Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2307
Teljesen:-))

Csak ne lenne benne ez a randa óra:

:-((((

Amúgy 100 százalékos a szerelem:-))))

Előzmény: angel_or_devil (2306)
angel_or_devil Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2306
Miért? Leköt a roadstered? :) Pedig most még az idö is szar (na jó, mamár nem)!
Előzmény: Törölt nick (2305)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2305
Tudom, szoktam én is keresni, csak most nem érek rá.

Na jó - lusta voltam:-))

Előzmény: angel_or_devil (2302)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2304
Ez egy jó gépezet. Tétesd rendbe pld. a korábbiakban említett Népszínház utcai órásnál és viseld sokáig ! (De ha nagyon pipec állapotra akarod hozatni, van még más tipp is, de az húzósabb.)
Egyébként a pontatlansága tartósan ugyanaz, avagypedig változik ?
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2303
Kedves mindenki! Van egy Roamer Searock órám, de pontatlan. Tudtok egy megbízható órást aki beszabályozná?
fred
angel_or_devil Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2302
"Király vagy!:-)"

Nem! Csak egy angyal. Vagy maga az ördög? :)

Amúgy qrva bonyolult volt megtalálni! Beírtam az AltaVistának, hogy swiss made, aztán az elsö link ez volt :). Ilyen is van véletlenül.

Előzmény: Törölt nick (2300)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2301
Nálunk is van "swiss" meg "swiss made" óra u.a. gyártótól.
Csodálkoztam is rajta pár napja...
Előzmény: Törölt nick (2299)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2300
Király vagy!:-)
Előzmény: angel_or_devil (2296)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2299
Kösz a feliratáttekintést. Egyszer korábban már kíváncsi voltam rá, most így utóbb legalább bejött.

Egyébként jómagam is találkoztam már két közel azonos Cartier órával (megbízható forrású darabokkal a La Boutique Suisse boltjában, illetve szervízében), amelyikeken az eltérő számlapdekorációk alján az egyiken Swiss, míg a másikon Swiss Made volt olvasható. Ha ez u.a., így érthető.

Viszont a Swiss Parts felirat kívül viselése bármennyire szabálytalan, a fiam óráján biza rajta van...

NPZ
APT Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2298
Ferci:
A múltkor már írtam: Heuer Monza Re-Edition egy ETA 2894/2 szerkezetet tartalmaz. Ez egy 37 köves, 28800/h lengésszámú kronográfos automata szerkezet.

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: Ferci (2297)
Ferci Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2297
Ha mar ennyi oraszakerto van itt, tudna valaki valami linket / reszletet arrol, hogy igazabol mi van a

Tag Heuer - Heuer -Monza

ujrakiadott orajaban?

koszi ismet:

F.

angel_or_devil Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2296
Na, nem bénázok tovább.
Ez a cím: http://www.fhs.ch/index.htm
Előzmény: angel_or_devil (2295)
angel_or_devil Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2295
Elcsesztem a linket.
Előzmény: angel_or_devil (2294)
angel_or_devil Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2294
Kicsit körülnéztem, hogy mitt takarnak a különbözö swiss ..... logok/feliratok.
Röviden:
Swiss Made (vagy egyszerüen Swiss)
-mechanika svájci
-tokozás svájci
-Scájcban ellenörizték

Swiss Movement
-Svájcban rakták össze
-az alkatrészek minimum 50% svájci
-svájci gyártó által lett ellenörizve a gyártás

Swiss Quartz
-általában illegális ez a megjelölés

Swiss Parts
-A mechanika Svájcban készült, de külföldön csinálnak aztán mindent. Csak a mechanikán szabad feltüntetni, az óra külsején nem!

Még sok okosságot találtok itt.

Törölt nick Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2293
npz!

Ha jól tudom, akkor a "swiss" magasabb szint, mint a "swiss made".

Valami olyan volt, hogy a "swiss" órákba épített alkatrészek legalább 90 százaléka CH-i gyártás, míg a "swiss made" órákban csak 60 % kell, hogy legyen ez az arány.

Utána kéne nézni neten, csak most nincs időm...

Előzmény: Törölt nick (2291)
angel_or_devil Creative Commons License 2001.06.21 0 0 2292
Így van, ezt a szerkezetet talályam én is. Majd egyszer, ha óráshoz viszem, akkor azért megnézetem, hogy pontosan melyik van benne, mert ahogy néztem, 3 ilyen szerkezete van az ETA-nak, abból 1 6 köves, 2 meg 4 köves (azt nem isértettem, hogy a 2 4 köves között mi a különbség). Gondolom az enyémben valamelyik 4 köves szerkezet van az árából tippelve, bár a fene tudja.

Kösz a segítséget/infókat mendenkinek!

Előzmény: Törölt nick (2291)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.20 0 0 2291
angel_or_devil !

Ha "Swiss Made", akkor az bizton svájci. Ezzel a megjelöléssel azért nem szoktak dobálózni. Ha lehet, kerülik (pld: swiss, swiss parts, swiss movt), hogy teljesen erre utaljanak a gyártók megalapozatlan esetekben. Ezzel a felirattal viszont nem csak az alkatrészeinek gyártása, hanem az egész óra összeállítása is ott kellett, hogy történjen.
Gondolom, alighanem erre a szerkezetre találtál Te is.(?)

Érdekesség viszont, hogy pld. a RONDA szerkezetgyártó külön gyárt órabelsőket a Swiss Made órákhoz is és a Swiss Parts órákhoz is (előbbi valószínűleg tartósabb lesz).

NPZ

piklli Creative Commons License 2001.06.20 0 0 2290
Sziasztok!

Ismeri valaki az Yves Renaud óramárkát, ha van valakinek infója az please írjon nekem.

köszi

APT Creative Commons License 2001.06.19 0 0 2289
Valóban, a Sector az utóbbiidőben minden (általam ismert) modelljébe valamilyen ETA kalibert szerel. Régebben főleg japán Miyota szerkezetek voltak benne. A Miyoták amúgy általában nem rosszabbak az ETA szerkezeteinél, az ETA-nál is vannak nagyon gyenguci óraművek.

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: angel_or_devil (2287)
angel_or_devil Creative Commons License 2001.06.19 0 0 2288
Na, nem tudok írni! A második mondat helyesen:
Mint írtam nem értek az órákhoz, de most már legalább tudom, hol a helye ennek a Sectornak.
Előzmény: angel_or_devil (2287)
angel_or_devil Creative Commons License 2001.06.19 0 0 2287
sukosdg

Kösz az infot. Mint írtam nem értek az órákhoz, most már legalább hol a helye ennek a Sectornak. De ha jól értelek, akkor most már nem japán szerkezetek vannak benne. Nekem legalább is úgy tünik, hogy most egy ETA szerkezet az ami hajtja (az ETA homepage-n találtam nagyon hasonlót, az Ecoline-t), meg hát azt is ráfirkálták, hogy swiss made. Gondolom ez nem csak a gyártási helyet jelenti, hanem az óra lelkét is!?

A Sector nem svájci márka eredetileg?! Mert ha az, akkor elég nagy szentségtörésnek számíthatott, hogy japán szerkezetet raktak beléjük!

Előzmény: sukosdg (2286)
sukosdg Creative Commons License 2001.06.19 0 0 2286
angel_or_devil_

A Sector-t a Tissot alá és a Festina fölé helyezném (a Tissot a klasszikusokhoz tartozik, bár valóban léteznek gyenge darabjai is.)
Pár éve még sok kereskedő visszaadta a Sector kereskedelmi jogát, mert nagyon sok volt a minőségi kifogás. Japán szerkezeteket szereltek bele. Napjainkra már sokkal megbízhatóbb órákat gyárt, és elég jól sikerült a No Limits image is. Szerintem a 900-as kimindottan szép automata óra. A quartz chrono-k között ebben a kategóriában szerintem nem lehet sok különbséget tenni. Egyforma szerkezetek, egyforma kivitelek. Talán a tok minősége és kidolgozása lehet mérvadó. Kézbe fogva valóban produkálja a Sector a tartósságot! (acél tok, zafír üveg)

A Tissot-ról: bekerült az első 50-be 48.hely az Év Órája szavazáson. (T-Touch) Az egyetlen quartz óraként.

www.ora.ini.hu

angel_or_devil Creative Commons License 2001.06.19 0 0 2285
Sziasztok!

Volna egy-két kérdésem.
Kaptam ajándékba egy Sector 750 chronograph-ot. Kíváncsi lennék, hogy ezek a Sectorok milyen kategóriát foglalnak el az órák piacán. Én valahova Tisso-k fölé a Festinákkal egy kategóriába tenném. Tudom, hogy az automata órák az igaziak, de ez egyrészt ajándék, másrészt egyenlöre vannak magasabb prioritású dolgok is, mint, hogy többszázezer pénzt elköltsek egy órára. Majd egyszer, ha lesz felesleges pénzem.

Szóval, milyen márka ez a Sector (azt azért tudom, hogy nem rossz, meg hogy svájci)?
Van hozzá garancia is, csak az a baj, hogy német. Lehet ezt valahogy "honosítani". Persze remélem erre nem lesz szükség, mégsem egy alsókategóriás vacakról van szó.
Ja, ha jól sejtem, akkor egy ETA Ecoline motor van benne.

Elöre is kösz a felvilágosítást!

Egy kép róla (nekem tetszik):

Törölt nick Creative Commons License 2001.06.18 0 0 2284
Nyogodtan bízzál benne, sok felmagasztalt, jónevű márka (pld. az előbb említett RADO is, vagy a Certina, esetleg a Balmain is, stb.) ilyet használ. Egyébként az ETA honlapján is megtalálható maga a masina. Íme !
Van ott még másik két vilanykronográf szerkezet, de a dátumablak inkább erre a belinkeltre utal.
APT Creative Commons License 2001.06.18 0 0 2283
Jó. Ez egy megbízható kvarc alapszerkezet.
Előzmény: LADA (2282)
LADA Creative Commons License 2001.06.18 0 0 2282
és az jó vagy nem jó?
Előzmény: Törölt nick (2281)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.18 0 0 2281
No, ez alighanem az az ETA Ecoline villanyszerkezet, ami pld. a RADO-kban is megtalálható...
LADA Creative Commons License 2001.06.14 0 0 2280
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
LADA Creative Commons License 2001.06.14 0 0 2279
igen elemes

a sebesség mérés nekem is fontos, ugyan abból a szempontból.
régen kis táblázatott csináltam és onnan néztem le a sebességet

Előzmény: Törölt nick (2278)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.14 0 0 2278
A "sajnos" csak rám igaz. Ugyanis az említett típus az általam leginkább kedvelt kronográf. De persze ez a segédszámlapelrendezés is pofás, sőt a kb 120°-os szétosztásával még egységesebb képet is mutat (értsd, nem burul fel a látványa a hatos felé).
Viszont ez a design (ami egészen kurrens márkáknál is megtalálható) engem az egyik ETA kvarcszerkezetre emlékeztet. Mintha eddig ezt nem mondtad volna ki, de ugye elemes hajtású ?

A sebességmérés pedig nálam nagyon hasznos volt annak megállapítására, hogy tudjam az autóm km-órájának pontosságát különböző tartományokban.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!