Gyönyörű! A lábvédőt azért kilakatolhattad volna előtte... :( Sajnos nem létezik ép darab, az enyémmel is napokig küszködtem, mire lábvédő formája lett, bár még így se tökéletes, sőt... 3 helyen a merevítő peremezés el is van repedve, így lett lefestve neoluxszal. Amúgy amikor kevertem a színt, tökéletesen megegyezett a gyári jawabordóval, aminek a színmintáját a faridomon lévő kapaszkodó lemez alól néztem le, de most így a gyárilag kikevert Mobihel festékkel festett csepptankos mellé rakva egész barnás színe van ... lehet nem kellett volna kivinni a napra :)
Hoztak nekem anno pár éve valami nagyon olcsó kerítésfestéket, a márkájára nem emléxem, de azt tudom, hogy utána a srác le akarta lakkozni az egyik vázelemet, és felmarta vele a festéket. Mindenképp csinálj előtte egy próbafújást! Lehet kapni autólakkot, az benzinálló, 4000 literje talán edzővel együtt.
Picit szoros volt, jah, de az egész főtengely szoros szerintem, valószínűleg összébb préselhették, mint volt, de ettől a funkciójából/használati értékéből nem veszít semmit, majd bekopik... :)
Hát igen, nem a legjobb, ha nincs kompresszor, panelban főleg, mert ott még csinálni, tartani se lehet... Az én festőrendszerem a következőkből épül fel: 120 literes bojlertartály, 2 dugattyús (zil ?) kompresszor, egy EVIG 3 fázisú motor, és egy relé, ami 5 barnál leállít, ebből egyedül a relé került 5 ezer pénzbe, meg a szerelvények, a többi az elmúlt 30 évben jött munka fejében. A pisztoly meg egy NDK-s felsőtartályos pisztoly, egész szép munkát lehet vele végezni. Haveroknak maradék festékért cserébe szoktam fújni, ha elhozzák nekem lecsiszolva, gittelve.
A Jolana gitár fórumon az egyik tag írta, hogy ő szórópisztollyal úgy szokott fújni, kompreszor híján, hogy 4 autógumit levisz a benzinkútra (vagy otthon felpumpál kézzel), majd azt ráköti a pisztolyra. Ez ugyan picit időigényes, lévén fél percig tart egy gumi, de ha gyorsan dolgozik az ember, csodát lehet művelni o'ccsó pénzbül'. :)
Én annak idején (kb. tavaly ilyenkor) itthon fújtam le kompreszorral a 05-öst.
Zoralux-al. Jó vele dolgozni,könnyű,egyszerű,gyorsan szárad.
Csak az az apróság a baja,hogy a motor csak néha van napon és tavaly óta a bordó motorból rózsaszín lett kb. És ahol egy csepp benzin éri ott azonnal feljön.
Ha a pénz engedi,akkor ilyet semmi féle képpen ne.
hogy mi? zárlat avagy a gyújtáskábel össze van cserélve a trafó földelésével vagy a lámpabúrában a földelése van felcserélve a gyújtáskábellal /szerintem/
Sziasztok! Koszonom a valaszokat. Sztem egy olcso celli (ismeritek?) vel fogom festeni es arra megy a lakk. A lakk az sokat ved/javit az olcso szar festek tartossagan? Es hogy birja a benzint? Van egyaltalan benzinallo lakk? :)
Csak a spray(normálisabb) darabja volt 2evalamennyi...10e volt csak a festék...na itt azt mondtam h elég.olyan amilyen,gyári a szín, a felület türhető...volt itthon kis üvegszálas gitt haver tankjáról,azzal tudtam spórolni... Kibaszás ez a szegény emberrel...megértem azokat akik ecseteznek...
Én az ecsetet azért mondtammert a vázat azzal szoktuk...mellesleg lehet h gány de ha nincs lóvé... Fasz kivan nem elég h méregdrága áron veszed a festéket meg sok szart ami alá kell még a köcsög festő is sokért csinálja... Én legalábbis sajnálok kiadni annyi pénzt,mivel kurva nehezen keresem. A festés meg nagyon drága , és senki nem kedvez azért mert csak 1 Mustang,annyi mintha egy Yamahát fújnál...de attól még nem az:( Szar 1 világ...
Tyer, mit mondasz a dugattyúra?Berakjam úgy v csiszoljam meg kicsit a perselyt?
Az nem a fújáson múlik, minden festék előbb-utóbb bemattul lakk nélkül, van, amit ki lehet utána polírozni, csak a Trinát 4-5 év múlva...hogy mondjam... szóval ilyen szemcsés lesz, mintha poros lenne, csak épp azok a szemcsék a festékből válnak ki. Az UV megöli azt is, meg a Neoluxot is, ha minőséget akar, azt sajnos meg kell fizetni, és ne ecsettel, mert az ronda, és gány munka.
Ha olcsót akarsz, neolux, a trináttal kerítést szoktak festeni, és bemattul hamar. Ha viszont jót szeretnél, Mobihel. (Fél liter 6-7000 Ft Újpesten, de ennyi nekem elég volt a csepptankosra, és még lakkozni se kell.)
Tyer,a dugattyú csapszeget kissé szorosnak találom a perselyen...nem nézted véletlenül...? Le kellett húznom a hengert mert pergett bele némi kosz...de rakom össze a gépet:)
Hello. En nem szoktam ide irni, mert inkabb babettazok de neha atolvasom a forumot. Kellene segitseg festek ugyben. Sarga benzinallo festek kellene babettara meg olyan szinek amibol halvany szurket ki lehet keverni. Ti mit hasznaltatok? Ha ilyen nem letezik vagy draga :) ,akkor pedig az erdekelne, hogy a Celli vagy a Trinat hogy birja a tank kulso felen az enyhe bezinesedest. Ti mivel festettetek es mi a velemenyetek.