Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.03.29 0 0 2037
Koszi.
Egyebkent felreertettel... Nem az a gyanus, hogy esetleg mint Bulova gyenge minosegu (bar teny, hogy nem ertek az orakhoz), hanem az, hogy tobb helyrol hallottam, hogy a hamisitvanyok miatt erdemes ovatosnak lenni...
Előzmény: sukosdg (2035)
JiG Creative Commons License 2001.03.29 0 0 2036
Megujult az Omega honlapja, erdemes megnezegetni az uj Co-axialis szerkezetu orakat.
sukosdg Creative Commons License 2001.03.29 0 0 2035
NPZ: No!

aurorix:
Egy Bulova nem lehet gyanús. Nem feltétlenül a sok nulla határozza meg a megbízhatóságot.
A Bulova elérhető áron adja az óráit. Ha tetszik vedd meg. A pontosságon lehet finomítani!

Végre elkészül a scannerem és tudok új ajánlatokkal jeletkezni! 1-2 nap.
Érdekesség: NIVADA Diplomat.. stb....

Ha valaki érdekel van még 1 eladó Movadó Kingmatic, amit a múltkor belinkeltem, az enyém testvére. Barna bőr szíjjal. Ára : a bolti ár -35%, 1 év gari.

www.ora.ini.hu

Törölt nick Creative Commons License 2001.03.29 0 0 2034
SukosdG !

Az a bizonyos "Porta" nem zsebóra volt, hanem egy bőrszíjon fityegő karóra. Így is érdekel ?

mizandria Creative Commons License 2001.03.28 0 0 2033

swatch forever!!! :)

nekem most ijjenem van am...

Törölt nick Creative Commons License 2001.03.28 0 0 2032
Köszi!
Előzmény: Törölt nick (2031)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.28 0 0 2031
Egy időben valóban divat volt feltüntetni, hogy "anti-magnetic". Manapság már tényleg én sem látom sehol. Azonban az biztos, hogy a régiek esetében két módszert, vagy annak kombinációját követték. (Ezeket már felemlegettük néhányszor, ha visszaolvasol.) Az egyik a lágyvas belső tokozás, mint a mágneses erővonalak szerkezet körüli elvezetése, a másik pedig az erre érzékeny alkatrészek (pld. hajszálrugó) nehezen mágnesezhető anyagból történő előállítása.
Namost, ez utóbbi szerintem (és ez lehet, hogy teljesen megalapozatlan vélemény) nem elégséges a jelentős mágneses tér hatásainak semlegesítésére. (Valószínűleg az IWC sem véletlenül belsőtokozza az Ingenieur-t...)
Úgyhogy kerüld a patkómágneseket. Meg lehet szokni.

Mellesleg az analóg kvarc vajon miért problémázna minden letapadni képes rugó nélkül, sőt néha műanyag alkatrészekkel felszerelten, azt el nem tudom képzelni.

Viszont akad egy ajánlatom kedves Órakeresők !
A múltkorában említett összeghatárotoktól nem jelentősen többért nem érdekli valamelyikőtöket egy quartz Cartier Vermeil Tank óra ? És még felújítására sem kell költenetek, mert a szívem csücskeként olyan állapotra hozattam a közelmúltban, ami igencsak a gyárkapura emlékeztet.

Üdv :

NPZ
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.28 0 0 2030
Hmmm... Jártam ma a Petőfi Sándor utca egyik óraboltjában. Érdeklődtem a 100000 alatti automata órák után. Az eladó úr mutatott sokat, de egy tényleg tetszett. Egy Bulova. 50000Ft-ért. Az ára miatt picit gyanus. Lehet, hogy csak szép, de nem jó? (állítólag idei modell)
Állítólag heti 3-4 perc az eltérése... Mivel az eladó állította, gondolom ez napi 1-1.5 percet jelenthet (vagy csak én vagyok rosszindulatú? ;-) )

Ami picit felkeltette az érdeklődésmet: Állítólag a mágnes nem zavarja... Nincs rajta a felirat, hogy "Antimagnetic". Ez mostanság normális, és valóban nem okoz problémát ezeknek az óráknak mondjuk egy hangfal mágnese, vagy a jóember kicsit... khm... szépített a valóságon?
(azt is mondta, hogy egy hangfal jobban megzavarja egy analóg kvarc óra lelkivilágát...)
Szerinte egy röntgenberendezés többet árt egy ilyen órának, mert ott már erős a mágneses tér... izé... lehet, hogy... hmmm... hogyismondjam, én vagyok erősen tájékozatlan, vagy inkább az úriember nézett kissé hülyének? :-)

sukosdg Creative Commons License 2001.03.28 0 0 2029
NPZ:
Ahol a zsebórát láttad...
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.27 0 0 2028
SükösdG !

Milyen címet küldjek emilbe ?

NPZ
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.27 0 0 2027
Szervusztok !

COSMC értelmezése ?

A 100-as lineáris beosztású kronográfskála használatát tényleg nem ismeri senki sem ?

Más :
Képzeljétek átrágtam az Óra magazinon magam (mit átrágtam, magamévá tettem).
Hát, ledöbbentő, hogy mennyire párhuzamosan tudtunk gondolkodni !
Pld. igencsak felemlegettük az Omega Dinamyc-ot, ezután pedig két ilyen órát is hirdetnek benne...
No, meg a búvárórák ! Mire kisütöttétek okulásomra a héliumszelep mikéntjét, most látom ám, hogy ott is leírták igencsak szemléletesen. Azt azonban még mindig nem értem, hogy miért nincs mindegyiken ?
Azonban a mélység elviselésének 2000 méteres rekord elképzelésével igencsak pof@ra estem. Ott biza van egy 5000 (!) métert tűrő Sinn is. És viselhető a fazonja ! Hát, ez már tényleg döbbenetes.

Üdv :

NPZ
Vincze Virgil Creative Commons License 2001.03.27 0 0 2026
Szevasztok.
Már egy ideje nézegetem itt a hozzászólásokat, és látom tényleg elég kevés embert érdekelnek a ROLEX órák.Nekem még nincs de,most értem anyagilag odáig hogy záros határidőn belül legyen.
Igy indulásnak ennyi.
Alex Truffle Rose Creative Commons License 2001.03.26 0 0 2025
Hát nem.
Nálam legalábbis nem látszik.
Alex Truffle Rose Creative Commons License 2001.03.26 0 0 2024
elnézést az iménti amatőrizmusért, itt az óra is látszik talán:

Alex Truffle Rose Creative Commons License 2001.03.26 0 0 2023
Nemrég valaki kérdezte, hogy lehet-e 100e Ft körül mech órát venni.

Lehet.
Használtat. Mondjuk akár Omegát is. Én erre hajlok.
Illetve épp most a hétvégén láttam egy kirakatban vadi új Auguste Reymond darabokat, szerintem automata ETA szerkezettel és vélhetően zafír üveggel, teljesen korrekt kinézettel 50e Ft-tól.
Osztán van itten egy olyan lehetőség is, ahol akár Fortis kinézetű Poljot és Leumas órákat lehet venni, akár ETA szerkezettel is.
Példul általam abszolúte nem ismert, 300 márkás Leumas:
http://www.chrononet.de/leumas/leumasausw/851563/851563.html

Alex Truffle Rose Creative Commons License 2001.03.26 0 0 2022
sukosdg,
kössz az óraüveges becslést. nem tűnik katasztrófálisnak a síkzafír. no de mi a helyzet a búraszerűekkel? ezek a félévszázados Omegák főleg ilyesmivel vannak ellátva.
ha plasztik az óraüveg és van rajta karcolás, azt lehet-e javítani?
Al
Előzmény: sukosdg (2021)
sukosdg Creative Commons License 2001.03.26 0 0 2021
NPZ,Alex
Köszi! ,bár nem nagyon van időm minden órámat feldolgozni.
NPZ:
Címet légyszi emilbe! (zsebóra)

A zafír üveg ára 40mm átm. 2500 + csiszolás össz: 3-4000 ft. Ezek persze sík üvegre vonatkoznak. Ha kell tudok segíteni. Én is általában zafirra cserélem az üvegeket, még egy most készülő Certina villanyórában is.
Az aranyozásra nincs tippem. Tapasztalataim szerint egy kis kopás csak patinás hatást kölcsönöz az órának.

Érdekes, hogy a topic hatására egyre többen rájönnek a régi órák megbecsülésére. + hát ugye két használt óra mégis csak több mint egy új :))) (több alkalomra hordható és nincs a megunás veszélye) Érdemes a még fellelhető használt darabokat beszerezni, mert az idő ellenünk dolgozik...

Ismét pár érdekes név (Swiss Made):
Enicar, Nivada Diplomat Wermachtswerk...

Alex Truffle Rose Creative Commons License 2001.03.26 0 0 2020
npz,
csak elméleti kalkuláció végett kérdeztem a szidolozós árakat, mert mint korábban írtam egy használt óra vásárlását fontolgatom. A végső árba úgy gondolom, hogy egy viseltesebb példány esetén ezeket a tételeket bele kell kalkulálnom. Mintegy 3-4 hónapja szentelek több időt az órák nézegetésének, egyes (nőstény) egyedek esetleg órabuzinak is neveznének és ezen idő alatt oda jutottam, hogy a 60-as évek Omegái tetszenek. Azt hiszem egyébként ekkor még javarészt plasztik lencse volt divatban. Lehet, hogy azt kellene venni?
Al
Előzmény: Törölt nick (2019)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.26 0 0 2019
Egyetértek. Én nem is a másodpercnyi pontosság/több hónap híve vagyok.

Mi a címe az átállítás ellenes fórumnak ? (Egyébként én már megemésztettem...)

Alex !
Nem tudom a pontos árakat, de a tisztítás és újraaranyozás olyan 10 uszkve 20e lehet.
A zafírüveget is 10 körülire céloznám. (Sajna nincs pontosabb viszonyításom, mivel nekem zafír még nem volt.)
Egyébként eredetileg is az volt rajta ?

Más :
A múltkorában végre egy jó órájú társaság jött ösze egy munkahelyi tárgyaláson. Volt közte egy aut. O+A, egy bicolor villany O+A De Ville, egy Atlantic és a jómagam példánya. Az ötödik résztvevő, hogy ne rontsa az átlagot, nem is viselt órát.
VÉGRE EGY ILYEN ALKALOM !
Viszont ami érdekes volt, az az, hogy az automata Omega-n a kronométerbizonylatra a következővel utaltak : COSMC.
Most hogy is van ez ? Mi ez az "M" a közepén ? Tudja-e valaki ?

Üdv :

NPZ
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.25 0 0 2018
Nyitottam a Törzsasztalon egy óraátállítás ellen duzzogó topikot. Ha van véleményetek, írjátok meg ott. Ha tudtok olyan svájci óráról, ami képes kezelni a 'daylight saving time' problémáját, írjátok meg itt.

Nem röhejes, hogy az órák másodperces pontosságáról irkálunk, közben az órák 99.9 %-ának évente kétszer minimum egyórás elmezavara támad?

Alex Truffle Rose Creative Commons License 2001.03.23 0 0 2017
Sz'asztok!

Sukusdg-nek én is csak gratulálni tudok. Az órás honlapja meglehetősen dinamikus.

Ki tudná megsaccolni egy használt Omega óra "kiszidolozásának" kb költségét. Mondjuk új (1) zafírüveg, (2) kalibertisztítás esetleg (3) aranybevonat feljavítás. Lehetőleg tételenként.

Törölt nick Creative Commons License 2001.03.23 0 0 2016
Szervusztok !

Aurorix !
Ha a szíved a lenti felé húz, mindkét véglet megalapozott lehet.
Vagy vegyél egy átmeneti órát minél olcsóbban és gyűjts, gyűjts és álmodozz ! (Ekkor lehet, hogy egy idő után úgy jársz, mint én és rájössz, hogy még mindig drága a kiszemelt. Ekkor nem letörni, hanem utánajárni kell, hogy hol szerezhető be megbízható órástól egy tökéletesen felújított használt darab kedvező áron. Utána az már célként megvalósítható.)
A másik út, ha nem akarsz eddig kitartani, hogy legalább emlékezz az álomra, mindenképp mechanikus órát végy és azzal lehet, hogy elégedetté válhatsz. Ezt az érzést egy barátnő által szimpatizált kvarc nem fogja biztosítani...

SükösdG !
Mióta megválok régi óráimtól, szinte mindenütt ismernek Téged ! Le a kalappal !
Egyébként Agfa órával már jómagam is találkoztam. Nem reklám, mert a szerkezete is tartalmazta ezt a jelölést !
A múltkor emlegettetek egy Roamer Searock-ot, ami neked aut. változatban van meg, míg Te_O említette, hogy neki négyzetekkel díszített számlap és kézifelhúzás együtteseként. No, én meg a kettő kombinációját szereztem, azaz csodás, az előbbi számlap automata szerkezettel. (Tehát valszeg automata célra gyártott szerkezetről maradhatott le bizonyos daraboknál a rotor...)
Más : Említetted a régi márkákat. Egy vidéki órásnál láttam egy kb. 30 éves svájci aranyórát szinte új állapotában.
A neve : PORTA. 48 pízért méri.

Sportivo !
Tegnap láttam egy ősrégi (még svájci) NIVREL-t. Egyszerű, acéltokos, fix szíjrögzítésű. Fehér számlap kis másodpercmutatóval.
LENYŰGÖZŐ !

Üdv :

NPZ
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.22 0 0 2015
Hát azt, amelyiket én kinéztem... izé... hogyismondjam... szóval azt igencsak nehéz lenne felhúzni, mivel az egy kvarcóra :-)))))

Épp itt a nagy dilemma: egy számomra(és a barátnőm számára is - ami egy csoda! ;-) ) nagyon szimpatikus külsejű analóg kvarc, vagy egy szépen ketyegő automata? Esetleg egy felhúzós, mechanikus, de precízebb szerkezet? Sajnos a 150ezret már nagyon soknak érzem egy óráért... A legszörnyűbb, hogy láttam egy nagyon szép Longiness (remélem jól írom) darabot, dehát majd' 300000Ft :-(
(Persze a valódi álom az egy Omega kronográf lenne... mondjuk egy ilyen:
;-)

Előzmény: Törölt nick (2014)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.22 0 0 2014
Aurorix, ezt a Seiko-t nem ismerem, de az enyémet nem lehet a koronájával felhúzni. Ez azt jelenti, hogy más órát nem hordhatok. Ha mégis azt tenném, a Seikot bizony meg kell csóválnom, különben megáll. Lehet, hogy egy svájci automata is megsértődik ha nem hordom, de azokat azért a koronánál fogva is fel lehet húzni. Azért mégiscsak más esténként (vagy reggelente) szépen a koronával felhúzni minden órádat, mint nekiállni csóválni. Az egy kicsit röhejes.
Előzmény: Törölt nick (2005)
babaferi Creative Commons License 2001.03.22 0 0 2013
aurorix, dreyfuss!

Maximálisan egyetértek!

babaferi

sukosdg Creative Commons License 2001.03.22 0 0 2012
Az új szerzeményem: MOVADO Driver Kingmatic 1881 sorozat. 84-D7-877

Nagyon egyszerű, de nagyszerű.
Automata, 28.800 A/h, zafír üveg, acél tok, triciumos jelzések, koronazár, 20ATM, lünetta, csavaros hátlap, sorszámozott.
Mindenkinek javallom... bár nálunk egyenlőre még nincs nagy hagyománya.

sukosdg Creative Commons License 2001.03.22 0 0 2011
A napokban külföldön járva sikerült pár érdekes régebbi órát beszereznem. Egyenlőre átvizsgáláson vannak, de a jövő hét elejére elkészülnek...
Ha valaki rendelkezik óramárkák névjegyzékével (pl. Otimo, Eloga, Adriatic, Enicar, Agfa,.... ) küldjön emilt.

Keresek továbbá 14kt.arany óraláncot zsebórához, reális áron kb. (10-15g súlyban, 25-30 cm). Esetleg fiók mélyén lévő darabot :)))

Köszi: www.ora.ini.hu

Törölt nick Creative Commons License 2001.03.22 0 0 2010
Csak hogy irigykedjetek - holnap reggel indulunk genfi/baseli óravásárt nézni:-))))
Jövő péntekig nem is leszek computerközelben (csütörtök este érünk haza).

Szóval mindenkinek jó munkát kívánok, én majd csöpögtetem a nyálamat a vásárokon helyettetek is!!:-)))

dreyfuss Creative Commons License 2001.03.22 0 0 2009
aurorix,

Ha egy kicsit fölé tudsz menni az árnak, 130000-ért kapsz egy Oris BC3-at a Poénban. Annál jobb óra úgysincs :)

dreyfuss

Előzmény: Törölt nick (2005)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.22 0 0 2008
Sőt, az imporőrnél még egy leárazott automata FC-t is találsz alig 100 felett.

Üdv :

NPZ
(Némi változással a gazdát cserélni kívánó óráim között...)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!