Alex:
Nekem egy acél Longines Dolce-Vita -t sikerült elrontani számlap felújítás címén. A jelzéseket ferdén rakták fel és a feliratok sem igazán sikerültek, pedig profik(???) csinálták. Ha valakinek jobb tapasztalatai vannak, írjon.
KGABI:
Semmi esetre sem szabad feladni. A zsebóráknál lehet számlapot javítatni és venni is.
www.antique-watch.com címen minden vásárolható ami a zsebórához kell (számlap, mutató, kulcs, óralánc,........)
Hát szomorú vagyok az számlap miatt írtak miatt...
Nem tudom,hogy elmerjem e vinni óráshoz egy felújításra ezt a wengiát.Kérlek benneteket mondjátok meg,hogy kihez vigyem (öreg órás ,márkaszervíz,fiatal tehetség stb).
Egyébként nyomógombos mutatóállítási funkció és levehető előlapja van.Megpróbálok egy képet is küldeni ha tudok szerezni egy digi kamerát.
Sajna én sem tudok segíteni, mert ismeretlen előttem a név. De, ki ne hajítsd !!! Vagy, ha mégis, szóljál előre, hogy hol és mikor teszed:)
Egyébként az IWC-nél a két utolsó karakter mindössze a "Watch Company" rövidítése, így aztán ezt itt is jelentheti valamilyen, tán "L" betűs kezdőszó után.
Azért ez a "premiere quality" mégiscsak kellett, hogy valami rangot jelentsen...
Viszont a swiss made feliratról jut eszembe (és mindenki felé címzem kérdésemet) :
Miféle különbségeket takar a "swiss", "swiss made", "swiss movt" és "swiss parts" számlapfeliratok különbsége ??? Tudja valaki ezek pontos különhatárolását ?
sukosdg,
az én órám számlapja nem sérült és nem koszos, viszont fénybe tartva láthatóan apró pöttyök vannak imitt-amott a számlap felületén. egy véleményt hallva eddig, az óra kora miatt van ez.
a mutatókon és a számlapon lévő fluoreszkáló festék sem tökéletes. nem vészes, de jobb lenne, ha közel tökéletesre lehetne varázsolni.
tegnap telefonáltam a Temporával és azt mondták, valaki foglalkozik számlap felújítással. szerinted akkor nem szabad ilyen felújításba belemenni? a számlapon a logó és jelzések gondolom szegecseltek, az óra több mint 30 éves.
Alex
Alex
Az órgyűjtés legkritikusabb pontja a számlap. Én nem is veszek-cserélek olyan órát aminek sérült vagy koszos a számlapja. Bár pl. az O+A-t lehet cserélni, de nehéz az eredetivel megegyezőt találni. Vannak akik próbálkoznak a felújítással, de én még csak zsbórában láttam kifogástalan munkát. Ha rátett (szegecselt) a jelzések és a logó, akkor lehet szépen felújítani. A mutatókat lehet pótolni és festeni is.
Mindenkit óvok attól, hogy úgy vásároljon, hogy " majd megcsinálja valaki a számapot...."
sukosdg,
Az Omega óráid számlapját és mutatóit is sikeresen gyógyítja a POEN? Ahogy elnéztem azt a Seamaster példul, meglehetősen jól néz ki, a számlapon nincs egyetlen pötyi sem. A fluoreszkáló festék is kifogástalannak tűnik.
Felújították, vagy cserélték az Omegás számlapjaidat és mutatókat?
Al
Kedves Topiclakók! Bekukkantanátok ebbe a topicba? Nem kifejezetten svájci órás, de Mocsi búvárkodáshoz keres időmérőt. Egyrészt segíthetnének neki a válaszaitok, másrészt lehet, hogy tudnátok valamit javasolni neki. Kösz: slr
Legalább mondjatok valamit ,hogy nem hallottatok ilyen óráról vagy azt ,hogy szemét dobjam ki de valamit válaszoljatok please.(Wengia,swiss made premiere quality,10 rubis 6557 l.w.c 0.800)
Egy angol srác a yahoon keres egy hasonló órárol információt de azon kívül ,hogy wengia egy svájci kanton neve más infót nem kapott.
Ha ez az ORIS aminek a képét korábban belinkelted, akkor vidd vissza. Kérd meg, hogy vizsgálják át és nézzék meg az eltérését. Biztos, hogy sokkal jobb adatokat kell produkálnia a szerkezetnek.
Pár hete egy O+A Seamaster Chrono-val volt hasonló tapasztalatom. Mint kiderült kenési problémája volt. Egy kis karbantartás...... és kifogástalanul működik.
Kicsit bánatos vagyok a szép új órám miatt...
Sajnos elég sokat számít, hogy rajtam van-e vagy sem. Amíg rajtam van, addíg kb. óránként fél másodpercet késik (ez úgy jött ki, hogy ha egész nap rajtam van, akkor kb. 12-14 mp-et késik egy nap alatt) Ha csak leteszem az asztalra, akkor 10 óra alatt kb. 2-3 mp-et siet...
Szóval nem tartozik a legprecízebb darabok közé és gondolom, ezen korrigálni sem lehet...
Ráadásul úgy tudtam, kb. 24 órányi tartalék van benne. Legutóbb reggeltől este hatig volt rajtam, és másnap reggel kilenc előtt pár perccel megállt. :-(
Ennek tökéletes másával (azaz fémcsatos kivitelével) találkoztam én is. Köszönet, hogy utánajártatok kérdésemnek.
Mellesleg, mivel már régebbi darabról van szó, a 2000-es jelet sem értettem rajta...
SukosdG !
A "számomra új" (mivel a gyárból már bő 10 éve kerülhetett ki) db-ra a 2029-nél próbáltam utalni. De nem igazi konkurrens, mivel a mérete miatt valószínűleg csak ritkán csatolom majd fel.
Viszont a Chronoswiss helyett még mindig csak Chorograph Suisse-t vélek felfedezni. Erre utaltatok korábban ?
Alex !
Köszönet az emilért, csak gratulálni tudok mély meghajlással.
Sikerült gyűjteményemet hangyaszorgalommal tovább gyarapítani! Ezennel közszemlére teszem az új szerzeményeket is, és a régiekről is kicsit jobb képeket tettem fel:
Előre is elnézést kérek a hozzá nem értésemért de van egy órám(svájci ezüst zsebóra) amiről az istenért se találok semmit a neten.A számlap eléggé lerobbant a mutatók is rozsdásak de a belső szerkezet számomra kifogástalannak tűnik.
A hátuljára az van gravírozva,hogy WENGIA egy négyjegyű szám és az ezüstjel valamint a következő rövidítés L.W.C 0.800 .
Valaki segítsen mert megöl a kétségbeesés!!
Kedves sukosdg !Kösz a felvilágosítást.Nem egészen értem , egy ilyen 17 köves átlagketyerét - még ha stopperes is - miért tesznek 18 karátos aranytokba ?
Köszi, bár szándékaim szerint nem naponta Xszer akarom ellenőrizni, csak egyszer, de lehetőleg ugyanabban az időben. Sajnos eléggé rendszertelenül élek, így nem biztos, hogy a Kossuthon meg tudom hallgatni a 7 órás sípszót ;-)
Sajnos, ha pontos a Matáv - legalább önmagához képest - akkor az órám napi eltérése 10mp körül van... Ami nem lenne nagy baj, de késik... (Emiatt majd én is késni fogok ;-)) )
Szóval most várok néhány hetet, aztán, ha marad ez az eltérés, akkor megpróbálom elérni, hogy állítsanak rajta egy picit. (Bár nem tudom, hogy érdemes-e... Vagy jobban járok, ha belenyugszom, hogy most éppen késik, mert később meg esetleg sietni fog?)
Valóban igazad lehet, mert pont ilyen adatokkal (Seamaster COSMIC 2000) azonosítható volt az a bizonyos óra is. De sokkal régebbi fazonú volt és ennek köszönhetően egyszerűbb volt a lünettája meg a számlapja.
Kösz, hogy feldörgölted ezt a korábban általam el nem képzelt dolgot, hogy csak al-al típusjelről beszéltem.
Már csak egy nagy kérdés feszeget engem, nevezetesen az, hogy mi a rákra jó a kronográfon a 100-as osztású nagyskála !?
Aurorix !
A MATÁV pontosidő pontosságáról nem sokat tudok. Ellenben én megmaradtam a Kossuth Rádió hétfő reggel hétórai pittyegéseinek összehasonlításánál. Innen visszaátlagolható az egy napra eső eltérés. Alighanem nem is érdemes akárhány óránként nézni, mert csak idegesítő a járateltérés ingadozása.
Véleményem szerint a COSMIC egyszerűen egy almodell. Ha rákeresel az eBay-en "Omega COSMIC" órákra, akkor fogsz találni párat. Példul láttam Seamaster COSMIC órát. Létezik Seamaster DE VILLE is, erre alapozom azt a véleményemet, hogy a Seamaster modell egyik almodellje a COSMIC. Érdekes az, hogy egy Tengermester Kozmikus is egyben.
Egy kérdés (remélem, még nem kérdeztem ilyet)
A Matáv pontosidő szolgáltatása mennyire megbízható?
Mondták a boltban, hogy az első pár hétben figyeljem, hogy jár az óra és tegnap 6mp késése volt 24 óra alatt, most meg kb. 8 óra alatt hozott össze 5mp-et. (remélem, ha ez hosszú távon így marad, annyira kaphatóak lesznek a szervizben, hogy kicsit előre állítsanak rajta... Napi 5-10 mp sietés egyáltalán nem zavar, a késés már igen... Mert ugye így pár nap alatt összeszed perceket, az meg mondjuk nem túl jó, ha emiatt késem le az utolsó HÉV-et ;-) )
Az engedménnyel kapcsolatban van két ötletem:
Az egyik, hogy nagyon magas haszonkulccsal dolgoznak (mondhatni szemtelenül magassal)
Csakhogy az internetes lapokon is hasnoló árakat lehet találni (legalábbis az Oris-om kb. azonos árban volt az online kereskedőknél is - vagy nagyon nem tudok számolni... :-) )
A másik, hogy ha az ember nemcsak bemegy és rábök egy szerkezetre, hogy "azt kérem",
hanem valóban az óra érdekli, az meglágyítja a boltvezető úr szívét :-)
(a fenti szöveghez vegyétek hozzá azt is, hogy hajnalban kerültem ágyba és egy kollégám tíz perce ébresztett, hogy valami elakadt... Szóval kissé még álomkóros vagyok ;-) )
Előzőleg említettétek, hogy 10 %-ot eshet az ár kp. fizetés esetén néhol.
No, én pedig a múltkorában úgy jártam a Petőfi S. utca egyik, már általatok is említett boltjában, hogy majd 30 %-os engedményt ajánlottak fel. (De persze ez nem akciós darab, sem nem akciós márka, hanem egy húzós árú Zenith lett volna.)
Persze ezt nem akarom általános bélyegként rájuk sütni, mert valószínűleg több dolog is közrejátszhatott benne. Egyrészt a már unos untalanszor látott ábrázatom, másrészt a kiadós beszélgetésünk az El Primero-ról. És persze legfontosabbként az, hogy ez a db (mert csak erre az egy db-ra vonatkozott volna) valószínűleg még korábbi valutaárfolyamon beszerzett lehetett, ami így visszaosztható volt.
Szóval igen csábító volt az ajánlat, de fedezet hiányában sajna ottmaradt. (De már lett másik !!!)
SukosdG !
A sok "?" mit jelent ? (Lünettaként csak azért aposztrofáltam a gépezetet, hogy az órás témát várók nehogy követ vessenek rám... Egyébként megemelem cilinderem az ilyen műszaki hobbyk előtt !)
Viszont egy közvetlen linket, vagy képet a Chronoswiss-ről plíz ! Mert sehogy nem látom...