Keresés

Részletes keresés

Ferci Creative Commons License 2001.09.03 0 0 2584
JAJAJAJAJ

Ez nem ide indult. Bocs.

On

Mellesleg az olimpiai swatch az a kek?
Az tenyleg eleg szepen nez ki, de nagyon karcolodik a szamlapja...

F

Ferci Creative Commons License 2001.09.03 0 0 2583
A nobeldijasok istenhivok az mit jelent?

Elbeszelgettel mindenkivel a nezeteirol? :))
azert mert allitolag az orszag kereszteny azert meg nem mindenki hivo. A vallasgyakorlok nagyon kevesen vannak, foleg a szellemi retegben.

Ha ezt vitatod nagyon sajnallak. Kivancsi vagyok a nobeldijas kategorias emberek vilagnezetere a teremtes tortenetere, stb...

Azert mert valakit 1 evesen megkereszteltek megszokasbol meg nem vallasos. Szerencsere.

A foldet elleptuk, feleljuk es majd egyszer eltununk. Es ez csakis rajtunk mulik, akar van istenetek akar nincs...

F.

sukosdg Creative Commons License 2001.09.01 0 0 2582
Végre sikerült beszereznem a Swatch Sydney olimpiára kiadott 16-os krono óráját. 4 köves szerkezet mozgatja. Mivel csak az elemat lehet cserélni benne, kiváncsi lennék, milyen tapasztalaitok vannak ezzel a szerkezettel. A alu szíj és tok mennyire kényes, az üvege később cserélhető?. Mivel ez volt a hivatalos időmérő a játékokon érdemes vele foglalkozni. meglepődve tapasztaltam, milyen nagy tábora van a Swatch gyűjtésének.

HOT

Nagy ötlet !!!!!!

APT
Nem volt szándékomban személyeskedni, remélem minden ok...

www.ora.ini.hu

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.01 0 0 2581
Bocs, félreértesz... Nem vásárolni akarok, csak próbáltam finoman felhívni a figyelmedet egy apróbb hibára a hirdetményeddel kapcsolatban.
Előzmény: HRM King Gyula I (2580)
HRM King Gyula I Creative Commons License 2001.09.01 0 0 2580
aurorix (és mindenki más)

Azt kérem, hogy az ilyen egyszerűbb problémákkal ne fárasszuk a többieket, hanem hívjatok fel.

Ez vonatkozik arra az esetre is, ha valakinek 1 Ft-tal kevesebb a fizetése, mint a törlesztő részlet háromszorosa :-).

A számomat tudjátok, olvassátok a swissmade.hu oldalt és mindent megoldunk.

Üdvözlettel

Halandó Nem-órás (de azért még) Mester

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.01 0 0 2579
És tessék mondani! Ha egyetlen a nevemre szóló közüzemi számlával sem rendelkezem, akkor mi van? ;-)
Előzmény: HRM King Gyula I (2578)
HRM King Gyula I Creative Commons License 2001.09.01 0 0 2578
Na akkor lássuk azt a szeptemberi meglepetést:

2001. szeptember 1-től a Halhatatlan Órásmesterek Társasága megkezdi (elsőként az országban) az általa forgalmazott három márka (Frederique Constant, NIVREL, Perrelet) részletfizetésre történő értékesítését.

Ezt a konstrukciót kizárólag a Halhatatlan Órásmesterek Társasága importőri bemutató termében lehet igénybe venni, a látogatáshoz pedig előzetes időpont egyeztetést kérünk a hotline telefonon (06-20-9-25-30-35).

A részletfizetés során a hátralékos összeg után fizetendő kamat mértéke 0 %.

A kezdő befizetés nagysága típustól és modelltől függően 30 - 50 % lehet.

A részletfizetési megállapodás semmilyen további járulékos költséget (szerződéskötési díj, kezelési költség) nem tartalmaz.

A szerződéskötés feltételei:

- legalább hat hónapos munkaviszony a jelenlegi munkahelyen
- munkáltatói fizetési igazolás, melyben az igazolt fizetés legalább háromszorosa a kívánt havi törlesztő részletnek
- egy névre szóló, befizetett közüzemi számla bemutatása
- a Halhatatlan Órásmesterek Társasága fenntartja magának a jogot, hogy bizonyos esetekben a részletfizetési megállapodástól a benyújtott iratok megtekintése után indoklás nélkül elálljon.

Bármilyen felmerülő kérdés esetén, vagy ha szeretnétek részletre órát vásárolni, hívjátok a 06-20-9-25-30-35-ös hotline telefonszámot.

APT Creative Commons License 2001.09.01 0 0 2577
KEKELEFANT: Ha az óra üvege nem speciálisan peremezett, és nem annyira lapos, hogy a síküvegen felütközne a mutatók tengelye, akkor ki lehet cserélni zafírra. Próbálkozz a POEN-nál (www.poen.hu), ott feltehetően meg tudják oldani!

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: kekelefant (2572)
HRM King Gyula I Creative Commons License 2001.09.01 0 0 2576
sukosdg

Sajnos a tények azt mutatják, hogy nincs igazad.

1. A szállítási költségek,mivelnem egy db óra jön, hanem több óra, dobozok, fadobozok, kirakati display-ek, ez az amaz, kb. 100 DEM-től 600-700 CHF-ig terjednek. Ráadásul sokszor (a bizosítást leszámítva) semmi köze nincs a benne szállított értékhez,mivel a tömeg és a terjedelem többé kevésbé független az értéktől.

2. Minden gyártó (nem csak az óraiparban, dolgoztam eleget más szakmákban is) a nettő összeget írja elő ajánlott fogyasztói árnak. Az Áfa ebbe sehol nem számít bele. Ezen azonban nem szeretnék a továbbiakban vitatkozni, jelenleg is van egynéhány kizárólagos szerződésem, a megelőző tíz évben is láttam néhányat, mindegyik esetében ez van.

3. Az Armbanuhren Katalog a legszarabb médium amit életemben láttam. Sehol annyi silány és összecserélt képet, rossz és összecserélt árat nem láttam. Ezt talán csak az Uhren Magazin tudja felülmúlni néha. Szakszerűtlen cikkek iszonyatos mennyiségű hibával, egyszerűen borzalom. Egyetlen autentikus szaklap szerintem a Chronos, ahol nagyon ritka, hogy valami komoly hiba kerüljön bele és a képcserék is nagyon ritkák. Nem beszélve az újság színvonaláról, amimessze veri az összes többit. Nekem egy dolog nem tetszik, hogy amikor bemutatnak pl. 20 automata kronográfot, az összes jelölt 90 %-a 3 csillagot kap az ötből, úgyhogy az értékeléssel semmit nem lehet kezdeni. De különben OK.

Az árak kaotikus közzététele egy az egyben vonatkozik a watchbizz.de-re is. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy ha ráklikkelsz az "Uhren" feliratra, kiválasztasz egy márkát, majd a megjelenő óráknál a "Mehr Infos" szövegre, a sok okos adat végén a következő szöveg jelenik meg:

"Alle Angaben ohne Gewähr.
Alle Preise sind geschätzt und nicht die Preisempfehlungen der Hersteller."

Magyarul: A közölt adatokért nem vállalunk felelősséget. Minden megadott ár körülbelüli érték és nem a gyártók javasolt fogyasztói árai."

Ők legalább odaírják, mert ugyanez vonatkozik a fent említett újságokra is.

4. A külföldi kereskedők semmilyen vámot nem fizetnek, nem kell nekik, mert vámot általában (már ha a számlát elfogadja a vámhivatal) nekünk sem kell fizetni. Az Áfa különbség a német árakban ugyanúgy bent van a svájciakkal szemben (én minden árlistát megkapok a környező piacokról, úgyhogy látom rajtuk), svájcban ugyanis olcsóbbak az órák. Ezen túlmenően nekünk a svájci árakhoz kell mennünk (kivéve persze Nivrel), ami amúgy is néha eltér a némettől. Előfordul ugyanis, hogy pl. a német FC importőr vesz x száz darabot egy modellből, vagy eladhatósági okok miatt (pl.kézi felhúzó) leáraz egy modellt a többihez képest. Ilyen volt tavaly a hordó alakú kézi felhúzós Heart Beat, aminek Németországban kb. 20 %-kal alacsonyabb volt az ára, mint kellett volna. De csak ennek az egy órának. A többi kb. 6-8 %-kal kerül többe, mint Svájcban.

Amúgy elég parttalannak érzem ezt a vitát, mert én konkrétumokról beszélek, APT is, Te meg csak hozzánk vágsz egy-két jólértesültségi információt, ami adott körülmények között igaz is lehet, de nincs benne a gyakorlat. (Pl. az EMS nincs képviselve Neuchatelben, vagy a gyártónak szerződése van egy drágább szállító céggel és meg sem kérdeznek, hogy mit akarok, és még sorolhatnám.)

Ma még írok nemsokára az érdekességekről.

APT Creative Commons License 2001.09.01 0 0 2575
SUKOSDG: Azért ilyen durván ne személyeskedjünk, még ha nem is értünk mindenben egyet. Mindazonáltal hadd szögezzem le, hogy nekem egyetlen egy órám sem került így be az országba, mindegyiket idehaza vásároltam, kivétel nélkül. Sőt olyan - nagyon jó áron kínált - órákat sem vettem meg, amelyek tisztességes eredetében nem voltam biztos. Sajnos én már csak ilyen hülye vagyok...
A külföldi kereskedők meg valóban szintén fizetik a vámot - ha van, mert svájcból az EU-ba nincs vám, de felénk van! - meg az áfát is, csak éppen nem annyit. De igazándiból nem is tudom, hogy min vitatkozunk. Szerintem törvényszerű, hogy egy hatalmas forgalmú, és alacsonyabb %-os közterheket fizető nyugati kereskedő kicsit olcsóbban tudja adni a portékáját, de mindenképpen könnyebben ad árengedményt, mint egy hazai. Nem "Gyula király" védelmében mondtam amit mondtam, hiszen ugyanannyi "közöm" van hozzá, mint tehozzád, de ennek tükrében pl: a H.O.T. árai nagyjából rendben vanak. Tudom, hogy TE sokat utazhatsz nyugatra, mert a cég, ahol dolgozol munkaügyben kiküld oda (miközben még fizet is érte), és így módod van kedvezőbben vásárolni. Szerintem örülj neki, és ennyi. Én a saját cégemet irányítom, ki kell gazdálkodjam a rezsimet, az alkalmazottaim fizetését, a saját megélhetésemet, és ha éppen ki kell utaznom, hát végeredményben azt is én fizetem, így - úgy gondolom - jobban érzem, hogy mi mennyibe kerül, mint TE.
Ledorongoló hangnemben meg ne essünk egymásnak, nem hiszem, hogy előre vinne bármit is!:)
Előzmény: sukosdg (2574)
sukosdg Creative Commons License 2001.09.01 0 0 2574
APT

Sajnos megint egy lépéssel lemaradtál! A külföldi kereskedők is fizetik a vámot és a forgalmi adót(még a németek is a svájci órákra) és mégis tartják magukat az árhoz. Ezek szerint te sem vagy törvénytisztelő, mert neked is több órád hasonló módon került az országba!! :)))

APT Creative Commons License 2001.09.01 0 0 2573
SUKOSDG: Az EMS gyorsposta valóban ennyi. Csak ha a behozatalnál nem fizetsz vámot és ÁFÁ-t, akkor az értékhatártól függően szabálysértést, vagy bűncselekményt követsz el. Tudom, hogy az emberek nagy részét nem érdeklik a törvények, de vannak ostoba törvénytisztelők is. Egy üzletszerűen ezzel foglalkozó importőr pedig nem engedheti meg magának, hogy törvényt sértsen. Emiatt (vagyis a drasztikusan eltérő közterhek miatt) pedig a gyártók ugyan törekednek az egységes árakra, de ezt elérni csak egységes szabályozás mellett fogják tudni. Ha már EU tagok leszünk, akkor az árucikkek zöme valóban azonos áron lesz megvehető. ADDIG NEM! Ez van...
Előzmény: sukosdg (2571)
kekelefant Creative Commons License 2001.08.31 0 0 2572
Egy technikai kérdésem van, hátha tud vki segíteni.

Van egy Citizen órám, amiben egy kissé domború üveg van. Ez meglehetősen csillog és karcolódik. Kérdésem ki lehet-e cserélni sík zafír üvegre, ami ráadásul tükrözésgátolt is. Ha meg lehet ezt csinálni, akkor kb. mennyibe kerül a mutatvány és hol érdemes próbálkozni. Kössz.

sukosdg Creative Commons License 2001.08.31 0 0 2571
APT

Az USA-ból EMS gyorsposta biztosítással 12 USD, több darab esetén olcsóbb. Tehát ez nem emelheti igazán az árakat. A nyugati 100% kulcsokkal szemben nálunk kb 46-60% amibe bőven beleférnek a különböző költségek.
Az Armbanduhren Katalog (megjelent 2002-es) direkt az egységes árak kialakítása miatt közli az irányadó eladási árakat. A némi gazdasági ismeretnek járj utánna, a világot átfogó márkák megpróbálnak mindenhol egységes végfelhasználói árakkal megjelenni. Egy kicsit olvasni kellene a szaksajtót!!!! Persze vannak kivételek. Pl a Sinn a gyárból való vásárlás esetén jelentős kedvezményeket ad, amit persze a katalógusokban is feltüntet.

www.ora.ini.hu

Törölt nick Creative Commons License 2001.08.31 0 0 2570
APT!

Ez a zablisztes duma nagyon jó!!!

Előzmény: APT (2566)
HRM King Gyula I Creative Commons License 2001.08.31 0 0 2569
sukosdg

Sajna a férfi Perrelet szerkezetek közül mindegyik a 2892-A2-esen alapul. (Sőt újabban már a női órákba is ezt teszik a 2671-es helyett,mivel ippeghogy belefér). Ennek az az oka, hogy ez egy nagyon lapos szerkezetnek számít, így elfér rajta a dupla rotoros modul, anélkül, hogy az óra túlságosan megvastagodna. Az a néhány óra, amelyik nem dupla rotoros (pl.Air Zermatt II, A.-L. Perrelet Limited Edition) azoknál meg egyszerűbb gondolom ugyanazt használni.

Azért nem gondolom egyébként, hogy a közeli jövőben túl nagy változás lenne ezen a téren, mivel tavaly jelent meg a dátumos szerkezet és a kronográf, úgyhogy ezeket még biztos 6-8 évig gyártani fogják (először is nagyon sokba kerül a kifejlesztése pl. egy ilyen dupla rotor modulnak, másodszor a kronográfra jelenleg típustól függően másfél-két évet kell várni).

Az óra árát egyébként nem az alapszerkezet emeli meg ennyire, hanem pl. a felső rotor minden órán tömör aranyból van (meg az összes számlapra szerelt index, ...), nagyon igényes, így drága is a tok (ha megnézed pl. a Rectangle Royale kis díszített sarkait), nagyon magas minőségűek maguk a számlapok is, meg a modul szerkezet ára ...

Az Air Zermatt II pl. "csak" 408.000 Ft listaáron, ami kb. 2/3-a az átlag acél óráiknak, és a két korona miatt elég különlegeskinézete van az órának (nem beszélve a kézzel varrott borjúbőr szíjról).

A dobozokról azért nem akarok egyelőre részletekbe menni, mert beszállítót váltottunk, és jelenleg még az első csomagot várom, de csak nem akar jönni. Időben fel fognak kerülni az oldalunkra a képek, de addig nem akarok nagy fesztivált, amíg nincs a kezemben az áru.

Különben kézi gyártású fa gyűjtő és forgató dobozokról van szó, különböző színű zongoralakk vagy hasított bőr bevonattal, tömör fa vagy üvegtetős változatban. Lehet rendelni intarziás berakású tetővel meg egy csomó fafajtában.

A forgatókat leget 5 vagy 10 perces intervallumra vagy folyamatos üzemmódra állítani, és elemről és hálózatról is működnek.

Ennyi röviden.

oyster

A lóbálás nekem azt a viccet jelenti mikor a moziban a galérián nem tudja a tag a pisilést visszatartani, és mikor kipisil a karzatról, megszólal egy hang a sötétben, hogy "Uram, legalább lóbálja...".

Na ennyit mára, úgy látom, lassan elcsitulnak a viharok, ennek nagyon örülök.

További jó szórakozást.

sukosdg Creative Commons License 2001.08.31 0 0 2568
A magyar garanciáról annyit, hogy az alkatrész forgalmazó cégek pl. O+A nem adnak alkatrészt az órásoknak. Mondván vidd el majd ők beszerelik. A legutóbb egy aut O+A órám rugója törve volt mikor hozzám került. Telefonon bemondta az órásom a pontos adatokat. A szervíz az alaplemezen lévő számot kérte, majd közölte, hogy nincs ilyen szám. Hosszas rábeszélés után megnézte az eredetileg leadott számot és jééééé jó volt. Persze ezek után sem adtak alkatrészt. (akkor mire volt jó ez az egész kb 20 perces telefonálgatás) Az órásom nagyon sok O+A-t szerelt és elég megalázó, hogy így bánnak a szervizek velük(órásokkal). Svájcban szerezte okleveleit. Végül is svájcból fillérekért elküldték az alkatrészt!!!!!!!!!!!!!! Az óra tökéletes állapotban ketyeg a gyűjteményemben. A szerelés+ postaköltség+ alkatrész 5 eft-ba került. Ezek után nem igazán akarok O+A órát nálunk venni, mert sok bőrt akarnak lehúzni a vásárlóról. Sok alkatrészt, üvegeket hoznak be svájcból mert olcsóbb mire itt M.O-m hozzájutnak.

HOT K.Gyula
Nagyon szeretnék egy Perrelet órát. Sajnos ami nem ETA 2892 szerkezettel szerelt az nekem nagyon drága és ilyen szerkezetű órám már van (nem Perrelet). Remélem kuncsaftotok leszek egyszer. A csipkelődés pedig ébren tartja figyelmet... :))

Zenélő zsebórát nem tud, lát, ismer senki ?????

A HREF="http://www.ora.ini.hu">www.ora.ini.hu

Törölt nick Creative Commons License 2001.08.31 0 0 2567
Gyula Király !

Ez a 2457-es idézet jó. Nagyon yoooh !

Egyébként már oda a "felszívás". (Én már csak ilyen vagyok.) Sőt, eszembe jutott a pólós dolog, hogy "Faragó csak lóbálja, lóbálja..." . És, hát Ő is ezzel él együtt :-)

No, a lényeg, hogy a dobozról egy kis tudást plíííz !

U.i.:
APT !
Mivel fárasztottál minket ? Mert ez nem az volt... Még sok ilyen eszmefuttatást !

APT Creative Commons License 2001.08.30 0 0 2566
slr: Nem mondtam, hogy blöff nyugaton a garancia. Azt mondtam, hogy könnyű úgy vállalni bármit, hogy az az esetek nagy részében nem kérik számon! És ez tőlünk nyugatabbra bizony így van.
Az itthoni állapotokat illetően pedig: a gyártók viselkedését igen nehéz egy olyan országban számon kérni, ahol a vásárlók 60-70% a döntésénél csakis és kizárólagos szempontnak azt tekinti, hogy mi az olcsóbb. Tudni kell, hogy elvileg a hazai fogyasztóvédelmi előírások szigorúbbak az USA-belieknél. Ott csak az tilos, ha egy termék veszélyes. Az, hogy üzemszerű használatra alkalmatlan, az nem szempont. Ezt felismerve elsősorban Kína, másodsorban a "kis tigrisek" szabályszerű bóvligyártó gazdaságokat hoztak létre, amelyek gyakorlatilag teljesen használhatatlan vicik-vacak holmikat gyártanak, abból kiindulva, hogy ha öt dollárért eladok egy vasalót, és az az első vasalásnál elfüstöl, akkor az amerikaiak 95%-a fejcsóválva bedobja a kukába és kész, nem viszi vissza garanciális cserére. Pedig ha megtenné, egész Kína gazdasága egy év alatt tönkremenne! De nekik ez nem pénz, nem éri meg a fáradtságot visszamenni reklamálni. Ilyen persze órából is van rendesen. Ugyanekkor lehet, hogy az a néhány dollár nálunk nem is számít teljesen jelentéktelen összegnek. Ennek ellenére nézz meg itthon egy kínai piacot, szeget nem lehet leejteni, holott az ott árult termékek 97%-át kereskedelmi forgalomra alkalmatlanság, vagy hamisítás okán be kellene zúzni. Röviden ami nálunk hiányzik az két dolog: Tisztes polgári jómód, és a "felelős fogyasztói magatartás". Ez utóbbiért pedig közösen vagyunk felelősek, és közösen szenvedjük a következményeit. (Amúgy az én véleményem szerint - hogy lezárjam a garanciát illető polémiát - nem létezik magyar, nyugati stb.. cég, csak kétféle cég létezik. tisztességes és tisztességtelen. Találhatunk mindegyikből a világ minden táján!)

Az árakat összehasonlítani meg nem túl igazságos. A dolgok természetéből az következik, hogy ha egy Burundi földjén gyártott zabliszt ott mondjuk X fabatkába kerül, akkor a világ túlsó felén minimum X+Y fabatkába fog kerülni, ahol Y a szállítási költség. Ha erre még eltérő adók, vámok, nagy értékű eszközöknél szállítási biztosítások rakódnak, akkor Y akár X értékét is meghaladhatja. Ha ezek után valaki, aki mondjuk egy multinacionális cégnél dolgozik, és a cég költségére hivatalból utazgat Burundi felé, tehát neki az odajutás és ott tartózkodás ingyenes, az (feltéve, hogy nincs vám, vagy "nem él vele") X fabatkáért itthon is birtokolhatja az áhított zablisztet. De ha ezek után tisztességtelennek tartja az importőrt, mert ő nyilvánvalóan hivatalosan X+Y összeget kér, akkor inkább szálljon magába, és próbáljon némi gazdasági ismeretre szert tenni!

A Zürichi a Bahnhof Straße boltjairól meg annyit (és ez elmondható az összes nyugati nagyváros exkluzív üzleteiről) el is adják ezeket a nagy értékű órákat. Nálunk egy olyasfajta cég, mint a "Gyula király" mögött álló H.O.T. csak vezérképviseletként és generálimportőrként maradhat fenn, mert ilyen "nagy" értékű órákat (értsd: 100eFt felett, ami tulajdonképpen nem is magas ár) olyan kis számban lehet csak eladni, hogy ha nyitnék a Váci utcában egy reprezentatív üzletet, ahol csak és kizárólag a drága márkák kiváló darabjait árulom, tuti tönkremennék. A POEN is olcsóbb órákból meg SWATCH-ból és szervízből kell, hogy kiegészítse a bevételt, az átellenben levő OREX meg jórészt divatékszereket, olcsóbb női divatórákat ad el. A kirakatban díszelgő VC egy éve is ott volt... Tudomásul kell vennünk, hogy még elég szegény ország vagyunk, és a minőségi és presztízsholmikat az emberek zöme nem engedheti meg magának. Bízzunk benne, hogy a helyzet javulni fog! De az előbb elmondottak azt is jelentik, hogy a nyugati kereskedők itthoni szemmel nézve hatalmas forgalmuk miatt sokkal könnyebben "akciózhatnak". Nekik általában nem gond, ha valamelyik kevésbé kelendő árujukat végül féláron, veszteséggel "kiszórják" a raktárból. Idehaza a cégek zöme ezt nem engedheti meg magának. Ezek után ha nekem valaki hazajön egy amerikai üzleti útról,és azt mondja, hogy az általam kínált számítógépet, órát (akármit) egy üzletben (de csak egyben!) féláron látta, miért adom én ennyiért, biztos betegre keresem magam rajta, akkor azt üzenem neki, hogy menjen oda vissza, és maradjon is ott. (Bocs a füstölgésért, de már jártam így. Meg egyetemi oktatóként is "pofátlankodott" már diákom, hogy milyen lepusztult labort tartok, amikor ő az ösztöndíjas német félévében négyszer olyan jót látott. Csak nekem a laborkeretem 0, azaz 0 Ft, vagyis saját zsebből van az is, ami van, a német egyetemen meg úgy 27 évi fizetésem volt az éves laborkeret.)

Na, szerintem ezt körüljártuk, igyekszem e témában már többet nem fárasztani a topiclakókat!

Előzmény: Törölt nick (2556)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.30 0 0 2565
Az utóbbi érzés, vagyis, hogy valamiben elakad az ember ujja engem is elért, úgyhogy minden "szőlőségétől" függetlenül igaz lehet...
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.30 0 0 2564
De, nem találod pont azt érdekesnek benne (ha már egy koronáról használható...), hogy kikapcsolt kijelzővel egyáltalán nem árulkodik a sok egyéb tudományáról ?

De, pont ez tetszett meg benne. Egyszer már nagyon közel álltam a megvásárlásához, és nem egyszer fogtam már a kezembe, de az ára és a lehetőségeim nem ugyanazon görbe mentén mozognak.

Valójában két másik, nem Aerospace órával szerzett kellemetlen élményeim hívták fel a figyelmemet a kitakarásra. Egy fotolaborban gyorsan telik az idő, és több dologra kell odafigyelni, meg fényáradat sem szokott lenni. Az egyik órán a stopper perceit egy kis analóg mutató jelezte. Bevallom, nem láttam, hogy a hatodik vagy a hetedik percnél tartok, pedig nem volt mindegy. A másik egy ana/digi volt, ahol a digitális ablakban lévő stoppert takarták a mutatók, ugyanilyen szituációban. Márkanév ide, presztízs oda, a feladatra legmegfelelőbbnek új szerzeményem, az Aerospace/150 bizonyult hatalmas, jól olvasható számjegyeivel.

Tulajdonképpen az Aerospace-szel valószínőűleg az a bajom, hogy savanyú a szőlő. Azt is ennek tulajdonítom, hogy szerintem a korona tekerésekor zavarják (karmolják) az ujjat a lünetta oldalából kiálló csavarok. :-)

Előzmény: Törölt nick (2563)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.30 0 0 2563
Na, én aztán jól lemaradtam, mint a borravaló...

Még a régi SLR témához :
Jó, jó, hogy az Aerospace vesztett varázsából, mert kitakarja a kijelzőt. De, nem találod pont azt érdekesnek benne (ha már egy koronáról használható...), hogy kikapcsolt kijelzővel egyáltalán nem árulkodik a sok egyéb tudományáról ? És csak egy egyszerű mutatós óra képét nyújtja. Így aztán ritkán válik zavaróvá a kijelző kitakarása. (Azaz, legfeljebb akkor, ha úgyis erre a szolgáltatására van szükség és mindez pont olyankor történik, amikor arra járnak a mutatók.)
Úgy látszik, fordul a kocka. Nekem egyre szimpatikusabbá válik ez az eredeti modell.
Ja, és a nagy képi fantáziámmal el tudom képzelni, amikor valaki e helyett egy kereskedésben bejelenti a 150 db CASIO-ra vonatkozó igényét :-)

Gyula !
Egy kis leírás igazán jöhetne arról a dobozról ! Kíváncsivá tettél.

Előzmény: Törölt nick (2547)
HRM King Gyula I Creative Commons License 2001.08.30 0 0 2562
slr

A Leo Burnett-nek (talán ismerős, egy elég jó kis reklámügynökséget volt szíves összekalapálni az illető, de nálunk nem olyan ismert) a kedvenc mondása volt (s emiatt az emblémájuk is egy ülő kisfiú, aki a csillagok felé emeli a kezét) a következő:

"Ha a csillagok felé nyúlsz, az lehet, hogy nem fogod elérni őket. De az biztos, hogy nem egy marék sárral fogsz megtérni."

Szerintem a lécet fel kell tenni. Aztán a többit majd meglássuk....

Üdv

Törölt nick Creative Commons License 2001.08.30 0 0 2561
:-)

Azért a Zürichi Bahnhof str-hez talán mégsem kellene mérnünk magunkat :-)

Nagyon sok évvel ezelőtt elcsodálkoztam, hogy a fényes illatszer- írószer- divat- és óraboltok között egy cédulákkal teli apróhirdető vitrint láttam. Közelebb kellett mennem, hogy lássam: nem cédulákkal, hanem LCD képernyőkkel volt kitapétázva, azokon mentek az apróhirdetések... persze ez ma már fel sem tűnne.

A Bhf Str alatt húzódó bunkerekben fekszik Európa készpénz- és aranykészletének egy nem elhanyagolható hányada. Ilyen utcából azért Svájcban sincs sok...

Előzmény: HRM King Gyula I (2560)
HRM King Gyula I Creative Commons License 2001.08.30 0 0 2560
sukosdg

Először is ismerjük egymást, mivel találkoztunk a vásáron személyesen is. Igaz, hogy borzasztóan rossz az arcmemóriám, de arra konkrétan emlékszem, hogy adtam is Neked egy jó árat, sőt egy nagyon jó árat a Perrelet Dipteros II-re, de azóta sem jelentkeztél az óráért.

Másodszor a NIVREL 610.001 AAARL-nek tévesen közölted az árát. 2001. április eleje óta 2572 DEM, vagy 1315 EUR a javasolt fogyasztói ára, s bár két hétre rá, az ETA közbenjárásának köszönhetően kénytelenek voltak ismét árat emelni, ez az óra abból kimaradt, mivel nem ETA szerkezet, hanem a Lemania 8810-es van benne. (Hozzáteszem, hogy azóta június 1-gyel megint volt árkorrekció, mivel átálltak az EUR-ban kerekített árakra, de azt mi egy az egyben benyeltük.)

Tájékoztatlak továbbá, hogy mivel a márka most alacsonyabban van, mint az árlista készítése idején, de nem hozunk ki hetente új árlistákat, azok az Ügyfelek, akik mostanában rendelésre vásároltak nálunk órát, lényegesen olcsóbban kapták az árlistában szereplő árnál. Sajnos a magas árfolyamon kifizetett és levámolt árunál ezt nem lehet így megcsinálni, többek közt ezért sem lehet az árlistát hetente le-föl változtatni.

Összefoglalva az ár témakört, én egyetlen egy Ügyfelünkről sem tudok, aki az ár miatt rossz szájízzel hagyta volna el a bemutatótermünket. Azt hiszem, Neked sem lett volna okod panaszkodni arra az árra, amit a Perrelet órára mondtam, de ha az sem volt elég, akkor nem tudok mit csinálni. Mi a gyárban, előre fizetéssel vesszük az árut és nem árveréseken ami jut, ennek vannak konzekvenciái. Bárki vásárolhat az e-bay-en, szerezhet tapasztalatokat, jókat és rosszakat, próbálkozni kell. A mi Ügyfélkörünk egyébként nem tipikus internetező, tipikusan nem e-bay-ező, és jellemzően nem hajlandóak 5000 km-t utazni Németországban azért, hogy hátha Hamburgban, Münchenben vagy Freiburgban 130 DEM-mel kevesebbe kerül az óra. Kér egy jó árat nálunk és azon vásárol.

Megemlítem még azt is, hogy az általad használt fórumok, Armbanduhren Katalog, watchbizz.de és társai rendszeresen téves, pontatlan vagy felcserélt árakat közöl, ráadásul megjelenésükkor, év elején még lehet aktuális, de minden cég a Basel Fair után, tavasszal emeli az árakat, tehát az év két harmadában nem aktuálisak.

Harmadszor ha mondjuk a Chronos újságban megjelenő 10-12 hírt elosztom a kéthavi megjelenést jelentő napok számával, minden hatodik napra jut egy hír. Sajnos az óraipar nem produkál annyi hírt, mint amennyit Te olvasni szeretnél. Egyébként ez egy magas labda, oldalad van neked is, megmutathatnád, hogyan is kell ezt csinálni. Kíváncsian várom.

OFF
A piacvezető autósportál a vezess.hu napi 8 friss hírt közöl, amint egy egész csapat dolgozik 0-24-ben, ráadásul az autó összpiac volumene itthon is meg külföldön is kb. 800-1000-szerese az órapiacnak. Azt hiszem ez semmilyen további kommentárt nem igényel.
ON

Negyedszer aki 50-60 saját, illetve további 120 óra megbízásból történő eladását végzi, azt szerintem lehet kereskedőnek nevezni, függetlenül attól, hogy adózik-e utána vagy sem. Mi kénytelenek vagyunk minden után adózni, így a póráz is rövidebb.

slr

Remélem még találkozunk, a legjobb Ügyfeleink ugyanis mindig a „macerás” Ügyfelek. Az a tapasztalatom ugyanis, hogy ha azokat sikerül kiszolgálni, hűségesek maradnak.

Van olyan Vásárlónk, akit az egyik márkakereskedőtől küldtek át hozzánk, mivel a kiszolgáló kisasszony (ő maga hívott fel, hogy átküldte hozzám az embert) nem bírta elviselni, hogy hisztis. Azóta az illető minden márkánkba belekóstolt már, és jóval túlvan a millión amit elköltött nálunk. (Nem beszélve arról, hogy még a tanácsadó cégemben is Ügyfél lett).

Engem nem tudsz kimeríteni a maceráddal, ahhoz túl régen csinálom. Ha bármit szeretnél tudni vagy nézni, szívesen látlak. (Figyeld a swissmade.hu portál szeptembertől, érdekelni fog).

Összefoglalva: az APT azért ért velem mindenben egyet, mivel ő is a gyakorlatban csinálja és egy cipőben járunk. Óra vagy informatika, tök mindegy, a gyárak is ugyanolyanok velünk szemben és az Ügyfeleink is ugyanazok a magyarok. Akik meg kibicelnek, azoknak könnyen megy az árcsökkentés, mivel nem nekik kell kicsengetni a költségét.

Remélem azért lassan kivilágosodnak a magyarországi viszonyok és a helyére tudjuk tenni a dolgokat.

Kis öniróniával jegyzem még meg, hogy gyakorlatilag nekem is csak a hobbim az órakereskedés, ugyanis ez az a termék, ami a világ összes pénzét elnyeli. Összehasonlításul: Zürichben a Bahnhof Straße-ban 13 órabolt van, egyik a másik után, a legnevesebbek. Ezeknek a boltoknak az árukészlete boltonként fogyasztói áron kb. 2 milliárd Ft (csak amit éjszakára kint hagynak a kirakatban az kb. 500 millió Ft). Ez a 25 milliárd Ft árukészlet Svájcban egy város egy utcája, úgyhogy azt hiszem van még hova fejlődjünk. Ettől kezdve a mi kis cégünket is nyugodtan lehet hobbinak nevezni.

Üdvözlettel

Törölt nick Creative Commons License 2001.08.29 0 0 2559
Helló slr

A napokban gondoltam az óraideálodra, amikor megláttam egy új modellt a Régiposta utcai üzlet kirakatában :

Előzmény: Törölt nick (2547)
sukosdg Creative Commons License 2001.08.29 0 0 2558
HRM King Gyula!

Még egy kérdés: miért kerül a Nivrel N610.001 AAARL óra nálatok 388.900 forintba mikor a külföldi javasolt bolti ár!! 2360 DM (307.000).

sukosdg Creative Commons License 2001.08.29 0 0 2557
HRM King Gyula!

A topic-ról többen is ismernek. Semmi közöm az órakereskedelemhez. Ez csak az egyik! hobbim. Az igaz, hogy sokat járok külföldre és lehetőleg elmegyek az óraszalonokba is (nemrég jártam a világ legnagyobb Rolex üzletében L.A.(USA)). Én nem értek az órákhoz, de lehetőleg minden infót megpróbálok beszerezni.(Orologi, Chronos, Armbanduhren,Watchtime katalógusok)Egyenlőre nem szorulok a frissítés gombra(nem tőled várom a kioktatást, egy picit lehetnél szerényebben úgy, hogy ráadásul nem is ismersz) mert a napi egy-két hír az nevetséges. Ennyi újdonsággal évekig tudok szolgálni nektek...

Üdv.

Törölt nick Creative Commons License 2001.08.29 0 0 2556
Azt mondjátok, a legolcsóbb termékekre nyugaton adott garancia csak egy blöff, mert úgyis inkább kidobja az ügyfél, minthogy ügyintézzen. Nos, én vagyok a macerás ügyfél (szerencséd Gyula, hogy nincs pénzem az áruitokra :-))))))), és bizony kipróbáltam. Volt olyan amerikai termék, ami nem filléres, de nem is az elit kategória (mondjuk nem tömör arany. Nem óráról, tollról van szó). Problémám volt vele, ami ráadásul talán nem is a gyártó hibája, hanem a márkakereskedőé. aki nem elég szakszerűen fogta be gravírozáskor (a cucc a gyári leírás szerint egyébként gravírozható). Elküldtem Magyarországról Lincolnba, a gyárba az örökgarancialevéllel. Korrektül megjavítva visszaküldték, nem portósan. Lehet, hogy ritka az ilyen barom ügyfél, aki él is a garancával, és ez a gyártónak még belefér? :-)

APT, a garanciát nem fizető cégek esetéért részvétem, nagy szemétség. Kíváncsi lennék, nincs-e egy olyan nemzetközi internetes fórum, ahol az ilyen visszaéléseket közzé lehetne tenni, talán meggondolnák az ilyenek, hogy merjenek-e nálunk, a balkánon szemétkedni, ha az otthoni ügyfeleik is könnyen megtudhatnák. Másrészről az ilyen cégektől védeni kellene az országot.

Előzmény: APT (2554)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.29 0 0 2555
Szervusz Gyula, köszönöm a kimerítő választ. Elfogadom az érveidet és elismerem, hogy találkoztam Magyarországon nagyon korrekt importőrrel, aki a stencilezett garanciajegyre többet nyújtott, mint amit a nemzetközi garancia igért. Történetesen egy női ékszeróráról van szó, aminek fél év alatt korrodálódott a fém szíja, ami elég speciális, csak ahhoz a modellhez használható darab volt. A nemzetközi garancia kizárta a szíjjal kapcsolatos panaszokat (ami egy ilyen óra esetén tulajdonképpen kacagtató), ennek ellenére rendeltek egyet a gyártótól és kicserélték (bár nem győzték hangsúlyozni, hogy a probléma nyilvánvalóan a kedvesem pH-jában és nem a termékben van). Le a kalappal. Az más kérdés, hogy rövidesen a cseredarab is bomlásnak indult.

Szóval háromszor is, fortissimo mondom, elismerem mindazt a törődést, többlet szolgáltatást, amit egyes kiváló órások és kereskedők - köztük Ti - a magyar felhasználónak nyújtanak, hogy jobb bánásmódban részesülhessen, mint a svájci, az amerikai, a francia és az ugandai, de akkor is olyan fura érzés nem megkapni a nemzetközi garancialevelet és lépten-nyomon felszólítva lenni, hogy meg ne próbáljak egy külföldi márkakereskedőnél venni valamit, mert akkor megnézhetem magam, és talán még tolvaj és vámcsaló is vagyok.

Előzmény: HRM King Gyula I (2553)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!