Ez egy jó gépezet. Tétesd rendbe pld. a korábbiakban említett Népszínház utcai órásnál és viseld sokáig ! (De ha nagyon pipec állapotra akarod hozatni, van még más tipp is, de az húzósabb.)
Egyébként a pontatlansága tartósan ugyanaz, avagypedig változik ?
Kösz a feliratáttekintést. Egyszer korábban már kíváncsi voltam rá, most így utóbb legalább bejött.
Egyébként jómagam is találkoztam már két közel azonos Cartier órával (megbízható forrású darabokkal a La Boutique Suisse boltjában, illetve szervízében), amelyikeken az eltérő számlapdekorációk alján az egyiken Swiss, míg a másikon Swiss Made volt olvasható. Ha ez u.a., így érthető.
Viszont a Swiss Parts felirat kívül viselése bármennyire szabálytalan, a fiam óráján biza rajta van...
Ferci:
A múltkor már írtam: Heuer Monza Re-Edition egy ETA 2894/2 szerkezetet tartalmaz. Ez egy 37 köves, 28800/h lengésszámú kronográfos automata szerkezet.
Kicsit körülnéztem, hogy mitt takarnak a különbözö swiss ..... logok/feliratok.
Röviden:
Swiss Made (vagy egyszerüen Swiss)
-mechanika svájci
-tokozás svájci
-Scájcban ellenörizték
Swiss Movement
-Svájcban rakták össze
-az alkatrészek minimum 50% svájci
-svájci gyártó által lett ellenörizve a gyártás
Swiss Quartz
-általában illegális ez a megjelölés
Swiss Parts
-A mechanika Svájcban készült, de külföldön csinálnak aztán mindent. Csak a mechanikán szabad feltüntetni, az óra külsején nem!
Ha jól tudom, akkor a "swiss" magasabb szint, mint a "swiss made".
Valami olyan volt, hogy a "swiss" órákba épített alkatrészek legalább 90 százaléka CH-i gyártás, míg a "swiss made" órákban csak 60 % kell, hogy legyen ez az arány.
Így van, ezt a szerkezetet talályam én is. Majd egyszer, ha óráshoz viszem, akkor azért megnézetem, hogy pontosan melyik van benne, mert ahogy néztem, 3 ilyen szerkezete van az ETA-nak, abból 1 6 köves, 2 meg 4 köves (azt nem isértettem, hogy a 2 4 köves között mi a különbség). Gondolom az enyémben valamelyik 4 köves szerkezet van az árából tippelve, bár a fene tudja.
Ha "Swiss Made", akkor az bizton svájci. Ezzel a megjelöléssel azért nem szoktak dobálózni. Ha lehet, kerülik (pld: swiss, swiss parts, swiss movt), hogy teljesen erre utaljanak a gyártók megalapozatlan esetekben. Ezzel a felirattal viszont nem csak az alkatrészeinek gyártása, hanem az egész óra összeállítása is ott kellett, hogy történjen.
Gondolom, alighanem erre a szerkezetre találtál Te is.(?)
Érdekesség viszont, hogy pld. a RONDA szerkezetgyártó külön gyárt órabelsőket a Swiss Made órákhoz is és a Swiss Parts órákhoz is (előbbi valószínűleg tartósabb lesz).
Valóban, a Sector az utóbbiidőben minden (általam ismert) modelljébe valamilyen ETA kalibert szerel. Régebben főleg japán Miyota szerkezetek voltak benne. A Miyoták amúgy általában nem rosszabbak az ETA szerkezeteinél, az ETA-nál is vannak nagyon gyenguci óraművek.
Kösz az infot. Mint írtam nem értek az órákhoz, most már legalább hol a helye ennek a Sectornak. De ha jól értelek, akkor most már nem japán szerkezetek vannak benne. Nekem legalább is úgy tünik, hogy most egy ETA szerkezet az ami hajtja (az ETA homepage-n találtam nagyon hasonlót, az Ecoline-t), meg hát azt is ráfirkálták, hogy swiss made. Gondolom ez nem csak a gyártási helyet jelenti, hanem az óra lelkét is!?
A Sector nem svájci márka eredetileg?! Mert ha az, akkor elég nagy szentségtörésnek számíthatott, hogy japán szerkezetet raktak beléjük!
A Sector-t a Tissot alá és a Festina fölé helyezném (a Tissot a klasszikusokhoz tartozik, bár valóban léteznek gyenge darabjai is.)
Pár éve még sok kereskedő visszaadta a Sector kereskedelmi jogát, mert nagyon sok volt a minőségi kifogás. Japán szerkezeteket szereltek bele. Napjainkra már sokkal megbízhatóbb órákat gyárt, és elég jól sikerült a No Limits image is. Szerintem a 900-as kimindottan szép automata óra. A quartz chrono-k között ebben a kategóriában szerintem nem lehet sok különbséget tenni. Egyforma szerkezetek, egyforma kivitelek. Talán a tok minősége és kidolgozása lehet mérvadó. Kézbe fogva valóban produkálja a Sector a tartósságot! (acél tok, zafír üveg)
A Tissot-ról: bekerült az első 50-be 48.hely az Év Órája szavazáson. (T-Touch) Az egyetlen quartz óraként.
Volna egy-két kérdésem.
Kaptam ajándékba egy Sector 750 chronograph-ot. Kíváncsi lennék, hogy ezek a Sectorok milyen kategóriát foglalnak el az órák piacán. Én valahova Tisso-k fölé a Festinákkal egy kategóriába tenném. Tudom, hogy az automata órák az igaziak, de ez egyrészt ajándék, másrészt egyenlöre vannak magasabb prioritású dolgok is, mint, hogy többszázezer pénzt elköltsek egy órára. Majd egyszer, ha lesz felesleges pénzem.
Szóval, milyen márka ez a Sector (azt azért tudom, hogy nem rossz, meg hogy svájci)?
Van hozzá garancia is, csak az a baj, hogy német. Lehet ezt valahogy "honosítani". Persze remélem erre nem lesz szükség, mégsem egy alsókategóriás vacakról van szó.
Ja, ha jól sejtem, akkor egy ETA Ecoline motor van benne.
Nyogodtan bízzál benne, sok felmagasztalt, jónevű márka (pld. az előbb említett RADO is, vagy a Certina, esetleg a Balmain is, stb.) ilyet használ. Egyébként az ETA honlapján is megtalálható maga a masina. Íme ! Van ott még másik két vilanykronográf szerkezet, de a dátumablak inkább erre a belinkeltre utal.
A "sajnos" csak rám igaz. Ugyanis az említett típus az általam leginkább kedvelt kronográf. De persze ez a segédszámlapelrendezés is pofás, sőt a kb 120°-os szétosztásával még egységesebb képet is mutat (értsd, nem burul fel a látványa a hatos felé).
Viszont ez a design (ami egészen kurrens márkáknál is megtalálható) engem az egyik ETA kvarcszerkezetre emlékeztet. Mintha eddig ezt nem mondtad volna ki, de ugye elemes hajtású ?
A sebességmérés pedig nálam nagyon hasznos volt annak megállapítására, hogy tudjam az autóm km-órájának pontosságát különböző tartományokban.