Keresés

Részletes keresés

PEte Creative Commons License 2001.05.14 0 0 2187
Egy kis segítségre lenne szükségem: mennyi az a maximális összeg, amit egy Poljot Blue Angels-ért lehet adni? Ja, és milyen pontossággal ketyeg egy ilyen szerkentyű?
PEte Creative Commons License 2001.05.14 0 0 2186
NPZ!

Ha pontosan elolvasod a második idézett mondatot, akkor észreveheted, hogy idézőjelbe tettem a Rolex szót. Tehát engem CSAKIS ONNANTÓL kezdve érdekelt az óra, miután kiderült, hogy az hamis (mint régebben említettem, nekem a munkahelyemre kellett volna egy óra, oda meg totál mindegy, hogy kamu rolex, műanyag Casio, Q&Q, vagy bármi). Mielőtt pedig még úgy tudtuk, hogy nagy valószínűséggel eredeti az óra, akkor az még CSAK a munkatársamat érdekelte (nekem a Rolex sem design-ban, sem pedig pénzbelileg nem gyere be). Az újabb félreértés elkerülése végett: nem arról van szó, hogy nem tetszenek ezek az órák (sőt!), csak egyszerűen az én stílusomtól nagyon messze állnak. Remélem sikerült tiszta vizet önteni a pohárba...
A Doxáról milyen "érdekeseket" hallottál? Ja, és az a bizonyos dátumos Doxám felépítése: szimpla, vékony szögletes tok, egyszerű számlap, dátumkijelző, egyszerű szíj. A felhúzón, a számlapon, a hátlapon, és a csaton szolidan feltüntetett Doxa embléma. Ennyi. Semmi extra. Sajnos ilyen egyszerű, klasszikus Rolexet még nem láttam (bár elképzelhető, hogy létezik)...

Előzmény: Törölt nick (2183)
APT Creative Commons License 2001.05.14 0 0 2185
Sikerült felüzdenem a WEB-re óragyűjteményem második felét is. Mivel így kicsit sokan lettek volna szortíroztam őket. Remélem így áttekinthetőbb.

Üdv mindenkinek:

ORAIM

sukosdg Creative Commons License 2001.05.14 0 0 2184
Szőri!

Én viszont javallom a zafír üveget. Más a fénytörése mint az ásványnak, sokkal szebb az óra látványa.
Az üveg ára 2500 Ft + a tömítés(amit nem szabad kispórolni, érdemes teflont használni). Innentől kezdve nincs karc!

szekelyzsomi
Csak abban az esetben tudja a teljes elalvási időt, ha full-ra feltöltődött az akku. Szerintem nem tesz jót neki a teljes lemerülés sem, érdemes rendszeresen mozgatni.

www.ora.ini.hu

Törölt nick Creative Commons License 2001.05.14 0 0 2183
Szervusztok !

Szőri !
Ez a vímentesség megőrző zafírüvegcsere általában megvalósítható, csakhogy minek ? Belekerül vagy 10 pízbe és persze nem karcosodik. De ha marad az ásványüveg, pár évig úgyis csodásan tartja magát. Aztán vagy ezerért jöhet a következő, meg megint, meg megint. És még mindig olcsóbbnál tartunk.

PEte !
"Egy munkatársam ismerősének kínáltak egy ilyen órát" ... "Már majdnem úgy is volt, hogy megveszem a 'Rolexet'"
Eszerint Te vagy a munkatársad ismerőse ?
De azért ez a bizonyos Day-date dizájnú DOXA is arról árulkodik, hogy fogékony vagy erre a számomra kultikus rangon mozgó márkára.
Viszont a DOXA-ról érdekeseket hallottam...

Üdv :

NPZ
szekelyzsomi Creative Commons License 2001.05.11 0 0 2182
Kedves óra rajongók!

A tanácsotokat szeretném kérni: van egy Certina DS Cascadeur órám, melyet ajéndékba kaptam úgy 2 éve. Elem nincs benne, hanem a hátulján látszik, hogy egy kis súly forog benne, ami gondolom elektromossagot gerjeszt. Ha nem hordom, akkor is legalabb 3-4 hónapig tárolja a feltöltött energiát. Mostanság viszont már kb. 1 hét "nem használat" után is jelzi, hogy kevés energia van benne (a másodperc mutató a szokásos 1/sec helyett csak minden 3. másodpercben megy 3 másodpercet elore). Tudnátok Pesten valami megfizetheto és megbízható órást ajánlani, aki ránézne?
Köszönettel, Zsömi

PEte Creative Commons License 2001.05.11 0 0 2181
NPZ!

Köszi a felvilágosítást! Akkor ez a "Rolex" eléggé össze lett "mixelve", mert a szíjon található 69623-as szám meg asszem a Yacht Master (?) azonosítója. Eredeti Rolexet soha nem állt szándékomban vásárolni, mivel stílusban abszolút messze áll tőlem az összes típusa, na meg mellesleg pénzem sincsen rá. Én egy klasszikus dátumos Doxát használok már jó ideje, és ezt semmi pénzért nem cserélném le semmire. Ezen kívül van még egy régi csodaszép Doxa zsebórám (még nagyapámé volt), és egy Rolex alapú (ami teljes hosszában kiírja a napot) Doxa karórám. Asszem innentől kezdve nem kell mondanom, hogy melyik márkához húz a szívem... Viszont a munkámhoz szükségem lenne egy órára, mert a Doxa fényesre polírozott tokozása elég sérülékeny (könnyen karcolódik). Ehhez aztán meg tök mindegy, hogy kamu Rolex, vagy műanyag Casio, a lényeg számomra az olcsóság. Már majdnem úgy is volt, hogy megveszem a "Rolexet" (komoly 5 ezer Ft-ért), de aztán egy nap alatt meg is utáltattam magam vele. Igaz, hogy az acéltoknak köszönhetően talán még az atomvillanást is túlélné (ami nagy előny), viszont az ilyen a baromi nehéz "súlyzókhoz" nem tudok hozzászokni, engem egyszerűen zavar. Úgyhogy munkára asszem veszek inkább egy PVC Casiot :-)

PEte

Előzmény: Törölt nick (2178)
szőri Creative Commons License 2001.05.11 0 0 2180
Kedves órabarátok, ismeri vki. a JACQUES LEMANS márkát? Szép automata órákat láttam tőlük a szokásos ETA szerkezettel, meglepő és potom 300DEM-es áron. Másik kérdésem, hogy egy ilyen órában ki lehet-e normálisan cseréltetni az üveget zafír-ra, úgy, hogy rendesen nézzen ki, és vízhatlan maradjon? Üdv!
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.11 0 0 2179
Link egy link lett belőle :(
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.11 0 0 2178
Tényleg ilyen drágák a jobb darabok. De nem érdemes rá szert tenni (még olcsón sem), mert mindig bántani fog a talmi csillogás.
Egyébként 16610-es típusszámot visel az eredeti. Ja, és nem üveghátlapos !!! Az a GMT Master néhány darabján volt.
Mellesleg az órás, ha nem is ismeri a márkát, legalább az Óra Magazinból ismerhetné igazán, hogy másképp szabályozódik egy eredeti Rolex szerkezet, így az üveg azonnal árulkodó lehetett volna a mismásolás helyett !

< a href="http://kep.tar.hu/npz/index.phtml?aid=27496048"> NPZ
PEte Creative Commons License 2001.05.10 0 0 2177
NPZ!

Nagyon köszönöm a segítséged! Az óratok szíj által takart felén nem találtunk semmiféle típusszámot (sem a felső, sem az alsó részen), úgyhogy így akkor már 100%-ig kizárható az óra eredetisége. Nekem egyébként maga a "játék" kinézetű óraszerkezet volt a leggyanúsabb ("nyers", polírozatlan tárcsák stb.). Megnézettük még egy pár órással is, akik egyértelműen nem merték kamunak/kópiának kikiáltani (életükben nem láttak még Rolexet), de mindegyikük megemlítette a gyanúsan bóvlinak kinéző óraszerkezetet (a hátlap átlátszó üveg, így meg sem kellett bontani az órát).

Al!

A 20-30$-os fake kvarc Rolexek már "kimentek a divatból". Az ázsiaiak annyira igyekszenek az eredetihez hasonló Rolexeket gyártani, hogy a mechanikus szerkezet most már alaptartozéknak számít. Ebben az órában is mechanikus -, egy órás szerint valószínűleg nagyszériás ETA szerkezet van. A másodpercváltás kb. 3-4 ütemben történik.

Ja, meg utánajártam a másolatok árának is. Magyarországon a jól sikerült acél Oyster másolatokért 60-100 ezer Ft körüli árat kérnek, de külföldi internetes oldalakon néha még megdöbbentőbb árakat lehet látni (ráadásul úgy, hogy nem is tagadják az óra másolatának mivoltát !!!). Hihetetlen! Ez tényleg így van, vagy csak engem informáltak tévesen?
Azért mindenesetre holnap beszélünk a sráccal, hátha ideadja pár ezer Ft-ért (végtére is az acél tokozás, és a külleme miatt ennyit szerintem még megérne).

PEte

KGABI Creative Commons License 2001.05.10 0 0 2176
Bizonyára emlékeztek amikor megemlítettem a Breitling órát amit 3000 ft-ért kínáltak.Hát nem kellett órásnak lennem ,hogí megállapítsam sajnos kamu az óra.Az óra kívülről tényleg jól néz ki de belül egy made in china feliratú kis műanyag kvarcszerkezet lapult.A három gombról is kiderült ,hogy abszolút funkció nélküli,úgyhohy nem tudtam mást tenni mint visszamondani a vásárlást.
Előzmény: PEte (2172)
Alex Truffle Rose Creative Commons License 2001.05.10 0 0 2175
sukosdg,
autóba szerelhető automata óra? hát ez érdekes. mitől húzódik fel az óra? bár a magyar utakon erre van esély.

PEte,
én nem vagyok egy Rolex szakértő, ha hülyeséget beszélek, akkor mások kijavítanak. azt hiszem mechanikus órának kell lennie az eredeti Rolexnek ugyebár. a fake Rolexbe nagy valószínűséggel azonban kvarc vezérlésű belsőt raknak. ha a mp mutató nem folyamatosan halad körbe, hanem mp-ként "ugrál", akkor kvarc belsőd van, azaz fake Rolexed.

Al

Törölt nick Creative Commons License 2001.05.10 0 0 2174
PEte !
Ez a koronás embléma nélküli korona (hehe, de jól hangzik...) igen gyanús. Én legrégebbiként egy 1934-eset láttam, de már azon is rajta volt a cégembléma.
A szíj belső felén pedig csak fémcsat azonosító van, a típusszámot a toknak a szíj által takart részén lehet megtalálni a felső oldalon. Mellesleg a legbiztosabb, ha megvizsgáltatod egy arra érdemes órással. Itt már utaltam a szerintem legértőbbre. De egyébként egy átlagos órás is meállapítja a sebességét megbontás nélkül a vibrográf segítségével. Ha nem 28.800-as, már beljebb menni sem érdemes. Ha igen, úgy megbontás után a billegőről azonnal látható az eredete.

Üdv :

NPZ
sukosdg Creative Commons License 2001.05.10 0 0 2173
APT-NPZ
Sajnos az autókban lévő Jager-nek semmi köze ahhoz Jager-hez.
Érdekesség, hogy a Lincoln Continental Mark sorozatához külön tervezett órát a Cartier.
Az utóbbi időben egyre több autóba rendelhető mechanikus óra, kézi sőt létezik automata is.
Kiemelném: Jaguár, Bugatti, Maserati (persze gigantikus összegekre gondoljatok).

www.ora.ini.hu

PEte Creative Commons License 2001.05.09 0 0 2172
Sziasztok!

Azok segítségét szeretném kérni, akik ismerik a Rolex Oyster Submarinert. Egy munkatársam ismerősének kínáltak egy ilyen órát, és ahogyan én nézegettem, elég fake gyanús. Szóval mivel én nem értek a mechanikus órákért (a Rolexekért meg főleg nem), azt szeretném, ha valaki megerősítené a gyanúm, vagy esetleg rámcáfolna.

Ami miatt fake kinézetű az óra:
- a felhúzócsavaron (ugye, ez a neve?) nincs rajta a Rolex embléma, és egyébként is elég gagyin fest (bár itt elképzelhető, hogy ez egy cserélt felhúzó, mert ilyet szerintem még egy kamu Rolexre sem szerelnek)
- a "40-es szám" 4-esének felső része nincs megtörve (eddig amit láttam Submarinert képen, az összesnél meg volt törve a 4-es szám felső szára, ennél viszont hegyesszöget zár be)
- a másodperc mutató "belső fele" rövidnek tűnik
- maga a belső szerkezet elég "játék" kinézetű

Ami miatt talán mégsem fake:
- maga a tok és a szíj ránézésre eredetinek néz ki (bár eredetit még csak képen láttam)
- a szíj belső felén található egy sorozat- vagy szériaszám, ami pontosan 69623 (ami itt nekem gyanús, hogy ez asszem egy másik Rolex óratípus száma)
- viszonylag nehéz a súlya (kb. 150 g)
- az üvegen található dátum nagyító elég szép kidolgozású

Nagyon megköszönném, ha valaki tudna nekem segíteni abban, hogy hogyan lehet Rolexes szakember nélkül megbizonyosodni az óra eredetéről (valódi Rolex-szel állunk szemben, vagy egy jól sikerült másolattal?). Ja, még annyit megemlítenék, hogy 1 napig úsztattuk az órát sós vízben, amit az sikeresen "átvészelt".

PEte

U.i.: igaz az, hogy egy igazán jól sikerült kamu Rolexért akár 200-250 USD-t is elkérnek???

Törölt nick Creative Commons License 2001.05.08 0 0 2171
Én is már a harmadik F autót nyúzom. A régi pözsómban nekem is Jaeger volt. De ez valami egész más érzés volt. Egyrészt borzasztó feltűnő méretű volt a felirat, másrészt az utóbbi időkben már kinyílt a csipám a jobb órák felé is, így könnyebb volt felfedeznem az órajelzéssel azonos betűkészletű feliratot. Szinte belelángolt a képembe !!!

ON !

NPZ
APT Creative Commons License 2001.05.07 0 0 2170
A Jaeger feliratot láthatod sok francia kocsiban, nekem volt Peugeot-om, abban is az volt, most Renaultom van, abban is ez van. De a Jaeger mint autóműszergyár a VDO mellett a legnagyobbak egyike.

ORAIM

Előzmény: Törölt nick (2168)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.07 0 0 2169
APT !
Gratulálok az új kuriózumhoz, igazán kiváncsivá tettél. Mikortól látható itt ?
Sőt, eszerint a gátszerkezete is igazi demó az előzőleg említettekhez kapcsolódóan. Az is borzasztóan érdekel !

NPZ
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.07 0 0 2168
No, mit láttam az új Citroën C5-ben ?!

Hát, a km-óráján ott díszeleg a csodás Jaeger felirat (így, "Le Coultre" nélkül).

NPZ
APT Creative Commons License 2001.05.06 0 0 2167
NPZ: Próbálok majd képeket csatolni a gátszerkezetekről. De ha bekukkantassz egy régi zsebórába, akkor az angol horgonygátszerkezetes órát onnan ismered meg, hogy a gátkerék fogai teljesen hegyesek. Ez egyébként ennek a gátszerkezetnek a problémája, ugyanis hamarabb kopik a gátketék. A glashütteit már csak alaposabb szemléléssel lehet megkülönböztetni a svájci horgonytól, a legfeltünőbb különbség az az, hogy a svájci horgony két kis határolópecek veszi körül, míg a glashütteinél a határolópecek magába a horgonyba van ütve lefelé, és egy az alsó csapágylemezbe fúrt lukban van ezzel behatárolva. Pontosság, szabályozhatóság szempontjából egyenértékűek. Amúgy most lőttem egy 1800-1810 közötti angol zsebkronométert, majd teszek fel róla képet. Fantasztikus szerkezet, angol horgonygátszerkezet, gyémánt fedőkövek a billegőnél, és kiegyenlítő csiga van benne egy cérnánál vékonyabb félméteres acéllánccal. Döbbenet, hogy ezt kézi munkával meg tudták csinálni 200 évvel ezelőtt. Ilyenkor elgondolkodik az ember, hogy az elektronikát-informatikát leszámítva nem is fejlődtünk talán akkorát mint hisszük...

ORAIM

Előzmény: Törölt nick (2163)
Alex Truffle Rose Creative Commons License 2001.05.03 0 0 2166
Guzmics,
www.ebay.com
aukciós honlap. válaszd a "Search" gombot, majd a "Smart Search" vagy az "International Search"-ben írd be a "Search Title" részbe azt, hogy Omega Seamaster, esetleg COSMIC. Aztán kapsz egy listát.
Al
Előzmény: Guzmics (2164)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.03 0 0 2165
Ez a 26 kő gyanúsan sok egy quartz-nál. (Én legalábbis eddig a Ronda-t csak kvarcgyártóként ismertem...)
Szerintem inkább egy másik órás véleményét is kérd ki !
Guzmics Creative Commons License 2001.05.02 0 0 2164
A Sector Ronda szerkezetére egy órás azt mondta, hogy 26 köves. Én nem láttam, de elhittem, mert hát egy Sectorba csak beletesznek egy tisztességes szerkezetet. Aztán megkérdeztem, hogy jobb vagy rosszabb mint az ETA, azt mondta, nem jobb v. rosszabb, hanem más. Az olvasottak alapján kicsit gyanús az a 26 kő, de azt hiszem megér 27000-ret, mivel egy 6 éves Orient kronográfot cserélnék le, amire azt mondta egy órás, még új korában, hogy 3 év múlva szabaduljak meg tőle.
Alex Truffle Rose
Az Omega hasonlít sukosdg COSMIC 2000-ére.
A "patkó" , a felirat ugyanaz csak COSMIC 2000 nélkül, a 3, 6, 9, 12 fém számokból van felrakva, a többi ugyanúgy fémcsík. A perc csíkok a számok belső körívén vannak felfestve, a mutatók a tengelytől kifelé hegyesek, a percmutató a belső körívig ér. Dátum sincs rajt, korban kb. az apja lehetne.
Egyébként, mi az az eBay?
Előzmény: sukosdg (2160)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.02 0 0 2163
Guzmics !

Ez a bizonyos Ronda egy eléggé mindennapos szerkezetgyár. Ami viszont jó benne, az az, hogy néhány kővel csapágyzott és javítható. Ezek ugyanis nem minden kvarcszerkezetre igazak. Így legalább az első beavatkozás is későbbre tolódik és legalább elvégezhető rajta.
Nekem speciel egy GROVANA holdfázisjelzős órámban hevert ilyen masina, amiben 8 év után véletlenszerű késésekre volt hajlamos. Ekkor jött elő a megbonthatósága, ami során kipucolták és azóta is pontos. (Az már más kérdés, hogy a tok felületkezelése még eddig sem bírta, ezért újra is tokozódott.)
Ami viszont még érdekes, hogy egyazon szerkezet készül pld. 1 köves (olcsóbb órákhoz) és 5 köves (drágábbakhoz) kivitelben is. Mivel én tartósabbnak képzelem a másodikat, ezért meglehet, hogy érdemes volna megtudni, hogy milyen igényességű a beltartalma (?).

APT !
Mindegyik gátszerkezet érdekel ! Szívesen megismerkednék a működésükkel.
Még a glashüttei formabéli eltérés is kiváncsivá tesz. Vajon ez a különbség meddig tartott ki az ottani óráknál ?

NPZ
Előzmény: Guzmics (2159)
Alex Truffle Rose Creative Commons License 2001.05.02 0 0 2162
estleg ha képet tudnál betenni az órádról, akkor tippelek egyet. illetve az eBay-en ha találsz hasonlót, akkor megnézheted az eladási árat az aukció végén, ami egy héten belül be szokott következni. itt persze az internacionális, de leginkább amerikai értékét tudhatod meg. magyarországi értékbecslésre majd valaki más fog mondani valamit.
Előzmény: Guzmics (2159)
sukosdg Creative Commons License 2001.05.02 0 0 2161
Ronda cím: www.ronda.ch
sukosdg Creative Commons License 2001.05.02 0 0 2160
Guzmics
A Ronda szerkezetek nagyon elterjedtek a sportórák között. Alkalmazzák a Festinánál és az adidas-nál is. Érdemes a 9 kövesre benevezni.

Guzmics Creative Commons License 2001.05.01 0 0 2159
Üdv. az órák ismerőinek! Először mindjárt két kérdésem lenne. Van egy Omega Seamaster Automatic karórám, amit el szeretnék adni, de nem tudom mennyit érhet. A verkli kb. 40 éves, a számlapja részben fel van újítva (festés, felirat), a számok közül ahármas, a többi fémcsíkból felrakott számból néhány nem eredeti. A tokja vékony, olyan korabeli egyszerű, elegáns.
A másik kérdésem, hogy ismeri-e valaki a Sector SGE 300-ast? Állítólag Ronda szerkezet van benn, erről a szerkezetről az ÓRA magazin sem írt, máshol meg egyáltalán nem lehet róla információt szerezni. Még annyit az óráról, hogy 200m-ig vízálló, nemesacél tok, menetesen záródó kulcskorona, zafírkristály üveg, kvarc kronográf, bőrszíj. Kb. annyi idős amennyi idő alatt kifogy benn egy elem.Az óra egyébként szép, karcmentes.
A számlap fehér, arany mutatókkal és számokkal, a tok pedig acél (fehér) és arany gombokkal és forgathatható lünettával.Szóval mennyit érhet,és milyen szerkezeteket gyárt a Ronda cég?
Nagyon megköszönném, ha valaki felvilágosítással szolgálna!
ZaLa Creative Commons License 2001.05.01 0 0 2158
Szombaton Berlinben a bolhapiacon vettem valami török (örmény, grúz, arab) külsejű embertől egy új, Molnyija típusú, 15 köves fedeles zsebórát. Ezüst színű dombormintás tok és lánc, dombormintás "ezüst" számlap, római számok fehér tűzzománc(?) alapon, a IX-nél a kis másodpercmutató. Naponta 4 mp-et késik (szerintem ez jó érték), de csinos darab. A sok sarló-kalapácsos és vöröscsillagos fedéldíszítésű egyed közül ez volt az egyetlen rendszersemleges motívumokkal dekorált óra. Apósomnak vettem, de amíg hazaértem vele, olthatatlan vágyat kaptam egy saját, de svájci, fedél nélküli és acéltokos zsebóra megszerzésére. Zsebórában mit ajánlatok megvételre elfogadható áron? (A berlini szerzemény kis alku után 30 DEM volt.)
Üdv.: ZaLa

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!