Squiddy !
Ha már szimpatikus a titán tok, kvarcszerkezet, sportos megjelenés és Certina gyártmányok együttese, én pld. a DS sorozat DIGITAL tagját ajánlanám figyelmedbe.
Természetesen valamennyi előző ismérv igaz rá. A szerkezete pedig a Breitling Aerospace-val azonos. Azaz kétmutatós analóg, amitől beljebb két (fekete számlapon fekete, sőt kikapcsolható, így kevésbé feltűnő) digitális kijelző található. A felső az üzemmódjelző, míg az alsó maga az aktív rész. Pld. ez végzi a stopperfunkciót is, merthogy kronográfról van szó. Ennek ellenére a használata nem kívánja a többletgombokat, tehát még csak nem is olyan hivalkodó.
Az viszont igaz, hogy valahol épp 100 feletti az ára.
Hmmm, a N 122.001 CAWAS (2001) nem rossz árban és kinézetben sem, bár látni kellene milyen fémszíjjal. Egyébként a kicsit "sportosabb" órák tetszenek igazán. Majd +próbálok 1-2 modellről infót begyűjteni és akkor talán jobban tudod(-játok) milyen az én ízlésem. Addig is köszönöm a segítségeteket!
Sziasztok! Eddig csak olvasgattam a fórumot, de most szeretnék hozzászólni, pontosabban a segítségeteket kérni, mivel időszerű lenne az óravásárlásom. Max. 80-100000Ft ot szánnék rá, de ha olcsóbb az se baj:)
Elvárásaim: Titán ház, szíj, zafír üveg, lehetőleg automata, elegáns/fiatalos megjelenés, egyszerűség. Egy modellt kinéztem magamnak, de sehol nem találom a neten. Certina DS, titán, zafír, kvarc:( Formára olyan mint a Scandinavia, számlapra pedig mint a Premium. 63000Ft-ért láttam legutoljára (2 hónapja) azóta viszont nincs sehol:( Mennyire jó,megbízható,tartós ez az óra? Esetleg tudtok ajánlani helyette hasonló paraméterű időmérőt? Minden építő jellegű kritikát, ajánlást szívesen fogadok! Thx.
NPZ: A C11-es kalibert aznap jelentették meg (értsd: aznap lett megvásárolható), amelyen a Zenith az El-Primerot bemutatta (kapni csak hónapokkal később lehetett). Az El-Primero 36 ezres óránkénti féllengésszáma azonban jelent egy igen komoly előnyt (hiszen kronográfszerkezetről van szó), mégpedig azt, hogy valóban lehet vele 0.1mp-es időközöket mérni. A többi kronográf 1/5, 1/6, 1/8 mp lépésközzel mér. Viszont a nagyon fürgén ketyegő 36 ezres lengésű órákat muszáj gondosan szervizelni, 2-3 évente olajoztatni, mert bizony gyorsabban kopnak az átlagnál.
Ismét az új néven...
Megpróbálok konzekvens lenni, habár az előbb a scájci óráknál is automatikusan a régit ütöttem be.
Szóval a Rolex lünettán emlékeim szerint én sem láttam fémjelet, pedig valóban nemesfém az anyaga. Lehet, hogy tán az egész órához képest elenyésző alkatrész mivolta miatt nincs ...?
Viszont a koronabesüllyesztés valóban idegen nekem. Habár sokminden változott az utóbbi évek során. Tok- és lünettavastagság a síkzafírhoz igazítva, szíjrögzítés furatai eltűntek... Belefér akár ez a koronavédelem is a maiakba.
Menetes a szára ?
Másképp közelítve a dolgot viszont amondó vagyok, hogy nem tudom, melyik a régebbi, így a nagy első aut.krono. szerkezet. A mostani Ó.M. cikk szerint is egyazon napon jelent meg az El Primero a Kaliber 11-gyel.
Ami viszont az egyik mellet szól, ugyanaz szól a másik mellett is érvként. Mégpedig a féllengésszáma, ami a Zenith-nél ugye 36.000/h. Ez igazi kuriózummá teszi (főleg '69-be gondolva magunkat), de olyan sok, hogy nyugodtan nevezhetjük kényes és óvandó masinának is, aminek legalábbis jobban gondját kell viselni.
A K11 pedig lassabb, de éppen ezért strapabíróbbnak is kéne lennie, mindamellett alighanem szintén igen pontosra szabályozható.
Ami aztán még jó bennük, hogy megbontás nélkül is tudható a hamisítatlan mivoltuk...
SUKOSDG: Az árak igen nagyot szórnak ám a tokozástól és állapottól függően. Én a magam darabját nem láttam sehol, a hozzá hasonlókat pedig a különböző fórumokon 1100$ és 1850$ között vesztegetik. Pont a timefactors-on viszont egyáltalán nincs most Breitling, de ha lenne 600$-ért én is vennék belőle...
Amúgy a saját példányomat egyenlőre semmiképpen nem szánom eladásra, az ár is ezt tükrözi, ha el kívánom adni, majd jóval alacsonyabb lesz.
Nem leckéztetésnek szántam - de ha csak az érintettnek írtam volna más nem tanulhatott volna belőle.
Ez a két hiba meg annyira általánosan elkövetett, főleg a neten, lehet, többen írják rosszul mint jól, pont nálad borulhatott ki a helyesírási bili:))
Más topicban nem is jegyeztem volna meg talán.
PITRINKO: Teljesen igazad van. De talán nem kellene ennyire kioktató stílusban lecsapnod arra, ha valamelyikünk - este 11 órakor kissé már álmosan - ejt néhány helyesírási hibát, még ha valóban súlyosat is. Ez ugyanis sajnos mindenkivel előfordulhat, lám velem is, pedig egyetemi oktatóként írtam már pár jegyzetet, cikket, és mégis... (Én a helyedben a jövőben az efféle észrevételeket személyesen az érdekeltnek írnám meg e-mailban, nem törekednék az illető mindenáron való nyilvános leckéztetésére. Észrevételedet mindazonáltal köszönöm.)
NPZ: A BREITLING órához szerencsésen jutottam hozzá, s így biz megadtam magamat. A 11-es kaliber nem holmi átépítgetés, hanem a világ - anno 1969 - első valódi automata kronográf szerkezete volt, megelőzve a Zenith El-Primerót. Ez mikrorotoros automata, vagyis egy elég kicsi, kb. 1.5cm átmérőjű, ám aránylag vastag rotor van a billegővel egy szinten, és ebből adódóan a konstruktőrök a felhúzó-állító szerkezetet az óra másik oldalához, a 9 óra irányába tették. Ez az összes ilyen szerkezettel készült órára jellemző (volt ilyen Hamilton és Heuer is!), és ennek alapján ezek az órák messziről "kiszúrhatóak". Sajnos ez a szerkezet 1980 után már nem készült, így elég kevés ilyen óra van.
Új vagyok a fórumban.Gyűjtöm a régi mehanikus órákat.Jó pár van De most szeretném eladni a gyűjteményem. Érdekel valakit?
Kb 120 db-ból áll, mind üzemképes, szijjal ellátva, több arany, néhány stopperes és különleges darab. (IWC,Movado,Omega,Certina, Tawannes, Doxa, Darwill,stb.) 10.000 ezres átlag árat szeretnék értük. Akit érdekel írjon ory-toth@freemail .hu cimre. köszi.
Itt a képen úgy tűnik, mintha a korona kismértékben ugyan, de a tok oldalának síkjába besüllyesztett lenne. Tényleg ilyen ?
Menetes zárhatóságú ?
A lünettája 18k öntvény ennek is ? (Merthogy ez a klasszikus fazon az eredetiben ilyen anyagú.)
A Baylor cég elsősorban ékszer órákat készít.
A szerkezet AS-1885. A Certified csak a névhasználatra vonatkozik. A szerkezet egyszerű, de megbízható ETA alapokon. Szerk. sorszáma 1882/83.
Az üveg: edzett ásvány nagyító a dátumablaknál.
A szerkezet:
Mint mindenki: keresek reális áron Rolex órát. Kb. 200-250 körül. (régi felhúzós is érdekel)
Eszerint a Certified Day-Date azt jelenti, hogy igazoltan használhatják a Day-Date kifejezést, vagy a kronométerminősítésre is utal ?
És, ha eredeti Rolex a számlap, akkor alighanem a felülete ezüstözött... (Nem tudom jó-e az értesülésem, de azt hiszem, hogy a CÉG csak a közelmúlt óta rendelkezik saját számlapüzemmel.)
Viszont a díszítése érdekes. Azaz a dátumablak festett kerete és az óraindikációk lapossága (ez gondolom weissgold) tűntek meglepőnek.
A mutatók is igencsak echte kinézetűek !
Milyen az üvegezése ?
Most ez a Baylor végülis milyen cég ? (Én sajna nem ismertem.)
És rávehető-e az amerikás magyar ismeretség arra, hogy megossza velünk információit ?
Bocsánat hogy beleszólok. Ha már vita van, akkor a svájci órák precízsége talán megérdemel annyit, hogy helyesen írjunk róluk, tehát alant egyelőre és muszáj helyesen.
Bocs.