Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2009.03.12 0 0 9303

Nektek biztos gond Littlebiggel együtt, hisz bőven beférnétek a kosárcsapatba, míg én nem. Sőt Jon Lord is ide tartozik :-)

Szerintem négy fémcső kéne, kb. 10cm-es. Belső átmérőre hogy beférjen rendesen a pad lába. Közepén egy-egy átmenő csavarral beállítva a magasságot. Fémpapucs.

Előzmény: dombi39 (9301)
szimizso1 Creative Commons License 2009.03.12 0 0 9302

Dombi39 szaktársnak csak egy olyan megoldás segítene, mint a Matyónak. A pedál, és a pedál érintkező sor külön szekció lenne az orgonától. Ugyanis, ha a padot emeli meg, akkor a térdét veri be a billentyűzetbe, ha az orgona is megemelkedik, akkor a pedálsor is megy vele. Tehát ugyan ott van mit elötte, csak egy kicsit magasabban:-) Jól gondolom?

dombi39 Creative Commons License 2009.03.12 0 0 9301
Na ige, de még mindig nem vagyok beljebb.
Vagy ez másnak sose volt gond?
Előzmény: tehtube (9292)
dombi39 Creative Commons License 2009.03.12 0 0 9300
Köszi. Valami kultúrált megoldást szeretnék...
Előzmény: LittleBig2 (9291)
tehtube Creative Commons License 2009.03.12 0 0 9299

Amelyik még nem két 6550-es csővel végerősített lezli, az általában aktívmágneses. Négy 6L6 volt bennük, teljesítményük 20-30W volt. Kb. 1960-ig gyártották azokat.

Elég jól tuningolhatók, persze akkor a hanxórókra is ügyelni kell. Van két ilyen tuning hazánkban is, állatul szólnak.

A crossover egy korábbi változata a 122-nek abban a nagy dobozban, de ugyanaz, nem javaslom a lecserélését. Meggondolandó az aktív mély megtartása, ugyanis némi brumm csak bejön általa.

Az első 30A lezlit 1941-ben készítették. Igazából kb. 1948-ban kezdett a 31H-kal beindulni a gyártás. Ezek 20-30W-osak voltak, keskenyebbek és igen magasak. Azután ~1955-ben jött egy váltás és magalkották a mai magasabb/alacsonyabb, de szélesebb szekrényeket. Mellette a 31H-kat még 1961-ig gyártották.

Az első mai lezliszekrény a 21H volt, 20W. Gyakorlatilag 0,5×0,75×1,0m-es. Ugyanekkora szekrény, de fönt már két nyílással a 46W.

És az alacsonyabb, kompaktabb méret a 44W.

Előzmény: szimizso1 (9297)
ham_peet Creative Commons License 2009.03.12 0 0 9298

A szériaszámából kiderül a gyártás éve, 1938 :-)

van egy pici brummja, de hogy az a hangszóró trafója miatt van-e, azt nem tudom

most a Leslie 31A erôsítôje (kiegészítve még egy elôfokcsôvel, drive potival, hangerôpotival, 3 sávos csöves eq-val), hangszórói, hangváltója szól nálam,

ez a hangváltó -ha jól tudom- 800Hz- es, mint a késôbbi modelleknél.

Előzmény: szimizso1 (9297)
szimizso1 Creative Commons License 2009.03.12 0 0 9297

Az nagyon régi lehet, ha gerjesztett mágnese van. Tehtube jobban megmondhatná a korát. Én csak tippelem a II. V.H. elötti időt. Nem brummos egy kicsit így a hangszóró? Nekem van két db. 30cm-es gumiperemes hangszóróm 16ohm-os. Nagyon kellemes hangja van. Alsó határfrekije kb. 60Hz (itt már meg is szólal:-) felső határfreki 4kHz. Keresztváltónak elég volna így egy a magas elé kötött 4.7 mikrós/100V-os metall kondi. Az alja meg szólhatna tetszése szerint:-) Ha érdekel küldök fotót róla. 

Előzmény: ham_peet (9296)
ham_peet Creative Commons License 2009.03.12 0 0 9296
a mostani 15-ös is 16 ohm-os, trafós hangszóró, a hangja nagyon tetszik.
végülis, ha csináltatnék egy plusz trafót, akkor elvileg megoldható lenne tovább használni a régi hangszórót...
a lesliet úgyis 220-asítani akarom, így valami trafó mindenképpen kell majd bele.

találkoztatok már 122-esben trafós mélyhangszóróval?
Előzmény: szimizso1 (9295)
szimizso1 Creative Commons License 2009.03.12 0 0 9295

A 16 ohm-os hangrendszerhez más tekercs, és kondi érték tartozik.

Előzmény: tehtube (9294)
tehtube Creative Commons License 2009.03.12 0 0 9294
Jó ilyenről hallani. Akkor a laci 142-es lesz :-) De miért is kell új hangváltó?
Előzmény: ham_peet (9293)
ham_peet Creative Commons License 2009.03.11 0 0 9293
Sziasztok!

Egy, szerintem érdekes happy-end sztorit szeretnék veletek megosztani:

2005 augusztusában a Hammond BCV-m B3-má alakításához rendeltem ebay-en egy cuccot New Orleans-ból (smooth drawbar-ok, vibrato selector, shift line), amiért ki is csengettem egy rakás pénzt (én hülye, western union-nal küldtem).
Aztán jött Katrina (a hurrikán), és elmosta az eladómat boltostól, drawbarostól...

utána persze semmi kontakt az eladóval. a telefont nem vette fel, email-ekre nem válaszolt.

mostanában google-lal véletlenül rákerestem az eladómra, és hoppá!!! újra ebay-ezik!

gyorsan írtam neki egy mailt, hogy én vagyok kis magyarországról, stb..amire rögtön válaszolt is, hogy jaja, bocsi, küldi a cuccot, vagy visszaadja a pénzt.
mondtam neki, hogy az az alkatrész már nem kell, de ha akar, küldjön egy Leslie 122-es erősítőt, vagy a pénzt vissza.
azt írta, hogy ok, akkor küldi az erősítőt. gondoltam ok, ezt már hallottam tőle...

és tegnap kaptam egy levelet a központi vámhivataltól, hogy pakkot kaptam! :-)

szóval, türelem, tornaterem!

( most legalább lehet majd megint átalakítani a lesliet... új hanxóró, hangváltó, motorvezérlés...:-)

üdv peet
tehtube Creative Commons License 2009.03.11 0 0 9292
Szia. Van egy másik gond is, ha magasabb a pad, nem vered be a térdedet a billentyűzet alá? Zongoralábkerekek alá szoktak tenni olyan üveg talpat, hamutálféle. Abból négy? Az is emel vagy 5cm-t. Vagy valami hasonló, mert arról nem csúszhat le, fő a balesetvédelem! :-)
Előzmény: dombi39 (9290)
LittleBig2 Creative Commons License 2009.03.11 0 0 9291
Nem tudsz két deszkát tenni a pad lábai alá? lehetőleg elég széleset, nehogy lefordulj róla a nagy hévben.....
Én direkt magasabb padot csináltattam magamnak, de az meg sem közelíti az eredetit szépségében....

Mat
Előzmény: dombi39 (9290)
dombi39 Creative Commons License 2009.03.11 0 0 9290
Sziasztok! Rég jártam már erre. Most egy kérdésem lenne: hogyan lehetne megemelni a Hammond padját, hogy a pedálozáshoz épphogy csak ráérjen a lábam, ahogy kell.
Nekem (191 cm vagyok) nem kényelmes így, mert inkább lépdelek rajta mintsem billentek lábbal.
Hogy oldották meg azt gyárilag, ha pl a 160 cm-es tag vagy 2 méteres langaléta ült oda pedálozni?
posaunist Creative Commons License 2009.03.11 0 0 9288
Du kannst mich mal ! Seit Jahren musste ich das Wort nicht benützen, Du hast mir genügend Anlass dazu gegeben Arschloch !
LittleBig2 Creative Commons License 2009.03.11 0 0 9287
attól még rossz a szöveg és kész.
okumoto Creative Commons License 2009.03.10 0 0 9285

Szerintem is inkább erről legyen szó...

Itt egy kissé keményebb album itt-ott Hammond vonatkozással:
Derek Sherinian - Molecular Heinosity 2009

Adam Wakeman is PRO-145-öt használ Ozzy mellett:

YouTube videó

Egy organista' híres Kansas számot demonstrál. Szép darab... (Már nagyon vágyom egy /legalább/ M3-ra...) :)

Journey from Mariabronn
ham_peet Creative Commons License 2009.03.09 0 0 9277
igen, ehet^. ostyalapra nyomtatnak ételfestékkel. (legalábbi ezt mondják:-)
Előzmény: djuice (9274)
djuice Creative Commons License 2009.03.09 0 0 9275
most kaptam egy linket, ahonnét komplett albumok tölthetők, pl FLAC, azaz veszteségmentesen tömörített formátumban! (gyakorlatilag WAV-ként lehet utánna használni...)
Még nem tudtam szétnézni rajta időhiány miatt, de gondolom itt egyeseknek ideje mint a tenger :), így hátha találtok vmi jót rajta...
(állítólag sokminden kellemes dolog fenn van, tessék böngészni)

www.avaxhome.ws
djuice Creative Commons License 2009.03.09 0 0 9274
????
Képet miként lehet a sütire gyártani? gondolom ehető?!
Előzmény: ham_peet (9258)
tehtube Creative Commons License 2009.03.09 0 0 9273

Itt van aztán egész minőségi felvételsorozat róla: gmbasta

Sajnos ha hátul van a mikrofon, vékony orrhangon foxólni, mint itt is, legyen az akármilyen jó rekorder. A bassz elszáll, a cinn megmarad :-)

Előzmény: tehtube (9272)
tehtube Creative Commons License 2009.03.09 0 0 9272
Jól felgyorsította a B Movie Heroesről az After Pizzát, ráadásul ott klavineten játssza. És milyen jó innen a másik két felvétel is! Viszont ne felejtsd el a link mögé az &fmt=18 - at beírni, lényegesen jobb lesz itt pl. a hangminőség. A cintányérok elkezdenek csilingelni, sztereó... Lementettem mindhármat.
Előzmény: LaurensHammond (9271)
LaurensHammond Creative Commons License 2009.03.08 0 0 9271
Sam Paglia Italian Hammond Cool Guy

Ujabb koncertfelvetel a kedvencemtol!
Őt kellene mar tenyleg kis orszagunkba elcsalni. Igazabol csak sajat hazajaban turnezgat, lehet nem s volna olyan sztar gazsija...
Elkepeszto izzel, erovel, "retro" erzessel kezelei a C3-ast...Ne hagyjatok ki!!!
tehtube Creative Commons License 2009.03.08 0 0 9270
Neki kéne lássak. Már megterveztem egy pillekönnyű, összecsukható 25-ös!!!, tehát nem hátra hanem előrebillenő midipedált.
Előzmény: balko1 (9269)
balko1 Creative Commons License 2009.03.08 0 0 9269
Köszi. Az a probléma, hogy tényleg nagyon drágák, így inkább próbálok használtat vásárolni. Ha esetleg valaki talál eladó bass pedált, ami több mint egy oktáv, akkor kérlek szóljatok!
Előzmény: tehtube (9260)
KarnEvil Creative Commons License 2009.03.07 0 0 9268
ST40

A kép persze lemaradt...
KarnEvil Creative Commons License 2009.03.07 0 0 9267
Szívesen máskor is :)
Sajnos csak ennyi van, ugyanis szegény MD-m aksija már eléggé a végét járja... Régóta próbálok hozzá újat szerezni.
Tudom hihetetlen, de a felvételt egy pici Thomann T-Bone ST40-es sztereó elektrét-miksivel csináltam. Nagyon alulértékelt cucc a minőségéhez képest. Jár hozzá egy kis elemes "előfok" (inkább tápegységnek nevezném), de ezt nem használom, mert az MD-felvevő ad neki tápot. Hihetetlen olcsó, 6000 Ft körül vettem még Bp-n, de már itt Londonban is láttam egy elektro-technikai boltban más márkanéven 15 Fontért... (veszek is egyet tartalékba).
Kb. 5 méternyire ültem a színpadtól, és a miksi az asztalon pihent előttem.
Nem akartam nagyon feltűnő lenni, ugyanis elég szigorúan közölték, hogy nem lehet sem kamerát, sem mobiltelefont használni a klubban... persze MD-ről nem volt szó :)
Az bezzeg nem volt gond, hogy pár bunkó vendég végigpofázta az egész műsort... Mindegy, itt minden csupa ellentmondás.

Jövő hónapban ugyanitt a Ronnie Scott's-ban PAT MARTINO feat. TONY MONACO lesz!!!
Trióban fogják nyomni Louis Tsamous dobossal. Oda már felkészültebben megyek! :)

A meghívás állandó jelleggel áll bárkinek a Hammond-társak közül, a repjegyek már nagyon olcsóak (talán még a belépő is drágább), a szállást-vendéglátást + reptéri transzfert én biztosítom, ráadásul az időpont is rugalmas, mert egy adott zenekar itt egy hétig minden este játszik, péntek-szombat kétszer is, ráadásul csütörtökönként jammelni is lehet velük.

http://forum.index.hu/EditArticle/setArticle?t=9083742#
Előzmény: tehtube (9265)
szimizso1 Creative Commons License 2009.03.07 0 0 9266

Hehe:-) Az enyém a negyediken figyel hasonló szép állapotban. Én a szembe szomszédommal vittem fel, miután hazahoztam hollandiából. Csak egy sörnyi pihenőm volt:-( Gratula hozzá!:-)

Előzmény: ham_peet (9264)
tehtube Creative Commons License 2009.03.07 0 0 9265

Köszi, köszi!!!  Te, ez bitang jó felvétel lett! Hogy csináltad? Látom hogy a hivatkozott egy tenyérnyi minidisc felvevő. Két mikrofont dugtál bele? Hova tetted? A keverőhöz, vagy a színpad előtt volt egy asztal és ott ültél?

Na ez a zene is nagyon hiányzik itthonról. Számomra a Peddlerst idézi az eltérő hanxerelés ellenére. Nincs még? Élvezet hallgatni.

Felvevő. Nyáron a fiam csinált a Nokia N93 mobiljával pár felvételt rólam. Ledöbbentem hogy szól a hagyományos kézkamerákhoz képest. Aztán kellett neki motorra pénz, úgyhogy az enyém lett. Pl. ezt a felvételemet is csak úgy készítettem hogy leállítottam a Motion Sound tetejére a telefont és ez lett belőle. Wild Thing 

Semmi utólagos hangkorrekció. Persze egyből árukapcsolásként a képet is veszi 640/480-ban. 3×1 órát képes 2GB SHDC-re. Az eltelt pár hónap alatt nagyon sk. felvételt készítettem és mindegyiknél meglepő minőséget kaptam. Premecz M, Raphael Wr, Jon Lord concerto. Lényeg, szereti a közeli pozíciót, jól bírja, ilyenkor olyan jellegű a felvétel mint keverőből a vonaljel. Természetesen sztereó, két kis lyuk van a lencse alatt a videólámpától jobbra-balra. Egy szivacsba beszúrva áll meg :-) Csak javasolni tudom.

Előzmény: KarnEvil (9262)
ham_peet Creative Commons License 2009.03.07 0 0 9264

köszönöm a jókívánságokat!

igen, a képen a pár évvel ezelôtti állapot van, aktuálisan így néz ki:

a földszintrôl álmodozom én is, most sajnos az ötödik emeleten van, és ez jelentôsen behatárolja, hogy hol használhatom... :-)

flightcase-ben vitte föl az ötödikre öt bátor fiatalember.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!