Keresés

Részletes keresés

pupák Creative Commons License 2001.08.10 0 0 82
Nálam lótetük vannak a nemrég kikelt gyepemben .
Aranyosak.Szerintetek mit eszik a lótetü , kell-e ellene védekezni és hogyan?
Nekem gyanúsak , hogy füvet esznek!
Tozatu Creative Commons License 2001.08.03 0 0 81
A mieink nem nagy károkat okoznak,leszámítva azt a beteg fenyőrigót amit a télen megettek.Habár a macskakaja elég kiadós,de így legalább madarakat nem sokat pusztítanak.Egérírtás,cickány,kisebb patkányt is hoztak már a küszöbre.Szeretnek elölhagyott puhapárnákon heverészni,körmöt élesíteni a székkarfán.A virágoskertbe botokat fektetek ahová szeretnének szunyókálni,de én nem,aztán kiegyezünk.Míg gyerek nem volt bennt is lakott egy cica,de azon kívül.hogy az asztalról lelopkodta az kaját,más galibát nem okozott.Sokat mulatunk a hízelkedésükön.Tozatu
Előzmény: barnetto (80)
barnetto Creative Commons License 2001.08.03 0 0 80
Egyáltalán nem adnak hangot. A nagy macska halk morgással terelgeti a kicsiket. Ez egy kóbor macska, ha bárkit meglátnak, már rohannak is be a ház alá. Engem kezdenek megszokni, már elő-elő jönnek, a kicsik játszanak az előttük húzogatott cérnára kötött papírral. (gyerekkoromban is így játszottam a cicánkkal)
De azt szerettem volna kérdezni ezzel a macska szaporulattal kapcsolatban, hogy mi kárt tehetnek?
Előzmény: Tozatu (79)
Tozatu Creative Commons License 2001.08.02 0 0 79
Már mint a vendégkutyák után nem nyávognak,vagy előtte sem ?A miéink akkor nyávognak,de akkor nagyon, ha üres a pocijuk.Kedvességből a cickányt,lótetűt odahordják a küszöbre.Tozatu
Előzmény: barnetto (78)
barnetto Creative Commons License 2001.08.01 0 0 78
Közben volt nálunk egy nagy sátoros összejövetel, 3 méretes kutyavendéggel. Szegény anyamacska azalatt is ott volt. Nem is láttuk akkor őket, csak mikor elmentek a kutyák. Elég gondja lehetett, még éjjel sem zörögtek. Érdekes, hogy egyáltalán nem nyávognak.
Előzmény: Tozatu (77)
Tozatu Creative Commons License 2001.07.31 0 0 77
Sziasztok!Jó a macska a háznál,egér ellen csak ez vált be nálunk.Nem aprózod,egyből 5 cicatulajdonos lettél.Tozatu
Előzmény: barnetto (76)
barnetto Creative Commons License 2001.07.31 0 0 76
Sziasztok!

A hétvégi házunk alá befialt egy macska. 4 kölyke van. Előszőr azon törtem a fejem, hogy űzzem el őket, aztán adtam nekik enni. A kicsik már nem is olyan nagyon kicsik, de nagyon szépek. Játszottam velük, már a nagy sem fut el előlem. Jó elnézni, ahogy tanítja fára mászni a kicsiket. Éjjel néha zörögnek. Sosem szerettem a macskákat, de nem akarom bántani őket, talán meg is szerettem?
Szeptemberben körbeárkoljuk a házat, akkor ki kell onnan menniük.
Mi kárt tehetnek? A ház előtti fán azóta nincs madár, de nálunk szoktak mezei egerek is lenni, azok ellen meg jó, hogy vannak. A sziklakerten viszont sétálnak.

onobody Creative Commons License 2001.07.27 0 0 75
Az eheti Magyar Narancsban jó cikk van
a sünökről.

üdv Onobody

onobody Creative Commons License 2001.07.25 0 0 74
Ugy tudom a sünök rovarevők , de meg is
nézem a Pallas-ban , nézzük csak ;

""Főleg rovarokat, férgeket, csigákat, egereket, békákat, kigyókat fogyaszt, de a kis madarakat is megtámadja. A gyümölcsöt sem veti meg. A viperát is megtámadja s ennek marása reá nézve ártalmatlan""

No nézd csak , még a viperát is megeszi.
Ki gondolta volna?

üdv Onobody

ensingmosing Creative Commons License 2001.07.25 0 0 73
Helló!

Azért nálunk is vannak állatok. De nem igazán lelem benne örömömet. Van egy köralakú medencénk amit félig beástunk a földbe, és a föld meg a medence közti kis résbe betelepedett egy randa béka. Állandóan bemászik az erkélyre, a 3 kis kölyök macska pedig jót játszik vele. Madaraink nem nagyon vannak, mert a három nagy macska állandóan lesben áll. Tényleg nem kell valakinek kismacskosz? Már szilárdat esznek. Asszem kéthónaposak. De amióta van a háznál macska azóta egy szál egeret nem láttam, pedig volt egy pár. Nekünk is van orgonánk, méghozzá jó magas, de nem állnak érte sorba a madarak. Az új kutyánk miatt meg pláne nem. Minden errejárót megugat. Na meg ott van a nagypapám, az is egy állat. :)))))
Bár a madárra visszatérve egy-két évvel ezelőtt volt nálunk egy pár. Két magas gerenda közé fészkelt egy pici kis madárpár. Azt nem tudom hogy milyen fajták, asszem veréb félék. Egy tojást tojt a tojó, de nem lett belőle semmi, mert a kis fióka kiesett a fészekből. Aztán van egy hatalmas hamisciprus a kertben, ami tisztára egy póktanyához hasonlít.
Na üdv.

Tozatu Creative Commons License 2001.07.23 0 0 72
Sziasztok!Igaz,nemrégen van sajátbejáratú sünim,de állítólag a tejet is szereti.Gondolom mindenféle zöldség,gyümölcsfalatot is ,pláne almát.Ha nagyon kicsi,esetleg próbáld meg fecskendővel,szemcseppentővel a szájába.Ha nagy akkor szerintem a tüskék miatt a kutyák nem bántják,de az is lehet a mi kutyáink ilyen mulyák.Tozatu
Előzmény: Törölt nick (70)
BLUE Creative Commons License 2001.07.22 0 0 71
Tanácsot adni sajnos nem tudok, csak jelzem, hogy mi ugyanabban a cipőben járunk. Sünöket véglegesen kitelepíteni nem lehet, állítólag nagyon helyhez kötöttek, tavasszal és ősszel van egy hét, amikor vándorolnak a drágák, minden éjjel felkelünk a kutyák ugatására, de hiába lakoltatjuk ki a sünit, következő éjjel visszajön. Ezt a két hetet leszámítva nálunk viszonylagos nyugalom van.
Ennek ellére állandó készenlétben élünk, ha éjszaka hosszantartó ugatás van, elő a lapátot, sünt kitelepíteni, különben a kutya előbb-utóbb kinyiffantja. Sajnos sikerül neki, ha nem kapunk időben észbe.
Jobbulást a ti sünötöknek!

BLUE

pireisz Creative Commons License 2001.07.12 0 0 69
Sziasztok! Rengeteg madár költözött a kertünkbe. Van egy rigópárunk, egy csomó verebünk és egy gerlepár is. Már csak a fecskék és a gólyák hiányoznak.
Tozatu Creative Commons License 2001.07.10 0 0 68
Kösz,Ottar a könyvet,valamelyiket biztos fellelem.Részemről a többi érdekel,bár az egyszem odu adott,lakatlanul örököltük a házzal együtt.Remélem a belevaló madár felleli és belakja,ne válogasson.Szerintem elég komfortos,mert egy fatuskó van belül kivájva,azon lyuk,tető.Tozatu
Előzmény: ottar (67)
ottar Creative Commons License 2001.07.10 0 0 67
Ha szabadna. Javaslom a Peterson-Mountfort-Hollom urak (?) által jegyzett Európa madarai c. művet, alapmű, ebben gyakorlatilag az összes lehetséges faj benne van, elég egyértelműen leírva az ismertetőjegyekkel, élőhely, stb. A kezemben egy Gondolat 1986-kiadás van, de találkoztam már újabbakkal is. Madárodú tervrajzai pedig valamelyik állattan jegyzetemben volt, a különböző típusok, méretek, és a "kompatibilis" madárkák felsorolása, így együtt.. Ha van rá igény , előszedem, és valami módon közkinccsé teszem.
Előzmény: Tozatu (66)
Tozatu Creative Commons License 2001.07.09 0 0 66
Szia,Rutafa!Feljegyeztem a könyvet,igyekszem tanulmányozni.Sajnos a cicáknak maradniuk kell,mert így nincsennek egerek.A külső kertbe kitettem az odut,ott csendesebb,árnyékosabb hely van.A férjem ma így is szívbajt kapott,mert gólya körözött a kert felett:Tozatu
Előzmény: rutafa (65)
rutafa Creative Commons License 2001.07.09 0 0 65
Kedves Tozatu! A macskoszok nagy bajforrások,a rigógyerek pl. kiugrik a fészekből,a földön ismerkedik avilággal,amikor még nincs faroktolla, tehát nem igazán tud repülni. A szülők szörnyű rémülten repdesnek felette, még a kutyákat is meg kellett tanítani, hogy az ifirigó nem kutyatáp, évek kelettek hozzá, de még most is előfordulnak balesetek! Nos, a macskát nem tudod erre megtanítani, az csúcsragadozó. Döntebed kell, ne akarj sok rigógyereket temetni!Van a Magyar Könyvklub kiadásában egy könyv:Frieder Sauer: Szárazföldi madarak. 95-ben adták ki, remek darab.Ezen kívül tanácsot adnak a Madártani Intézetben is, Költő u. akárhányban telefonon is. Üdv, Rutafa
Előzmény: Tozatu (64)
Tozatu Creative Commons License 2001.07.07 0 0 64
Örülök,Rutafa a tanácsaidnak,Smidt Egon gyerekkönyveit ismerem,azt hiszem tovább kell ebben fejlődnöm.Fekete rigóink már vannak,söt több fajta is bóklászik a kertben,sajnos 2macsek is van,de idejében sikerül startolniuk.Várok a lakókra:Tozatu
Előzmény: rutafa (63)
rutafa Creative Commons License 2001.07.07 0 0 63
Aranyos vagy! Tetszik az igyekezeted, hidd el, valaki megtalálja az odut, főleg akkor, ha semmit sem teszel bele. Nem neked kell fészket raknod, majd az illetékes felméri a környezetet,s lehet, hogy neked kedvezően dönt. Ha kíváncsi vagy a madarakra, van madaras topic is itt, jókat lehet tanulni, képek is vannak.Keress Schmidt Egon könyveket a kerti madarakról, én is csak így lettem bölcs,és nagyon élvezem a madaraimat, nem permetezek semmit, mindig hagyok a fákon aktualis gyümölcsöt nekik is,tavasszal pedig jól megfésülöm az ebeket, hogy legyen puha fészekanyag.Ha sok madarat akarsz, /megéri!/legyen a kertedben bodzapalota, berkenye,meg hasonló madárlakomához való növény,s amikor a költés van, ők bogárral, hernyóval etetik a fiókákat, ettől nem lesz kukacos a cseresznyéd!Persze kárt is okoznak,de hát semmi sem tökéletes.Meg ugye macskosz, nos aznem kívánatos.Mégegy:a rigó nem odúban fészkel! Üdv!
Előzmény: Tozatu (61)
BLUE Creative Commons License 2001.07.07 0 0 62
NEkünk is van gyíkunk, néha látjuk, de valami piszok gyorsan eltűnik, ha észrevesz minket.
Ne aggódj, a nagy menekülésben elhagyta a farkát, de ki fog nőni, semmi baja nem lesz és legközelebb a kutyák már azt sem látják, ahogy elporzik,megtanulja, hogy gyorsnak kell lennie :-)
Ha észre akarod venni, keresd farakások tetején, vagy betonon, ott szeretnek napozni.

BLUE

Tozatu Creative Commons License 2001.06.23 0 0 61
Kérek szépen tanácsot,mert van egy odúnk,de mit tegyek bele,hogy beleköltözzön egy madárka?Tozatu
Előzmény: rutafa (58)
Tozatu Creative Commons License 2001.06.23 0 0 60
Bár nem vagyok gyíkász,de szerintem várja,hogy kinőljön a farka.Tozatu
Előzmény: pireisz (59)
pireisz Creative Commons License 2001.06.22 0 0 59
Sziasztok! A kutyám felfedezte a gyíkunkat és játszani akart vele, az meg elhagyta a farkát. Mit gondoltok, ez ilyen lábatlan gyík lehetett és még él valahol, mert mostanában nem látom?
rutafa Creative Commons License 2001.06.22 0 0 58
Örülök,hogy segíthetek! A cinegéktől akkor nem veszik el az odut a verebek, ha a rönyílás az odun 3cm.-nél kisebb,valóban visszajönnek minden évben, ha fellógatod a kaját golyóba gyúrva, akkor nem eszik el a verebek.A harkályt úgy tudod odaszoktatni, ha még ősszel odút készítesz neki, oda a fájára, tavasszal biztos beköltözik. A szarka ellen nem tudsz mit tenni, mi rikoltounk, a kutyák ordítoznak, a rigók visítoznak, így együtt sikerül elzavarni őket.Ha veszel egy lapos,nagy cserépalátétet, abba vizet öntesz és mindig figyelsz rá, hogy legyen benne víz, odajár majd mindenki fürödni, nem kis mulatság nézni őket, ahogy sorbaállnak, verekszenek,stb. A kis madaraknak alacsony kicsi edény szükséghes, hogy ne féljenek.Nem kell magyarázni nekik, rögtön tudják mit kell tenniük.Sok örömet kívánok hozzájuk!Hidd el, az itató hoz neked még vörösbegyet is! Üdv,Rutafa
Előzmény: BLUE (45)
Tozatu Creative Commons License 2001.06.21 0 0 57
Ha netalántán walaki erre jár,örömmel újságolom,hogy VAN SÜNINK!!.Ma este szalonnát sütöttünk és elosont a sünike a lótetűk által lakott területre.Tozatu
Tozatu Creative Commons License 2001.06.12 0 0 56
Ha szeretnéd,hogy leessen a szomszédok álla,mond Dzsininek mikor ugat,hogy köszönj.Kis idő múlva tényleg ugat,ha azt mondod:köszönj.Tozatu
Előzmény: onobody (55)
onobody Creative Commons License 2001.06.12 0 0 55
:)) Tényleg erre nem is gondoltam .

Ha azt mondom neki ülj! , akkor leül.
Mit szoltok ?
Nagyon okos kutya . Imádom!
Most tanitom neki a helyedre-t.

Üdv Onobody

Előzmény: Tozatu (54)
Tozatu Creative Commons License 2001.06.11 0 0 54
Találó kutya név,már rászolgált.Tozatu
Előzmény: onobody (51)
Kükü Creative Commons License 2001.06.11 0 0 53
Bocs, látom már írta más is, de lentrööl kezdtem olvasni felfelé a topicot...

A befööttesüvegbe viszont nem muszály a giliszta. A nagyipari csapdához ugyanúgy be kell ásni az üveget, de v-alakban egy terelööszalagot, vagy lécet kell a földre rakni. A buta lovak, meg nem másznak át rajta, hanem elindulnak a terelöö mentén, aztán potty.Így nagyobb területrööl lehet szüretelni.
Csak vigyázni kell velük, mert hajlanak a drágák a kannibalizmusra, és akkor ugrott a biznisz...

Előzmény: Kükü (52)
Kükü Creative Commons License 2001.06.11 0 0 52
Hello Caryota!

A lótetüü miatt nem keserednék el a helyedben...
Nézz be a környék legnagyobb horgászboltjába, és kérdezd meg, mennyiért venné meg darabját.
Általában 50-80 ft-ért adják tovább...
Ráadásul nagyon egyszerüü nekik csapdákat állítani.

Kükü

Előzmény: Caryota (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!