elvileg hangosabban kellene szólnia, mert kisebb ellenállású megy a nagyobb helyére. inkább az nem tiszta nekem, hogy az erősítőt tönkretehetem-e vele, vagy nem.
ha jól tudom, a 760-asban 2, nagyjából egyforma erősítő hajtja a hangszórókat. az egyik egy 4 ohmos mélyet, a másik egy 16 ohmos magasat.
ezek szerint, ha a végfok akár 4 ohmon is stabil, akkor a 8 ohm nem lehetne gond, csak a hangerőemelkedés lehetne kellemetlen.
holnap 18 órától a billy rotten caféban kedvenc felvételeimet játszom, lemezről! a funk-soul-reggae-beat zenék között legalább 50%-os arányban fordulnak elő hammondos felvételek(többek között js, bookert, mcgriff, stb)! akit érdekel a matiné egy nagyon kellemes helyen(mandulás forró csoki, csapolt hoegaarden) ide jöjjék:
Más. Ondrej Pivec szépen, ízesen játszik. A blokkszólója különösen jól sikerült. És mindezt egy C1-en, persze a térde mögött az a pulzáló fény igazi lezlit sejtet.
Nem gondolom, hogy rosszul szólnak. Sőt! Talán még tetszene is a hangjuk.Csak én másképp csinálnám. De ez legyen az én bajom. Nem is veszek boltba hangfalat:-) Pedig vannak nagyon jók is!
Nos a sok csatornás keverő, nekem egy kicsit sok volt. Négy sztereó vonal, egy aux.... azt gondolom, hogy egy zenekarnak kevés ez a láda. Ezért is van a két hangfalas megoldás:-) Nagy hátránynak látom a közös üreget a két (sztereo) mélynyomónak. Nem is értem, hogy hogy gondolták ezt. Két medve egy barlangban brummog, és mindegyik másképp? Egyszer csak összevesznek:-)
A nagyobb testvérről meg azt gondolom, hogy a Pro-line 815-ös koppintás valahol. A sztereo felsőrész alatt van egy másik szekció. A két oldalt elhelyezett hangszórókkal nem tudom, hogy mi lehetett ezzel a cél. Aztán jön legalul egy basszus rész.
Mindkét hangfalnál, még a fáradságot sem vették, hogy legalább térben sugározzon sztereóban. Nincs megtörve az előlap.
A Pro-line legalább megforgatta a hangot, és nem bízta egy "olyan, mint, ha" megoldásra.......
Az hogy ér-e 300e-t az nagyon egyéni megítélés kérdése. Biztos van olcsóbb, ésszerűbb megoldás. Mondjuk a Roland kiemelkedő minőségű cuccokat készít, amelyek a méretükhöz képest a legjobban szólnak. Általában. Ezzel a KC880-al még élőben nem találkoztam. Biztos sztereó ha már ráírták. Nem találom az effektek állítási lehetőségeit, pedig nem lenne rossz, pl. a lezlinél. Van benne egy 10 csatornás keverő is.
Akkor ugorjunk egy lépcsőfokot, ismered-e ugyaninnen a Roland "lezlijét"?
Megnéztem ezt a Roland KC-880-at. Az erősítő előfoka az lehet, hogy sztereo, de maga a láda nem. Gsrc="https://img.index.hu/imgfrm/2/8/5/8/THM_0005662858.jpg" border=0>
Persze! Sokmindentől függ ezeknek a potiknak az állása. Például a bemenő jel hangosságától, tónusától, és a hallgató izlésétől. Ha el kell nyomni a magasakat, és a mélyeket Nálad, akor valószínű, hogy a műsorforrásodból ezek nagyon erősen jönnek ki a közepes hangok rovására. És utána jön a szubjektív hallásérzet...
Lehet, hogy a bemenő előerősítődnek van olyan erősítési karakterisztikája, (nem kíneáris) hogy a hangszin potikat így kell betekerni. De függhet a szemplered hangkártyájától is, meg a hangmintáktól is. Ezt csak most gondolom én......
Ha esetleg lesz Hammondos találkozó, mindenki hozza a motyóját ami mozdítható, és ki lehet próbálni a másik cuccával, -erősítőjével- hogy úgy hogy szól a sajátja.
A Motionnak nagy mélye van a két 10"-osával együtt is. Persze ez viszonyítás kérdése, és valamelyest méretfüggő. Egy másfélszeres űrtartalom más eset. A fölső szekciót nem lehet hozzászámolni, mert az a mechanika része. Ráadásul én -7-en használom, tehát a mély hangerő, ill.a mély hanxín poti is -7-en áll nálam a -10 +10 skálán. A tölcsér hanxine is -7-8-on áll. Ez csalóka lehet.
Ez a Roland láda tetszetős, csak kár, hogy a bassus része monoban szól, és csak a magas hangokat sztereósították. Ez abból tűnik ki, hogy egy közös basszreflex csöve van. Mondhatják, hogy a lezlit is csak egy mikrofa basszus részen, de azért egy kicsit lehettek volna figyelmesebbek. Ettől még szólhat jól!
A KB-3D-ről már írtam, hogy a mélyeivel nem voltam igazán elégedett. Legalább is a 25cm-es mélyektől nem vártam többet. Sajnos jobban nem ismerhettem meg ezt a típust a Nálad töltött idő rövidsége miatt. Így csak az első benyomásaimat írhatom ide. A csöves előfok, mindenképp mellette szól!
Az én lezlimben az erőviszonyok eloszlása a következő képpen van tervbe véve.
Előre láthatólag 100W-os lesz az erősítő tuning nélkül. Mivel 100V-os rendszer, ezért van lehetőségem a hangszórók közötti teljesítmény elosztására. A mélysugárzóra 50W-ot szavaztam meg teljes hangspektrumban. A 30cm-es mélyre, és a magasra, 25-25W-ot. Ebből a mélyre a teljes spektrum, míg a magasra 3-4kHz-től 6dB/oktáv meredekséggel. Az építendő magas hangszóró 200Hz-től, 20kHz-ig elég egyenesen műxik elég jó érzékenységgel.
Az új 2009- es Dr Lonnie Smith lemez megérdemli a méltatást. Változatos, stílusos. Az And The World Weeps számban az énekkar frenetikus, ami kissé Lou Bennett stílusa. A slágerfeldolgozások is ütnek. (Come Together, Sweet Dreams) A borító állat.
Ezt HDR-t hallani a Myspace-s felvételeken. Többedszeri nekifutásra sikerült egy jobb VanGelder-féle hangképet összehozni. Kellett pár trükk.
Remélem bejön az elképzelésed. A V21-et valóban nem ilyen terhelésre tervezték, valami izmosabb jéne. Pl. JBL-t láttam, de brutális méretűt, és lemegy 500Hz-ig. (16 és 8 Ohmban is van)
Épp firtattam a Roland KC880 sztereó billentyűerősítőt. Kétszer 160W, 2× 12"+magas. 1150Eu, 45 kg :-( Benne van a sztereó Rt20 lezlieffekt is, tehát kvázi lezlialapként is használható.
Maradok inkább a KB-3D-nél a csöves előfokával, igazi tölcsérével és beépített mikrof 35kg. Azt se könnyű egyedül felemelni, fene akar megrokkanni. Egyenlőre nem sikerült felülmúlni senkinek a kompakt billentyűalap kategóriában.
Gondolom, hogy az eredeti 8sávos felvétel másképp hangzik:-) Már abból is, hogy 9giga a mérete.
Közben teker az agyam, -vagy a helye- mert hétvégére igérték a két csöves végfok elkészültét. Nagyon várom már!!
Ha bejön az elképzelésem, nagyon brutális hangja lesz majd a ládának. Alul fog szólni a 40cm-es mélysugárzó, középen az egyik 30cm-es széles sávban, (ez lesz majd megtekerve) erre ma találtam ki a tölcsért. Felülre pedig egy idevaló csipogó lesz majd beüzemelve egyedileg építve. Azt gondolom, hogy a jensen V21 nem lenne képes lesikítani ezt a két hangszórót. Hat állású torzító kapcsoló lesz benne, ami hangerő emelkedés nélkül fog torzítani. Ennyi...