáslemez, az Organs In Orbit. Azon jobbnál jobb szórakoztatózenei együttesek hallhatók. (tánczene? szalonzene? esztrádzene, filmzene? easy listening?) Üde frissítő a töméntelen 12 ütemes walking bass-os jazz/blues után.

Jackie Davis, a legjobb. Swing bigband bújt az orgonájába. Tucatnyi lemez.

Walter Wanderley, a brazil. Ez mindent elmond. Tucatnyi lemez.

Shay Torrent, a virtuóz. Vagy 5-6 lemez.

Eddia Baxter a szalon. 8-9 lemez.

Denny McLain a bézbólos kemény srác. 2 lemez.

...és még sokan mások. Soxor nem is B3-on. Jobb esetben még Hammondon, de X66, X77, aztán Wurlitzer, Lowrey, Thomas orgonák is mexólalnak.

Este a Take5-ban remélem minnél több topiktárssal lesz lehetőség találkozni a B2B3 együttes koncertje kapcsán.

Előzmény: djuice (9243)
djuice Creative Commons License 2009.02.27 0 0 9243
És meglepően jó képminőségű a video anyag! (amúgy sose hallottam a fickó nevét)
Innen látszik hogy nem csak Jimmy papa körül forog a világ (stílusosabban a Leslie) :) - már ami a játékot illeti.
Előzmény: tehtube (9239)
djuice Creative Commons License 2009.02.27 0 0 9242
ism.
Péntek (március 6.)
Egy este a BlueNote-tal 17h-tól! Tessék figyelni!

Majd Vasárnap hajnal 4-kor BlueNote Masters... aki fenn bír maradni :)
Előzmény: djuice (9238)
tehtube Creative Commons License 2009.02.27 0 0 9241

Új felfedezés: Little Richie Varola.

1968-ban készítette 23 évesen az első lemezét. Jobbnál jobb számok mint grinder Swing, Wirginia Woolf, Walki On The Wild Side... Hihetetlen energia, magas virtuozitás. Jimmy Smith és Emerson keveréke a hiperaktív srác. Aztán autóbalesetben meghalt mielőtt a lemez megjelent volna :-(((

tehtube Creative Commons License 2009.02.27 0 0 9240
Larry Slezak a lemezboltban. Clavia hívőknek.
tehtube Creative Commons License 2009.02.27 0 0 9239
Ezt nem gondoltam hogy látni fogom: Denny McLain X77-essel - Ipanamena.
djuice Creative Commons License 2009.02.26 0 0 9238
Nem tudom kik vannak most még talpon és azok közül is kik tudják a Mezzo channelt fogni, de épp a BlueNote történetét bemutató doku sorozat megy, természetesen a fórumba passzolóan épp Jimmy papi nyomja... :)
És könnyen meglehet hogy napokon belül ismétlés lesz a műsort illetőleg! Tessék csak fürkészni! :)
LaurensHammond Creative Commons License 2009.02.26 0 0 9237
Vészesen közeleg... LEMEZBÖRZE a Pecsában, március 1. Ki ne hagyd !!!

Bizony itt van mindjárt a jól megszokott vasárnapi Pecsa hangulat március 1.én!

Nekünk a korán kelés, cipekedés Kecskemétről, 15 láda válogatott LP-vel.(Hammond-os csemegék is!!!)

Lesznek újdonságok, amit persze a weboldalunk nem titkol. Lásd "friss albumok"link

A kedves vinylbarátok, (mágyárosan) a bakelitlemez gyűjtők biztosan fognak találni rég keresett LP-t ha kilátogatnak a Pecsába 1.-én. Minket a szokásos helyen még megtaláltok a terem sarki bejáratánál közvetlen.

Victor Audio Lemezbolt
www.victoraudio.hu
oldrad Creative Commons License 2009.02.26 0 0 9236
Fél OFF
Valami mást kerestem a cuccaim között, és a kezembe akadt a 60'-as évek látványos szólóhangszere, amiről nemrég szó esett. Jó néhány akkori nótában szignifikáns szerepe volt . Bemikizve, torzítóval és hápogóval nagyon brutális hangja volt , az úri közönség ájulva fetrengett a lenyűgöző akusztikai élménytől :-))
ON

Előzmény: tehtube (9234)
szimizso1 Creative Commons License 2009.02.25 0 0 9235

Igen! Nem lesz más hátra, mint előre!:-) Ma írtam  a JVC Doktornak. Magyarázatot kértem az ilyen renitens működésért. Végül is ezért a pénzért működhetne rendesen is ez a kamera.......

Előzmény: tehtube (9234)
tehtube Creative Commons License 2009.02.25 0 0 9234

Esetleg kikapni a hangot, rányomni egy kompresszoros mély kiemelést és utána visszatenni a kép alá? Méxinkronizálni sem kell ha nem módosítjuk a kép ill. a hang hosszát.

Ha minden kötél szakad, el kéne kérni a nyolcsávos felvételt és alátenni.

Előzmény: szimizso1 (9233)
szimizso1 Creative Commons License 2009.02.25 0 0 9233

Énis megyek, és valószínű nem egyedül.

Off... a kamera hangjával nem boldogulok, és emiatt boldogtalan vagyok egyelőre. 100Hz alatti hangok teljesen némák szinte. Ha van valakinek ötlete, zavarjon mélben nyugodtan!:-)

Előzmény: tehtube (9232)
tehtube Creative Commons License 2009.02.25 0 0 9232

Csak emlékeztetőként, pénteken a Take5-ban B2B3 Hammond trió.  Paulay Ede u. első kapualja, vagyis a gödörnél.

A hanxerelés eltérő, ELP-es, vagyis inkább Niacinos :-) Igazi Hammond B3/122 szintén.

Én megyek. Ki jön még?

tehtube Creative Commons License 2009.02.23 0 0 9231
Két év alatt százezren "látták": Rhoda Scott, Moanin'
tehtube Creative Commons License 2009.02.23 0 0 9230
Már volt. De jó Jimmy Mcgriffesen szól a B3-as kissé karcosabban, főleg amit Joey DeFrancescótól hallunk. Meghát Billy a király!
tehtube Creative Commons License 2009.02.22 0 0 9229
Valahogy úgy vettem észre hogy a hatalmas gyűrűk segítenek a játékban. Olyan mintha súlyozott mechanikás volna a billentyűzet, csak a súly a billentyű fölött van :-)
Előzmény: oldrad (9228)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!