Keresés

Részletes keresés

sukosdg Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1797
Mit tudtok az Accutron (Bulova) órákról? Még ebbe a csoportba tartozik a hangvillás szerkezet is??
sukosdg Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1796
NPZ:
Csak arra akartam utalni,hogy nem az Óra Magazinban bemutatott példányról van szó(az csak acél tokos kivitel) :)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1795
Hogy vették-e, az egy igen érdekes kérdés. Ahogy az is érdekes kérdés, hogy hadban álló felek esetén ha mindkét oldalon lepottyan valaki (és persze mindkettejükön Emergency van), akkor hogyan is valósítják meg a keresést / mentést. Ezt talán a Pilótában kellene felvetni, hacsak fel nincs már.

Hogy hozzászólni a témában? Hát igen: sokkal lejjebb már kifejtettem: nagyra becsülöm a hagyományos, mechanikus órákat, magam is ilyet hordok (bár japánt) és elég határozott elképzelésem van, hogy mi egyebet hordanék még szívesen. Szerencsére nem csak a birtoklás izgat, úgy is tud tetszeni valami, ha soha nem lesz az enyém.

A villanyóra? Nem szeretném előtérbe helyezni, nem is fogom az Aerospace-t és klónjait tovább ragozni. Az egész téma azért érdekel, mert izgat, hogy miként lehet a napi (esetleg tegnapi) csúcstechnikát értelmes, időtálló módon integrálni a hagyományos mesterségekkel. Sok modern technikával kapcsolatban az az általános felfogás, hogy jó-jó, gazdaságos, okos, de mégsem nemes, nem értékálló. Nem szeretem, hogy korunk kutatóinak, mérnökeinek munkája nem törhet be a nemesi házba.

Vegyük a gagyi vasbeton házakat és a régi, szép házakat. Mi a helyes megoldás? Tegyük azt, mint Hága a belvárosa, hogy felhúz egy feszítettbeton sorházat és rászereli a régi szép téglaházak homlokzatát mint maskarát? Netán béküljünk meg azzal, hogy az üveg, a fém és a vasbeton a mi korunk alapanyaga és abból készítsünk valami eredetit hozzá illőt, értékeset, maradandót? Bizony erre nagyon kevesen képesek.

Hát így jön ide részemről a villanyóra. A mechanikus órák mellett keresném azokat az elektronikus megoldásokat is, amelyek legalább annyira kiforrottak, értékesek. Nem sok sikerrel, talán ezért korlátozódik ez a téma egy-két modellre. Mindemellett él bennem a gyanú, hogy számos nagy presztízsű, teljesen mechanikus óracsoda előállításához olyan űrtechnikát meg lézereket használnak, mint a pinty.

Előzmény: sukosdg (1793)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1794
Azért ez bőven több, mint a 459.000,- Ft.
sukosdg Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1793
NPZ:

Az ML árakkal kapcsolatban:
Jour et Nuit: 4150 DM (18 kt lünettával, koronával ) Ref: 07.769-1602

slr: Isten őrizzzz ,hogy bármi rosszat mondjak, nem célom senkit megbántani, aki veszi a fáradságot és e szép témában hozzászól...
Hogy, hogy a Szerbek nem vették az óra adását???

Üdv

Törölt nick Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1792
Maradjunk annyiban, hogy az Aerospace és fejlettebb rokonai, a B1 és az Emergency illeszkednek a történelmi svájci hagyományokba, igényes kivitelezésükkel, sőt mechanikai megoldásaikkal (lásd a B1 mechanikailag nagyon bonyolult és kifinomult számolókorongját) azt a világot képviselik, és azon kevés példa között sorolhatók fel, ahol a hagyományos órásmesterségbe értelmesen és célszerűen csempészték be az elektronikát. Ha igaz, hogy a lelőtt Lopakoró pilótáját egy Emergency segítségével találták meg, akkor a család létjogosultsága máris igazolva van, és akkor nyugodtan fordulhat vissza a topic a kizárólag mechanikus technika felé :-)
Előzmény: sukosdg (1791)
sukosdg Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1791
Rikkie:

Szerintem pont az lenne a célja a topicnak, hogy egy picit becsempésszük a mechanikus órák szeretetét.
Én elismerem a technikai fejlődés eredményeit, de a svájci óra a hagyományokra épül, és nem a divatra.

Rikkie Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1790
sukosdg!

Azt hiszem a topic címe elárulja hogy itt nem az olcsó órákról van szó...Azt hiszem a Breitlingek még
nem is a leg-leg kategória árain kaphatók!
Az meg hogy mi a szép ezekben?Nem tudom, nekem szörnyen bejönnek...dehát ez abszolút szubjektív.
Mindenképp ilyet szeretnék.
Csak ennyi.

R.

Alex Truffle Rose Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1789
npz,

Igen, láttam a hirdetett FC-ket. Nem is rosszak, de most nem szándékozom 100+-at költeni órára.
Mellesleg Neked milyen órád is van?

Jig,

Én énnyit tudok a ML-ról, hogy tavaly 3. lett a Masterpiece sorozat egyik modellje az Év órája című versenyben. Az első két helyezett német óra lett, így a legjobb svájcinak is lehetne mondani. Továbbá a 3. helyezést emeli, hogy az Omega DeVille Co-Axial tán csak 7. lett. Ez utóbbi állítólag az utóbbi évek egyik(, ha nem a leg-) kiemelkedő(bb) mechanikai újítását tartalmazza, melyet már ecseteltek itt korábban nálam szakavatottabb hozzászólók is.
Hozzáteszem egyébként, hogy ezt a sorrendet főleg a német polgárok szavazatai határozzák meg és nem szakértők állítják fel. (forrás: Óra Magazin 5. szám)
Mindenesetre én csak az Omega vonalat követném, ha többszázezret "költenék a csuklómra".

Al

Józsi bácsi Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1788
Fogalmam sincs. Ma d.u. megyek érte.
Előzmény: Törölt nick (1785)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1787
Még valami, az igazi GMT M. II 24 órás mutatója külön állítható.
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1786
Szervusztok !

Valóban drabális áll@tok a Breitling-ek, de valamiért mindenki nagy becsben tartja őket. Az okát nem tudom. Ráadásul manapság az új lünettája is rontja az összképet.
Ezért mondtam, hogy a régi (a számlapja alapján, bőrszíjával és keskenyebb lünettájával) nekem jobban tetszik. Valóban "csak" egy kárc, azonban ez a tudomány 1985-ben még égrengető lehetett. Így aztán a kultúráltabb külcsín, az akkor jeles belbecs és a hihetetlen elismertsége miatt egy első évjáratút mindenképp elfogadnék.
Nem úgy a Tissot-t, ami már bármennyire is azonos belülről, valószínűleg a W által leírt módon mégsem annyira igényes és mindössze utánérzésnek tekinthető. Ráadásul a szíja még az új Breitling-ekénél is tolakodóbb.

Viszont a ML Jour et Nuit mégsem olcsóbb kint, ha itthon 459.000,- az ára...

Rikkie !
Sajna több tippem, főleg az általad áhítottra már nincs. Kifogtál rajtam, kifogytam.

W !
A tegnap említett 9 mm valóban csak kevés mutatóval és LCD-vel tartható, de a jómúltkorában általad jelölt 15 mm-es automata kronográf minimális vastagsággal szemben - mivel a közelmúltban igencsak foglalkoztatott a Zenith gondolata - találtam 12,7 mm-eset is. Lehet, hogy rekord egy szériagyártmánytól ?

JiG !
Szerintem nem érdemes ódzkodni az ezüstszínű számlaptól (ugye erre gondoltál, mikor a hátlapot említetted?), az első pillantás ellenére nagyon jól leolvasható. De ha mégsem barátkozol meg vele, még mindig ott a csere lehetősége a szervízben.
Egyébként az én órám számlapja ezüstözött, úgyhogy ettől ezüstszínűbb nem is lehetne, amin acélmutatók járják köreiket. Az éjszakán kívül soha nem volt gond azonnal megtudni, mit mutatnak. Azazhogy egy "gond" van vele. Néha azért nézem tovább, mert még mindig nagyon tetszik... És ezt csak azzal az órával élheted át, ami a vágyálmod volt, úgyhogy kényszerből ne válts !

Üdv :

NPZ

Törölt nick Creative Commons License 2001.02.14 0 0 1785
Egyetértek, másolatot tényleg ne végy, mert bármilyen is legyen, mindig elégedetlenné tesz !

A linkekért köszönet, a topic eleje óta pont ilyeneket kerestem.

Viszont én papíralapról kerestem ki a GMT Master II típuszámokat és onnan az derült ki, hogy anyagától, színétől és lünettájától függően a 16710 és 16718 között, illetve további változatok esetén ennek környékén kellene lennie. A tiédben mi áll ?

Józsi bácsi Creative Commons License 2001.02.13 0 0 1784
ja. még egy :
99%, hogy az óra fake . Az eladók ezt még nem tudják, talán ezért engedik, hogy elvigyem egy óráshoz. 10 éve nincs órám, mert nem találok olyat, amit megvennék ( vagy meg tudnék venni :D).
Inkább kibírok még 10 évet, de replikát nem veszek.
sukosdg Creative Commons License 2001.02.13 0 0 1783
Hali!

Egyszerűen nem értem mi lehet vonzó egy Breitling órában. Az ára egyáltalán nem tükrözi a valóságos értékét.

Töredék áron lehet SINN modelleket vásárolni. Talán eredetibb az eredeti Breitling-nél. Végül is Aerospace is csak egy karcóra. Mi az a funkció ami vagy tulajdonság amitől szimpatikus?

JIG:

Mostanában én is szemezek egy ML órával. Katalógusból kinéztem, hogy a németeknél kb 10-15%-al olcsóbb mint nálunk.pl:

Masterpiece Mondphase: 3625 DM
Jour et Nuit: 4150 DM
Pontos GMT: 1725 DM
Heures Sautantes: 2995 DM
Cinq Aiguilles: 3100 DM

Józsi bácsi Creative Commons License 2001.02.13 0 0 1782
Kösz.
Közben körbenéztem Szériaszám, fake ügyben ....

Rolex típuskódok & szériaszámok:
Rolex Information

Valódi???
Tips on Avoiding and Detecting Fake Rolex Watches
Rolex Buyers Guide

Talán másnak is szüksége lehet rá.

Ja és még valami a Rolex szériaszámokról:
Állítólag jelenleg több betűkódot is futtatnak (első kar.). A szériaszám nem folyamatos monoton növekvő, mint általában, hanem teljesen véletlenszerű. Ha valaki órát akar venni a legjobb, ha felhívja a "Rolex Lost & Stolen" információs vonalat, ahol az sr# alapján megmondják, lopott-e az óra.

Előzmény: Törölt nick (1777)
Rikkie Creative Commons License 2001.02.13 0 0 1781
npz!
Köszi az infókat, olyan kedves vagy hogy foglalkozol a problémámmal!Igazából - feltéve hogy érdekel -
egy Chronomat Vitesse-t szeretnék venni.Nem tudtam még eldönteni, de vagy kék vagy fehér számlappal, valószínűleg kék bőrszíjjal.A West Endben a kezembe adták(kék számlap, kék bőrszíj)
- potom 620 ezerért vihettem is volna.
Ha ilyet tudna valaki...

R.

Törölt nick Creative Commons License 2001.02.13 0 0 1780
Hát akkor itt a Certina változat

és a Tissot változat
Előzmény: Törölt nick (1779)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.13 0 0 1779
Szervusztok !

Automata felhúzottsághoz hogy álltok ?

A Helvetia érdekes téma. Ennek bizony svájci masinának kell lennie. Pld. női méretben egy Longines típussal teljesen azonos aranyórát bír árulni a márka (ami lehet, hogy csak egy fantázianév). Sőt, a röhej az, hogy ugyanezen ETA szerkezetes quartz Genéve néven is fut. Annak viszont a hátlapjáról kiderül, hogy a tok olasz aranymachinátorok műve és az egész óra "Swiss movt". (A nejem ezt viseli, úgyhogy, ha tudtok linket bármely két márkáról, nagyon várom.)
És az arról szerzett tapasztalat alapján azt mondhatom, hogy ennek sokkal strapabíróbbnak kellett volna lennie. Igenis, irány a garancia és ki kell hajtani belőlük !

Más :

Még mindig Breitling !
Szóval utánanéztem és egyre szimpatikusabb az Aerospace. Nagyon találó a leírt egykoronás használhatósága. Ráadásul a 9 mm-es vastagsága is inkább csak diszkrét vékonyságnak nevezhető.
Azonban úgy látom, hogy az első szériás 1985-ösök annak ellenére, hogy csak apróságban tértek el, sokkal szebbek és diszkrétebbek voltak.

Egyszerűen durva ez a dőlt számozás, amit mostanában a Cég követ.

Egyébként Rikkie keresett múltkor Breitling-et kedvező áron. Alex pedig visszajelezte, hogy a swissmade.hu apróhirdetései között is akad. Gondolom, az ottani 600-as és 700-as árral kilehet az érdeklődő a vízből. Ellenben a múltkor a Király utcában egy használtcikk kereskedőnél (a Nagymező sarkon) láttam egy ugyanilyen darabot. Állítólag a papírjai is megvannak és 150e Ft az ára.

Ja, Alex, nem tudom feltűnt-e a hirdetések között, de akad leárazott FC is jócskán.

Üdv :

NPZ
JiG Creative Commons License 2001.02.13 0 0 1778
Igen, szinte pontosan igy nez ki az Omega De Ville Prestige is, csak annak a datumablaka 3 oranal van. Meg a hatlapja is pont ilyen.

Mas. Azon gondolkodtam, hogy milyen osszeggel indultam orat vasarolni, es ehhez kepest most hol tartok. Ahogy nezegettem ezt a ML-t, ra kellett jonnom, hogy ennyiert mar Zenithet is lehet valasztani. Bar tudom, hogy belepo modellt altalaban nem szabad valasztani, mert arrol nagyon az sut le, hogy csak felvagas miatt vette az ember. Lehet, hogy megis megbaratkozom a szurkehatlapos Omegaval? Igazabol az lenne a jo, hogy ha egymas mellett lathatnam oket, felbrobalhatnam, majd donthetnek. Igy csak marad az uzletrol-uzletre valo futkosas. Neha mar egy kicsit nevetsegesnek erzem magam, hogy megyek, erdeklodom, hogy jott-e uj modell. Masnal is ilyen nehezen ment az oravasarlas, vagy csak en vagyok ennyire korulmenyes?

Egyebkent mi a velemenyetek az alabb belinkelt Maurice Lacroix-rol?

JiG

Előzmény: Alex Truffle Rose (1776)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.13 0 0 1777
Nem süllyed a dolog, csakhogy még csak most kerültem gépközelbe.
Közben látom, visszaolvastál és meglelted a titkos tippem (Váci u. - Walther kronométer). Benne nyugodtan megbízhatsz, ismeri ezen órák minden csínját-bínját. Ha originálnak titulálja, mérget vehetsz rá. (Mindkét emberére is igaz ez, mert valószínűleg nem a német anyanyelvű gazda fogja megbontani a vizsgálathoz, hanem az aluljárószerű részben lévő alkalmazott. De ő is felismeri még sötétben is a belbecsét.)

Egy kis segítség gyanánt, ha este leveszed a szíjat, az alsó oldalon megtalálhatod a tok anyagát és a sorozatszámozást, illetve a felső oldalon a típusszámot. Ha ez nincs ott, copy van a kezedben. Ha ott van, akkor ebből a táblázatból megtudhatod a pontos gyártási évét (ha '87 előtti) és holnap már biztosra mehetsz.

Számolj be az eredményről !

NPZ
Alex Truffle Rose Creative Commons License 2001.02.13 0 0 1776
Jig,

Ahogy elnézem nekünk meglehetősen hasonlít az ízlésünk. Az Omega DeVille (ugye?) a kedvenced? Ennek Dauphin mutatói vannak, ha jól tudom. Szerintem az ilyen típusú órák a legelegánsabbak. Nekem tetszik a DeVille aranyozott tokkal is, bár gyaníthatóan az nem aranyozott, hanem arany. Lottó főnyeremény kell hozzá.
Nézd meg a Chopard LUC 496-ot, az sem rossz.

te_o Creative Commons License 2001.02.13 0 0 1775
JiG!

Ha tenyleg az Omega a "nagy O" akkor probalkozz keresni egy feher szamlaposat, esetleg szomszedos kulfoldi orszagban, de ha ugy erzed, hogy nem ragaszkodsz annyira az adott markahoz-modellhez, akkor keress mast, ami megfelel az izlesednek. Foleg ha raersz, vard ki. Sajnos jobb tanacsot nem tudok...

te_o

Előzmény: JiG (1771)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.13 0 0 1774
reTek, sajnálom, hogy így jártál és megértem a boszúságodat. A helyedben azért én visszamennék az óráshoz és kérnék orvoslatot. Ha tényleg nem csináltál az óráddal illetlenséget, akkor nem lett volna szabad eltörnie, és az nem igaz, hogy a töréskárokért nem kell jótállni, ha azok a gyártás hiányossága miatt, rendeltetésszerű használat mellett következtek be.

Nem tudom, milyen márka ez a Helvetia, nem véletlenül valami távolkeleti, mint a az ősi brit Sherwood? Ha nem, ha tényleg svájci, akkor a gyártó biztosan melléd áll majd, csak türelmes légy.

Végezetül elmondok egy nem órás, hanem tollas történetet. Amerikában vettem egy Cross tollat valakinek, és a nevét belegravíroztattam. Mondjuk ezt nem tiltja, sőt inkább propagálja a Cross: direkt vannak olyan helyek a tollon, ahová kellemesen lehet gravírozni. Nos, szerintem az iparos nem állt szakmája magaslatán, és túlságosan beszorította a tollat a gravírozógépbe, és ettől a toll szerkezete megszorult. Ezt sajnos csak itthon vettem észre, és akinek a tollat hoztam, nem tudott igazán örülni az ajándéknak. Visszakértem, elküldtem Lincolnba (ahol a gyár van), ahonnan pár héten belül megjavítva, gyönyörű díszcsomagolásban kaptam vissza azt a tollat. Pedig nem is a gyártó hibája volt, és nem hiszem, hogy fakezű grevírozóra vonatkozna a garancia.

Előzmény: reTek (1772)
JiG Creative Commons License 2001.02.13 0 0 1773
Igazabol ez a kep nem tul kifejezo, mert aceltokkal teljesen maskent fest az ora, de csak 115k-s kepet talaltam rola, ami azt hiszem, hogy egy kicsit lelassitana az oldal betolteset. Na, mind1. Esetleg belinkelem. Szoval a kinezett Grand Gichet a jobboldali.
reTek Creative Commons License 2001.02.13 0 0 1772
Sziasztok!

Harom hete vettem egy Helvetia zseborat, es ma reggel letort a nyitogombja, ami egyben az ora beallitoja.A baj az h. meg sem tudom nezni az idot! Garancia a toreskarokra nincs. Menjek orashoz (hova?) v. verjem a (t.)asztalt?
Miert nem irtak ra a boltban, h. ne vedd meg mert ez bovli?
Szemelyes velemeny: utalom ha egy dolog nem mukodik azert mert valami jelentektelen dolog meggatolja ebben! jelen esetben: hogyan lehet azt a reszet ilyen gyenge anyagbol kesziteni ami a legnagyobb terhelest kapja (mindig megnyomom mikor kinyitom a fedelet...). Es most az ora ertekehez kepest filleres tetel miatt nem hasznalhatom!
Nem olvastam vegig a topicot(majd' 2k hozzaszolas...), de remelem tudtok segiteni!

tanx

JiG Creative Commons License 2001.02.13 0 0 1771
Valojaban en a Grand Guichet modellt neztem ki. Ennek az a kulonlegessege, hogy nem egy kulso koron helyezkedik el a datum, hanem ket kulon szamjegybol all ossze. Egy tarcsan vannak a tizes helyiertekuek, mig egy masikon az egyesek. Nem talaltam rola csak ezt a kepet elfogadhato meretben, de nekem az acel valtozat tetszik.
Ime:

Az Omegarol pedig annyit, hogy harom honap varakozas utan bementem a boltba aranyvasarnap, es akkor kozoltek, hogy nem is szallithato az ora. Bar a kozponti gepben meg szerepel ket darab, amit az e-mailem alapjan elismertek, de a postazo allitolag nem kuldte ki oket, mert hibasak voltak. (Ezt azert nem nagyon ertem...) Szoval nincs, csak szurke hatlappal, es mar akkor is sietnem kell(ene), hiszen annak a gyartasaval is lealltak.
Az az igazsag, hogy azert meg mindig azt talalom a legszebbnek, legletisztultabbnak, pedig ido kozben mar eljutottam a ML kategoriaig is. Most eleg tanacstalan vagyok. Vallaljam be az Omegat, hogy majd ugy is megszeretem a szurke hatlappal (hiszen csak ennyi kifogasom volt ellen, mert nekem a feher tetszett), vagy nezegessek meg mas orakat is, mint pl. ezt az ML-t. Szerintetek?

JiG

Józsi bácsi Creative Commons License 2001.02.13 0 0 1770
Úgy tünik ez süllyed ......

Remélem az a Váci utcai órás tényleg ért hozzá. Elkértem az órát egy napra és holnap elviszem hozzá....

Előzmény: Józsi bácsi (1768)
Alex Truffle Rose Creative Commons License 2001.02.13 0 0 1769
Ez a ML Pontos tényleg szép darab.
Megnézném fekete bőrszíjjal is. Talán úgy jobban tetszene.
Hogyér' adnak egy ilyet?
Előzmény: Törölt nick (1766)
Józsi bácsi Creative Commons License 2001.02.13 0 0 1768
Hahó!

Tegnap valaki baromira ajánlgatott egy GMT-MASTER II.-t. Hogyan tudnám ellenőrizni a valódiságát? Esetleg ez teljesen felesleges, mert csak másolat lehet?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!