Képzeld a Tamron csinált 2db jót is, pont szerencsém volt mind a kettőt én vettem meg anno. Mekkora mázli mi? A legyártott kismillió darabból, és pont kettő, és pont nekem. El is megyek az SZTK-ba hétfőn reggel, akkor jönnek a vidékiek is, és elmesélem nekik, mert ott aztán csak úgy szárnyalnak a hírek, jobb mint a világháló.
Nem arról van szó, hogy a N 24-70-en nem jó, sőt. Nekem a felépítésében igazán az teszi profivá ahogy a napellenző rögzítve van rajta. Viszont el is várható tőle elsősorban a kínálatban elfoglalt pozíciója és nem utolsó sorban a magas ára miatt. Többen a márka védelme érdekében a T24-70-et próbálták lehúzni (szerintem indokolatlanul). Én sohasem éreztem egy márkát a sajátomnak, esetleg azt a terméket a maga előnyeivel és hátrányaival amit birtokoltam. A régi T70-200 a maga lassú és kiszámíthatatlanul pontatlan fókuszával mozgó témára a lehető legrosszabb választás.
Azért a Tamron portáján eléggé rezeg a léc néha. :-)
A régi időkben (100-zal ezelőtt :-), Alpha700) sokáig olvasgattam a Tamron 17-50/2.8 objektívről, mire meg mertem venni. Rengetegen (30..50 fórumtag) panaszkodtak backfocus-ra, összeszerelési pontatlanságra, külön videók voltak, hogyan javítsuk a gyári lógásokat, frontlencse zörgést stb.
Utána csak megvettem, mert többen voltak azon a véleményen, hogy amennyiben éppen jó darabot fog ki az ember, akkor APS-C méreten egy egész jó kis szerkezet.
Az enyém is backfocus-os volt, 10 perc alatt kiderült a mérőábra fotózással. A minőségétől (kidolgozás, spártai árnyékoló) nem dobtam hátast, pedig akkor éppen csak egy SAL18250 volt a géphez, Travel Zoom létére, szerintem általában jobb képpel :-( Soha nem voltak igazán karcos képeim vele. A TTL fénymérése sem volt 100%-os gyári rendszervakuval, rendre túlexpos képek jöttek belőle, miközben a többi (Sony és Sigma) jól teljesített. Miután lett egy 70-200/2.8 Sigma, A700-on is szép képpel, legalább megtudtam, hogy lehet éles kép Sony-n is :-)
Egyik ismerősöm a fotóklubban mostanában hónapokig tartó meghurcoltatáson volt egy 70-200/2.8 Tamronnal - Nikonra.
Zömmel koncerteket fotóz, kell neki a fényerő. Sokáig kűzdött az össze-vissza fókusszal, végre a bolt több csere (!) után felajánlotta, hogy inkább Sigma 70-200-ra cseréli. Azóta is boldogan él és fotóz...
Szóval maradtam a 24-70/2.8 esetén is inkább a Nikkornál...
Nem tudom, aktuális -e a dolog még, de az első vásárlók panaszkodtak, miszerint a blende csak egy kis késéssel húz be, tehát ha pl. 3.2-re állítod a vázon, akkor konkrétan semmi sem történik, 3.5-nél mozdul először 1/3-ot így ott lesz 3.2, majd így tovább. Remélem, érthető voltam.
Tamronnál mindig is voltak gyártásból adódó kevésbé jó darabok, de 10 Tamron tulajból 1 akinek keserű a szájíze, az mit csinál, egyből keres egy fórumot és fröcsög, a további 9 tulajdonos pedig vígan használja és nem a fórumokon élvezkedik.
Korábban is Tamronokat használtam, talán a vakszerencse vagy a valóban jó objektív adta, hogy megelégedésemre voltak mindig is.
Keress rá a neten a D600 problémájára, kíváncsi vagyok 4 találatod akad-e, vagy a Nikon 24-70-ed széthullásával kapcsolatban....Szóval nem kell itt annyira fényezni a Nikont, és más márkákat lenézni, főleg saját tapasztalat híján pusztán a google keresőben kiadottakból messzemenő következtetést levonva.
Igen találtál 4 negatív véleményt. Valószínűleg nem a világon összesen eladott 4 db-ból 4 rossz verzió esete forog fenn. Akinek van egy kis esze az kipróbálja a megvásárolni kívánt példányt és ez alapján dönt. A Tamron mer 5 év garanciát vállalni rá. Mi van ha elromlik? Kellemetlen, irány a szervíz. Viszont 5 évig nem kell aggódnod több 10e Ft-os javítási költségek miatt. A vásárláskor kipróbálod: fókusz, stabi, mechanikus működés, megnézed a rajzolatot (ami a jelenlegi gépek kijelzőjén is teljesen jól ellenőrizhető akár helyben is). Szerinted a futárcégek úgy kezelik a csomagokat, mint a hímestojást (főleg, ha nem is tudják mi van benne)? Személyesen kell vásárolni és nem érhet meglepetés. Gyártási hiba pedig mindenhol előfordul. Lásd csak topiktársunk által említett korai 24-70, a 70-200VR II-nél jelentkezett belső festék-anyag lemorzsolódás, a legújjabb N FF gépeknél jelentkező hibák. És akkor a többi márkát nem is néztük. Szerinted a D4 (és szinte minden új gép) miért kap újabbnál újabb firmware frissítéseket? Hát a gyári hibák miatt.