E topik témája: Egyedül a Biblia, amely mind az Ó-, mind az Újszövetséget magába foglalja.
Felekezet mentesen csak a Bibliáról, illetve a Bibliában foglaltakról:
- Eredete
- Tartalma
- Értelmezése
- Ige magyarázatok
Kiknek lett nyitva ez a topik?
1. Azoknak, akiket érdekel a Biblia.
2. Azoknak, akiknek őszinte tudásvágyból fakadó kérdéseik vannak a Bibliával kapcsolatban.
3. Azoknak, akik nem megcáfolni akarják mindenáron a Biblia létjogosultságát, hanem tanulni, és épülni szándékoznak általa.
4. Azoknak, akik nem más írások, és nem a teljes Biblia szövegkörnyezetéből kiragadott részek alapján, hanem a Biblia egészét figyelembe véve értelmezik magát a Bibliát.
5. Azoknak, akik hajlandóak saját, de téves nézeteiket józan és logikus érvek hatására hátuk mögé dobni.
6. Azoknak, akik szelíd, egymást tisztelő hangnemben, egymás épülésére meg kívánják osztani a Bibliával kapcsolatos tudásukat. ("Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal…" Mt. 7:12)
7. Azoknak, akik a másik embert is embernek tartják...
1 Abban az időben Babilon királya, Baladan fia, Merodach-Baladan levelet és ajándékot küldött Hiszkijának, mert hallott betegségéről és felépüléséről. 2 Hiszkija megörült neki, és megmutatta a követeknek a kincstárát: az ezüstöt és az aranyat, a fűszereket és az illatos olajokat, minden fölszerelését, s ami csak található volt a raktáraiban, azt mind. Nem akadt semmi, amit Hiszkija meg ne mutatott volna nekik, sem a palotájában, sem egész országában. 3 Akkor Izajás próféta elment Hiszkijához és megkérdezte: „Mit mondtak ezek az emberek, és honnan jöttek hozzád?” Hiszkija így válaszolt: „Egy távoli országból, Babilonból jöttek.” 4 Izajás tovább kérdezett: „És mit láttak a palotádban?” „Mindent láttak, ami csak van a palotámban – válaszolta Hiszkija. Nincs semmi kincstáramban, amit meg ne mutattam volna nekik.”
8 Ám Hiszkija azt mondta erre Izajásnak: „Az Úr szava, amelyet tudattál velem, kedvező.” Magában ugyanis ezt gondolta: „Amíg én élek, addig úgyis béke lesz és biztonság.”
Az igazi böjt 4 Veszekedés és perlekedés közt böjtöltök, és ököllel ütitek le a szegényt. Bizony, mostani böjtölésetek soha nem szerez nektek meghallgatást a magasságban. 5 Talán az ilyen böjt tetszik nekem, és ilyen az a nap, amelyen az ember megsanyargatja magát? Lehajtjátok fejeteket, mint a káka, és zsákot meg hamut teríttek magatok alá: ezt nevezitek ti böjtnek, olyan napnak, amely tetszik az Úrnak?
6 Tudjátok, milyen az a böjt, amelyet én kedvelek? Ezt mondja Isten, az Úr: Törd össze a jogtalan bilincseket, és oldd meg az iga köteleit! Bocsásd szabadon az elnyomottakat, törj össze minden igát!
8 Akkor majd felragyog világosságod, mint a hajnal, és a rajtad ejtett seb gyorsan beheged. Előtted halad majd igazságod, és az Úr dicsősége lesz a hátvéded. 9 Akkor, ha szólítod, az Úr válaszol, könyörgő szavadra így felel: Nézd, itt vagyok! Ha eltávolítod körödből az igát, az ujjal mutogatást és a gonosz beszédet, 10 ha odaadod az éhezőnek kenyeredet, és jóllakatod az elnyomottat, akkor felragyog a sötétségben világosságod, és homályod déli verőfényre változik. 11 Maga az Úr vezérel szüntelen, s még a kietlen helyeken is felüdít. Erővel tölti el tagjaidat, olyan leszel, mint az öntözött kert, és mint a vízforrás, amelynek vize nem apad el soha. 12 Újra felépíted az ősi romokat, és helyreállítod a régi nemzedékek építette alapfalakat. A rések betöltőjének neveznek majd, és a romba dőlt házak felépítőjének.
A szombat megtartása
13 Ha óvakodsz attól, hogy járj-kelj szombaton, és a hasznot hajhászd szent napomon; ha a szombatot gyönyörűnek nevezed, és az Úrnak szentelt napot dicsőségesnek; ha megtiszteled azzal, hogy tartózkodsz a jövés-menéstől, a haszonleséstől és a mihaszna beszédtől: 14 akkor boldog leszel az Úrban; fölvezetlek győztesként a föld magaslataira, és élvezni fogod atyádnak, Jákobnak örökrészét. Igen, az Úr szája mondta ezt így.
bizonyitani hogy ki a feladó.Te azt hiszed Istentől közvetitesz de létezik a kamu rengeteg változata amikor a tudatalatti csintalankodik mint álomban éjszaka.Sokszor idéztek meg médiumok NEMLÉTEZŐ "szellemet" ,rengeteg profétainak látszó jóslat csődölt be a Jehova Tanui már egy szatyorra való világvégét kiolvastak a szentiratbol és még mindegyik fals volt.
Kissé tulzott a magabitrisságod 11-11 hogy isten postása vagy.
Az ateistákkal ellentétben én értékelem a munkádat.
De tudod e nem csak az én munkámat értékeled ezzel , hanem aki mebizott engem , hogy tovább adjam másoknak.
Köszönöm én is, örülök hogy megismertelek .suta ez a név nem illik az egyéniségedhez.
A zene stílusod, feltárta az egyéniségedet előttem, még akkor is ha nem csak a magyar zenét hallgatod. Aki olvassa a Bibliát és az mondja hiszem az Istent, és meg hallgatom a kedvenc zenéit , tudom kivel állok szemben, vissza tükrözi az egyén személyességét.
Válaszom. Fény az Isten temploma benned van, ez az én véleményem,
Az ateistákkal ellentétben én értékelem a munkádat. Sokszor benézek ide, hogy valami kis iránymutatást találjak az ide felrakott bibliai idézetekből. Fáradozásodat köszönöm.
Jeremiás könyve : 50: fejezet: 1-46,v (2-6, 9-20, 22-26, 29,39,versek)
Babilon elesik, Izrael megszabadul 2 Hirdessétek ezt a nemzetek között és hangoztassátok; ne titkoljátok el, hanem mondjátok: „Babilont elfoglalták; Bél szégyent vallott, letaszították Merodákot. Bálványai mind megszégyenültek, faragott képeit letaszították.” 3 Mert felvonul ellene északról egy nép, hogy országát pusztasággá tegye; senki sem lakik benne többé, ember és állat elmenekül, eltűnik onnét. 4 Azokban a napokban és abban az időben Izrael fiai visszatérnek. Sírva jönnek majd meg, az Urat, az ő Istenüket keresve. 5 Megkérdezik a Sionba vezető utat, és arrafelé fordítják arcukat. „Gyertek – mondják –, csatlakozzunk az Úrhoz, örökkévaló szövetségben, amelyet feledés soha nem boríthat.” 6 Elveszett juhnyáj volt az én népem; pásztorai félrevezették és bujdosni hagyták a hegyekben; hegyről halomra vándoroltak, s megfeledkeztek tanyájukról.
Hát eléggé cirkalmason fogalmazol, de hát ki így,ki úgy..
Az internet sokak számára egy olyan lehetőség, hogy gondolataikat közzé tehetik, mert egyébként nem sokan hallgatják meg őket, talán az egyedüllétük miatt.
Amúgy én ateista vagyok, ezért én most innen kiszállok, de sosem űztem gúnyt azokból, akik hisznek Istenben és a Bibliát is elfogadják valódinak és fel sem merül bennük, hogy az esetleg sok éve élt szerzetesek szüleménye. Egyre több tv csatornán látható elemzések kimutatják, hogy azok a levelek, amit különböző evangelistáknak tudnak be, nem ők írták és főleg nem akkor. Na én eltűnök.
Izajás könyve: 38: fejezet: 1-22, v (3-11, 14, 16-17, 19,versek)
Szancherib hadjárata.
3 Oda ment ki hozzá Eljákim udvarnagy, Hilkija fia, továbbá Sebna, az írnok és Joách, Aszaf fia, a jegyző.
5 Azt gondolod tán, hogy a puszta szavak érnek annyit, mint a haditerv és a katonai erő? Kire támaszkodol, hogy föl mersz ellenem lázadni? 6 Bizonyára Egyiptomban, ebben a törött nádszálban bizakodol, amely áthatol annak a kezén, aki rá támaszkodik, és keresztülszúrja. Ilyen a fáraó, Egyiptom királya azoknak, akik benne bíznak. 7 Lehet, hogy azt mondjátok nekem: Mi az Úrban, Istenünkben bizakodunk. De hát nem ő az, akinek a magaslatait és az oltárait Hiszkija lerombolta, aztán meghagyta Júdának és Jeruzsálemnek: Csak ez előtt az oltár előtt imádkozzatok!?
9 Hogy akarsz csak egyet is elűzni uramnak akár legkisebb szolgái közül is? Mégis Egyiptomban bizakodol, a szekerekben és a lovasokban. 10 Aztán talán nem az Úr akaratából vonultam fel erre a földre, hogy elpusztítsam? Bizony, maga az Úr mondta nekem: Vonulj fel ez ellen az ország ellen és pusztítsd el!” 11 Ekkor Eljákim, Sebna és Joách így szóltak a főpohárnokhoz: „Kérünk, beszélj hozzánk, szolgáidhoz arám nyelven, mert úgy is értünk. Ne júdai nyelven szólj hozzánk itt a nép füle hallatára, amely a várfalon van.”
13 Akkor a főpohárnok felállt, és júdai nyelven hangosan odakiáltotta: „Halljátok a nagykirálynak, Asszíria királyának a szavait!.........>
Minden inger, ha jó ha rossz, ha van értelme ha nincs, lehet építő jellegű.
A topik témája a Biblia.
Sokaknak alapmű a hitük okán, mások meg elvannak nélküle, mint mackó a málnásban.
A "nyugati" kultúrában van jelentősége inkább, de ott is a vallási vonalon.
Sokan foglalkoznak vele... Hívők, egyházfik, történészek, teológusok, irodalmárok...
Számomra aki ebbe beszűkül, elvesztegeti az idejét.Népek és kultúrák voltak el nélküle, és vannak.
Egyiptom a zsidók kultúrájánál magasabb szinten nem is érdeklődött nagyon iránta. Nem is vett át belőle semmit, aztán a muszlim sikeresen teret hódított náluk.
Pl. Jézus korában teljesen ismeretlen volt Ázsiában, vagy Dél-Amerikában....Ma a kereszténység fő támasza a Dél-Amerika, igaz elhajlások és dogmák átertékelése révén.
Japán népe nem is halott Jézusról évszázadokig, töpörödött a keresztények száma.
(nem hiába, hiszen kultúra idegen erkölcs...)
Hinduk és buddhisták millióinak, totál hasznavehetetlen és értelmetlen a Biblia. Némely gurujuk, lámájuk tud róla valamit.
Nálunk is kinek és milyen mélységben?És újra: MINEK?
Meghaladott kor, ismeretek, élet szituk.. átléphető.
Van aki, mint itt a 11-11 rácuppan, és szappant sem vesz igehely nélkül, nem nyel falatot, hogy keresztet ne vessen....
Rá is telepedett erre a valaha "élő" oldalra, ahol anno viták, és nézetcserék folytak.
Mivel taszító a kéretlen "igehely" felrakás, amit megspékeli tán önmaga számára sem értelmezhető személyes fanckarikákkal, mono struktúrás lett az oldal, amiről csak ő hiszi, hogy valaki érdemben olvassa...
Lehet. De az is minek? Szánalaom, vagy érdekesség, az érhetetlenség vonzása???
Mindegy. Ha visszanézitek, kiölte a pezsgő oldalt, és hogy ez mi, ítélje meg aki képes egy oldalnyit elolvasni a sületlenségekből, és random idézetekből!
Jelen hősünk irománya számomra is zavaros tesze tosza logikátlan mi az hogy 1333 ? :)))
1333 Jó jel, 2022. 9.26. óra 01,2 perc = 2023.9.26- ig várnom kell még,…
De még én sem tudom mit jelent , csak sejtem , de most új feladatra kell odafigyeljek.Szavakat, mondatokat, nevet is közölt, az emberre energia körök tágulnak, 000 0 0 le is írtam, és kép sivatag ha a nap rá süt a kövek szélei ezüst szín, ha a nap nem süt sötét szürke, nincs fénye s t b,……
Először a februárra kell figyelnem, még nincs vége.
A Földön minden időkben rengeteg-ezer ember hiszi hogy hallja érzi leszüri látja a Magasságos üzenetét és legtöbb esetben ez igy is van !
Nincs ezzel semmi gond !
Hogy aztán ebből mennyi a praktikusan használható ? az egy másik kérdés !
Jelen hősünk irománya számomra is zavaros tesze tosza logikátlan mi az hogy 1333 ? :)))
De ha Isten teremtette a bolhát leprát nacionalizmusz a butaságot a Sátánt például akkor senki sem hiheti komolyan hogy az ilyen "profétai" iratok szinigazak és gyorsliften viszik fel a népet a mennybe.
A Biblia is éppugy MUNKA számunkra mint a krumplikapálás.
A valóságunk szigoru és talán éppen ennek van HOSSZU TÁVON megfelelő hozama.
Mert ha érdekli az illetőt, akkor a Bibliát nem innen fogja tanulmányozni, ha meg nem , akkor minek ez ?
Akkor te mit keresel itt ???
Igen elolvassák, 1333, és még sokan mások, akik nem láthatók, és tudják hogy én sokat dolgoztam, azért amit kaptam, az Isten által és még most is !
Azért hogy a földi emberek nem írnak de olvassák, nagyon sokan, és sokan ismernek engem személyesen is.
Nem kötelező olvasni, én is csak azt olvasom ami épít ,és nem butit. Az iskolában sem lettem okosabb, a pap tanításától sem lettem okosabb, hála az Istennek ott nem használtak ocsmány beszédet.
Igazad van én sem olvasom a tiedet, a másét sem , a diót meg amúgy se szeretem. Tietekét sem olvassák, azért használjátok a sok nick neveket.
Egyedül mindennap 144000 Szeretetlángot elolvasom , és ami építő, és nem kitalált hazugságok!
A Bibliából sokat tanultam, Teremtő segítségével és a hit példaképeitől is !
Jeruzsálem korai öröme ellen 1 Fenyegető jövendölés a látomás völgye ellen: Ugyan mi lelt téged, hogy egész néped fölment a háztetőkre, 2 te zajongó, forrongó, te ujjongó város? Akiket megöltek benned, nem kard élén vesztek el, s akik elpusztultak, nem harcban estek el.
4 Ezért azt mondom: „Fordítsátok el arcotokat tőlem, mert keserves sírás fojtogat. Ne próbáljatok vigasztalni népem leányának pusztulása miatt.” 5 Mert ez az eltiprásnak és a zűrzavarnak a napja, az Úrtól, a Seregek Istenétől való. A látomás völgyében leomlott egy fal, és segítségért a hegy felé kiáltanak. 6 Elám elővette a tegezt, Arám is fölnyergelte lovait, és Kir előszedte a pajzsot. 7 Gyönyörű völgyeid megtelnek harci szekerekkel, lovasok ütik fel táborukat kapuidnál: 8 Júda védelme kudarcot vall.
A vallási dogmák általában valóságos (vagy annak vélt) eseményeken, cselekedeteken alapulnak, de nagy szerepet kap kialakulásukban a hit is. A dogmák szerepét a vallásban és az egyházban talán Aquinói Szent Tamás fejezte ki a legjobban,
"Ha vitapartnerünk semmit nem ismer el isteni kinyilatkoztatásúnak, akkor nincs lehetőség arra, hogy a hit alapkérdéseit érveléssel alátámasszuk".[
A vallás alapvető részeként a "dogma" megnevezést általában olyan vallási tételekre értik, amelyeket bizonyítottnak, jól alátámasztottnak tartanak.„A dogma olyan tétel, amelyet az egyházi tanítóhivatal mint Istentől kinyilatkoztatott igazságot közöl és hirdet, ezért annak tudatos tagadása vagy visszautasítása eretnekségnek számít.
Ahit szerint a kinyilatkoztatás nem csupán beszéd, hanem az üdvösség eseménye:Isten saját magát közli (osztja meg) az emberrel.
Ezért ez a közlés nem pusztán egy tétel valamiről, hanem olyan tanítás, amelyet az ember a kegyelemben (Isten önközlése) elfogad. Ezért a katolikus gondolkodás szerint nem ellentétes az ember lényegével sem a történeti kinyilatkoztatás, sem a dogmák elfogadása.
Panaszének Moáb miatt 1 Fenyegető jövendölés Moáb ellen: Azon az éjszakán, amikor Ár elpusztul, elesik Moáb. Azon az éjszakán, amikor Kir elpusztul, elesik Moáb. 2 Fölmegy a nép Dibon templomához, fölmennek a magaslatokra sírni. Nebó hegyén és Medébában jajveszékel Moáb. Minden fej kopaszra van nyírva, minden szakáll levágva. 3 Az utcáin szőrruhát viselnek, a háztetőin jajgatnak. Terein mindenki panaszszót hallat, s zokogásban tör ki. 4 Hesbon és Eleále fájdalmában felkiált, Jáházig hallatszik a hangja. Megremeg ezért Moáb ágyéka, szinte reszket benne a lélek. 5 Moáb szíve felsikolt, s a menekültek Coárig, Eglát-Selisijjáig jutnak. Igen, sírva mennek fölfelé Luit magaslatán. És Horonaim útján szívet tépő zokogással sírnak. 6 Igen, Nimrim vizei sivataggá válnak. Mert kiszárad a fű, ellankad a pázsit, elpusztul minden, ami zöldell. 7 Ezért amijük még van, amit szereztek, megpróbálják átmenteni a Fűzfák patakján túlra.
9 Igen, vérrel telnek meg Dibon vizei, s még nagyobb csapásokat is mérek Dibonra. Oroszlánt (szabadítok) a Moábból menekültekre, és az országban megmaradtakra.
2 Az utolsó időkben az Úr házának hegye szilárdan áll majd a hegyek tetején, és magasabb lesz a halmoknál. Odaözönlenek mind a nemzetek, 3 felé tart számos nép, és így szól: „Rajta, menjünk fel az Úr hegyére, Jákob Istenének házához, hogy tanítson meg minket útjaira, és így az ösvényein járhassunk. Mert a Sionról jön a törvény és Jeruzsálemből az Úr tanítása.” 4 Ő tart majd ítéletet a nemzetek között, és igazságot szolgáltat számtalan népnek. Ők meg ekevassá kovácsolják kardjukat, és lándzsájukat szőlőmetsző késsé. Nemzet nem emel kardot nemzet ellen, és nem tanul többé hadviselést. 5 Jákob háza, gyertek, járjunk az Úr világosságában!
Az Úr eljövetele 6 Igen, elvetetted népedet, Jákob házát. Mert tele van jósokkal és jövendőmondókkal, mint a filiszteusok földje. Idegenek fiaival kötnek szövetséget. 7 Országa tele van ezüsttel-arannyal, és kincseinek se szeri, se száma. Országa tele van lovakkal, harci szekereit nem lehet megszámlálni. 8 És tele van országa bálványokkal… Meghajolnak kezük műve előtt, olyasmi előtt, amit ujjaik alkottak. 9 Az ember megalázkodik majd, s meghajlik a férfi: Ne bocsáss meg nekik!
3De egy keveset végy belőle, és tedd köntösöd szegélyébe. 4Aztán még ebből is végy el egy keveset, dobd a tűzbe, és égesd el tűzben. Láng fog belőle kicsapni. Akkor mondd meg Izrael egész házának: 5Ezt mondja az Úr, az Isten: „Ez Jeruzsálem, amelyet a népek közé állítottam: idegen országok veszik körül. 6Fellázadt törvényeim ellen, jobban, mint a nemzetek, és megvetette parancsaimat, jobban, mint a körülötte élő népek. Semmibe vették törvényeimet és nem tartották meg parancsaimat.” 7Ezért azt mondja az Úr, az Isten: „Mivel lázadóbbak vagytok, mint a körülöttetek élő népek, mivel nem tartjátok meg parancsaimat és annyira sem tartjátok szem előtt törvényeimet, mint a körülöttetek élő nemzetek, 8azért ezt mondja az Úr, az Isten: Nézd, én felkelek ellened és végre is hajtom körödben a büntető ítéletet a népek szeme láttára. 9Iszonyatos tetteid miatt olyan dolgot viszek körödben végbe, amilyet még nem vittem, és soha többé nem viszek végbe. 10Az apák megeszik gyermekeiket, s a gyermekek megeszik apjukat. Végrehajtom rajtad a büntetést, és a szél minden irányába szétszórom azokat, akik megmaradnak belőled. 11Ezért, amint igaz, hogy élek – mondja az Úr, az Isten –, mivel borzalmas dolgaiddal és iszonyatos tetteiddel megfertőzted szentélyemet, elvetlek, szemem nem néz rád többé irgalommal és nem kegyelmezek neked.
Jeremiás könyve : 44: fejezet: 1-30 v (1, 4-13, 15-16, 18-20, 23-25,versek)
Jeremiás működésének utolsó részletei.
1 Ezt a szózatot kapta Jeremiás azokra a júdaiakra vonatkozóan, akik Egyiptom földjén telepedtek le: Migdolban, Tachpancheszban, Nofban és Patrosz földjén.
4 Fáradhatatlanul, újra meg újra küldtem hozzátok szolgáimat, a prófétákat; azért küldtem őket, hogy hirdessék: „Ne kövessetek el ilyen utálatos és az én szememben annyira gyűlöletes dolgot.” 5 De nem fogadtak szót és nem figyeltek rám: nem szakítottak gonosz tetteikkel, és nem hagyták abba az idegen isteneknek való tömjénezést. 6 Így aztán fölgerjedt ellenük indulatom; haragom meg úgy fellobbant Júda városai és Jeruzsálem utcái ellen, hogy romhalmazzá és pusztasággá lettek, mind a mai napig.
Minden nap figyelek, azt hittem a szememmel van baj, kint nem volt köd ,de bent igen, a fényt már ismerem, de ködöt a lakásba még nem láttam , hiába nyitottam ki az ablakot, nem ment ki.
Rájöttem hogy fentről van .2023 .1.29. óra 17, 24 óráig ! Köszönöm. 1333.
1 Íme, igazságosan uralkodik egy király, és a fejedelmek a törvény szerint ítélkeznek.
Az igazságos király uralma 2 Olyan lesz mindegyikük, mint a rejtekhely a szél elől, mint a menedék a viharban, mint a patakok vize a szárazságban, és a magas szikla árnyéka a szomjas földön. 3 A látók nem csukják be a szemüket, és a hallók füle felfigyel. 4 Az esztelenek szíve megtanulja a bölcsességet, s a dadogók nyelve érthetően beszél. 5 A balgát nem nevezik többé nemesnek, s nem mondják becsületesnek az álnokot.
Ellentét a balga és a nemes lelkű között 6 Mert a balga balgaságot beszél, és szíve gonoszságot forral, hogy istentelenséget vigyen végbe, és álnokul az Úr ellen szóljon; hogy éhen hagyja az éhezőket, és megtagadja az italt a szomjazóktól. 7 Az álnok ember fegyverei igen gonoszak: mert gonosz terveket kovácsol, hogy hazug beszéddel tönkretegye a szegényt, még akkor is, ha bebizonyítja igazát.
1 A nép, amely sötétben jár, nagy fényességet lát. Akik a halál országának árnyékában laknak, azoknak világosság támad. 2 Nagy ujjongással töltöd el őket, kitörő örömet adsz nekik. Úgy örülnek majd színed előtt, ahogy aratáskor szoktak örülni, s ahogy akkor örülnek, amikor a zsákmányt osztják.
3 Mert terhes igáját, a vállára nehezedő rudat, sanyargatója botját összetöröd, mint Midián idejében.
4 Mert minden harcban viselt sarut, minden vérben forgatott ruhát elégetnek, s tűznek lesz martaléka. 5 Mert gyermek születik, fiú adatik nekünk, s az ő vállára kerül az uralom. Így fogják hívni: Csodálatos Tanácsadó, Erős Isten, Örök Atya, Béke Fejedelme. 6 Messzire kiterjed majd uralma, és a békének nem lesz vége Dávid trónján és királyságában, amelyet megerősít és megszilárdít a jog és az igazság által. Mostantól mindörökké ezt teszi a Seregek Urának féltő szeretete.
Jövendölés Edom hegyei ellen.2 Emberfia, fordulj Szeir hegysége felé és jövendölj ellene! 3 Így beszélj hozzá: Ezt mondja az Úr, az Isten: Nézd, ellened fordulok, Szeir hegysége, kinyújtom ellened kezemet és kietlen pusztasággá változtatlak, 4 városaidat meg romhalmazzá teszem. Pusztává leszel, és megtudod, hogy én vagyok az Úr. 5 Mivel örökös ellenség voltál, és a kard hatalmába adtad Izrael fiait, szorongatásuk idején, végső bűnhődésük idején a kard hatalmába adtad Izrael fiait, 6 azért amint igaz, hogy élek – mondja az Úr, az Isten –, elborítlak vérrel, és vér fog üldözőbe venni. Bizony így lesz: vérontással vétkeztél, azért vér fog üldözni.
8 Hegyeit elborítom az elesettekkel, halmaidon, völgyeidben és folyóid mentén azok hevernek majd, akiket kardélre hánytak. 9 Örökre pusztasággá teszlek, és városaidban nem laknak többé. Akkor megtudjátok, hogy én vagyok az Úr. 10 Mivel így beszéltél: „Ez a két nemzet és két ország az enyém lesz, megkaparintom őket, még ha az Úr volt is ott”, 11 azért amint igaz, hogy élek – mondja az Úr, az Isten –, haragod és irigységed szerint bánok majd veled, teljesen úgy, amint te bántál velük, gyűlölettel telve, és megmutatom neked, hogy ki vagyok, amikor majd ítéletet tartok fölötted.
14 Azért ezt mondja az Úr, az Isten: Az egész föld örömére pusztasággá teszlek.