Keresés

Részletes keresés

Dínó Creative Commons License 2001.08.07 0 0 2450
Bocs, még egy kérdés szokás szerint: mit jelent egy óránál az alábbi felirat: "Tropicalized"?
Dínó Creative Commons License 2001.08.07 0 0 2449
Hát én nem vagyok normális. Csak egy régi órát akartam megjavíttatni, benéztem ebbe a topikba és mire észbekaptam már lett egy "halom" mechanikus órám innen-onnan... :o))
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.07 0 0 2448
Bekukucs !
Szerintem először írtad helyesen. A hatosnál a sorozatszám. (A két gravírozott sor közül az alsóban, mert ugyanitt a felső pedig a tokozás anyaga angolul.) A 12-t pótló cégembléma fölött a szíjjal takart részen pedig a típusszám. Ennek első három-négy számjegye a típusmeghatározó, az utolsó két karaktere pedig a lünetta fazonjára és anyagára utal.
Egyébként milyen eladó darabokkal rendelkezel ?

SükösdG !
Igazán betehetnéd ide is annak az azonos fazonú órának a képét...
Utána pedig elmélkedjünk ennek kapcsán is !

Törölt nick Creative Commons License 2001.08.07 0 0 2447
Ez igaz, bocs !

És mivel a Tiétek is hasznos volt (van) számomra, így amellett is korteskednék ...

MPeter Creative Commons License 2001.08.06 0 0 2446
Nagyon szép tőletek, hogy így kiálltok mellette. Csak egy a kérdés: ki bántotta? Mert én nem, az biztos. Egy rossz szót nem szóltam az oldalról.

Üdv.
Mocsári Péter

Törölt nick Creative Commons License 2001.08.06 0 0 2445
Ismét itthon...

Szerintem ne bántsuk az Extra-féle tájmdizájnt ! Én is rengetegszer támaszkodtam rá, sőt ott kezdtem megismerni az órás címeket. Az meg külön öröm, hogy a gazdája sokáig ragaszkodott a P3133-ashoz, ami hozzám is közel áll.

Más :

APT !
Nagyon tetszett a honlapod órabontó része. (Persze én így sem vágnék bele...)
Mégis megadtad magad és beújítottál egy Breitling-et is ? A nagy kérdésem erről a típusról, hogy miképpen tölthető bele a rugóenergia ? Jól gondolom, hogy ez egy megfordított szerkezetre épített kronográf modul ? És így persze lejárata után úgy húzható, hogy 12-es felől 6-os irányba csúszik felül az ember ujja ?

sukosdg Creative Commons License 2001.08.05 0 0 2444
NPZ: A svájci fórumon kérdeztem a Baylor-Heuer: Certified Day-Date minősítésről. Az óra megérkezett, s kiderült, hogy a Rolex és a Heuer haszálhatja a Day-Date elnevezést az óráikon. Bár nem Rolex szerkezet működik benne csak(?) egy sorszámozott Baylor(Eta-módosított). Csak limitált példányszámban hozták fogalomba, a tok és a számlap Rolex gyártmány !

Mindenkinek javallom a www.goodwatch.com-on történő Rolex vásárlást.

www.ora.ini.hu

sukosdg Creative Commons License 2001.08.05 0 0 2443
Igazából szerintem Csaba nagyon fontos szerepet játsz(ik)ott abban, hogy valamit találjunk az órákrók kis hazánkban. Köszönettel tartozom, mert a mai napig az ő oldalát használom keresésre.

M.Péter: nagyon örülök az oldalatok megjelenésének, remélem egy igazi magazinná növi ki magát(már írtam), egy kicsit felrázza a többi oldal szerkesztőit is!!! A külföldi magazinokat olvasva nagyon szegényes a információ ellátásunk. Egyre több ember érdeklődik az igazi értékeket felmutatni képes órák iránt. Nagyon nehéz eligazodni a boltok, kereskedők ajánlatain. Túl soknak tartom a márkákat átfogó körítést, így egyre nagyobb szükség van az ilyen elfogulatlan fórumokra...

Üdv minden olvasónak!

www.ora.ini.hu

MPeter Creative Commons License 2001.08.04 0 0 2442
Én nagyon szívesen beteszem a linkjeink közé is! De így nem megy.
És eredetileg is annyit írtam, hogy Sükösd Gábor az oldalán linkelhetett volna egyből az eredeti oldalra is.
Na részemről téma lezárva. Remélem azért pótolja a hiányosságot, és akkor teszem be a linkek közé. :)
Előzmény: MPeter (2441)
MPeter Creative Commons License 2001.08.04 0 0 2441
Én nem is akarok semmi ilyesmit, de hát a tisztelt illetékes megkereshetett volna e-mailben is... És nekem nem fáj, hogy van ilyen oldal, csak... már leírtam. :)

Ennyit kellene például odatenni:
Forrás: TimeDesign.de

Előzmény: APT (2440)
APT Creative Commons License 2001.08.04 0 0 2440
MPETER: TIMEDESIGN: Az ég óvjon minket attól, hogy ez a fórum személyeskedésbe menjen át. Örüljünk, hogy egyáltalán van már ilyen, és van egymásnak mondanivalónk. Üzlet - lássuk be őszintén - meg egyenlőre nincs a dologban, tehát személyes érdekek késhegyre menő védelmére aligha van szükség. Én már leltem hasznát a TIMEDESIGN linkjeinek, és nagyon szívesen (és egyre többet) nézegetem az ÓRAVILAG-ot is. Ez utóbbi fóruma előbb utóbb - remélem - hasonló lesz, mint ahol mos épp üzengetünk egymásnak. A TIMEDESIGN pedig pár éve valóban hiánypótló volt, miközben egy a HBONE-on kívűlre mutató link elérhetősége akkoriban még nem mindig volt megbízható, magyarán egy német lapra mutató link 98-99-ben bizony sokszor bakfittyet sem csinált, vagy bejött legalább 1 bit/s sebességgel hat óra alatt. MPETER-nek van igaza abban amit mond, de szerintem nem olyan súlyú a dolog, hogy itt emiatt legyenek vad pengeváltások. Vagy ha muszály, akkor azt ki-ki tegye meg e-mailban, úgy kiválóan lehet privát veszekedni. Bocs, hogy itt közbe pofáztam, de egyikőtök sem érdemli meg, hogy a másik haragudjon rá, már pedig jó úton jártok (írtok) ebbe az irányba....

Üdv, és beszéljünk inkább az órákról!

APT - Antal Péter

MPeter Creative Commons License 2001.08.04 0 0 2439
Kedves „TimeDesign”!

Nem az a baj, hogy „merészeled” használni, hanem hogy egy betűvel sem utalsz arra, hogy honnan származik az egész. Így NEM illik csinálni a dolgot. Ha már engedélyüket adták, akkor megérdemelnék, hogy megemlítsd a forrást a lapon. Ráadásul alul a copyright is abszolút félreérthető.

Azért nem említettem a magyar címek részt, mert nem láttam! Ilyen egyszerű. Én csak Sükösd Gábor linkjét néztem meg, ami a Timedesign-másolatra mutat.

Az én véleményem továbbra is az, hogy felesleges egy ilyen linkgyűjteményt lemásolni, hiszen semmi olyan nincs benne, amit pl. le lehetne fordítani magyarra, hogy az is megértse, aki nem beszél idegen nyelvet. Elég lett volna egy sima link a német oldalra.

De ha már úgy döntöttél, hogy úgymond „tükrözöd” az eredeti weblapot a saját oldaladon, akkor legalább annyit megtehetnél, hogy feltünteted a forrást. Ez a MINIMUM.

Ez a saját véleményem, lehet hogy más nem így látja, de én ezen az állásponton vagyok. Nem rosszat akartam, csak nekem így furcsa az egész.

Üdvözlettel
Mocsári Péter

Előzmény: TimeDesign (2438)
TimeDesign Creative Commons License 2001.08.04 0 0 2438
Kedves MPeter,
a lapomról csak annyit szeretnék megemliteni neked hogy azért nem szerepelek www.timedesign.de
oldalon mivel nem láttuk értelmét- beismerem hogy igen, ez majdnem teljes másolata a német cimen szereplőnek.- mivel én a lapomat magyar óra barátoknak szántam inditásakor /1998/ mivel akkor még kb 3 órás oldal létezett, szaksajtó meg egysem. Sokaknak ez volt a legkedveltebb kiindulópontja az órák világába. Azóta sokat változott ithon is a helyzet. De a kapcsolatom továbra is megmaradt a TimeDesign.de -vel.
Az elmult 3 év alatt pontosan 97web cimmel sikerült azt(!) a link gyüjteményt segitenem.
Ez az oka annak hogy én is merészelem használni a "gyüjteményüket" - beleegyezésükkel!!
Ennyit a másolásról.
Amit pedig korrekt módon megsem emlitesz épitő kritikádban hogy magyar oldalak gyüjteménye is létezik ezen a helyen .
Ahova szivesen várok minden uj cimet.

Szivélyes üdv: TimeDesign

www.extra.hu/timedesign

Előzmény: MPeter (2410)
APT Creative Commons License 2001.08.03 0 0 2437
DINO: Tiszeker telefonszáma: 3676953, a POENT megleled a neten (www.poen.hu). De szeptemberig a Tiszekert szerintem nem fogod elérni.
Tudomásom szerint a MARVINT nem hamisították, ahhoz nem volt elég "komoly" gyártó. A hamisítások 99%-ban az O+A, BREITLING, ROLEX, FORTIS és PATEK óráit sújtják, de főleg a ROLEX-et komálják a kicsi sárga órahamisítók.
Ha az óra elfogadható pontossággal jár minden pozícióban, akkor számottevő kopás nem valószínű, hogy van benne. Másrészt a MARVIN összes kalibere gyakori, van hozzá alkatrész, 3-4000 Ft-ért minden hibáját kijavíthatják. Csak a tok és a számlap legyen szép, de legalábbis javítható. Ha ez áll, akkor az ár nagyon jutányos.

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: Dínó (2436)
Dínó Creative Commons License 2001.08.03 0 0 2436
Megfogadom a tanácsodat, azt hiszem ezzel járok a legjobban. Egyébként megpróbáltam okos lenni és kideríteni az órásokhoz tartozó telefonszámokat, de zátonyra futottam (nem találtam a telefonkönyvben, még cím szerint sem). Ma akartam elmenni hozzájuk személyesen, de lehet , hogy feleslegesen tettem volna a szabadságok miatt?
Ha nem nagy kérés, megadnátok a telefonszámokat is (Tiszaker, Hamvadtöi)?
Egy kicsit más: Marvin órát árul valaki olcsó pénzért (5-6e Ft). Kézifelhúzós, régi darab. Mire kell ezeknél vigyázni, egy magamfajta amatőr miből tudja megállapítani az óra állapotát azon kívül, hogy jár? :o))
Van ezekből hamis, pl, amit a hátlapon szereplő szövegből esetleg ki lehet szúrni?

Köszönöm

Előzmény: APT (2435)
APT Creative Commons License 2001.08.02 0 0 2435
DINO: Kicsit bővebbre fogva a válaszokat:

A POEN elvállal olyan optikai beavatkozásokat, amelyeket mások nem szoktak. Pl: színes mutatókat gyári színre újrafesteni.
A tok polírozásánal viszont nagy kérdés, hogy bevont (aranyozott, krómozott v. festett) tokról van-e szó. Mert ebben az esetben nem elég polírozni, de a bevonatot is újra meg kell csinálni. Ezt már csak nagyon kevesen vállalják.
Az üveg nem igazán nagy ügy. Lehet plexi, de lehet készíttetni egyedileg ásványüveget is (úgy 1500Ft egyedileg tokra öntetve), a zafír csak sík kivitelben van, domború zafír gyakorlatilag beszerezhetetlen. Az üveggel/zafírral az a gond, hogy pontos méretű kell, hogy legyen, és ezek után be kell ragasztani. Ezt nem tudják azonnal megoldani, míg egy plexiüveg csere 2 perc. A plexiből/üvegből van alacsony, magas, középmagas, tehát tudsz laposabb üveget tetetni az órára.
Ugyanakkor a plexi mellett szól, hogy nem törékeny, nagyon olcsó (3-500Ft), könnyen kipolírozhatóak a kisebb karcok, és akár félévente nyugodtan kicseréltetheted. A domború ásványüveget elég könnyű eltörni, a zafír meg ilyen régi órára szóba sem jöhet, amúgy is csak elég vastag kivitelben van. Szóval szerintem a plexi nem rossz, persze könnyen karcolódik, de ez könnyen javítható is. Vegyél egy kis tubus polírpasztát, fogj egy papírzsebkendőt, és 5 perc dörgöléssel szép tisztára ki lehet egy elég homályosra "csürüszkölt" plexit is polírozni.
Ilyen órákhoz a fémszíjj nem szokott "passzolni", de minden valamirevaló órásnál (az eddig szóbahozottaknál is) válogathatsz 800-2000 Ft között jó minőségű, szép bőrszíjjak között. De a bőrszíjjat átlagos használat mellett félévente-évente illik cserélni!

(ui: a nevezett órások zöme nyári szabadságon van szeptemberig...)

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: Dínó (2433)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.02 0 0 2434
Dínó

Nagyszerviz (olajozás+tisztítás) + optikai tuning (egy kis polírozás).
Eredetileg nem tudom, milyen szíj volt rajta, amikor hozzám került, rugós fémszíj volt rajta. Vettem hozzá "modern" fémszíjat is, de az nagyon elütött az órától, esetleg egy kicsit "antikolni" kell...
Ki kell próbálni.

Előzmény: Dínó (2433)
Dínó Creative Commons License 2001.08.02 0 0 2433
Köszönöm a tippeket!

APT: mit jelent az a mondatod, hogy a POEN az optikai jellegű dolgokra jobban fel van készülve? Szeretném a tokot is felpolíroztatni, illetve az üveggel is van egy kis gondom. Volt egy kis balesete az órának, ezért ki kellett cserélni. Akkor egy olyan került bele, ami a tokból kb 3-4 mm-re kiemelkedik. Nem tudom, hogy lehetne-e alacsonyabbra cserélni egyáltalán, de a gyerekkori emlékeim alapján nem volt ilyen vastag ez az óra... (mellesleg ez valószínűleg műanyag. Én jobban szeretnék üveget, mivel a halálom, ha össze van karcolva egy óra.) Egyszóval ha ilyenre is szükségem van, akkor mégis inkább POEN vagy egy ilyen "hétköznapi" óránál még nem számít/nem éri meg?

JamesTKirk: ez csak szerkezeti átvizsgálás volt vagy nagyszerviz (optikai tunningal? :o) ) Mellesleg szíjcserére nekem is szükségem lesz. Vajon hogyan nézne ki ez az óra fémszíjjal?

Nem győzöm ismételni milyen hálás vagyok...

Törölt nick Creative Commons License 2001.08.02 0 0 2432
helló

Nekem is van egy ugyanilyen órám (kb 60-as évek második fele), én a Hamvadtöinél (Nádor utca) új szíjjal együtt fizettem 4e körül.
Nagyon jó kis óra, ha hordom, 10mp alatt van a napi eltérés.

Előzmény: Dínó (2427)
APT Creative Commons License 2001.08.02 0 0 2431
aurorix: Persze. Az órákat amúgy általában kötött árakon szervizelik - másutt is. Ottóék automatát 7000 Ft körül javítanak, de márkás órát (O+A, IWC és innen felfelé) drágábban. Egy kézifelhúzós Glashütte-t feltehetően szintén 3-4000 Ft-ért javítanak. Kevesebbet elvárni meg nem igen lehet, egy nagy karbantartás az óra teljes szétszedését, tisztítását jelenti - lásd a lapomon a Cornavint - és ez gyakorlott órásnak is úgy 2 órai munka (nekem egy fél nap, de pl. a MonVis automatát egy egész nap alatt tudtam jól összeszerelni /főleg naptárral szoktak bajok lenni/ - szét persze gyorsan...), utána jön a beszabályozás, alkalmasint anyag is fogy, tehát ez jutányosnak nevezhető.
A POEN amúgy jobban fel van szerelkezve optikai jellegű beavatkozásokra (mutatók újrafestése, tok polírozás stb.), a BREITLINGET és is hozzájuk vittem felújítani.

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: Törölt nick (2430)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.01 0 0 2430
Apámnak volt egy régi Glasshütte órája (kb. 40 éves lehet). Ha odaviszem, én is hivatkozhatok rád? ;-))))
Ugyanis csak a 10000Ft-os ár tartott vissza, hogy megjavíttassam...
(Bár tény, hogy anyukám Cornavin óráját nagyon szépen megcsinálták)
Előzmény: APT (2429)
APT Creative Commons License 2001.08.01 0 0 2429
Vidd el Tiszeker Ottóhoz (III.Lajos u.43), esetleg hivatkozz rám (Antal Péter), hátha akkor még barátságosabbak. Mezei kézifelhúzós órát úgy 3-4000 Ft ért megjavítanak, kitisztítanak, és ebben már - ha indokolt - benne van a plexi cseréje is. Amúgy ilyen órát javítani nem túl nagy feladat (ha az enyém lenne magamnak megcsinálnám), csak sajnos a mai órások zöme nem is mer mechanikus órához hozzányúlni (persze akkor mitől órás?). A POEN szerintem egy ilyen órához "túl komoly" cég, nagyon igényes, reprezentatív, nagyon jól felszerelt, és hát emiatt - meg a fekvése miatt - szükségszerűen aránylag magas rezsivel dolgozik. Ezekben az órákban igényes, jó szerkezet volt, így megfelelően beállítva napi 10-20mp pontosságot mindenképpen tudnak, hordás közben tovább finomítva ez 10mp alá szorítható. Persze egy másodpercstopp nélküli óránál ennek nincs túl nagy jelentősége. Mindenesetre elég lesz hetente egyszer beállítani, és akkor percre pontos, hűséges darab lesz. Sok szerencsét hozzá!

ORAGYUJTEMENY

Törölt nick Creative Commons License 2001.08.01 0 0 2428
A POEN-ban anyukám hasonló korú óráját kb. 10000Ft-ért tették rendbe.
Dínó Creative Commons License 2001.08.01 0 0 2427
Sziasztok!
Hónapok óta olvasgatom a topikot, de hozzászólni nem igazán tudtam eddig. Most is csak kérdezi tudok, kérlek segítsetek.
Apámnak van egy Roamer Superking órája, amit szeretnék kitisztíttatni/átnézetni, mivel sajna nem igazán akar működni (elindul, de pár mp/perc után megáll). Ez egy kézi felhúzású, 17 köves darab, kb 30 éves lehet. Az alábiak szerepelnek a hátlapján: Antimagnetic, Incabloc, Stainless Steel, Water Resistant, mod 414.2120.310. Leginkább az APT honlapján szereplő ROAMER ELEGANT-ra hasonlít. Gondolom nem egy nagy durranás, de engem erős érzelmi szálak kötnek hozzá.
A kérdéseim:
- hova érdemes elvinni, ahol értenek is hozzá, van is alkatrészük, becsületesek (és esetleg nem túl drága)?
- Tényleg, mennyi lehet kb egy tisztítás, rendberakás?
- Milyen pontosságot lehet elvárni egy ilyen órától ha egészéges?

Előre is köszönöm

Bekukucs Creative Commons License 2001.07.31 0 0 2426
Bocs,rosszul írtam: a felső része van a sorozatszám, az alsón a típusszám. Nehogy eltévessze valaki!
Üdv
Bekukucs Creative Commons License 2001.07.31 0 0 2425
Sziasztok,
Régen jártam itt a törzsasztalnál, gondoltam benézek. Kicsit fel kellene a topicot pörgetni, hát adok egy jó oldalt annak, akit érdekel a rolex eredetisége. Itt van:
http://www.northerntime.com/aboutw.htm
Ez csak a tok sorszámait mutatja időrendben, de sokkal komolyabb információt nem nagyon találtam a neten.
A tokon a fülek alatt kétféle szám található. Az egyik a referenciaszám(típus) a 12-eshez közelebb eső oldalon, alul a sorozatszám, ami a kort mutatja. Például ref5513 (dátum nélküli submariner) lehet 1959-ből, de 1984-ből is. A hátlap belső oldalán a referenciaszámnak meg kell egyezni a tokfül alatti referenciaszámmal. Nem ajánlom senkinek, hogy a hátlapot maga próbálja meg levenni, mert tönkre teheti az órát, főleg új, gázzal töltött rolexek esetében, főleg nem célszerszám nélkül.
Ha valakit komolyan érdekel, vennék, cserélnék, de van eladó darabom is.
Írjatok mailt.
Üdv mindenkinek
Ferci Creative Commons License 2001.07.31 0 0 2424
Bocs, igazad van, ugy akartamm fogalmazni, hogy egy olyan élö óra van a kezeden, ami valoszinüleg örökké menni fog, és nem egy quartz csoda, amiben chippek, meg transzformatorok vannak. Szóval az egész mechanika áttekinthetö, érthetö. A karbantartás persze kell. Talén a 10év még sok is...
Előzmény: sukosdg (2422)
Pacsirtaa Creative Commons License 2001.07.31 0 0 2423
Köszönöm a véleményeket. Az biztos, hogy egy mechanikus órának van lelke. A héten meglesz a seamasterem. Életem első komoly órája...
sukosdg Creative Commons License 2001.07.30 0 0 2422
Ferci:

Ez nem igaz! Az automata jó választás, de 5-10 évente teljes karbantartást igényel ami nem egyenértékű beavatkozás egy elemcserével. Ha ezt betartod, akkor valóban tartós darabra számíthatsz...

www.ora.ini.hu

Ferci Creative Commons License 2001.07.30 0 0 2421
Mindenképpen az automata mellett teszem le a voksom. Mivel nekem is automata van, tudom, mennyivel jobb erzes, szinte le az ora a kezeden ellentetben egy quartzzal. Egy - ket honap hordas utan, egy megbontassal be lehet ugy allitani, hogy utana SOHA tobbet nem kell megnyitni, ami ugye nem nagyon mondhato el egy quartzrol.

Szoval hajra automata!!

Előzmény: Pacsirtaa (2418)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!