Jaaa, asszem én is itt jártam :)))) Fehérvári 84-ben dolgozom, aztán átugrottam hozzájuk. Mondjuk a cég nevét nem is néztem akkor :) De gondolom túl sok chippes nincs a fehérvárin...
Van hazai képviselet.Több mint 10 éve a piacon vannak,szóval nem sufniznak. Budapest Megalarm KFT Budapest Fehervari ut 130. H-1116 Budapest T : 0036 12084715 F : 0036 12271816 E : info@megalarm.hu W : www.megalarm.hu Amugy nekem is superchip-em van :):)
Köszönöm a választ!!! Egyébként nem vagyok teljesen laikus a dologhoz, csak nem szerettem volna úgy feltenni a kérdést, hogy szinte egyben válaszolok is rájuk. A váltó helyzetét sejtettem, hiszen gyári 390Nm elviselésére tervezték. Mostani állapotában pedig 163LE mellett 350Nm-t teljesít az autó. Viszont már a második turbóm vérzett el, mint azt nemrég itt a fórumon is taglaltam. Beleuntam,és rengeteg pénzem ment el, mire kiderült, mi a probléma..... ezért 2 lehetőség :kerestem használtat, vagy pedig felújíttatni a régit. Nem tudják felújítani, ezt többen is megerősítették. Most találtam egy 2260-as típust, (2052 a mostani) jó áron, újat. Ez az új 530d turbója. Ehhez módosítani kell a vezérlést, nyílván itt gondolva a különböző méretekből adódó karakterisztika különbségekre, és ezeknek az új viszonyoknak a kezelésére. Nyílván ezzel a konfiggal lehetne beállítani egy 170 lóerős teljesítményt is, hiszen elsődleges célom, a turbó pótlása, megjavíttatása lett volna. De persze, ha már lenne lehetőség tuningra vagy hívhatjuk ezt fejlesztésnek is, akkor szeretném ezt az oldalt is figyelembe venni. Ezért kérdeztem itt a fórumon, mert tudom, hogy itt sokkal jobban értenek ehhez. :) A szakember 200Le körülig javasolta a fejlesztést, mert a váltónak nagyon nem lenne egészséges már...
jblgti38 Ez nem ilyen egyszerű.Nagyobb turbó? Felszerelni az csak egy dolog,lesz szép nagy turbólyukad.A másik dolog,hogy azon változó geometriás turbó van,ami köztudott hogy aranyáron van.A GM váltó szépen fog hányni,nem is a lóerőtől,hanem a ráeresztett nyomatéktól. A teljesítménnyel együtt növő hőterhelést is kezelni kell.Nagyobb teljesítményű vízpumpa stb. Sokat kibír egy motor,de mindig a járulékos költségek amik megölik az ilyen projekteket. Pl. benzinesnél veszel egy turbószettet 500e ftért.Igaz,a beépített alkatrészek kiválóan alkalmasak papírnehezéknek,vagy újrahasznosításra beolvasztásra. Egy hosszú távon is működő szett a kiegészítőkkel 1,5-2 mio. Ha csak rövif időre akarod,chippet bele és a következő tulaj majd javítgatja :)
E39 525D mennyire bírja a tuningot? Gondolok itt egy 70 lóerő többletre, melyet nagyobb turbó, chip okoz. A gm váltó gondolom, egy gyenge pontja lehet, de mire lehet még számítani szerintetek????
Pali 325 tds Van tapasznyalat.Egy normális chip 40-50e Ft.Olcsót írnak neked a "kisutcánál balra okosba". Előtte kicserélsz pár alkatrészt,és mehet is.(termosztát,vízpumpa stbstb) A következményekre meg félre kell rakni kis pénz.
Ha valakit érdekelne touringba való fekete bőr szerkó fűthető,de nem motoros. Ajtó kárpitokkal tokkal vonóval. A vezető ülés széle kicsit kopott de nem szakadt. Nagy vesés eleje, orient blau színbe. Végül is, egy 93-as 530 v8 paripa motor váltó nélkül. Képet tudok küldeni. Lemez felni, 60-70%-os téli gumival.
Azt a suzukimotoros Indexit, hogy először nem adja be, aztán meg duplán is! Pedig direkt megnéztem másik vonalon, hogy átért-e, de akkor még sehol sem volt....
Nekem 2 hétig bírta kavicsmentesen. természetesen mind2 kapott.... A fóliázás erősen ajánlott!!! A múlt héten kérdeztem, mert nekem meg a 39-ét kell fölpolíroztatni, (mutattam is Árpi) és a srác 2000-et mondott darabjára, feltéve. Ráadásul ez nem is fólia igazán, hanem gumiréteg. most próbálom összehozni az időpontot, hogy pár órára ott tudjam hagyni a Hobbiszervizben, ott megkapja a külső-belső kozmetikát, aztán a minél hamarabb viszem is fóliáztatni....
Lényeg, hogy sztem 1500/oldal áron tuti megvan egy E34 lámpa.
Nekem 2 hétig bírta kavicsmentesen. természetesen mind2 kapott.... A fóliázás erősen ajánlott!!! A múlt héten kérdeztem, mert nekem meg a 39-ét kell fölpolíroztatni, (mutattam is Árpi) és a srác 2000-et mondott darabjára, feltéve. Ráadásul ez nem is fólia igazán, hanem gumiréteg. most próbálom összehozni az időpontot, hogy pár órára ott tudjam hagyni a Hobbiszervizben, ott megkapja a külső-belső kozmetikát, aztán a minél hamarabb viszem is fóliáztatni....
Lényeg, hogy sztem 1500/oldal áron tuti megvan egy E34 lámpa.
jmos Én nem akarlak lebeszélni,de vegyél inbább sima fényszórót.(TYC) Az olcsó lámpákba vékony az üveg,és látom már a január elejei hozzászólásodat magam előt: "bakker,kaptam egy kavicsot,kaka lett a 2 hónapos fényszóróm" Idézem Vojnót: Depo szar,soha többet. Vagy ha megveszed,rögtön fóliáztasd le,akkor tovább bírja.
nem, azt sehol nem írtam, hogy 10e-ért angeleyes a lampamarkaten van az teljesen gyárira hajazó ami nekem van meg szerintem szép arra emlékszem, hogy gerner és vojnó sem szólta le adtak hozzá izzókat is amikor beüzemeltem, akkor fura volt, mert a vetítési képe nem volt homogén de mint utóbb kiderült, az izzók voltak szarok, azon nem volt sima az üveg cseréltem tungsramra, vagy már nem tudom milyen, de normális márkára azóta szuper este lefényképezem az enyémet
gondolatbetyár Laci,ez elég vad.10ért éndzsölájsz??Nekem most TYC-Hella combo van a kocsiban asszem.Vagy full tyc?Nemtom.Van tartalékban egy újszerű bosch szettem is mindenestől.Gondolok a jövőre ...... Angel Eyes nekem is tetszik,de az eredeti kivitel,nem a ledes-izzós.
nos új lámpával jobban látsz, ez tény, de azért nehogy jobban világítson csak mert van rajta ledsor körbe vagy más tuning:) az új linglong gumi is jobban tapad, mint egy simára kopott continental amúgy meg az elektromosan mozgathatós is csak olyan, hogy az eredeti motorokat átpakolod, motort nem kapsz hozzá (nekem úgy volt) az 50000 meg rohadt sok, ha jól emlékszem ebayről magyarországra postázva indexekkel, oldalindexekkel mindenestül volt 40 de lehet hogy én emlékszem rosszul, vagy ennyit romlott a forint az e34 fórumon sokan bizniszeltek most a lampamarket.hu oldalon, és ha jól emlékszem volt komplett szet előre jóárasítva, bár nem tuning:)
jmos Tuningos ?? pff Egyszerű után gyártott,TYC vagy esetleg depo. http://www.lucid.hu/index.php?productID=11438 megfelelő kedvezménynel olcsóbban is lehet venni.De itt van asszem darabra is. Sőt,e30 hoz is van lampinyon.
Elhiszem. A bontottban annyira nem hiszek: ezek is elég szépek voltak kívülről... Ha pedig újat vennék tuningosat vennék, mert azt mondják az jobban világít. Sokkal. Állítólag. 50 rugó a pár, elektromos mozgatással. Simán megvenném, de most épp van néhány egyéb apróság előtte. pl. jeladós csúcs, futómű
Még egy ötletem van. Beszereztem már 2, nem lencsés, 3-masba való tompítottat. Vadi újak. A baj csak az, hogy véletlenül az egyik E21, a másik E30-ba való. Azóta is folyamatosan keresek E30 tompítottat, de még nem leltem. Ha meglesz, csak átépítem erre a keretre.
jmos Most azt mondanám,vegyél újat,mert nem nagy összeg.De ez nem tetszik.Keresd meg Kasza Imit,szerintem most van neki bontott. Marad akkor a foncsorozás.A végén pont 2x annyiba fog kerülni,mint a felsorolt megoldások....
Tegnap szétszedtem a lámpáimat, megpucoltam beállítottam. DE Közben elkövettem azt a hibát, hogy a foncsort ablakmosóval gondoltam kimosni. Hogy az ablakmosó oldotta-e fel a festéket, vagy amúgy is csak látszólag volt rajta, azt nem tudom. Mindenesetre sikerült jó részét "letörölgetni". Tehát sürgősen szükségem lenne olyan helyre, ahová elviszek/elküldök két rossz foncsort és megcsinálják nekem szépre, olcsón.
Tud valaki foncsorost? É- vagy Közép-Dunántúlon, ha lehet.