Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.03.07 0 0 1947
Szervusztok !

Rengeteg gondolat kavarog bennem...

Szóval a vízhatlanság kapcsán csak ismétlem önmagam azzal, hogy IWC Aquatimer=2000 m (!).

Egyébként engem is lenyűgöznek ezek a félelmetes nyomástűrő képességek, azonban nem tudom, mire jók. Valahol azt olvastam, hogy a kis hazánkban fellelhető mérőeszközök egyike sem alkalmas ezek pontos mérésére, mert csak kisebb túlnyomást v. vákuumot képesek kezelni, sőt abban is bizonyos vagyok, hogy nincs ember, aki ennek hasznát veszi. Pld. J. Mayol is a szabad merülés 101 méteres rekordját egy 120 méterre taksált Omega Seamasterrel produkálta (legalábbis az O+A kat. által ezt a párhuzamot sugallják).
Aztán persze valóban az igazi - nem szériagyártmányú - ász a Rolex. Nem azért, hogy a saját lovamat dícsérjem, hanem az egyik extrém példányuk valóban lent járt a Mariana árokban és nem nyúvadt ki.
Megtalálható a Rolex honlapján a következő ikonra kattintás után az 1960-as évet választva.

Aztán, ha már ennél a márkánál tartok, valóban a Sea-Dweller a mindennapos leg-jük, azonban arról nagyon hiányolom a márkajellegnek beillő nagyítós dátumot. Ránézésre pedig mindössze ennyi a különbség az általam is javallott Submariner-től. (No, meg a héliumszelepes túlnyomásvédelem, amit nem tudok, minként működik. Tudja valaki ?)

Az elkanyarodás után visszatérve Caapa felvetésére :
Hogy-hogy nem bírod az acélt ? A maiak általában antiallergén anyagúak szoknak lenni...
Egyébként az általam sokat emlegetett IWC pont titánban az igazi ! Sőt, Ők gyártottak először titánötvözet tokozású órát !
(Azonban egyszer a Ventura-ról azt olvastam, hogy a titán tok esetén csak felpattintós hátlapot hajlandóak készíteni, mivel ez az anyag nem szereti a sűrű menet rendszeres használata általi terhelést. Tud-e valaki segíteni, hogy is van ez, hamár sokan mások mégis menettel zárják le ???)
Az Omega pld. menetes ?
És, hát az átalakítási szándék !
Szerintem a számlapcserét mindenképp felejtsd el, mert ezzel csak egy nem igazán szép öszvért hoznál létre. Ráadásul valószínű, hogy a számlaprögzítés is és a dátumablak is máshova esne...
Az üveg akár még elképzelhető volna, ha teljesen azonos a méretük. Viszont egy régi emlékem szerint az Omega-é kissé domború, míg a Breitling-é sík. Biztos, hogy nem tudnád az eredeti felállást eltűrni ?
(Aztán ezek után az Aerospace feleslegessé válik-e ? Eladó lesz-e ?)

Üdv : NPZ

U.i.:
Az IWC-t én alighanem a POEN-ban, vagy a Váci u 30. alatti Walther Kronométernél szervízeltetném, még akkor is, ha a hivatalos szakszervízük a La Boutique Suisse. Az általam említettek azt is megteszik, hogy olyanná varázsolják az órát, mintha tegnap jött volna ki a gyárból. Igaz, hogy ez az eljárás megfizetendő, de utána büszkén viselhető lesz. És érdemes is így eljárni, mert egy aut. IWC jó állag esetén látatlanban is elérheti a tízazötödiken nagyságrendű ezrest.

NPZ
i-w-c Creative Commons License 2001.03.06 0 0 1946
Sziasztok!

Adott egy 60-as évekből való automata IWC, (a www.iwc.ch alapján Ingenieur, bár nincs ráírva) amely kb. 20-25 éve nem volt használva, egy fiók mélyén pihent. Nagyon szép darab, szívesen hordanám, de a topic-ot végigfutva arra jutottam, hogy egy tisztitás-olajozás (esetleg üvegcsere, tok-szíj polírozás) ráférne előtte. Mit javasoltok, hova vigyem szervízbe?

Előre is köszi!

vv Creative Commons License 2001.03.06 0 0 1945
Ja, kiváncsi lennék, hogy az Air-France listán megjelent legvízállóbb óra mit tud. 2000 m? Már az 500 m-nek sem tudom mi az értelme. Mondjuk, ha az ember norvég tengeri olajfúrótornyon búvár, akkor még a 300 m-es limit játszik nála, de már az 1000 m-es vízállóságnak sem látom más értelmét, mint hogy ha leesik a tenger fenekére (mondjuk nem a Marianna-árokban), akkor fel legyen érdemes hozatni:-) Mindazonáltal az amatőr könnyübúvár haverom meg van őrülve a Breitling SuperOcean Professional 1500 méteréért, pedig 100 m alá vszínűleg soha nem fog lemenni egész életében.
Előzmény: vv (1944)
vv Creative Commons License 2001.03.06 0 0 1944
Sziasztok!

npz:
Ha búváróra, és Rolex, akkor szerintem Sea-Dweller! 1220 m-ig vízálló. Ennél csak egy nyomásállóbb óráról hallottam eddig, természetesen:-) Breitling: Colt Superocean Professional, ez szemben a Superocean 1000 m-ével, 1525 (!!) m-ig vízálló (5000 láb). Természetesen a Breitlingek is automaták.
A Sea-Dweller-nek egyébként volt egy koppintása, ami szintén svájci, és Venus néven fut(ott). Különbség, hogy ez csak 200 m-ig vízálló, és kvarc. Lehet, hogy a Venus-nak van másik órája is, de ez totál úgy néz ki, mint a Rolex. Én egy 15 éves darabot fogtam az egyik kezemben, és egy Newsweek-ben megjelent Rolex reklámot a másik kezemben.
Nem örülnék, ha a lünettám így megnyekkenne 15 év alatt, de egyébként teljesen jó állapotban van a Venus.

Előzmény: Törölt nick (1942)
caapa Creative Commons License 2001.03.06 0 0 1943
:-))

Egy kérdés a szakemberekhez, de ne tessék megbotránkozi. Az Omega Seamaster tokozása (titán, a kezem sajnos nem bírja a steelt, allergiás vagyok rá), óraszerkezete (jobb, igényesebb), majdnem minden más paramétere nekem szimpatikusabb, mint a SuperOcean-é. DE a Breitling számlapja és az üvege jobban tetszik. A Breitling üvege mind a két oldalon tükrözésgátolt, míg az Omegáé csak belül. Nekem elég zavaróan csillog az Omega. Kérdés, ha megvenném az Omegát lehet-e a Breitlingtől rendelt számlapot és üveget beletenni. A számlapot még csak csak el tudom képzelni, de az üveg már komolyabb probléma lehet. Kérem, ha van vki aki ért hozzá írjon.

Köszi

Caapa

Törölt nick Creative Commons License 2001.03.06 0 0 1942
Caapa !
Hogy milyen órák találhatóak körülötted ?!
(Merthogy gondolom az azonos fehér háttér és a képek jellege arra enged következtetni, hogy egyazon tájékról vannak a fotók...) Ezeket a darabokat köreidben tudtad fellelni ? Mert, ha igen, irigyellek. Énkörülöttem ugyanis csak úgy repkednek az ismerősök csuklóin a reklámórák, távolkeleti tömegcikkek, műanyag vackok, stb. Tán csak engem néznek ferde szemmel...
Ja, és még annyi, hogy ebbe a macsós búváróra körbe biztosan beférhetne még - a JiG által korábban említett óraleírások közül - a Submariner is :)

SukosdG !
A névsor tényleg fantasztikus lenne !!!
A Defy egy régi darab ?
Milyen kiállítás ?

Üdv :

NPZ
sukosdg Creative Commons License 2001.03.05 0 0 1941
NPZ
És még nincs felrakva kép az : Adriatic, Eloga, Cyma, Agfa, Fortuna, Jamar, Rellum, Csajka stb.. órákról! Ha valamelyik érdekel, írhatok róla. A hetvenes években tudtommal 1700-1800 óragyártó cég működött svájcban. Érdekes lenne összegyűjteni a névsort.
Hát ez-az, doctor's órának hívják ezt a stilust. Sajnos én sem tudom honnan származik az elnevezés. (help!) Most alkudozom egy Bulova Doctor's órára, mert most sok gyártó kihozta ezt a formát.
A Zenith Defy-ről sajnos nincs képem, mert egyenlőre még nem az enyém, csak erről is infó kéne! (naygon míves automata szerkezete van)

Most olvastam a SWISSMADE-en, hogy 03.08-03.11 között kiállítás a BNV területén!!!

te_o
Nekem is van abból a szériából. Negyon látványos s számlapja. Amit eladásra kínálok, annak sávokban változik a fénytörése. Szerintem a legszebb Roamer órák! Bár nekem csak ez a kettő példányom van, mindkettő automata. Ha esetleg egy képpel tudnál segíteni, akkor hátha hozzá tudnánk tenni némi infót!

www.ora.ini.hu

caapa Creative Commons License 2001.03.05 0 0 1940
A kvarc fanoknak még egy kép a Breitlingről. A mechanikus fanoknak két kép arról nekem milyen automatám lenne. (A modemes júzerekre gondolva no more kép.)

Üdv

Caapa

te_o Creative Commons License 2001.03.05 0 0 1939
Udv!

sukosdg!

A Roamer Searock-nak milyen szerkezete van? Nekem is van egy Searock, barna szamlapos, erdekesen kidolgozott (kis negyzetek mas-mashogy rovatkolva, hasonloan az Omega Schumacherhez). Feher mutatok, datum, masodpercstopos. Tied is az? Ami az enyemben furcsa, olyan, mintha csak egy aut. szerk.-rol elhagytak volna az automatikat. Ui. erdekes, funkcio nelkuli melyedesek vannak az alaplemezen, melyekbe akar a motorkereket huzo fogaskerekek mehetnenek. Ezert erdekel a dolog. Elkepzelheto, h. nem fejlesztettek ki ezert meg egy szerkezetet, csak ugyesen megfosztottak az automatikatol?
Mas: a DOXA-nak mi az alapkalibere? (Van egy masik Roamerem, aminek nagyon hasonlo, FE 5206-os szerkezete van, az datumos.
oraszerkezetek:http://www.timedesign.de/uhrwerke/

te_o

Törölt nick Creative Commons License 2001.03.05 0 0 1938
Egyrészt szeretnék mindenkit, aki idevetődik arra bátorítani, hogy írja le véleményét (elsősorban imádatát, de ha megalapozott, akkor az ellenérzését is) a márkáról !!! Ha úgy tűnik, hogy leült a topic, az sem gond, én ugyanis folyamatosan nyomon követem az itteni történéseket.

Másrészt SukosdG-nak szeretnék köszönetet mondani, hogy honlapján is propagálja ezt a fórumot !

NPZ
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.05 0 0 1937
Hja, még valami :
Én sem tudom a 100-as skála használatának módját, pont ezért faggatózom.
De a többi szervízdíjra is érdekelne, hogy mit tartotok nem teljesen eszement összegnek...

Viszont a legfontosabb hírem :
Úgy döntöttem, hogy én is képes leszek megválni korábbi óráimtól, így ezeket mostantól hirdetésem módján közkinccsé teszem. Lehet közülük válogatni a hétdarabos raktárkészlet erejéig !
Tehát látogassatok el ide !

Alex !
Ott az is majdhogynem kiderül, hogy milyen a Poljot-om.
Hamarosan csinálok róla egy valós képet is :)

Üdv :

NPZ
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.05 0 0 1936
Szervusztok !

MA_ !
Már épp átgondoltam, hogy ma reggel jelzem, hogy a Movado részéről én négy nagy durranást ismerek, nevezetesen az első digit. kijelzős mech. órát , a divatteremtő, zsebrevágható reisewecker-t (ami a kinyitogatásával húzza fel magát, de gondolom ilyet nem akarsz magaddal hordani...), a MUSEUM-ot, mint azóta is koppintott, de szinte le nem olvasható klasszikust és persze, ha már a Zenith El Primero szerkezetét Ők is azonnal használták , hát az közel áll a szívemhez. Azt hiszem egyébként, hogy a cég azóta is ezek emlékéből tartja fenn a népszerűségét :(
De, ha hiába agyaltam, legalább mesélj az új szerzemányről !!!

Egyébként ezen az utolsó linken látszik ez az 5 Hz-s (leggyorsabb) óraszerkezet. Viszont ha hozzájutsz SukosdG a Zenith katalógushoz, abban benne van egy értékelhető minőségű kép is róla !
Egyébként, ha már itt tartok : Melyik az a DEFY ???
És mitől is Doctor's ez a lentebb látott óra ???
A múltkor pedig jelezted az új óráidat. Csak nem a Mirexal, Tissot, Roamer, Helvetia, Sicura, Vernon, Rodina garnitúra ez ?!? Némelyike olyan idegen, hogy igazán regélhetnél róla...!

Aki pedig érdeklődik a levlistáról, az röptessen egy mail-t ide.

Üdv :

NPZ
sukosdg Creative Commons License 2001.03.04 0 0 1935
MA_:
Gratulálok! Légyszi te is ird meg a benyomásaidat, had tanuljunk!

Ha tudtok küldjetek fotókat óraszerkezetekről, mert szeretném összegyüjteni őket! Külön örülnék esetleg pár szó ismertetéshez!

www.ora.ini.hu

te_o Creative Commons License 2001.03.04 0 0 1934
Hi!

Atomora: en a BeatNic programot hasznalom, amit vki. itt v. a levlistan ajanlott. Ez is egy atomorahoz szinkronizal, egyebkent a szamitogepet hasznalja.

Jig! Az O+A 1120-as a co-axial, nem? Azert van pl. tobb ko benne.(pl. a horgonyban).

MA_!
Gratulalok! Milyen erzes? (mid volt eddig?)

te_o

Törölt nick Creative Commons License 2001.03.04 0 0 1933
Nem leglassabb, leggyorsabb. A percenkénti lengésszámot, a ketyegés szaporaságát jelenti. Az ötven perc az én hüje poénom volt.
Előzmény: vv (1931)
MA_ Creative Commons License 2001.03.03 0 0 1932
Sziasztok

Meg van a nagy Ö.

Íme

MA_

vv Creative Commons License 2001.03.02 0 0 1931
npz:
Tippem nincs, de várva várom, mit írsz nekünk a 100-as skáláról. (Talán valamiféle tangentikus leírása az időnek, mint ahogyan a fokot is szokás %-ban megadni - ld. KRESZ jelzés a meredekségre?)

Mit jelent az Air France listán szereplő Zenith mellett, hogy a leglassabb?

Előzmény: Törölt nick (1929)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.02 0 0 1930
Tippek ???
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.02 0 0 1929
Az általam említett Sinn pedig itt található.

NPZ
vv Creative Commons License 2001.03.02 0 0 1928
JiG:

Az Atomtime max. 1 mp-et csal, de azt persze összevissza, viszont ez a csalás természetesen nem adódik össze egyik napról a másikra. Attól függ, hogy milyen gyors a kommunikáció a boulder-i atomóra meg a te géped között az adott időpontban (a Net terheltségének függvényében).
A sukosdg féle szoftver azért is tűnik jobbnak, mert láthatólag állítható benne, hogy milyen atomórához csatlakozzon. Az általa javasolt német hely biztos nagyon jó, az én szoftverem (ClockWise) Európában csak egy francia meg egy svéd órához tud kapcsolódni. Ebből a francia tűnik a jobbiknak (mármint az internetes adatforgalom), de látatlanban a németre szavaznék.
Amúgy ezek a finomságok szerintem egy automata óránál nem számíthatnak.
Ha valaki a munkahelyi hálózatán lévő gépeket szeretné összehangolni, akkor tudok egy klassz megoldást javasolni, ahogyan a cégemnél csináltam meg.

Előzmény: JiG (1921)
sukosdg Creative Commons License 2001.03.02 0 0 1927
Találtam képet a doctor's óráról.

Törölt nick Creative Commons License 2001.03.02 0 0 1926
Ez a betett ETA link érdekes !
Tán ez már inkább passzol...

NPZ
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.02 0 0 1925
JiG !
Ahogy mondtam, az átlagember soha nem fogja az értéket látni a csuklódon. De azért maradj vele továbbra is diszkrét távban, ne told az orruk alá :)
Pontosság : Miért, egyébként kronométerigazolt ?
És a dátumváltás : Ez is csudagyors a sok óránál tapasztalthoz képest, azonban pld. az enyém egyáltalán nem mozdul előre, hanem - ha pontosan van beállítva - éjfélkor a pillanat törtrésze alatt egy halk kattanás kíséretében átvillan a következő számra. Amikor előszö láttam, azt hittem káprázik a szemem. Másnap direkt ezért maradtam fenn éjfélig...

SukosdG !
Az egy dolog, hogy sokat koppintanak a Poljot-ék, azonban Fortis névem nem ők forgalmazzák a copy-t, hanem állítólag egy német kereskedő a megmásítási procedúra után.
Viszont az is szolgáltat némi alapot a gondolatomra, hogy v.mely O+A-t ott gyártják a régi gyárban. És még senki nem tudta megmondani, melyiket...
Ja, bedobtad a doktorórát. Hát, én eddig csak újságban láttam a Vacheron C. Medicus-t és annak skeleton változatát, ami pulzusszámlálást is tud. No, meg a Sinn-ék is csinálnak ilyen kronográfgyűrűs órát. Meg tán még pont a Te kollekciódban láttam ilyetén tudományt. Szóval, hogy divatba jöttek ?!?

Üdv :

NPZ
JiG Creative Commons License 2001.03.02 0 0 1924
Most megfigyeltem: 23.45-kor kezd lathatova valni az elmozdulas, majd 0.00.30-kor egy kis kattanasal atvalt a datum. (Ne haragudjatok, hogy igy floodolom a topicot, de mindig eszembe jut valami aprosag...)

Most eppen az Omega 1120-as kaliberrol probalok egy kis informaciot osszegyujteni, de eddig sehol sem talaltam kulonosebbet. Azt lehet tudni, hogy mit valtoztatnak meg rajta? Az is zavaro(?), hogy ha minden igaz, akkor az alap az 21 koves, mig ez mar 23. Hol keletkezik a kulonbseg?

sukosdg Creative Commons License 2001.03.01 0 0 1923
JIG
Próbáld meg a HiClock 1.7 programot. Letöltheted a www.poen.hu oldalról.
Az options menüben állítsd be a :ntps1-0.cs.tu-berlin.de címet.

JiG Creative Commons License 2001.03.01 0 0 1922
Erdemes ezt az oldalt megnezni. A srac orakat gyujt. Nezzetek meg a gyujtemenyt, es erdemes elgondolkodni az osszerteken... ;-)

(Az elobbi ETA linket elrontottam. Bocs. Itt mar jo.)

JiG Creative Commons License 2001.03.01 0 0 1921
Egy kicsit elszomorit ez az Atomtime. Amig a pontosidohoz neztem az oramat, addig 4 nap alatt ket mp kesett. Majd beallitottam az Atomtime-hoz, es most ket nap alatt 10 mp-t sietett. Most akkor kinek van igaza? Ezek szerint meg sem kaphatta volna a kronometerigazolast. Azert kivancsi leszek, hogy a tovabbiakban hogyan alakul.

Az eszrevetelekrol: szinte senki... Azota egy ember. De o is csak kullemre. (Persze meg mindig hosszuujjuban jarok, de nem igaz, hogy nem tunik fel a kozvetlen kornyezetben eloknek, hogy majd ot ev utan ismet hordok orat? Vagy csak nem merik? Nem celom a magamutogatas, de ugy erzem, hogy direkt nem szolnak. Ti nem tapasztaltatok ilyet?

Az datumugrasrol: Korulbelul 3 perc alatt valt (de lehet, hogy kevesebb), es nincs az a - altalam a kvarcoraknal megszokott dolog, hogy a datum mar nyolc korul kezd elfordulni, es a ejfel kurul mar a fele sem latszik.

Mas. Probaltam rakeresni, hogy mi a kulonbseg a kulonbseg a 2892, ill. a 2892-A2 kaliber kozott. Az eta honlapjan jelszoval korlatozott ez a resz. Ezt esetleg honnan lehetne kideriteni?

Engem is erdekelne a levelezolista. Hol lehet feliratkozni ra?

sukosdg Creative Commons License 2001.03.01 0 0 1920
MA:
Nem az oroszok barkácsolják! Azért a hasonlóság, mert felvásárolták a gyártó gépeket a picike cégektől. Nem értem miért engedik (omega, fortis, breitling), hogy megtévesztésig hasonló órákat forgalmazzanak, sőt (fortis néven is).
Azért még hozzá tartozik, hogy nekem is vannak új Poljot óráin, és kellő átvizsgálás után nagyon jól működnek.
MA_ Creative Commons License 2001.03.01 0 0 1919
Nekem is egyböl feltünt. :)

A Movado órákról mi a véleményetek?
Nekem konkrétan a Kingmatic tetszik.

Amúgy lehet hogy a Dynamicot tényleg az oroszok csinálják? Vagy a Poljot-ot is megvette a Swatch? :)

MA

Előzmény: Alex Truffle Rose (1918)
Alex Truffle Rose Creative Commons License 2001.03.01 0 0 1918
NPZ,
miután megkérdezted, hogy melyik alkatrészre vonatkozik a tippem, gondoltam, hogy ha nem is egy nagyságrenddel, de max feleannyival tévedhetek.
No, de csak a komolytalan férfiember változtatja a véleményét úgy, mint más azt a bizonyost.
Szóval amit mondtam, azt mondtam. Ha más tipp nem érkezik, akkor úgyis enyém a hangszóró, nem? :)

Melyik Poljot van meg Neked?

MA_,
az alábbi Poljot Gyinamiknak egyenes a mp mutatója. Egyébként minél tovább nézem, annál inkább gondolom azt, hogy nem is oly' csúnya ez a sötét számlap, világos arab számok és okkersárga mp mutató dizájn. Sőt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!