Keresés

Részletes keresés

Gotfroa Creative Commons License 2001.06.09 0 0 2217
No, időrendi sorrendben:
Ezt a haszn.ut. letöltést én is megtetem 14*, de nem jött a dög!
Aztán észrevettem, hogy amikor lenullázom a mp. mutatót, akkor nem 12-re áll, hanem mögé, kb fél percnyire, ami nem igazán tetszett.
Erre fogtam magam, visszavittem és kicseréltem, egy Wwiss Military-ra.
Tipust nem tudok mondani, mert egy ált. ismertetőt csomagoltak hozzá. Ásvány kristály üveg van rajta, és a beállitó gomb felett van a világitás kapcsoló gomb, 50m vizálló, de nem tudtam ilyet találni a cég honlapján sem.
Gondolom, ez jobb lesz, mint a Timex, ha nem is olyan csicsás...
Got
Előzmény: Törölt nick (2216)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.09 0 0 2216
Egyébként a használati útmutató letöltésével mi a gond? Nekem simán lejött...
Van egy kép az oldalon, amire kattintva megnyitható, v. letölthető az iromány. (elvileg erre a rajzra kattintva is le kell, hogy jöjjön)
Előzmény: Gotfroa (2213)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.09 0 0 2215
Bocs, csak most fogtam fel, mekkora marhaságot írtam tegnap :-)
Szóval a három kis számlapból egy a mp, egy a stopper perc, a harmadik az ötöd v. tized másodpercek jelzésére való... (kicsit már álmos voltam ;-))) )
Előzmény: Törölt nick (2214)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.09 0 0 2214
No erről beszélek. Ha a nagy mp mutató jár, az azt jelenti, hogy el van indítva a stopper.
Ha megnyomod a felső gombot, akkor elvileg illene megállnia (emlékeim szerint) ;-)

Valami használati utasítást nem adtak hozzá? Mert elvileg illett volna (feltéve, hogy boltból származik)

Előzmény: Gotfroa (2213)
Gotfroa Creative Commons License 2001.06.08 0 0 2213
Szóval elég ismeretlen terep nekem az óra, de ha ránéztek a www.timex.com-ra, ott ez az egyetlen CHRONO tip. óra, ott láthatjátok... tényleg van alsó-felső nyomógomb, de az a "nagy" óra mp. mutatóját is pörgeti, a kicsi három kör egyikében mp, 2, perc 3, óra mutató, de itt a mp nem nullázódik le soha...
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.08 0 0 2212
a) A kronográf azt jelenti, hogy stopperes :-)
Ez ismereteim szerint azt takarja, hogy van egy nagy másodperc mutató, ami a stopperhez tartozik, van egy kis másodperc mutató, ami az óráé, a másik két kis számlap többnyire a stopper óra ill. perc mutatója (majd valaki kijavít, ha szokás szerint hülyeséget írok ;-) )

b) Sajnos fogalmam sincs. Ill. csak sejtésem van... Ha jól sejtem, valahogy úgy működik a dolog, hogy van két gomb az óra jobb oldalán. A felül levővel lehet indítani/leállítani a stoppert, az alsóval pedig alaphelyzetbe állítani.

Sajnos egyáltalán nem biztos, hogy ezek a te órádra is igazak, mert kvarcban láttam már elég cifra példányokat is (pl. a stopper óramutató helyén a hét napjai voltak, meg ehhez hasonlók)

Előzmény: Gotfroa (2210)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.08 0 0 2211
helló

Remélem segíthetek ...

kronográf -> (precíziós) stopper

3 kis ablak : analóg, vagy digitális ?
ha analóg, akkor általában a jobb oldali felsö gomb indítja/állítja meg a stoppert, az alsó nullázza ...

Előzmény: Gotfroa (2210)
Gotfroa Creative Commons License 2001.06.08 0 0 2210
Sziasztok!
Lehet, hogy nyári szünet van itt (az utolsó hozzászólás dátumát nézve), de aki hallja, mondjon rá valamit:
Kicsit félve irom, mert itt nem ilyen kaliberű:) órák vannak, de nekem ez jutott:
szóval, Timex kvarc óra, ami kronográfos...
a/ mi az, hogy kronográfos
b/ ezt a három kis óra-ablakot hogyak kell, lehet beállitani?
Amúgy a www.timex.com-on is ott van, amit kérdek, csak nem tudom letölteni a haszn. utasitást...
Titánium, meg nekem tetszik, (kicsit nehéz), de ha már van, legalább tudjak róla valamit...
Köszi!
Got
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.28 0 0 2209
Kösz a tippet, már a Népszínházban hever a zeitmesser.

NPZ
(a linkelt órák olcsóbban...)
APT Creative Commons License 2001.05.26 0 0 2208
NPZ: Görbe mutatót nem gond kieegyengetni, és ha kissé kopott, le is tudják festeni. Összességében nem megoldhatatlan azért egy átlagosan "leharcolt" óra tip-toppá tétele.

ORAIM

Előzmény: Törölt nick (2207)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.24 0 0 2207
Kis fazonális eltérés nem gond, de a régi távol áll az ép állapottól. Görbe.

Amit viszont nem említettem, az az, hogy a felújítási igény annak köszönhető, hogy Jóapám hallgatva a szívére és némi kényszerre, visszatérne régi órájához. Azt viszont a viseltes mivoltán túl hajdanán olyan behatás érte, ami során üvegét veszítve elcsálésodtak mutatói, illetve az azóta őrizetlensége során rondult a számlapja. Így ennek kicsinosítása igazi kihívás.

A szándékot felvető kényszer pedig egy szerkezeti gyász. Azaz fájó hangvétellel jelenthetem be, hogy az általam eddig ismert legtartósabb Swatch sem bírta tovább.
Neki ugyanis egy első évjáratbeli (1983-as) dátumos diszkrét formatervű darabja volt, ami mostanában üzemképtelenné - és szerkesztésének köszönhetően javíthatatlanná - vált.

APT Creative Commons License 2001.05.23 0 0 2206
Háát... A mutató sokszor küzdelmes dolog. Erre nem tudok megbízható megoldást. Ha még épek a mutatók, csak újrafestésre szorulnak, az még menthető szokott lenni. Ha új mutató kell, szinte biztos, hogy nem lesz igazán olyan, mint az eredeti volt.

ORAIM

Előzmény: Törölt nick (2205)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.23 0 0 2205
Kösz APT, eszerint a tokot és (mivel visszaolvastam) a számlapot is a Népszínház u.-i órásra bízom. Említetted még a mutatókészletet, hát az is kéne rá... Ott érdemes ezt is ?
banánhajó Creative Commons License 2001.05.23 0 0 2204
Tisztelt Órakedvelők !
Bár tapasztalatim szerint nem csere-bere a topic címe, de van egy ELAN visszafelé járó órám, melytől megválnék.
Az óra magyarországi vétel és kb 4 éves, de szinte alig használt.
Szerintetek mennyit ér ?
Válaszokat: köszönöm
APT Creative Commons License 2001.05.23 0 0 2203
NPZ: A Junghanst én aranyozni vagy ezüstözni tudnám. De a krómozása is megoldható, vidd el a P.Kiss Istvánhoz (Népszínház u. 43), valami igen mérsékelt összegért újrakrómoznak egy tokot - egész használható állagúra.

ORAIM

Előzmény: Törölt nick (2202)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.23 0 0 2202
APT !

Ez a történeti leírás igazán olvasmányos lett a honlapodon. Azt is megérdemelné, hogy kivonatosan itt is adagolj belőle, hadd jusson hozzá az is, aki átsiklott a linked felett.

Új problémám :
Egy, a hatvanas évekből való JUNGHANS-t kellene újjá varázsoltatnom. A fő gond, hogy a krómozott doublé tok is hámlik, így újra felületkezelendő. Kihez érdemes a tok frissé varázslása ügyében fordulni ?

NPZ
KGABI Creative Commons License 2001.05.22 0 0 2201
Sziasztok!
Valaki tud valamit a KALTER márkáról?
Sürgős lenne.Köszi
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.21 0 0 2200
A Jaeger féle 1,85 mm-esre (Calibre 849) utaltam én is. Az előző ÓraMag.-ban is épp fénypontban volt.
De ugyanerről a (kétmutatós, mivel több nem fért el ekkora helyen) szerkezetről azt írják a safhauzeniek, hogy : "Flachstes heute noch gefertigtes Uhrwerk mit Stosssicherung. Werkhöhe 1,85 mm."
Eszerint (ha igaz) két dolog lehet a vékonyabbakkal. Vagy nem ütésbiztosított, de ezt manapság nem tudom elképzelni, vagy másképp mérik.

Tényleg, melyik méret az irányadó ? Alaplemeztől hidak tetejéig, vagy hozzászámítandó a mutatótengely kilógó hossza is ? (Ha itt az utóbbit mérték, más meg az előbbit, úgy értem, miképp lehetett a hárommutatós régebbi masina vékonyabbnak kimutatható.)

NPZ
sukosdg Creative Commons License 2001.05.19 0 0 2199
Pár érdekes, sorozatban gyártott szerkezet vastagsága:
Jaeger Reverso : 1.85 mm
Vacheron C. Asymmetric : 2.1 mm
Vacheron C. Les essentielles: 1,6 mm
Blancpain Ultraflache : 1.7 mm
Blancpain 2100 Sport : 1.7 mm
Jaeger Master : 1.85 mm
Patek K177 1,77 mm
Piaget Tradition : 2.1 mm
ETA 7001 : 2.5 mm
FP 6.10 : 2.1 mm
FP 8.10 : 2 mm
FP 21 : 1.7 mm
FP 15 : 1.9 mm

Üdv:

www.ora.ini.hu

APT Creative Commons License 2001.05.19 0 0 2198
NPZ: A múltkor írtad, hogy szívesen olvasnál még ezt-azt az órákról Kiraktam némi összefoglalót az óra történetéről és a mechanikus óra szerkezetéről való legfontosabb tudnivalókról. Persze ez csak egy rövid kivonat, írd meg, mi izgatja még a fantáziádat!

Más: gyűjtöttem egy pompás Jeager-Le Coultre és egy Zenith aranyórát! Érdemes megnézni őket:

ORAIM

sukosdg Creative Commons License 2001.05.18 0 0 2197
NPZ!

A szám valós. A VC órákba 1.6 mm-es a Jager-be 1.2 mm-es szerkezet kerül! A VC megtekinthető és megvásárolható a Walther-nél!
A WatchTime magazin most taglalja az extra vékony szerkezeteket!

www.ora.ini.hu

Törölt nick Creative Commons License 2001.05.18 0 0 2196
SukosdG !
Ránéztem az óraini-re. Láttam a (nagymásodperces) Dugena-t, amire említed, hogy 1,8 mm-es a szerkezete.
Ez érdekes, mert az IWC a kétmutatós kézifelhúzós Portofino-ban lévő 1,85 mm-es Jaeger L.C. féle szerkezetet tartja a legvékonyabb sorozatgyártású szerkezetnek...
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.18 0 0 2195
1. Szerintem bízzál bennük nyugodtan. Ha visszaolvasol, eddig is ezt említettem.
1/a. Az enyém bő egy éve kifogástalan. És tőlük származik. Szemtelenül potosan tartja a beszabályozott sebességét. (Habár sajna az a bizonyos beállítás nem +- nulla...)
2. Eddig választékot csak ott láttam, másutt egy-egy kósza pld. akad néha. Ennek ellenére az az egy-két más, ezzel is foglalkozó órás többnyire drágábban méri az ilyen kurrens portékáját.
gvass1 Creative Commons License 2001.05.17 0 0 2194
hi,
az Ora Magazin is ma jelent meg, majd fele a Basel/Genf 2001 kiallitasokrol szol, van benne cikk az Ev Orajarol is, errol a hosszunevurol..
Előzmény: sukosdg (2193)
sukosdg Creative Commons License 2001.05.16 0 0 2193
Uraim!

Megjelent az Armband Uhren magazin új száma!
2001-es év órája: Galshütte Original / PanoRetroGraph.

A teljes lista megtekinthető:

www.ora.ini.hu

PEte Creative Commons License 2001.05.15 0 0 2192
NPZ!

Doxa: Nem vonom kétségbe a szavaid, mert - mint az a hozzászólásaimból is kiderül - nem értek az órákhoz. Nekem mindössze 2 elvárásom van egy mechanikus órával szemben: szép kivitelezésű legyen, és viszonylag pontos. Ez a két dolog pedig szerintem a legtöbb Doxára ráillik (bár láttam már 1-2 nagyon ronda példányt is). A technikai újításokat, a már-már űrtechnológiát idéző, de mégis 100%-ig mechanikus szerkezeteket meg inkább "meghagyom" a szakembereknek. Szóval nálam inkább a - szolid - külcsín a fontosabb (mondjuk 70%), mint a belbecs (30%).
Ami a honlapot illeti: én is keresgéltem sokat, de eddig sehol semmi. A hivatalos Doxa honlapon mintha meg is indokolnák -, ám mivel németül nem tudok, így nem jöttem rá a rejtőzködés okára. De ott egye meg a fene, hiszen csak be kell ballagni egy óraszalonba, és az ember szemtől szembe találkozhat egy raklapnyi Doxával (ellentétben mondjuk egy Rolex-szel, amit a legtöbben - mint pl. én - még csak fotón láttak).

Köszi a Poljot felvilágosítást! Nekem 40-ért kínálnák, és nagyon úgy vagyok vele, hogy meg is veszem. Egy nap próbát azonban mindeféleképp teszek vele, mert ahogy nézegettem, elég nehéz róla leolvasni az időt (pedig az elsődleges funkciója gondolom ez lenne egy órának...).

Előzmény: Törölt nick (2190)
fmk Creative Commons License 2001.05.15 0 0 2191
Láttam a Váci utcai Walther Ch-ban egy acél, preciziós szerkezetű Rolexet. A kérdéseim: 1. Megbízható-e ez a bolt? Jó állapotuak-e az óráik? 2. Az áraik magasabbak ill. alacsonyabbak-e mint az átlag,vagy a piacon fellelhető órákhoz képest?
Köszönöm a segítséget.
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.15 0 0 2190
PEte !
Én is próbáltam az idézőjelet aposztoffal hellyettesítve feleveníteni a copy-zott szövegrészben... Úgyhogy értelek.
DOXA : Első körben annyit, hogy én is sokat tipródtam e témában - úgy 800-zal ezelőtt - egy elrekvirált családi db folytán.
Nekem is volt a közelmúltig egy szép, ritkaságszámba menő (óh, jó visszagondolni rá!) példányom. Azonban körbejárva a témát arra jutottam, hogy ez a márka már csak a régi fényének marketingfogásából tartja fenn magát, így aztán én csak a korai darabjait tartom nagyra. Egy pár összefüggés erősen ezt az árnyék céget látszik bizonyítani. Egyelőre annyit róla, hogy baráti kézfogásom reményében próbálj találni róla egy jól működő honlapot (mint ami a legtöbb, hozzá képest gagyi nevű márkának legalább megvan) !
POLJOT : Nekem is van egy azonos szerkezetű, más tokozású darabom. Viszont az általad keresett nemigen akad negyven uszkve ötvennél alacsonyabb áron. A mindennapos használatra pedig megfelel, beszabályozható kb. az átlagos svájci órák szintjére. És elképesztően strapabíró.
sukosdg Creative Commons License 2001.05.15 0 0 2189
szőri

A csere ebben az összegben csak sík üvegre értendő! Ha érdekel keress meg emilben.

www.ora.ini.hu

Előzmény: szőri (2188)
szőri Creative Commons License 2001.05.14 0 0 2188
sukosdg,
köszi a választ, én is a zafír kristály pártján állok, néhány ezer HUF-ért pláne, viszont nem tudom, hol érdemes elvégeztetni a beavatkozást. Van erre vonatkozó javaslat? A JACQUES LEMANS márkát nem ismeri esetleg valaki? Üdv

Előzmény: sukosdg (2184)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!