De pld. a Zenith-re egy eredeti szíjvásárlás esetén pld. sorozatszámot kérnek, hogy tökéletesen azonos legyen rendelhető. De akár a Cartier is e módon juttatja kis hazánkba az egyébként apró, de méregdrága kiegészítőit. Ekkor azért némileg felkaphatná valaki a fejét a gyárban. Mármint, ha tényleg ismerik annak foltos múltját. Gondolom ilyen esetek át ne csúszására azért mégiscsak felkészültek a NAGYok ?
OYSTER: Némi költői túlzás azért volt a dologban. NEm garanciális esetben az átlagos márkaszerviz nem fogja a számokat egyeztetni. Garanciális javításnál viszont igen. Itt viszont kérdés, hogy a gyárnak tudomása van-e adott esetben egy óra eltulajdonításáról, vagy sem. Még ha feljelentést is tesz a kárvallott a rendőrségen, akkor sem biztos, hogy pl: a magyar rendőrség bármit is tesz, hogy a tudott adatokról más is tudomást szerezzen. Tehát - a feljelentésen túl - a kárvallottnak kell egy levélben, mailban stb.. értesíteni a gyártót, de legalább a kereskedőjét a történtekről. Szerintem sok esetben ez nem történik meg.
Legalabbis Nemetorszagban nem. Szervizbe vittem a Heuer Monzat, igaz vegul is nem nyittattam ki, de nem kulonosebben vizsgaltak meg a papirokat. Az oras pali (kb 45 koruli) ranezesre mondta a tipust, a belsejet, a hibakat a tippeket, ha lopott lett volna az ora szerintem nem derul ki.
Total profi volt az urge ora teren, de az adminisztracio nem az erossege. aztan lehet, hogyha javitasra keul a sor, alaposan szemugyre veszik, de a vasarlasnal nem jegyeztek be sehova az adataimat. A nemzetkozi Tag Heuer kis hitelkartyaszerusegre belyegeztek, valamint rairtak a datumot meg a sorozatszamot. ennyi.
"egy lopott nívós svájci órával bemenni a márkaszervizbe egyet jelent az azonnali rendőrségi feljelentéssel"
from 2446
Ez mennyire igaz ? Azaz e szerint a fordítottja is valós kell, hogy legyen !
Tehát egy valóban jólszituált órának a felújítását alkatrészbeszerzéssel együtt több hónap alatt végigfuttatva a La Boutique Suisse szervízen, majd csudás állapotában visszakapva egyben igazolnia kellene annak makulátlan múltját is.
Én legalábbis így érzem.
Jól ?!?
Ez meglep, mert úgy tudtam, az XXL sorozatnál választható, hogy bőrszijjal, vagy fémcsattal kéred... (úgy értem, gyárilag. A boltban vagy van, vagy nincs ;-) )
a kep egy XXL Chronograph-ot abrazol, ami a maga 44 mm-es atmerojevel lehet, hogy furcsan adna ki magat a csenevesz kis csuklomon es ha jol lattam nincs hozza femszij. Akkor inkabb nezzuk a BC3 Chronograph-ot...
Koszonom a javaslatokat, megnez(t)em a tobbi markat is, igy ujabb taggal bovult a szobajoheto orak listaja, ami jelenleg igy nez ki:
- FORTIS Flieger Chronograph
- NIVREL Fliegerchronograph
- OMEGA Speedmaster Date
Megneztem a Perrelet es FC orakat is, de amelyik tetszene az tul van a kereten (marpedig abbol nem engedhetek, valahol meg kell huzni a vonalat). Hetvegen szemelyesen is megnezem nehany bolt kinalatat es majd tudositok, ha tortenik valtozas.
Koszonom megegyszer.
Hát, ezeket, mivel nékem is szimpatikusak, én is javallottam volna. De már kifogtátok a szelet a vitorlámból.
A másik javaslatom az a belépési nevem. Tehát, ha nem tartod túldimenziopnált ötletnek, végy ROLEX-et ! Ez lehet úgyszintén acél-acél, 10 atm, zafírüveges, sötétszámlapos, dátumos. És hát olyan klasszikus fazonú, ami örökké híres lesz a divatteremtő mivoltáról.
Ugyan ebbe a taksába egy használt darab fér bele, de ne tarts tőle, annak még hátravan néhányunk élete.
SükösdG !
Épp sajnálatomat kívántam kifejezni, hogy még Sidney-ben sem sikerült hozzájutni elsőkörben az áhított Swatch-hoz...
Aztán itt rökönyödtem le a tourbillon-os példányon. Remélem, nem a komolytalan módon nyithatatlan tokba pásszították ???
És hát a kronométer bizonylatok : a 85 117 db vajon a Breitling teljes gyártási száma volt ?!
Squiddy !
Sokáig büszke légy rá !
Képet-képet-... !
Na még valami eszembe jutott, csak képet az ausztrál honlapon találtam meg hozzá.
Ez azon ritka Perrelet órák közé tartozik, amelyik 5 atm-es, ráadásul nincs arany második rotor, ezért bőrszíjjal (borjúbőr, kézzel varrva) csak 408.000 Ft a listaára. Van egy bőrszíjas raktáron, fémszíjam most ippeg nincs, de ha feltétlen az kell, rendelek majd hozzá, 128 e Ft felár :-).
Na végre lett egy kép, bár elég gyenge, így néz ki ami raktáron van:
A felső koronával a lünettát lehet forgatni és időt mérni vele.
-A Swatch kiadta első tourbillon szerkezetű óráját!!! A 2222 db-os limitált példányszámmal felzárkóztak a nagyok közé.
A fejlesztésben a Breguet segédkezett! Az ár: 3333 EURO !
Más órák esetében ez a megoldás kb. 100.000 DM felárat jelent!!!
-Elkészült a Swatch új Skin Chrono-ja. Az extra lapos szerkezettel készült óra ára: 120 EURO.
-A 2000. évben kiadott COSC bizonylatok:
1. Rolex 632.563
2. Omega 146.144
3. Breitling 85.117
-A Poljot Alekxey Leonow 1965-os órájának replikájával jelent meg. Az 1000 db-os szériában keszült modell neve: Strela.
-Megjelent az 5.Armbanduhren Katalog 2001. 400 oldalon 1000 fotóval.
Lacek XS: Ha a vízállóságot komolyan veszed, tehát tényleg bemerészkedsz vele a medencébe, akkor kizárólag fémszíjas órát végy! A bőrszíjra hiába írják rá, hogy vízálló, ha merülsz vele átázik, elszíneződik és megkeményedik. A vízállóság itt csak azt jelenti, hogy nem szakad le iziben a kezedről az óra, és még el tudsz vele menni az óráshoz új szíjat venni...
Lacek XS: A helyedben megnézném a SINN óráit, és a Longines óráit is. De amit mindenképpen előbb áttanulmányoznék, az a NIVREL, PERRELET és FC kínálat (www.swissmade.hu). A megcélzott áron kapsz a kívánt paraméterekkel kiváló darabokat, ha nem is kronot. A Perrelet ugyan túl van a köszöbön, de az "egyszerűbb" darabok nem olyan sokkal.
aurorix: Pedig ez bizony "vallásháborút" provokálhat. Mindenki mást lát szépnek. Én a Longines klasszikus óráit látom a legszebbnek (pl: Le Grande Classipe), de ez ízlés dolga. Saját gyűjteményemből is a háború előtti klasszikusan egyszerű és szép órákat becsülöm a legtöbbre. De hát kinek a pap....
Üdv mindenkinek!
1, A nagy túlélő:
A Sinn-t javasolni tudom én is mindenkinek. Több, mint 1 éve nyűvök egyet. Mostanra beállt nap 5,4 sec/nap sietésre. Azaz kornométer-pontosságúra. Ráadásul év elején kijött két ún. kleine-chronograph is (az egyém még nem ilyen), kisebb méretben, és neves gyártókat verő műszaki paraméterekkel.
2, A káprázatosan szép, és sportos:
A Petőfi utcában cca. 260.e.Ft-ért láttam Valjoux 7750-es szerkezettel szerelt fehér számlapos, fémszíjas, tachy-gyűrűs Longiness-t. Lenyűgözően szép.
3, A klasszikusan elegáns: A West End City 2. emeletén ue.mechanikával, acél-arany, barna bőrszíj, szintén Longiness-t. Az is kb. 260.e HUF.
Bár stílusában mindegyik más, nyugodtan megjelenhetsz velük bárhol.
Majd számolj be, ha sikerült választani. Én nehezen tudnék.
Láttam a bécsi óramúzeum alatti boltban egy glasshüttei óramárkát. Egyszerű, letisztult formájú órák voltak, de nem jut eszembe a márkanév. Korábban nem hallottam.
Nézegettem ma néhány órabolt kirakatát.
Erről eszembejutott egy kicsit hülye kérdés: szerintetek melyik márkának van a legtöbb szép órája? Nem vallásháborút szeretnék természetesen, szóval nem az abszolút elsőre vagyok kiváncsi :-)
(lehet, hogy csak vissza kellene olvasnom a topicban?)
Ja! Mindez arról jutott eszembe, hogy több kirakatban találkoztam Zenith órákkal. És talán ezek közt volt a legtöbb olyan, ami nekem nagyon tetszik. Második helyen nálam az IWC és közvetlenül mögötte az Oris áll.
Mint oly sokatokat, nehany honapja engem is megfertozott a svajci mechanikus oralaz. Amiota az eszemet tudom, azota orabuzi vagyok, de a keretek szukossege miatt maradtam a "karcoraknal" es csak csodaltam ezeket a szepsegeket.
Vegre elerkezett az ido, hogy megvegyem eletem elso IGAZI orajat. A preferenciaim alapjan ti mit javasolnatok?
- acel/acel
- zafiruveg
- mechanikus automata
- sotet szamlap
A rendelkezesre allo (nemsokara) keret 400K jo magyar forint, de nem baj ha olcsobb...
Jelen pillanatban ket modellre szukult a kor:
Omega Speedmaster es Fortis Flieger Chronograph. Johetnek az ervek, ellenervek es a tovabbi tipusjavaslatok.
Hát, ugyebár a Swatch könnyedén válogathat z ETA szerkezetek között :-)
Azonban ez pont az az eset, amikor a bonthatatlan tokozásának köszönhetően ugyan sok mindent kibír, de ha használatban van, kuka lesz a vége. És hát ugye egy efféle krono szerkezet esetleg megérdemelhetné alkalmasint a mentő beavatkozást is.
Korábban én is azt hittem, hogy elnyűhetetlen darabokról van szó. Atyámnak egy első évjáratbeli volt, így amikor azt mondta valaki, hogy így járhat, kiröhögtem. De Ő is így járt. (De csak 18 év után !) Lehet, hogy pimf kis baja volt, de nem lehetett hozzáférni. Egy lendülettel meg is vált tőle a sárga ruhások irányába...
Nekem is van egy régi, még gond nélkül működik...
Szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy mint a szvaccsgyűjtők, dobozában, esetleg kivett elemmel őrizhető meg több generáció számára is ez a ritka fazon. (Aminek gondolom nem a számlapja, hanem az üvege karcosodik:)
FERCI: Nem ide tartozik, de a téma érdekes. Ez melyik topic? Írd meg, szívesen leskelődök ott is (bevalom lusta vagyok a milliárd témából megkeresgélni).