Keresés

Részletes keresés

HRM King Gyula I Creative Commons License 2001.09.13 0 0 2644
Swatch Tourbillon

Nem akartam első lenni az ellentáborból, mert akkor azt mondjátok, hogy haza beszélek.

Szerintem egyszerűen gusztustalan. Ráadásul nem is a legigazibb tourbillon, hanem az a bizonyos karoussel, amiről most hirtelen én sem tudom, hogy mi a különbség, de hogy egyszerűbb, az biztos (nem is látszik a forgató része).

Ezt csak tetézi a majdnem 1 millió Ft-os ár, amihez csak annyit tudok hozzátenni, hogy ma eladtam egy Perrelet 100 db-os limitált órát (a kék szögletes, római számokkal, tömör fehér arany felső rotorral, nemesacél szíjjal, minden egyéb Perrelet jótulajdonsággal, mit mondjak, elég pepecül néz ki), listaár 884 ezer Ft. No comment.

Az FC Heart Beat-ről meg nem is beszélve, ami csak 193 ezer Ft, és az "élvezeti értéke" nem rosszabb, mint egy tourbillonnak. A kevésbé bonyolult műszaki tartalom meg egyben azt is jelenti, hogy nem kell annyira odafigyelni az órára (ellopás, beütés, ...). Persze azért nagyon büszke vagyok az FC Tourbillonra, meg nagyon jól is néz ki, de hát a 10 millió az 10 millió ...

Derüs estét.

Halandó Nem-órás (de azért még) Mester

APT Creative Commons License 2001.09.13 0 0 2643
OYSTER: A múltkoriban - mikor SUKOSDG kérésünkre feltette a SWATCH Tourbillon képeit - azért nem reagáltam én sem, mert nemigen jutott eszembe semmi szép. Ez az óra egyszerűen fertelmes. Pont olyan, mint a zizegős selyemmelegítő baseball sapkával, makkos cipővel és két kiló aranylánccal. Ép ízlésű ember aligha fogja ezt az "órát" magára aggatni...

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: Törölt nick (2641)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.13 0 0 2642
SukosdG !

Jól látom a honlapodon, hogy a korábbi képpel ellentétben a Baylor bicolor és nem tiszta acél színű ?

P.S.: Persze ennek is megvan az oka, hogy miért kérdezősködöm egy nem eredeti, de lagalább Rolex look óráról ennyit...

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.13 0 0 2641
Teljes együttérzésem !
Lehet, hogy újat kell nézned ?! Jól jöhetnek a múltkor kinézett glasshütteiek...

OFF! Ceruzabél beszerezhetőséggel hogy állsz ? ON!

SukosdG !
Erről a tourbillon szvaccsról igencsak ambivalens érzések keringenek bennem. Azaz sajnos minden valódi igényessége ellenére abban a bizonyos kommersz fazonban leledzik, amilyen párosítástól borsódzik a hátam. (Gondolom ezzel is persze növelik a design megbecsülését. De mégis...) Ugyanakkor az ára és a kis sorozata alapján mégis vonzóan igényes darab. (Dr. Jekill és Mr. Hyde, ha jól írom.)
Szerintem pld. az FC órák a nyílt billegőjükkel olyannyira becsapják akár a közepes szintű szemlélőket is, hogy a mívesebb kidolgozásuk alapján szinte mindenki érdemesebb darabnak nézi őket.
Ja ! És a múltkori Breitling féle kronométerigazolások : nemrég olvastam az Óravilágban, hogy állítólag 148380 db-ot igazoltattak. Úgy látszik, a különböző forrású hírek ellentmondanak egymásnak :-(

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.13 0 0 2640
Szomorúság van, elvesztettem mechanikus, automata Seiko karórámat. Nagyon kedveltem. Acél tokos 5-ös, fém szíjjal. A számlapja csiszolt natúr fém volt, nem voltak számok, csak (hogy is hívják órásul az órákat jelző domború pöttyöket?) rendkívül ízlésesen, ugyancsak fémből készített rovátkák az óráknál. A dátumablak pereme 45 fokban vágva, felcsiszolva, hogy látsszon a számlap anyagszerűsége. Maga volt a megtestesült funkcionalitás, ilyen egyszerű és szép Seikot azóta sem láttam sehol. Ráadásul pontos volt, ha járt. (ha nem hordtam, persze nem járt, ez volt az egyetlen bajom vele)

Nem gondoltam, hogy valaki ilyen barom tud lenni és elveszít egy nem bontható acél szíjas karórát, és nem gondoltam, hogy ilyen hamar óra után kell néznem. Nem tudok másra gondolni, mint hogy a reggeli kapkodásban nem csatoltam a karomra, csak kézbe fogtam, aztán hozzá fogtam a szemeteket, és egy elegáns mozdulattal a kukába hajítottam. Különben már csak előkerült volna.

Bati Creative Commons License 2001.09.13 0 0 2639
Köszi a tippet a héten ugy is Érden lessz dolgom
:))
Előzmény: Törölt nick (2635)
Lacek XS Creative Commons License 2001.09.13 0 0 2638
Tiszteletem!

Hosszas informaciogyujtes es nezelodes utan, ime a kivalasztott. O+A sebessegmester datum:

Mar alig varom. Valamikor oktoberben meglessz a kicsike.

Udv
Lacek XS

MAJTee Creative Commons License 2001.09.12 0 0 2637
Sziasztok!

Eladom 2 db DOXA karórám összesen 25000 Ft-ért! Az egyik egy halványkék számlapos, Day-date-es automata DOXA, amelyhez egy bőr tokozású díszdobozt is adok. A másik egy kissé megviselt, arany színű számlapos, aranyozott szélű bicolor quartz DOXA. Ez utóbbi javításra szorul (kizárólag esztétikai hibája van): az óratok bal oldalán kb. 1 mm-es sérülés található, ill. az egész tok polírozásra és aranyozásra szorul. Ezen kívül az üveget pár kisebb karcolás miatt polírozni, vagy cserélni kell (egy új üveg kb. 2000 Ft).
Sajnos a digitális fényképezőgépem nincs nálam, így most csak egy scannerrel rögzített képet tudok rögtönözni (http://www.extra.hu/MAJTee/doxa.jpg)...
Elsősorban szegediek jelentkezését várom.

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.12 0 0 2636
SLR !

Egyik korábbi hozzászólásodban említetted a glashüttei órákat, amikre felfigyeltél. Milyenek voltak (Glashütte Original, Union, Mühle, Nomos, vagy esetleg Lange) ??? No és mit kóstálnak ezek manapság szép új állagukban ?
Számomra is nagyon szimpatikus az ottani újrafeltörekvő német manufakturális órások külvilágtól elszigetelt elefántcsonttornya.
A legjobban a Nomos meglétére reagáló sértettségük tetszik, miszerint mit keres az ő patinás településnevüket felemlítő számlap alatt egy holmi svájci(!) szerkezet.

Előzmény: Törölt nick (2593)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.12 0 0 2635
No, várj csak, kéne egy cím is hozzá :
Az pedig itt leledzik.
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.12 0 0 2634
Szerintem próbáld meg itt (rákattintva a képre) :

Ha minden igaz Ő még beszerezhetetlen alkatrészek újralegyártását is meg tudja oldani.
Azonban olyan órást, aki a régi falióráknak a szerkezeti javításán túl még akár a káváját is kicsinosítja én sajna csak vidéken tudok ajánlani.

Előzmény: Bati (2633)
Bati Creative Commons License 2001.09.11 0 0 2633
sziasztok
teljesen uj vagyok itt..........:))
de azért azonnal segitséget is kérnék öreg orákhoz értö orás mester kéne ill falioratok restaulásához is kéne valaki
van 1 pár öreg de nem müködö,nekem nagyon kedves emlékekhez füzödö orám de jo lenne ha müködnének is de eddigi javittatási kisérleteim kudarcba fuladtak
illetva ha Orát akarok vásárolni abban tud itt valaki segiteni??? Állitolag az oranagykerben joval kedvezöbb áron lehet orához jutni
Meg egyébbként is van 1-2 ora itthon hétköznapi használatban amit megkéne javittani jolenne valami ötlet hogy hova vigyem (2db Longines)

remélem nem voltam tol tolakodo igy elsöre de ugy megörültem ennek a topicnak
:)))))

Bati

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.10 0 0 2632
Javítom magam :
Természetesen nem "Yacht Master". Az mégiscsak más cég...
Hanem "Yacht Club" típusról volt szó.
Előzmény: Törölt nick (2627)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.10 0 0 2631
Köszönet a részletes ismertetésekért. Meg hát a képek is sokat segítettek az érthetőségben. Ez tényleg egy érdekes szerkezeti megoldás volt !
Kár, hogy számomra is csak VOLT, mert a felajánlott darabról lemaradtam :-(

(APT! Képzeld, mikor még új volt, átolvastam a történeti leírásod és most egyszerűen nem emlékeztem erre a részletre... Kihagyott az elmém ???)

sukosdg Creative Commons License 2001.09.08 0 0 2630
oyster:

A 218-as Bulova szerkezetről felraktam egy részletes szerkezeti ábrát.

www.ora.ini.hu

TimeDesign Creative Commons License 2001.09.07 0 0 2629
Aki lemaradt a BASEL-i óra showról annak lehet érdekes az alábbi cim ahol ~100 video file található a kiállitásról, bemutatókról. A legujabb tipusok is láthatók. Érdemes megnézni!!!!
www.timezone.com

Más, mennyit érhet egy használt/ egy éves/ ROAMER automata SEAROK CHRONO. Ismeri-e valaki?
Tapasztalat?

APT Creative Commons License 2001.09.07 0 0 2628
OYSTER: Az órás lapom óratörténeti részénél megtalálod a hangvillás óra működési elvét!

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: Törölt nick (2627)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.07 0 0 2627
És most jómagam :

Tegnap találkoztam egy hangvillás IWC-vel. Amolyan Yacht Master design. Azonban a halacska mintás korona ellenére bőrszíja volt. (Ugye jól gondolom, hogy acélszíjas az eredeti állapota ?!)

A nagy kérésem :
Valaki, aki közelebbről is ismeri ezt a technikai megoldást, kérem regéljen róla !!!

Ismét köszönet előre is !

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.07 0 0 2626
SukosdG !

Megkérlek rá, hogy egy ismerősöm érdeklődését kielégítendő regéld el nekem a net-es rendelés fortélyait. És, ha lehet, emilben, hogy továbbítható legyen.

Köszönet !

sukosdg Creative Commons License 2001.09.06 0 0 2625
Nem bírtam ellenállni, meg kell, hogy mutassam..

Ha valaki lát vagy tudja hol lehet kapni hasonló szíjat, dobjon egy emilt!

www.ora.ini.hu

sukosdg Creative Commons License 2001.09.06 0 0 2624
Én igazából a komoly gumiszíjakra gondoltam. Pl. az enyém autógumi mintás mint a Chopard. Elég starpabíró benyomást és érzést kelt, ráadásul mivel szívem csücske a veterán autók, így mindig nálam lehet "belőlük" valami ....
sukosdg Creative Commons License 2001.09.06 0 0 2623
Sajna egyenlőre ennyi....
Az oldalamon találtok egy kicsit jobbat!

www.ora.ini.hu

APT Creative Commons License 2001.09.06 0 0 2622
Mielőtt a nyelvőrök lecsapnak rám: az "ügye" mint kötő ill kérdőszó az előző hozzászólásomban természetesen UGYE. De nem figyeltem oda, úgy kell nekem.
Előzmény: APT (2621)
APT Creative Commons License 2001.09.06 0 0 2621
SUKOSDG: Ja és még egy dolog: tégy fel képet - ha van - a Swatch Tourbillonról. Vagy egy linket, hol lehet megcsodálni. Az ára egész felizgatott. És végül is a Breguet is Hayek bácsi portfóliójának része, mi több, a Lemania-nak van tourbillonja, a Lemaniat pedig ügye megette az ETA, az ETA meg hát ügye szintén Hayek bácsié. Nagy hörcsög az öreg, van neki miből válogatnia...

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: sukosdg (2619)
APT Creative Commons License 2001.09.06 0 0 2620
SUKOSDG: Teljesen igazad van, újabban nagy divat a kaucsuk szíj. Még olyan nagy nevek, mint a Patek is ilyet kínál egyes modelljeihez. Ezzel együtt, én - kipróbálva - valahogy "gagyinak" érzem a dolgot. De ez valószínűleg a sok olcsó tokkal egybefröccsöntött távol keleti óra "utóhangja" miatt van. Sok tesztelő szerint a jó minőségű kaucsukszíj sokkal tartósabb, mint a bőr, kíméletes kezeléssel csaknem a fémszíjakkal összemérhető. Kipróbálni mindenképpen érdemes, de a "hangulata" szerintem csak erősen sportos órához passzol. A Patek Aquanaut-ja arany tokban, kaucsuk szíjjal - szerintem - velőtrázóan hülyén néz ki, olyan "suhogós selyemmelegítő makkos cipővel" hangulatot áraszt. Aki ilyet vesz (12.000 svájci frankért...) gyorsan vegyen hozzá esz rendes bőrszíjat, vagy egy arany szíjat. De egy acéltokos sportos kronográfnál lehet, hogy teljesen helyén van a dolog.

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: sukosdg (2619)
sukosdg Creative Commons License 2001.09.06 0 0 2619
Még 1 szíjról nem "beszéltünk" a gumiról. Most éppen egy Dunlop szíjjal szerelt órát viselek és meglepően kényelmes.
Ez persze 100%-s WR. Az Oris órákhoz reklámozzák a kaucsuk szíjat. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatba?

oyster:
Nekem is meglepő volt a Swatch tourbillon. Szerelhető a tok, csavarokkal rögzitett, sőt még egy gyémánt kövecskét is elhelyeztek a hátlapon.
A szerkezet nagyon díszes, gravírozott skelet. Szerintem ez megint korszakalkotó cselekedete volt Hayek-nek! Ezek után ki merne bármi rosszat mondani :)))))

www.ora.ini.hu

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.06 0 0 2618
Sokáig egy ilyen meg egy ehhez hasonló Seiko volt a kiszemelt darab.
Végül egy Oris lett belőle.
Előzmény: squiddy (2616)
squiddy Creative Commons License 2001.09.06 0 0 2617
Meg van még pár kép, de nem mertem beszúrni, mert leszúrnátok, hogy olyan lassan jön be...

Amúgy ha valakit érdekel részletesen, akkor
http://www.extra.hu/squiddy/certina1.jpg
http://www.extra.hu/squiddy/certina2.jpg
http://www.extra.hu/squiddy/certina3.jpg
http://www.extra.hu/squiddy/certina4.jpg
http://www.extra.hu/squiddy/certina5.jpg

Hómpédsz nincs még hozzá, mára ennyi talán ennyi is elég lesz.
Várom a véleményeket az ÓRÁM-ról :)

squiddy Creative Commons License 2001.09.06 0 0 2616
pure love :)

APT Creative Commons License 2001.09.05 0 0 2615
OYSTER: Nem hiszem, hogy ilyesmire fel lehetne rendesen készülni. A "nagyok" is csak a nekik bejelentett bűnesetekről tudnak, a többiről nem. Pl: Ha valakit agyonütnek, és mellesleg az óráját is elveszik, nem tudom, hogy fog-e bárki az órájával foglalkozni, a hátramaradott családtagok egyáltalán tudják-e , mi volt rajta, stb...

Brrr, kezd a téma morbid lenni....

Előzmény: Törölt nick (2614)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!