Persze, általában közmorálilag helyes a nagyobb célért kisebb kihágást elkövetni, de a jog nem engedi meg a törvénytelen eszközök felhasználását.
De itt az a probléma, hogy a személy, az időpont és a kábítószer mind-mind lóg a levegőben, mindenki saját esze és pártállása szerint vél ezt vagy az ellenkezőjét.
Ha ez a három kérdés helyrekerült, utána lehet a terjesztőket üldözni, addig bolyongás a ködben.
Én nem a mostani esetre gondolok, hanem arra, hogy egy politikus - de akár egy befolyásos üzletember is - azonnal zsarolhatóvá válik, amint törvénybe ütközött tesz. Sőt, sok esetben az is elég, ha csak bizonyos erkölcsi normákat sért meg. a kábítószerezés meg bűncselekmény, tehát bármikor zsarolhatóvá válik, és a döntései máris a zsaroló kívánságainak megfelelően történik, nem úgy, ahogy a köz érdeke lenne. Én erről írtam.
De most komolyan, mi mindent lehet mégtalálni, hogy biztos, hogy ez nem igaz.
Szerintema történet teljesen egyszerű: megindul a nyomozás -aminek nyilván része lesz a telefon számok lecsekkolás is, meg sok minden egyéb, mint a felvétel. és majd kiderül az igazság. lehet, hogy még nagy szívességet is tettek ezzel, mertle tudnak fülelni egy bandát.
Örülni kéne inkább minden olyan esetnek, ami ezt a szemét bandát -most kivételens a kábszergyártókra, csamészekre, terjesztőkre gondolok-lebuktatja.
-"Nem zsarolták. Nyilvánosságra hozták, hogy van egy videojuk amit ma 15 órakor átadnak a rendörségnek."-
Ebben azért kételkedem, nekem erősen közösség előtti, teljesen értelmetlen zsarolásnak tünt. Még kibúvót sem hagytak neki, hogy elhagyhassa a terepet. Nem, vagy kicsit zsarolni úgy kellett volna, hogy odatipegnek hozzá és megmondják neki a tutit face to face. De még úgy is zsarolás lett volna. Erősen optimista az aki úgy véli, hogy a dolog nem kampánycélokat szolgál.
Aztán itt a videó maga. Egy nagyon kis látószögű fixkamerás felvétel, és csodák csodája, az illető éppegpont a tér ama pontján ül, amely ehhez a kis képhez megfelelő. Mintha csak tudta volna, hogy oda kell ülnie.
a zugivó az gyakorlatilag folyamatosan részeg s ha így követ el balesetet......a drogos is rendszeres időközökben kell megkapja az adagját....hagyom, hogy folytasd okoska..
Nem, nem pont annyira...Bűncselekmény elkövetése sosem magányügy és miiután büntetésreszámíthat valaki, ha kiderül, ezért zsarolhatóvá válik.
Drog esetében ráadásul búnözőkkel-alvilági emberekkel karül kapcsolatba még akkor is, ha a legutolsó kis díéertől veszi meg.
!ez egyébként igaz a mariuhanna esetében is, hiszen az is illegális)
Mivel ráadásul nem is egy olcsó szórakozás, valahonnan pénzt is elő kell teremteni rá 8lehetőleg ne hiányozzon a családi kasszából)
És akkor még azokról ne mis beszéltünk, amik eg ydrogos életvitelébe még bőven belefér, bár nem szükségszerű:alkohol, prostik, bedrogozva vezetés stb....nem ilyen egysezrű ez, hog ymagányügy.