KAPOSVÁRIAK, RÁTOK IS SZÁMÍTUNK, A FOCIT AKARJÁK SZEGEDEN VÉGLEG ELTÖRÖLNI!
olvassátok el, írjatok, van az oldalon wendégkönyv is!
"Együtt a szegedi labdarúgásért"
Rövidesen aláírásgyűjtő akció indul Szeged város és régiójának labdarúgósportja érdekében.
Bővebben az akcióról minden megtalálható a hivatalos weboldalon, folyamatosan frissülni fog infókkal és a hivatalos indulástól fogva letölthetőek lesznek az aláírásgyűjtő ívek is.
Szeged önkorményzata határozatban döntött a SZVSE stadionjának és SZEOL stadionnak magánkézbe adásáról ill. megszüntetésének víziójáról. Ezzel a városban csak a jelenleg állami tulajdonban lévő Hunyadi téri pálya maradna a labdarúgósport számára. A 15 éve alakult, válogatott- és elsőosztályú játékosok egész sorát kinevelő Tisza Volán SC utánpótláscsapatai, a létesítmények jelenlegi helyzete és a minőségi (ill. a fiatalok számára megtartóerővel rendelkező) szegedi felnőtt labdarúgósport hiánya miatt ellehetetlenülnek. A jelenben is, már tizenéves korban viszik el a tehetségeket a gondosabb gazdával rendelkező városok csapatai. A város reprezentatív felnőtt labdarúgócsapata, a Tisza Volán SC újoncként az NB III-ban szerepel, ám a város vezetői illetve a tulajdonosi körök ismert tervei hosszú távra is csak ezt az osztályt szánják a szegedi labdarúgásnak, ez az 1899-ben létrehozott szegedi labdarúgás hagyományaihoz, sikereihez és a városunk nagyságához, értékéhez viszonyítva teljességgel elfogadhatatlan! Napjainkra a felnőtt labdarúgócsapat az ismert tulajdonosi összefonódásoknak köszönhetően gyakorlatilag a Diósgyőr fiókcsapata lett...
Anyagilag biztos jobban járt volna a klub annál, ami most bekövetkezett. Remélem, a DVSC egy kicsit a zsebébe nyúl azért, hogy már a tavaszi szezonban náluk játszhasson Péter. Ha nem, akkor - mivel a Loki-honlapon olvasható nyilatkozata alapján nálunk már nem lesz valami motivált - én már nem számítanék rá (legfeljebb az NB III-as csapatban), bár lehet, hogy Pruki tud még hatni rá.
Miért lenne hihetetlen? A Vidi az NBIII-as csapatának a keretével állt ki, NBIII-asok ellen már máskor is bizonyított Bojan (lásd a Pénzügyőr elleni kupameccset pl.)
volna egy remélem nem túl nehéz kérdésem: nincs-e valakinek egy Somogy FC v SE (nem tudom pontosan) címere? a csapat a harmincas évek elején szerepelt az nb1-ben
Hát az biztos, hogy a második félidőben, amikor a Szakály vezette kontratámadásainknál többnyire még négyen vezettük a labdát három REAC-védőre, Oláh jelenlétében többet is kihoztunk volna. Bozsovicsot egyszerűen lehetetlne kiugratni, annyira nem érzi a játék ritmusát. Ugyanakkor azért Szakály és Alves is elég rossz megoldást választott egy-két esetben...
Nagyon szép őszt produkált a csapat, ha ilyen lesz a tavasz is, akkor egy szavunk sem lehet. A kupában is áll még a Rákóczi, és nagy esély van a 4 közé kerülésre. Komolyan mondom, talán még sosem vártam ennyire a tavszt.
Ezt az utolsó meccset kissé elszúrtuk, de a szezonbeli (sőt, az egész éves) teljesítményért így is gratuláció és köszönet a srácoknak és Prukner Lacinak!
Remélem, összejön holnap a zsinórban ötödik bajnoki győzelem, és akkor a telet úgy töltjük el, hogy csak egy ponttal leszünk lemaradva a hozzánk képest négyszeres-ötszörös költségvetéssel gazdálkodó Debrecentől és Újpesttől!
Tartottam kicsit ettől a meccstől - a Tatabányának ugyanis már lényegében semmi vesztenivalója - így nem egyszerűen nagy kövek, hanem egy egész hegylánc gördült le a szívemről Leandro gólja után!
Kínkeserves volt, de erre számítottam. Arra viszont nem, hogy mi magunk tesszük ennyire nehézzé! Az a flegma játék a második félidő elején... Iszonyú irritáló volt. Ha a végén kiestünk volna, csak Kovács Zolit sajnáltam volna a csapatból (meg esetleg Oláhot), a többiek mélyen a tudásuk alatt teljesítettek. Na jó, Szakályt felmentem, mert ő még fel sem épült teljesen a betegségéből, ennek ellenére vállalta a játékot, s végülis az első gólunk előtt remek volt az átadása. A lényeg persze a továbbjutás, aminek így is nagyon örülök, de több jót nehezen lehetne elmondani a meccsről.
Nos, nem biztos, hogy tudnak róla. Itt van például az nb1.hu Zahorecz-cel készített interjújának egy részlete.
- Mindezek után mit vársz a visszavágótól, amelyen a jelek szerint nem léphetsz pályára. - Küzdelmes meccs lesz, annyi biztos. A Fradinak támadnia kell, nekünk viszont továbbra is a saját játékunkat kell játszanunk. Mindenképpen továbbjutást várok a csapattól.
Ez például tájékozatlanságról árulkodik. Talán valaki szólhatna odabent a székházban, hogy csak győzelem esetén lépünk tovább, mert kinézem a vezetésből, hogy nem olvasták el vagy nem értették meg a kupakiírás alább idézett passzusát, aztán ők fognak a legjobban csodálkozni egy esetleges gikszer esetén! Mindamellett persze azt mondom, ha nem tudjuk a mostani Fradit hazai környezetben legyőzni, akkor nem is érdemlünk továbbjutást!
Bízzunk benne, hogy tudják, igaz elég hülye szabály. És remélem normális bíró lesz a visszavágón. Ettől függetlenül tegnap simán nyerhettünk volna. Lóri 5 méterről hogy bírt mellé fejelni, még most sem értem.