Fotót akarok elmenteni, exif adatok megtartásával. Viszont ha elfordítom, úgy tűnik, hogy nem fogad szót, vagyis az eredeti gépállásban , fekve tálalja. Hogy csináljam, hogy a kívánt állásban legyen, de az exif adatokat is megtartsa?
Facebookra ritkán járok, illetve nem vagyok aktiv és jóformán semmi nem nyilvános az adataimból. Viszont arra az e-mailre, ami az indexen is fent van, állandóan kapom a potencianövelő, szerszámhosszabbító stb. hirdetéseket. Főleg külföldi nyelveken.:-)
Bibibíííí, én még fogyasztószerreklámokat is kapok szekérderékszám... :-) Tulajdonképpen az Andrássy-szobor mellé ki lehetne írni egy kortárs képzőművészeti pályázatot is, "A magyarság derékhada" címmel, alcím: "A zuckerbergi ideál", csupa hízásnak indult, ráncos, roggyant potenciájú hazafi, amint bizakodva tekint a jövőbe, a felhők között meg felködlik a karcsúság, a sima bőr és nem folytatom... de nagy... :-)
Ennél már csak a facebook deprimálóbb, amely - ha az ember nem hajlandó semmit lájkolni vagy egyéb módon segíteni a hirdetésszervezői munkát - simán a nem és az életkor alapján dobálja fel a reklámokat. Életemben ennyi szemránckrémet még nem kínáltak nekem, és várom már, mikor támadnak a műfogsorragasztó-dílerek.
Hű de örültem, hogy kigyomláltam itt fent a velv-izé hirdetését , hát most mégis ott vannak, de csak szövegben. Ez az egyik nagy újítás úgy látszik, hogy itt, írás közben is lett reklám.
>És milyen érdekes, egyugyanazon a napon - ma - érkezett válasz mindkét helyről.
Azt hallottam, hogy a szolgáltató cégek-intézmények outsourcingolták a válaszadást a panaszlevelekre, a válaszoló cégek pedig a panaszkodók nevének ABC-sorrendjében válaszolnak.
Barátaim, micsoda egy estém van... Úgy másfél hónapja épp mállampolgári levelezős kedvemben voltam, ugyanaznap írtam a BKK-nak és a kerületem helyi lapjának. Az előzőnek - tán emlékeztek - azért, mert a buszt lesprinteltem ugyan, de otthagyott; utóbbinak, mert még a fikuszom se tud néha aludni a romkocsmanegyed multikulti virulásában. És milyen érdekes, egyugyanazon a napon - ma - érkezett válasz mindkét helyről.
A kerülettől maga a polgármester írt (na jó, tudom, tudom), hogy nyugodjak meg, rajta tartja a probléma üterén a kezét. Ámde a BKK levelében arról tájékoztatnak, hogy bejelentésem alapján vizsgálatot folytattak, "melynek során az érintett járművezető meghallgatására is sor került. Kollégánk nem emlékezett a leírt esetre, azonban megjegyezte, hogy szándékosan biztosan nem hagyna utast a megállóhelyen, tisztában van azzal, hogy szolgáltató cégnél dolgozik, és elsőrendű feladata az utasok elszállítása, de utólag is elnézést kér, amennyiben kellemetlenséget okozott."
Azonnal eszembe jutott manhattani realisztikus megjegzése, hogy "utas az, aki a megállóban áll, aki integet, az köszön... stb.", de ez engem mégis meghat. Így hát nagyon kedvesen válaszoltam.
És egyáltalán nem linkeltem oda azt az ezen élményemet feldolgozó írást, amely miatt egyébként tök hálás is lehetnék a BKK-nak, mert mi a fenét írhattam volna nélkülük, márpedig akkor épp muszáj volt valamit... :-))
Ha ragaszkodsz az XP-hez, akkor szerintem nem kell feltétlenül megválnod tőle, pláne ha hivatalos példányod van belőle. Át lehet kérni a regisztrációt másik gépre.
Nálam tavasszal lesz a nagy váltás, mert a jelenlegi gépem kb. 10 éves és bizony ma már kevés a kapacitása. Eddig ragaszkodtam az XP-hez de ettől akkor majd biztos meg kell válnom. Laptopokon van vista a másikon 7-es, de egyikbe se lettem szerelmes. Majd a kényszer megoldja a dolgot.:-(
A falfestés hengerezése függőlegesen szabályos és ismétlődő volt, csak abban volt szabálytalanság, hogy két egymás melletti sáv egymáshoz képest mindig másképpen kapcsolódott ahhoz képest, hogy fent milyen állásban indult el a következő szakasz.
A Wesselényi utca végén volt egy spéci bolt, ahol csak ilyen falfestőhengert lehetett kapni. Rémlik, hogy az a boltot üzemeltető maszek saját találmánya volt.
És vajon ki emlékszik azokra a nagy kartonokra, amikben a minta ki volt lyukasztva (stancolva), és a falra téve lehetett nagyobb és egyedibb mintákat festeni? Ezeket leginkább vidéki vásárokon lehetett kapni.
Most egy darabig elleszek a 7-essel, igazából nem szeretem a túl gyakori változásokat. A 98-astól pl. nagyon nehezen váltam meg anno :) vagy még korábbi? Az xp-től meg kényszeből..
Ajjaj, amikor még nagylemezről telepítette az ember min. 8 részletben, de rég volt.
A Windows 8-cal együtt kipróbáltam a vele adott Explorert is: komolyan tetszett volna, csak pont az volt a bajom, hogy ahhoz (nyár eleji nagyon béta verzió) még nem lehetett semmilyen kiegészítőt telepíteni - gondolom ezt a holnap megjelenő végleges W8-ban már javították.
A régi hengerek mintázata egyedi jegyeket hordoztak, mint az írógép betűi, különböző gyártás közben létrejött esetlegességet. Persze ezt akkor még nem tudtam és ezért gondoltam, hogy semmi sem tökéletes. (a világot később értettem alatta, de a lényeg az volt, és a feledhetetlen aha-érzés)
Ahogy néztem a mintát, ismétlődnie kellett volna, szép szabályos elemekkel, de sok szabálytalanságot vettem észre.
Használtam én is egy darabig, itt ajánlották, mert gyakran odalett a kisregényem. Nagyon jó. Aztán elkezdett hízni, mindent megőrzött , nem tudtam jól beállítani. Kázzel kellett takarítanom. Erre érdemes figyelni :)
A fóruba most betették ezt az utálom-facebook-ot. namost, ha egy picit belepiszkálnak egy ilyen szövevényes rendszerbe, számtalan helyen okozhat váratlan galibát. Ezért én nem gondolok szándékosságot mögötte, inkább "látok" fejvakarást a programozók házatáján :)
Nem véletlen, hogy kivétel nélkül minden programhoz készülnek frissítések, amiben az addig ismert BUG-okat javítják. Amit még nem vettek észre, azt nem tudják javítani..
Azok úgy járnak, mint én a telefonommal: elvileg okos (nálam mindenesetre okosabb), de mivel a rajta futó szoftver nem divatos, ezért nincs hozzá semmilyen extra alkalmazás.
Egyébként nem néztem utána, de elképzelhető, hogy Explorerhez is van valami hasonló.