szia na végre be indult a turbinám :) . alapjáraton merem hajtatni . de mostmár önfentarto :) . Elsem lehet mondani milyen érzés mikor be indul , A nyi kudarc után , mostmár tudom milyen, az élmény ( kb: kis gyerek játékot kap, ehhez lehet hasonlitani) :)
Én azé megnézném azt a csajszit aki ebbe a gokartba bele merne ülni!!! Még én se igen...De én már öreg vagyok,engem már csak a turbinák hoznak lázba...Na jó,csak vicc volt! Ha tudtok valami jó telefonszámot esetleg...
Hát a saválló cső,a pulse-jethez sem ócsó,de egy busz vagy kamion turbó a roncstelepről sem drága...Pár tizesből vehetsz egy elektromos repmodellt,amivel elég szépen el lehet játszani...
Itt csak tudást tudunk adni ingyen.Én sem költök százezreket a hobbimra,nem is tudnák.Csak apránként,szépen lassan.Elég ha elmondom hogy én lassan négy éve csinálom a turbinámat,és félkész állapotban van?
Ha elkészül a gokart lehet menni vele csajokra vadászni. :DDDD "Szia beülsz a verdámba? Elviszlek egy körre, na gyere... csüccs ide" :D Bocsi nem tudtam kihagyni a "vadászgép a mühelyben..." beszólást. Valamit reagálnom kelett rá, ezer bocsi. További jó barkácsolást, majd nekem is csak elkészül egyszer, sziasztok!
Csak egy problémám van. Nincs annyi keret. Ezért próbálok valami olcsó verziót amit még 50 000 alatt ki tudok hozni gondolok itt egy pulse jetre.150 000 -m sose volt :S
A pulse-jet lényegében egy cső,és egy gyujtógyertya,némelyikben egy rezgő szelep is van,ami otthoni mühelyben könnyen megépithető. A gázturbina forgó alkatrészeket tartalmaz,amiket kenni-hűteni kell,tüzelőtér tüzelőanyag-bejuttatás-gyujtás-szabályozás-100 ezres fordulat(nem elírás,százezer),stb-stb... Szóval nem egyszerű!
Én mégis azt mondom(mivel ez a topik gázturbina épitésről szól,és nekem is ez működik itthon)én tutira a gázturbinát választanám! Nem egyszerű,nem is olcsó,nehezebb is megépiteni,de ha elkészül és beindul akkor az élmény a tiéd(és a szomszédoké)amit nem kárpótol egy pulse-jet!
Gondolj bele:vadászgép a mühelyben...és tényleg olyan hangja van! A szomszédaim csak tudják!!!
http://www.pulse-jets.com/ ez vagy http://www.youtube.com/watch?v=yy4KH88tLSY&feature=related melyiket ajánljátok? melyik olcsóbb, melyik jobb, könnyebben kivitelezhető?
Ez is baromi hangos! Én még nem láttam ilyet közelről,nem is épitettem,de a müködését tudom.A hirhedt V1-es rakéta is ilyen hajtómüvel száguldott London felé. Egyszerü szerkezetek,megépiteni sem bonyolult őket. A fenti linken mindent megtalálsz.
Szerintem menj el valahova,ahol láthatsz-halhatsz müködő gázturbinás sugárhajtómüvet,és utánna gondold át ezt a "bicaj" témát! Nem akarlak lebeszélni semmiről sem,csak előbb szerintem jó lenne látnod-hallanod hogy mit is akarsz a bicajra tenni! Ezek a masinák nagyon veszélyesek,nagyon sok mindenre kell figyelni,ugy is mondhatom hogy "képben kell lenni",tisztában kell lenni bizonyos dolgokkal mielőtt felülsz arra a bicajra.
Én gokartba teszem az enyémet(ha egyszer elkészül),de vezetni nem biztos hogy fogom!
Szerintem épits magadnak egy turbinát,és ha már müködik eldöntheted hogy felteszed-e arra a bicajra...Miközben épited,megtanulod mi miért van,és mikor mire kell figyelni.Az épitésben itt mindenki segiteni fog,főleg ha szépen kéred! :-)))
Ezt turbófeltöltőből épitette az az "őrült",de vagyunk itt egy páran hasonlóan "őrültek" akik ilyet épitenek. A turbó lényegében egy gázturbina,aminek a tűztere maga a motor,amire rá van épitve. A lényeg az,hogy meg lehet épiteni sokkal olcsóbban,egyszerűbben mint a gyáriakat. Ezek persze nemigen fognak repülni modellekben,mert jóval nehezebbek,de -mint a videón láthattad- bicajra tökéletes!
Nehezet kérdeztél...Abban a formában ahogy a videón látni kb. fél milla+egy év munka. Xplod ilyet épit,majd ő felvilágosit ! De egy milláért meg is lehet venni.
Fogyasztásban "verhetetlenek":-))) A kisebbek beérik pár decivel percenként,a nagyobbak a litert is bekortyolják!
Van olcsóbb módja is az effajta élvezetnek:http://www.youtube.com/watch?v=yy4KH88tLSY&feature=related
Köszönöm a válaszokat. Pedig de jól nézett volna ki egy "montenbájkon" :D:D:D. xantia99 ezt mennyiből lehet kihozni (FT) http://www.youtube.com/watch?v=vcVOE9XXnRg És ez kb mennyit fogyaszt?
Arrólne is beszéljünk hogy a 60 kg os toloerővel rendelkező gázturbina előtt megsüketülsz fülvédő nélkül ,de nem csak te hanem akik előtt elhúzól azokis:)))