Az érdekes csak az, hogy eddig nem mondtad el a véleményedet. Most pont olyankor írtad le, amikor nem kellett volna. Én eddig sem mondtam véleményt az oldalatokról (nem is tudom, miért írod ezt), és ezután sem fogok. Én csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy nem javítottátok ki azt az egy mondatot (pedig jól tudtátok, hogy létezik az oldalunk), ami azt sugallja, hogy az olvasó Magyarország EGYETLEN órásportálján tartózkodik. Azért ez ránk is vonatkozik, nem?
Ez kb. olyan, mintha pl. a Poen vagy az Orex elkezdené reklámozni, hogy márkás (svájci) órát KIZÁRÓLAG ők árulnak (és akkor a vásárló azt gondolja, hogy akkor minek keressek tovább órát, ha úgysincs). Mit szólnátok hozzá?
Na most már befejezzük ugye? :) Kijavítottad, és minden rendben.
Látod, tudunk mi egyet is érteni... :)
Szerencsére még nem változott meg a bennem élő kép. Csak hirtelenjében közel lóbáltam magam hozzá:-)
És, ugyan a kívánságlistám időnként változik, de minden hullámzás ellenére rendszeresen szerepel benne egy majdani Perrelet is. (A 2020-ban várható duplaévforduló 198-asa. Ha még vagyunk... Ebből, ha másutt nem, Sportivo-nak biztos beugrom.)
No, a konspiráció ellen pedig az én kísérletem :
az első link és a második (Ebből legalább az is látszik, hogy ismét odalestem...)
Magasrötű számítógépes tudásomnak köszönhetően sikerült elfuserálnom a lenti linkjeimet. (Valaki tudja, hogy miért furakodott be elé a fórumos rész???)
A nevemet azért kellett megváltoztatnom, mert nincs meg a jelszó a HOT nevemhez.
Egyébként valami félreértés lehet a dologban, mert a Ferci nem nálunk akart óraforgatót venni, legalábbis én nem tudom, ki az a Ferci. Pusztán elvi síkon szálltam harcba a leendő Ügyfélért, még akkor is, ha az máshol vásárol, nem nálunk. Meggyőződésem ugyanis, hogy jól teszi, ha vesz egy ilyen óraforgatót és később sem fogja megbánni. Ráadásul az órának is jót tesz vele. Tehát ilyen módon még nem is az üzleti érdek vezetett.
Sajnálom, ha az eddigi pozitív élményeid emiatt megváltoznak vagy megváltoztak, de megjegyzem, hogy a Te (mint szintén potenciális Ügyfél, bár Téged sem tudlak azonosítani) precíz tájékoztatásodért is síkra szállok, ha kell.
sukosdg
Szerintem célszerű lenne megnyomni az "Oldal frissítése" gombot, ha valamikor felénk sétálsz. Nemzetközi hírforrásokból dolgozunk és a cégek ennyit adnak ki sajtóanyagként az egyes új modellekről, tehát bármelyik újság sem tud ennél többet írni róluk (legfeljebb hígítják az egyes híreket).
Az újságokkal pedig szerintem nem érdemes összehasonlítani, mert annak meg az aktualitásával van probléma (és itt van végre egy pont, amiben egyetértek MPeter-rel :-)))!
És mielőtt tömjénszagot éreztek, tájékoztatlak benneteket, hogy NEM ÉN ÍROM A HÍREINKET, sőt még nem is sportivo.
"Végképp ne kereskedők reklámozzák magukat, amikor olcsóbban megvásárolhatóak a termékeik pár kilóméterrel nyugatra!!!!!!!! Miért ne mondjuk el az esetleges negatív tapasztalatainkat?!"
Gábor, az oldaladat látva Te is kereskedő vagy, és te vagy az, aki itthon eladja a kint olcsón vásárolt terméket, szóval akkor meg tartsd magad az elveidhez, és Te se reklámozd magad. A negatív tapasztalataidat pedig, ha van velünk kapcsolatban, természetesen elmondhatod.
Egyébként kicsit ott is sántít az összehasonlítás, hogy szerintem Te sokszor az aukciós árakat hasonlítod össze a bolti árakkal, ami nem egészen korrekt.
Sajnos a termékek azért drágábbak kissé (és minden, vagy szinte minden márkánál), mert az Áfa nálunk 25 %, míg Németországban 16, svájcban meg 7,5. Ezt a különbséget, AKI KOMOLYAN CSINÁLJA, nem tudja teljesen lenyelni, mert valamiből a céget is el kell tartani. Ráadásul komoly küzdelem a gyárakkal, hogy egy részét átvállalhassuk az Áfa különbségnek, mivel mindenki azt akarja, hogy a nettó árat tartsuk a nemzetközi szinten.
OFF
Összehasonlítva az autós szakmával, ahol egy középkategóriás autó esetében kb. 200 Ft-tal kell a Márkát számolni a közterhek miatt, még nem is állunk olyan rosszul.
ON
Mégis megéri itthon vásárolni, mert nem kell kiutazni, szállást fizetni, keresgélni, garanciával vacakolni, stb. Ha ez nem lenne igaz, egy Ügyfelünk sem lenne, mindenki kijárna vásárolni külföldre.
MPeter
Nem igazán értem, hogy mért ne mondhatnám el pont én a véleményemet (főleg ha te meg elmondhatod).
Szabad országban szabad ember azt csinál, amit szabad, szokták mondani. Én szívesen meghallgatom a Te véleményedet is, még ha az kritika is, sőt (amint láttad) reagáltam is rá, mivel jogosnak éreztem.
Sajnos én azon emberek közé tartozom, aki nem szeret mismásolni, hanem elmondom a véleményem. Cserébe el is várom az őszinteséget másoktól és ráadásul nem is esik rosszul a kritika, ha jogos. Ettől megy a bringa egyre jobban.
Vagy szerinted nem?
A két honlap közötti hasonlóságról meg csak annyit, hogy ezek szerint tényleg a véletlen műve.
Te dobtad fel a két portálocska témáját enyhén kritikus stílusban, Gyula csak reagált.
Az az egy mondat nem volt szerintem semennyire kritikus, inkább egy kicsit ironikus. Joggal.
Nem a kritikával van a baj, hanem azzal, hogy ki mondja. De ezt világosan leírtam. Miért kellett Gyulának ilyen „kisstílű” módon reagálni?
Ti úgy csináljátok a saját oldalatokat, ahogy nektek tetszik. Mi meg úgy, ahogy nekünk tetszik.
(Eddig nem kaptunk negatív visszajelzést, pedig érkezett már pár vélemény.)
sukosdg Ha mi is pl. havonta egyszer frissítenénk, akkor találnál rengeteg hírt egyszerre az oldalunkon. De egy ilyen weboldalnál a havi frissítés kicsit durva lenne, nem? :)
Megnéztem katalógusban a PR200at és kiderült, hogy nem PR200 (én lettem félreinformálva), hanem a Titánium kollekcióban szerepel az általam kiszemelt áldozat a katalógus első pár oldalában. Az ára 437 CHF, az aranyozott(5 mikron) meg asszem 480 volt.
A Certinánál milyen sok fényes részre gondolsz, ami gagyi?
Bár szerintem sem a topichoz tartozik, de...
Sajnos mindkét portál hírei nagyon gyatrák. Minden nap keresek híreket, de nem találok!! Ha valaki veszi a fáradtságot és megvásárolja a pl. Watchtime magazint, akkor ott híreket talál. A napi 5 sor csak puffogtatás:((
Végképp ne kereskedők reklámozzák magukat, amikor olcsóbban megvásárolhatóak a termékeik pár kilóméterrel nyugatra!!!!!!!! Miért ne mondjuk el az esetleges negatív tapasztalatainkat?!
Nagyon fontos mindenki véleménye. Örülök, hogy egy Casio óra vásárlásakor is idetalálnak az emberkék. Én nem beszélnék le senkit sem, csak esetleg tanácsokat, tapasztalatokat adnék. Szerintem nálunk(kis hazánkban) egyenlőre 100 eft. a kritikus határ óravásárláskor. Próbáljunk meg mindenkinek segíteni....
És most ugrik a majom a vízbe :
Szerintem, ha valaki akárcsak azért is, hogy strapásabb alkalmaknak ne tegye ki fétve őrzött - pld. svájci, mechanikus - óráját, venni kíván egy egszerűbb japán kvarcot, igencsak jól gondolkozik. Bennem ezzel is azt a nézetet erősíti, hogy a jelesebb darab a szívéhez nőtt. És, ha már nem tesz le arról, hogy legalább a kinézete jó legyen, hát valóban vehet egy jobb fazonú (többnyire ismert svájci formájú) CASIO-t is.
Én pld. pont tegnap láttam egy Omega DeVille-re kísértetiesen hasonlító, de a CASIO nevet büszkén viselő példányt egy kolléga csuklóján. A kvarcszerkezetével valószínűleg megfelel az ilyen pótló elvárásoknak, míg nem is volt teljesen gagyi. Pld. a fémszíj szemei tömörek voltak, a számlap megfelelően igényesnek tűnt.
Ha az illetőnek ez nem fő-fő órája lett volna, hanem segédpéldány, még meg is értettem volna.
Természetesen állok elébe a kritikáknak, de ez kikívánkozott belőlem.
Előrebocsátom, hogy korábban már akár a virtuális térben, akár a valóságban is volt szerencsénk egymáshoz. Kellő dicsőítéssel ki is elemeztük az általatok forgalmazott és általam nagyrabecsült némely darabot. Később aztán lelkes látogatójává váltam a honlapotoknak.
Tehát bennem csak pozitív előítélet élt irántad.
Eddig !
Ferci pedig az "érdemes beruházni agy automata mozgató tartóra?" hangzatú kérdésfelvetésében ugyan nem jelezte, hogy az általatok forgalmazott dobozról van szó. (Habár ezesetben sem változott volna meg a véleményem.) Így viszont én történetesen a szervízekben is fellelhető fali, csápos szerkezetre gondoltam. Egyrészt ennyi órát az ember ritkán húz fel, másrészt ugyan tényleg jó szolgálatot tehet egy öröknaptáras szerkezet esetében, de más alkalmakkor nem igazán szükséges. (Valószínűleg úgysem hónapokban mérhető félretételről van szó.)
Lóbálni pedig tényleg lehet mást is (esetleg aki egyből erre gondolt, lóbálhatja is...), azonban élő emlékem van egy korábbi topictársunkról, akinek - ugyan nem svájci, de automata - óráján a koronától elválasztott rugóház található, így felhúzás mint olyan szóba sem jöhet. Mindössze LÓBÁLHATÓ és így töltendő bele a használat indításához szükséges rugóerő.
U.i.: Régen ugyan egy míves és fix dobozt javasoltál a figyelmembe, de azért ez a mozgó doboz - mégha nem is kívántam meg - is kíváncsivá tett. Egy kis objektív ismertetést szívesen olvasnék róla...
a) Te dobtad fel a két portálocska témáját enyhén kritikus stílusban, Gyula csak reagált.
b) Ennél keményebb kritikát is láttam már, ez még simán belefér egy topicba.
Az Index Fórumának az a lényege, hogy az ember leírja a véleményét. Ha nem vagy kiváncsi más kritikus reakcióira, akkor a fizetett hirdetést ajánlanám különböző offline kiadványokban.
Egyébként a "tetszik, de..." stílusban írt Gyula féle hozzászólás egy 1-től 10-ig terjedő skálán mondjuk 1.5 erősségű fórumos fikázás.
Szóval szinte semmi:-))))
Pro primo: úgy nézem (már ami az oldalatok strukturáját illeti), hogy nektek is tetszett a mi oldalunk, úgyhogy a szembeötlő hasonlóságot dícséretként éljük meg.
Hát annyira ne bízd el magad, mert amikor én a design-t megcsináltam, azt sem tudtam, hogy létezik a swissmade.hu.
Pro secundo: szerintem a hírek esetében a semmit nem mondó, ámde (válogatás nélkül) fennen dícsőítő szólamokat kicsit halkabbra lehetne venni, helyette inkább valami szakmai rizsa mehetne a szövegbe.
No comment.
Nos ilyen hozzászólás után nem is csodálom, hogy nem javítottátok ki az említett mondatot...
De talán nem a TE véleményedre vagyunk kíváncsiak. Nekem eszembe nem jutna NYILVÁNOSAN kritikát mondani a „konkurencia” oldaláról. Ezt lehet pl. e-mailben, bár szerintem neked SEHOGY nem kellett volna. A független olvasók véleménye már annál inkább számít.
Nem hiszem, hogy ezekről a dolgokról nekünk itt kellene beszélni. Ha problémátok van, írjátok meg e-mailben.
A Monzanak zafir uvege van, meg egy pici karc sincs rajta szerencsere, a nemesacel tok pedig sajna igenis karcolodik. A krokodil borszij pedig foltosodik az izzadsagtol, ami nem ronda, de latszik, hogy nem uj. En pedig szeretnem ujkent megtartani.Nem szivesen szadiz szet az ember egy 600 ezres darabot.
Viszont a leteves / hordas temaban meg mindeig nem vagyok biztos szoval nyugodtan letehetem napokra, majd igazit, datum eloreallit es kesz? Van benne egy-ket rubin az izgalmas surlodasi pontokon nem hinnem, hogy nagyon beszaradna az olaj, vagy?
f.
ui: ma megneztem az ominozuss Tissot Pr100x flybackot, es meglepodve tapasztaltam, hogy mig a boltban 860 DM az ara addig az interneten nivos nemet/amcsi helyekrol 624 DM ert lehet rendelni. Szerintetek?
Gyula "királyhoz" csatlakozva: Az óraforgató dobozhoz még annyit, hogy igazad van, de csak a teljes naptáras és öröknaptáras (amúgy elég ritka) óráknál gond, ha megállnak és tekerészni kell őket, a normál automatáknál ez nem túl nagy gond, de az automata óráknak tényleg nem jó, ha megálnak. Az álló olaj azonnal faggyúsodni kezd, és már néhány heti helyben állás után után is elképzelhető, hogy pár mp-et késik az óra. az óraolaj egyszerűen nem szeret állni (ezért nem kell kenni pl: a horgony tengelyét, mert az nem végez körforgást, csak kis szögű kilengést, és az olaj hónapok alatt beállna és megfogná szegényt). A pontosságmániások tehát tényleg vegyenek óraforgató dobozt. Amúgy automata órát - a közhiedelemmel ellentétben - nem ciki a koronán keresztül felhúzni, nem árt neki. Ha a korona keveset van piszkálva, akkor tovább tart a tömítése, tovább lesz az óra vízálló. De ha naponta felhúzod a koronán keresztül, 4-5 évig akkor is jó lesz, utána pedig úgyis illik szervízben tisztíttatni, újraolajozni, és ilyenkor gondos mester kérdezés nélkül is kicseréli a filléres tömítéseket.
Az utánzatokról pedig szívemből szóltál. Ami olyan mint az igazi, ugyanabból van mint az igaz, az annyiba is kerül, és különben is, ő az igazi... A többi meg az utánzat. Olyan utánzatot én még nem vettem kézbe, amelyről ne ordított volna, hogy hamisítvány, a japán órák zöme pedig 4-5 évesen már olyan, mint amit az eb agyarai közül mentettünk ki. A valóban jó anyagból készült minőségo darabok náluk is 50-100eFt-be kerülnek, de ennyiért szerintem már nem éri meg foglalkozni vele (akkor már jöjjön a Tissot, Certina, Roamer stb..)
Technikailag viszont jópofa dolgokat tudnak (GPS, kamera, TV, MP3 player), viszont egy úriember mondjuk egy tárgyaláshoz fel nem venne a csuklójára egy ilyen műanyag csipogó izét, de lehet, hogy ilyet visel a vitorlázáshoz (én mint már korábban bevallottam, repüléshez japán műanyag quartz kronókat használok, mert oda azok valóak).
Amire reagáltam:
"Ezért vennék mellé egy quartzot de nem tudok dönteni. Fontos hogy tudjon ébreszteni, és kb úgy nézzen ki mint a Tissot PR100X Flyback. tud valaki hasonlót ajánblani esetleg erröl tapasztalat van valakinek? "
Ebből úgy értettem, hogy "eldobható" darabot keres _AZ ÓRA_ mellé.
Ilyen alapon bizony én igencsak egy 2-3000Ft-os Casio-ra szavaznék.
Ingyen reklámról meg talán ne beszéljünk:
"ne beszéld le leendő Ügyfeleinket az ilyen dobozok vásárlásáról.
...
megfelelő minőségű doboz (pl. amiket mi árulunk)
"
;-)
FERCI: A MONZÁN milyen sérüléseket sikerült ejtened? Mert a nemesacél tok nagyon ellenálló szokott lenni. A Re-Edition viszont (emlékeim szerint, lehet, hogy tévedek) nem zafírüveges, de ha a plexi karcolódik, nem nagy dolog, végy egy kis polírpasztát, és egy papírszebkendővel kipolírozhatod. Egy ezresért pedig évente le is cseréltetheted. Ez nem igazán nagy ügy. Én a saját tapasztalatom alapján ma már jobban szeretem a plexit, mint a zafírt, és a high-tech anyagokat. Igaz, hogy ezek erősebbek, de mindent ők nem bírnak ki, és ha mégis megsérülnek, javíthatatlanok. Olyan kicsit, mint az autón (pl: AUDI) az alukarosszéria. Szép is, jó is, de egy kis koccanástól is totálkáros lehet az autó, mert egy egész kis csavarodást sem lehet az aluvázból kiszedni (láttam már ilyet személyesen).
AURORIX-SQUIDDY: Japán órák minden mennyiségben szemlélhetőek és vásárolhatóak a www.timecenter.hu magyar címen. A japánok nagyon pofás órákat tudnak csinálni, de az az igazság, hogy amelyik órájuk kézbevéve is "komoly", minőségi benyomást kelt, annak az ára is "komoly". Távolról persze mind jól néz ki. Én most vettem az iszriai-félszigeten 19 kunáért (kb: 570Ft) egy pompás quartz Rolex Oystert (hamisítva kínában). Fél méterről még teljesen igazi benyomást kelt! Fél méternél közelebbről pedig röhejt, de nagyot... Az anyaga szerintem hordva úgy 4-5 óra alatt kopna csutkáig (festett műanyag természetesen).
Jogos a kritika, tényleg nem vagyunk már az egyedüli órásportál. Ennek megfelelően meg is változtattam a beköszöntő szöveget. Remélem, nem szívtad túlságosan mellre, hogy idáig eltartott, mire kijavítottam. Tetszik is az oldalatok, de azért két kritikai észrevételt nem tudok kihagyni.
Pro primo: úgy nézem (már ami az oldalatok strukturáját illeti), hogy nektek is tetszett a mi oldalunk, úgyhogy a szembeötlő hasonlóságot dícséretként éljük meg.
Pro secundo: szerintem a hírek esetében a semmit nem mondó, ámde (válogatás nélkül) fennen dícsőítő szólamokat kicsit halkabbra lehetne venni, helyette inkább valami szakmai rizsa mehetne a szövegbe.
oyster
Ha már nem, vagy csak részben vagy tisztában az óraforgató doboz feladatával, akkor megkérnélek szépen, hogy ne beszéld le leendő Ügyfeleinket az ilyen dobozok vásárlásáról.
Egyrészt műszaki jelentősége is van, mivel az órának jobbat tesz, ha jár, mintha áll.
Másrészt egy bonyolult óra (akár csak Valjoux 7751) esetében jól el lehet szórakozni a beállítással (pl. ha a dátumot véletlen túltekered, az egész évet át kell újra tekerni), nem beszélve a tényleg komplikált szerkezetekről, amit csak a szervizben lehet (pl. a fent említett túltekerés esetében) visszaállítani (lásd IWC Da Vinci). Így időt, utánajárást, idegeskedést és sok tenyérizzadást lehet megspórolni.
Harmadrészt elég jól is néz ki egy megfelelő minőségű doboz (pl. amiket mi árulunk) és benne az óra, ami nem elhanyagolható, ha legalábbis valaki szereti az óráját és nem csak egy közönséges használati cikket lát benne.
(Csendben jegyzem meg még, hogy lóbálni nem az órát kell ;-), azt sokkal célszerűbb egyszerűen felhúzni, akkor legalább rendesen el is indul majd).
aurorix
Visszatérnék a már egyszer heves vitát kiváltó kérésemre, hogy lehetőleg ne (az amúgy se svájci, vagy akár svájci, mindegy) a gagyi utánzatoknak csináljunk már ingyen reklámot. Főleg ne adjunk a témát kevéssé ismerő és emiatt érdeklődő embereknek ilyen "jó tanácsot", hogy úgyis úgy néz ki, mert NEM NÉZ KI UGYANÚGY!
A kidolgozási minőségben és a felhasznált anyagokban ég és föld a különbség (és akkor értéktartásról még nem is beszéltünk).
A japán kvarcóráknak is megvan a jelentőségük és szerepük, azt nem is szeretném csorbítani, de a tisztán üzleti megfontolásból gyártott gagyi utánzatok nem igényelnek reklámot (főleg ebben az igényes Ügyfelektől hemzsegő országban nem). Írj inkább a webkamerás vagy GPS-es japán órákról, az még engem is érdekelni fog.
Mi a véleményetek a swissmade.hu napi frissítéséről? Várom a kommentárokat akár ide akár az emil címemre.
Nekem Tissot-om van PR200-as és bár 1,5 éves, még ma is örömmel veszem kézbe. Szubjektív vélemény, de a Certina tényleg gagyin néz ki a sok fényes résszel. A 81000,- Ft-os ár kicsit soknak tűnik, 1 hónapja Svájcban 350,- CHF-ért láttam az állítható lünettás változatot.
Egy url-t tudsz mondani? Amúgy nem átmeneti óra kellene. Ha megveszem a Certiát vagy a Tissotot, akkor azt SOHA nem fogom eladni (mivel úgymond ajándékba kapom-még a tavalyi diplomaosztómra)
Lehet, hogy később szeretnék továbblépni, és akkor újra kikérem a véleményeteket.
Kvarcórával kapcsolatban (bár azt hiszem, szentségtörést követek el ;-))))) ) szerintem nézz körül a Casio házatáján! Nem hinném, hogy létezik "hétköznapi" óra, aminek ne csinálták volna meg a hasonmását :-)
Pl. az Oris BC3-ra szinte a megtévesztésig hasonlító Casio-t láttam egyszer párezer forintért :-)
Hát, én egy automata húzó szerkezetbe biztosan nem fektetnék be ! Ha megáll, hát az ismételt használatot egy kis beállítással és némi rugóerő betöltéssel (típustól függően felhúzással, vagy lóbálással) érdemes kezdeni.
A szervízekben is inkább az állandóan húzott (azaz a mindennapos használatra emlékeztető)állapot melletti viselkedés megfigyelésére szolgál. Tehát így vizsgálható pld. a napi járáseltérése.
A másik téma ?
Ha a kényelme miatt veszel egy kvarcot, sőt azt nem is sajnálod, de a HEUER-en minden karc bántani fog, előbb-utóbb úgy járhatsz, hogy az érdemesebb darab akár be is költözhet a fiókba. Előzd meg avval, hogy csak extrém strapás alkalmakra viselnéd a most beszerzendőt.
Squiddy !
Ha már előre sajnálod az automatát, átmenetileg nem gondoltál esetleg a FORTIS Container-re ?
Hallom épp témánál vagyunk. Sajna a Heuer Monza-t úgy látszik nem mindennnapi használatra szánták, mert már most látszik rajta, hogy használt, pedig még csak 2 hónapos. Ezért vennék mellé egy quartzot de nem tudok dönteni. Fontos hogy tudjon ébreszteni, és kb úgy nézzen ki mint a Tissot PR100X Flyback. tud valaki hasonlót ajánblani esetleg erröl tapasztalat van valakinek?
köszi F.
ui: ugye ha nem hordom a Heuert egyfolytában akkor megáll, ha hetente csak 1-2 napot hordom és emiatt mindig állitgatom lehet ebböl gáz, úgyértem érdemes beruházni agy automata mozgató tartóra?
squiddy: A Certina és a Tissot jelenleg (és a múltban is) azonos súlycsoportban vannak, említésre méltó minőségi és presztízsbeli különbség nem lesz közöttük. A megbízhatóságra a jelenlegi nívós ETA quartz szerkezeteknél nem lehet panasz, a legolcsóbb szerkezeteik is teljesen megbízhatóak, bár tudnod kell, hogy az ezekbe az órákba épített szerkezetek önmagukban úgy 50-100DM értékű alapszerkezetek. De ha betartod a gyárilag az órához javasolt elemcsere időintervallumot, akkor sohasem fog megállni, és mindig megbízhatóan, pontosan fogja azt időt mutatni.
A legfájóbb pontra térve: egy quartz szerkezetes svájci óra hogy tartja az árát? Sehogyan! Tapasztalatból tudom mondani, - és a többi topiclakó is valószínűleg meg fog ebben erősíteni - hogy a quartz órák használtan majdnem eladhatatlanok. Még érdeklődés sincsen rájuk, a bizományik fülig tele vannak velük, újonnan is csak harmad-negyed áron és hónapok alatt lehet túladni rajtuk. Itt a mechanikus órák egyértelműen sokkal jobb befektetések.
Ami negatívumot írtam, egyik sem egetrengető, csak direkt vagyok nagyon kritikus! Bármelyikkel lennék szívesen szoros kapcsolatban.
Igazándiból egy automata szerkezetűt szeretnék, de ebben az árkategóriában nem találok olyat ami tökéletes lenne. Így legalább lapos marad az óra, nem áll el annyira a kezemtől és pontos lesz :)
Akkor úgy kérdezem: Melyik időtállóbb? Melyik tartja tovább az árát? Melyik cég nevesebb? A szerkezete elvileg ugyanaz mindekettőnek, ugye?
Köszönöm szépen a segítségedet, de Szombathely egy kicsit messze van Szolnoktól...viszont úgy néz ki, hogy megtaláltam ami nekem kell!
E két óra közül választanék, de előtte érdekelne a véleményetek róluk.
1. versenyző: Certina, titán, zafír, DS, 100m ig vízmentes, ETA szerkezet,(de nem tudták megmondani melyik), kvarc, dátumozós. Típusszáma: 115-7135-12-19 Ára: 59900 Ft. Ez volt az az óra, amit írtam nektek, hogy 2 hónappal ezelőtt láttam és teljesen belesetem...
2. versenyző: Tissot PR200, titán, zafír, 200m ig vízmentes, persze ez már koronazáras, ETA szerkezet (ezt se tudták +mondani...) kvarc, dátumozós. Ára: 81900 Ft.
Szóval melyiket válasszam?
A Certina mellett szól, hogy nagyon szolid, vékony, nem egy feltűnő jelenség, nagyon jól áll a kezemen. Ellene szól, hogy vékony a csatja, kicsit gagyi benyomást kelt.
A Tissot mellett szól, hogy masszívabb felépítésűbnek tűnik, komoly csatja van, viszont talán az én vékony csuklómon egy kicsit túl komoly. A mutatói végein van egy-egy kis karika, ami nem tetszik annyira.