Keresés

Részletes keresés

hot Creative Commons License 2001.02.25 0 0 1880
Csak még egy gondolat:

A Regulateur számlap egy hosszú, talán mondhatjuk, hogy évszázados hagyományokkal rendelkező megoldás, és nem a Chronoswiss találta ki. Más kérdés, hogy mennyire tökéletesre fejlesztették.

A Heart Beat meg (legjobb tudomásom szerint, s ezt a gyárban is úgy tudják) a FC ötlete volt, és ennek köszönheti az ismertségét és egyáltalán a talpon maradását, függetlenként, a sok nagy tőkével rendelkező óragyárral való versenyben.

A személyes véleményem meg az, hogy a Chronoswiss és a Bulova összehasonlításában az előbbi minden egyes Ft különbségre rászolgál, még ha azt az adott esetben nem könnyű kifizetni. Aki mégis megteszi, az hosszú távon nem fogja megbánni.

Halandó Nem-órás (de azért még Mester)

hot Creative Commons License 2001.02.25 0 0 1879
sukosdg:

Látom kicsit mellre szívtad amit írtam.

Tudnod kell, hogy amiket leírtam, azt nem látatlanban írtam, de a részleteket nem kívánom a plénum előtt megvitatni, ha érdekel külön emilben megírom neked.

Másrészt egy olyan szakértő számára, mint Te (aki mellesleg egy jó órás oldalt működtet, az új design kifejezetten jó), felelősséget is jelent svájci órákról írni, és ehhez a felelősséghez az is hozzátartozik általában, hogy a másolatoknak és más töredék-árú koppintásoknak nem illik túl nagy reklámot csinálni. Az megy magától is eléggé.

Ezek az órák a szó igazi értelmében nem hamisak, mivel nincs rájuk írva pl. hogy FC, de azért azt Te magad is érzed, hogy itt valami nem egészen kerek.

Megemlítem még, hogy nem szokás az órát első szóra felnyitni, ugyanis a visszazárás után minden esetben le kell ellenőrizni a vízállóságát, ráadásul por megy bele, stb.

A hülye is látja meg egyértelműen nem neked szólt, de ha még egyszer elolvasod, erre magad is rá fogsz jönni.

Különben nagyon örülök, hogy eredeti Frederique Constant órád is van, remélem örömmel használod.

Jó hétvégét

sukosdg Creative Commons License 2001.02.25 0 0 1878
Még annyit:
Nem akarom egyik óragyártót sem kritizálni, nekem is van EREDETI!! FC-órám, csak éppen ez akadt az utamba!
Az téma kedvéért felajánlom az órát szétszedésre és vizsgálatra. Mivel magunk között tisztelhetjük az FC-órák mágusát(sprtivo) örülnék ha esetleg letesztelné!
sukosdg Creative Commons License 2001.02.25 0 0 1877
HOT

Hát igen valami ilyesmit vártam. Én azért így látatlanban nem írnék ilyeneket egy olyan boltról, ahol Longines, Rado, Atlantic, RW, Bulova, Balmain stb..- ből válszthatok. Bár ezek a populáris nevekhez tartoznak azért: SWISS MADE.

A szerkezettel kapcsolatban: Valóban annyira FC amennyire az eredeti is(ETA)! Sőt az órát szétszedve, és az eredetivel összevetve semmi különbség nincs. Ez nem másolat vagy gagyi utánzat, minden részében FC, (bocs ezen még van díszítő gravirozás is). Az FC kidolgozása valóban finomabb és szebb, ez kétségtelen! Azért vetettem be a dolgot, mert már értekeztünk a (miért engedik a hamis daradokat a gyártók?) kérdésről. Azért mentem eredetileg a boltba, mert BULOVA (ami kétségtelenül SWISS MADE) Regulator órát vegyek (107.000 HUF), ami sajnos elfogyott. Én nem állítom, hogy nincs különbség pl. a Chronoswiss és a Bulova között, csak arra próbáltam utalni, hogy a márkanév megfizetése nem mindig reális.
Ezzel kapcsolatos az Óra Magazin 4.szám (7750-es) tesztje is.

Kedves W: köszi a (hülye se tudja megkülönböztetni) -ért.

Az órás védelmében annyit, hogy első szóra kinyitotta az órát és még a lupe-t is rögtön felajánlotta.

Lényeg a lényeg azért ez elég érdekes téma, érdemes rágódni rajta.

hot Creative Commons License 2001.02.25 0 0 1876
W:

Arra próbáltam célozni, hogy a két órán semmi nincs köszönő viszonyban, de ha valamire még rá lehetne fogni, az a szerkezet, mivel az legalább csírájában hasonlít.

De amin egy picit csodálkoztam, hogy a körítés az olyan volt, mintha azt mondanám: gyerekek, itt a 2,49 dolláros Rolex koppintásom, erre is rá van írva hogy kronométer, sőt ez még különleges is, mert kvarc szerkezete van, ráadásul pontosabb az eredetinél, az üveg-brilliánsokat esküszöm a hülye se tudja megkülönböztetni az eredetitől, mit akar tulajdonképpen a Rolex...

Szóval azért csak arra próbálok mindenkit figyelmeztetni, aki órákat vesz, hogy a kidolgozási minőség az lupe nélkül is látszik az órán, és ne hagyjátok magatokat kábítani a "különlegességeket árusító üzletek szakképzett eladói" által.

Ha egy hús olcsó, annak a leve is híg, ez aranyszabály.

vv Creative Commons License 2001.02.25 0 0 1875
hot:
Szerintem a kronométerekkel kapcsolatos tervezett hozzászólásodat mindenki örömmel fogadná. Maguknak az óráknak a COSC általi tesztelését pedig bárki írta is ezen a topic-on, vagy nyelvbotlás volt, vagy az írói szabadság része.
A belinkelt FC jól néz ki, de szerintem, még ha a két szerkezet nincs is köszönőviszonyban, az sem húzza le a topic-ot. Legtöbben azért járunk ide, hogy művelődjünk a témában, illetve leírjuk véleményünket, amit aztán esetleg mások megcáfolnak, és ettől megint mindenki okosabb lesz.
Előzmény: hot (1874)
hot Creative Commons License 2001.02.24 0 0 1874
Jó estét, jó szurkolást,

na most már nem tudtam megállni, hogy a sportivo után én is megszólaljak néhány témában.

Egy

A Petőfi Sándor utcai boltban a megnyitás napjától végkiárusítás van. Ez már eleve megkérdőjelezi az összes ott vásárolható "különlegesség" minden létező paraméterét.

De az már azért egy kicsit a topicot is le fogja húzni, ha erre:
azt írjuk, hogy eredeti FC kaliber van benne, de csak a töredékébe kerül, ennek:

Szerintem ha ugyanannyiért próbálnák adni, az biztos benne lenne a következő heti Hócipőben.

Az eredeti FC kaliberről meg annyit, hogy ETA 2824, de ennél több hasonlóság nincs a két óra között.

Nekem nagyon hiányzik még egy "egyedi gravírozás" a hátáról, hogy aszongya: "Disz is orizsinöl hárd bít", vagy valami hasonló.

Kettő

A C.O.S.C. kronométerekre vonatkozóan csak annyit szeretnék mondani, hogy nem tesztelik az órákat extrém körülmények között, nem nyúzzák és nem szadizzák az órákat. Sőt nem is tesztelik az órákat, mivel eleve csak a szerkezeteket kell beküldeni.

Mellesleg a kronométereknek nem a napi tényleges eltérés a legfontosabb mércéje, hanem az egyes fekvésekben mért eltérések különbsége. Na de ez már megérdemelne egy külön hozzászólást.

Egyszer majd ha éppen megtalálom, beírom azokat a linkeket, ahol részletes leírást találtok a vizsgálatról.

További jó szórakozást kívánok

MA_ Creative Commons License 2001.02.23 0 0 1873
Kösz a figyelmeztetést.

Kérdés: szerintettek mi kerül 269000 Ft.-ba egy Oris Divers Regulator-ban?

Köszi:

MA_

Előzmény: Törölt nick (1871)
sukosdg Creative Commons License 2001.02.23 0 0 1872
JIG
Örülok, hogy sikerült.......
Mesélj a benyomásaidról! Ha egyszer ráérzel az O+A-ra az gyógyíthatatlan! :)))

A Petőfi u.-n sétálva egy akcióra lettem figyelmes. A Helvetia boltban 10-35%-os árengedmények vannak. Az órással egy kicsit diskurálva a kezembe nyomott egy különleges darabot. Az óra eredeti FC kaliberrel készült, csak töredék áron !
Akit érdekel: www.ora.ini.hu (mindkét oldaláról van kép.)

Törölt nick Creative Commons License 2001.02.23 0 0 1871
MA_!

Azért a Befektetési Kft. helyett inkább az órásboltot keresd !
És persze a Szt. István körúton se ronts be a galériába, az oldalsó utcai bejáratnál van a régi órákkal foglalkozó iparos.
:)

NPZ
Alex Truffle Rose Creative Commons License 2001.02.23 0 0 1870
JiG!
Gratulációim az O+A-dhoz.
Azér' annyira nem lehet az a vekker komplikált, hogy napokig ismerkedj vele, úgyhogy ne gyötörj bennünket túl sokáig élményeid elhalgatásával.:)
Al
MA_ Creative Commons License 2001.02.23 0 0 1869
Köszönöm a címeket.

MA

JiG Creative Commons License 2001.02.23 0 0 1868
Sziasztok!

Tegnap delben sikerult megvennem vegre az orat. Azota ismerkedem vele. Bovebben egy kicsit kesobb.

Alex Truffle Rose Creative Commons License 2001.02.23 0 0 1867
Helló Hanter!
Gratulálok a dupla nulla levadászásához.
Úgy látom, ma jó napod van, mert a prostiknál az első tripla nullá(da)t is sikerült elcsípned.

Esetleg órákra is vadászol? Oszd meg velünk élményeidet, ha igen.

Al

Előzmény: OHunter (1866)
OHunter Creative Commons License 2001.02.23 0 0 1866
1800 :)
Alex Truffle Rose Creative Commons License 2001.02.23 0 0 1865

MA_!

NPZ-nek a tartalmat és aurorix-nek a keresési technológiát köszönhetően tehát az eddigi, itt említett vintage óra kereskedők listája:

Singhoffer Gusztáv
órás
1055 Budapest, Szent István körút 5. , (1) 331 1094

City-Invest Befektetési Kft.
1052 Budapest, Váci utca 30. , (1) 337 2258

továbbá az új technológiákat alkalmazó

Sükösd Gábor alias sukosdg
http://www.extra.hu/sukosdgab/eladora/eladora.htm

Törölt nick Creative Commons License 2001.02.23 0 0 1864
Az én tippjeim 17-tel és 33-mal visszaolvasva meglelhetőek.

NPZ
MA_ Creative Commons License 2001.02.22 0 0 1863
Sziasztok

Eddig csak olvasója voltam a topicnak, de most órát szeretnék venni. Mondanátok egykét címet ahol érdemes régi használt órákat keresni.
És vidéki lévén ha lehet akkor pontos is címet írjatok.

Köszi
MA

Törölt nick Creative Commons License 2001.02.22 0 0 1862
Lehet, hogy én is összerakok néhány hirdetnivalót !?!

Várom tippeiteket a nagyjából még normális árakra (esetleg ha rájött valaki a típusra...).
És persze valóban kíváncsi vagyok arra nézve, hogy mit is tud a 100-as skála a kronográfon ?

NPZ
sukosdg Creative Commons License 2001.02.22 0 0 1861
De igen!
Külön köszönet nektek is nagyon jó helyre kerültek!
Alex Truffle Rose Creative Commons License 2001.02.22 0 0 1860
sukosdg,
és csak nem innen értesült az órákról az, aki megvette őket?
ha igen, akkor ez klassz.
Al
sukosdg Creative Commons License 2001.02.22 0 0 1859
Alex Truffle Rose

Az órák azért tünket el mert egy kedves gyűjtő társunk megvette őket.
A poljot kapott egy új üveget és szíjat!
A többi óra sem lesz meg örökké!
Valóban 30$ a limit a vámnál.

Külön üdv: Rokker Zsoltinak

Alex Truffle Rose Creative Commons License 2001.02.22 0 0 1858
sukosdg,

ismét megkukkoltam a honlapodat és látom, hogy az általam emlegetett Omega és Glasshüttének nyoma sincs. a Poljotnak meg felment az ára.
Hö. Mondaná Rokker Zsolti.

NPZ és aurorix,

köszönöm a telszámot.

Al

Törölt nick Creative Commons License 2001.02.22 0 0 1857
Nem csodálom, hogy a tudakozó szerint nincs ilyen:

City-Invest Befektetési Kft., 1052 Budapest, Váci utca 30. , (1) 337 2258

(Info: www.matav.hu/tudakozo/ - megkerestem, kié a fenti szám :-) )

Előzmény: Alex Truffle Rose (1855)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.22 0 0 1856
Tegnap jártam náluk bőrszíj ügyében és ezt kihasználva megsasoltam az Omega választékukat. A régi kézifelhúzós aranyóráktól a hetvenes évekbéli dromedárokon keresztül egy Seamasterig terjedt a majd húsz db-os választék.
Egy szervízcetlin pedig megtaláltam a telefonszámukat is : 337-2258. (lehet, hogy a német ajkú gazda veszi fel...)

Üdv :

NPZ
Alex Truffle Rose Creative Commons License 2001.02.21 0 0 1855
sukosdg,

Ja, bocs Aero-graf. Poljot kronókat a www.acoola.com-on lehet mazsolázni. Meg a www.chrononet.de-n is vannak bőven. És innen tán még rendelni is lehet. Jó trükk a 30 dolláros gyerekjáték. Ha jól értem, ekkor nem kell vámot sem fizetni, ugye?

NPZ,

Légyszíves írd meg a Walther Kronométer bolt telefonszámát, mert a tudakozó szerint ilyen nincs.

Alex

sukosdg Creative Commons License 2001.02.21 0 0 1854
Alex Truffle Rose
A Lunar-t a "timedesign" -től van. Az Aero-Graf-ot az www.EBAY.com -on vettem. Mivel Moszkvából érkezett ahová nagyon körülményes a pénz átutalása. Mindenkinek javallom a csomagra a 30$-os limit feltüntetését. Nekem mint fém gyerekjáték érkezett. Már egyszer írtem: nagyon korrektek az oroszok.
Nagyon nagy az érdeklődés erre a két típusra, mivel a Breitling-hez hasonlítanak. Nekem pont ezért nem a kedvenceim!

Az életről annyit, hogy nagyon ketyeg az idő, ezt (mi) különösen tudjuk...

NPZ: O+A , eredeti szerk.(nem ETA), menetes hátlap.

Alex Truffle Rose Creative Commons License 2001.02.21 0 0 1853
sukusdg,

Megnéztem az órákat mégegyszer. Immár úgy, hogy elolvastam a megjegyzéseket is, melyek a kurzor kép fölé mozgatásakor bukkannak elő. Igaz, néha többször is vissza kellett vinnem az egeret, hogy el tudjam olvasni a teljes szöveget, mert csak rövid ideig láthatóak.

Az eladó acéltokos Omegán spekulálok. Hátha vevő leszek rá. Jól néz ki a fotón.
Tetszik a 30e Ft-os Glasshütte is. És a fotó nagyon jól sikerült róla, úgy tűnik, szinte tökéletes állapotban van. Aztán ott van a 8e Ft-os Poljot. Az is beletartozik abba a dizájnba, ami nekem tetszik. Hadd kérdezzem meg, hogy a Poljot Lunart meg a Poljot Navitimert honnan szerezted be?

Megnéztem a honlapod többi részét is. Meglehetősen aktív életet élsz.

Alex

Törölt nick Creative Commons License 2001.02.21 0 0 1852
Természetesen :
- átlapozva
- és a "régi" csak egyszer
:(
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.21 0 0 1851
Átapozva látok ám ott egy aranyszínű, nem eladó Omega-t. Érdekességképpen én pedig egy régi szintén kézifelhúzós, azonban dátumos régi Poljot-tal találkozhatom (otthon), ami kísértetiesen hasonlít erre a darabra. Nyilván koppintás...

Hogy közelebbit is tudhassak róla :
Milyen a hátlapjának a rögzítése ? A P.-n egy csak egyirányba felhelyezhető hátlap van, amit egy menetes gyűrű szorít le.

NPZ
U.i.: A tegnapi kérdésre a tippeket továbbra is várom.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!