Engem is érdekel, bár én csak bevándorló vagyok, valamivel több, mint tíz éve lakunk Érden. A meló mellett eddig nem nagyon volt időm ismerkedni vele. Az utóbbi évben kezdtem el gyűjteni a fotókat és beszélgetni róla az őslakós szomszédokkal. Sajnos igaz az, a gyerekkori élményeket nem lehet pótolni, aki belenőtt a faluba (városba) másként tájékozódik, más szemmel látja a valóságot, érzelmileg másként éli át.
Az óvoda oldalánál a Sugár út megy, ez később átmegy az általad említett Kerülő utcába. Lásd: http://www.erdcenter.hu/pub/ec/maps/terkep.html?streetid=698&name=Sug%C3%A1r&frmSend=street_search
Azt hiszem ebből nyilik aKerülő utca,mi ott laktunk mikor elsős voltam,és a sarkon volt az óvoda,de mintha nem ilyen lett volna,lehet hogy nem jól emlékszem?
A Te fotód egy korábbi állapotot rögzít, akkor még megvoltak a bejárati oszlopok a szobrokkal, mintha a kerítésen belüli terület is nagyobb volna a mainál.
Köszönöm mindkettőtöknek,kedvesek vagytok :) Sajnos akitől kérdezhetnék a régi Ófaluról,az apukám már nem él. Amikor mesélt pár dolgot,akkor meg még gyerek voltam,meghallgattam,de nem érdekelt különösebben. De volt pár dolog ami megmaradt az emlékezetemben,még gyerekfejjel is. Furcsa de mikor lemegyünk a Dunapartra a gáthoz,vagy csak úgy sétálgatunk ott,olyan jó érzés és az is hogy az apu itt nőtt fel,itt volt gyerek,mindig erre gondolok.
Üdvözöllek. Szeretettel írsz Ófaluról. Az alábbi fotón (1941-es árvíz) a kép jobb oldalán (szemből nézve) látható hölgy, a közelmúltban elhunyt Dr. Kerékgyártó Imréné, Ófalu szerelmese.
Szia! Az én apukám Ófalusi volt,és ott dolgozott a téglagyárban 16 évesen,sokat mesélt róla. Ő tősgyökereses Ófalusi,ott született 44-ben egy pincében a szőlőhegyen,épp mikor kilépett vele onnan a nagymamám,abban a pillanatban omlott össze,egy bombatalálat miatt. Talán azért is szeretem annyira Ófalut,mert apukám ott született és élt,még mi is laktunk ott pár évig mikor óvodás voltam,később költöztünk fel ide Érdre,de a nagyszüleim ott éltek mig meg nem haltak.
Én is nyilvános helyekről szereztem be, azért tettem fel, mert úgy gondolom közkincs. Kifejezetten örülök neki, ha másokat is gyönyörködtet. Sok sikert kívánok a játékhoz.