Keresés

Részletes keresés

BONNIE Creative Commons License 2012.11.05 0 0 1184

Ezzel a kontaktlencsés trükkel megnyertem magamnak a farkashegyi reptérről induló katlan túra 60-80 résztvevőjének a 9kg zsíroskenyerére a hagyma felvágását :)

Előzmény: Goldman Emma (1176)
Alexander Demeter Creative Commons License 2012.11.05 0 0 1183

Á, a levehetős ajtajú NDK turmixgép!!

 

Az igen!

Előzmény: Goldman Emma (1178)
VEE Creative Commons License 2012.11.05 0 0 1182

Mi újabban a levesekbe – mindbe, tehát pl. a paradicsomlevesbe is –, valamint a borsó- és zöldbabfőzelékbe tesszük egészben és amikor elkészül, akkor vesszük ki és kapom meg csemegének. Melegen, hidegen egyaránt kedvelem.

Előzmény: nofRETRO (1181)
nofRETRO Creative Commons License 2012.11.05 0 0 1181

Anélkül nem is leves a húsleves :) Biztosan kivették a levesből, hogy ne keseredjen meg, én így tanultam.  Mi sem ettük meg, én is sokáig kidobtam, amíg az egyik új családtagról kiderült, hogy a kedvence. Nekem nem jött be annyira, talán mártáshoz fel lehet használni.

Előzmény: VEE (1173)
nofRETRO Creative Commons License 2012.11.05 0 0 1180

Nagyon jó, én ismerem, bár csak úgy 2x éve. Hagymán kívül nagyon alkalmas pl. dió darabolásra, amit sütemény tetejére szoktunk szórni.

 

Előzmény: VEE (1177)
nofRETRO Creative Commons License 2012.11.05 0 0 1179

A különböző hagymák fogyasztása bizony hasznos. Próbáld ki egyszer pl ezt: egy kanál mézben elhelyezett fokhagymát be kell kapni, és hosszasan rágcsálni. A frissen, veszteségmentesen felszabaduló illóolajok átjárják az összes léguti járatot. Először meghökkentő élmény :) ,  de eredményes.

Még egy a hagymák védelmében, a gyógyszerek többnyire növényi alapanyagból, vagy annak mintájára szintetikusan előállított anyagból készülnek. Miért hagyná el az ember az eredeti forrást? Különben is, nincs finomabb egy jó fokhagymás pirítósnál, jó meleg teával.

Előzmény: Boszorka (1171)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.11.05 0 0 1178

Erről eszembe jutott a barátnőm hajdani NDK-s levelezőtársa és a praktikus NDK-s háztartási gépek regimentje... Ha még nem meséltem volna, este elmondom nektek, szép történet.

 

Előzmény: VEE (1177)
VEE Creative Commons License 2012.11.05 0 0 1177

Mégis ajánlom kipróbálásra ezt az egyszerű, hagymavágó készüléket. És elmosni is nagyon könnyű.

Előzmény: Goldman Emma (1176)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.11.05 0 0 1176

Én a kontaktlencsére esküszöm. Bármilyen viccesen hangzik is, amióta ilyet viselek, egyáltalán nem könnyeztet meg a hagyma. Ha elfelejtem, és szemüvegben állok neki, majd meghalok. Keresztapámnak mondtam egyszer, aki anatómus, és nagyon elcsodálkozott, mondván, sosem hitte volna, hogy a szivárványhártyán jutnak be az illóolajok... Lehet, hogy egyszer lábjegyzet leszek valami orvosi szaklapban. :)

 

Előzmény: VEE (1173)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.11.05 0 0 1175

Ezt a szegfűszeget sokfelé olvastam, de mivel engemm leginkább a főtt hagyma inspirál az egészben, a szegfűszeget meg csak a forralt borban szeretem, még sosem mertem kipróbálni.

 

Előzmény: Boszorka (1171)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.11.05 0 0 1174

Nagyon jól hangzik. Kis oregano még beleugorhat. :)

 

Előzmény: Archimédesz (1170)
VEE Creative Commons License 2012.11.05 0 0 1173

Nem emlékszem, hogy gyerekkoromban vagy azután egész hagymát főztünk volna levesbe, főzelékbe, de pár éve ez rendszeressé vált – persze héja nélkül –, és nagyon szeretem azt külön megenni. Úgy érzem, nincs is kellemetlen szaga a megfőtt egész hagymának.

 

Apropó, ismeritek a hagymaaprító gépet? Ebbe egy fél hagymát kell beletenni és ütögetni a kések feletti rugós kart, majd néhány ütögetés után a hagymát miszlikbe vágja anélkül, hogy könnyezne az ember szeme.

 

http://www.blausystem.hu/konyhai-+es+vendeglatoipari+kiegeszitok+webaruhaza/haztartas/hagymavagokhtelft00005.html?m

Előzmény: Goldman Emma (1167)
VEE Creative Commons License 2012.11.05 0 0 1172

Nem tudom, miért, de ezt nem értem:

"Időnként sajnálom, hogy nem ugyanazt a topikot olvassuk. :("

 

Előzmény: Törölt nick (1161)
Boszorka Creative Commons License 2012.11.05 0 0 1171

Húslevesbe az egész hagymát mindeig héjastól tesezmbe be, megtüzve egy egy szegfűszeggel.

Átmegyünk főzőstopicba?:-))

 

Megfázásos nyavalyákat meg egyszerüen túl kell élni. Elég nehéz, de nem hinném, hogy a különböző hagymáktól stb. jobb lenne, legfeljebb büdös lesz tőle az ember. Sok folyadék biztos nem árt, de nem biztos, hogy csak a tea jó erre.

Előzmény: nofRETRO (1166)
Archimédesz Creative Commons License 2012.11.05 0 0 1170

Lehet, hogy legközelebb fokhagymával próbálom ki, de akkor veszek hozzá friss bazsalikomot is. Macskapöcse meg mindig van itthon.

Előzmény: Goldman Emma (1169)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.11.04 0 0 1169

Ez érdekes, a paradicsomlevesbe csak fokhagymát és rengeteg zöldfűszert teszek. Drága apósommal ez volt az egyetlen konfliktusom: el lehet képzelni, az én olaszos paradicsomlevesem, három kanál kristálycukorral, csak neki.... Brrrr.

A nátha ezek szerint a legkülöncebb betegség a világon. A dohányzás ugyanis az egyetlen dolog, amire nem sikerült rászoknom az elmúlt negyvensok évben, még akkor sem, amikor egy láncdohányossal éltem huzamosabb ideig egy fedél alatt. Osztán mégis romlik évtizedről évtizedre. :))

 

Előzmény: Archimédesz (1168)
Archimédesz Creative Commons License 2012.11.04 0 0 1168

Engem nem zavar, ha más szereti.

(Egyébként az előbb paradicsomlevest csináltam, abba is félbevágott fej hagymákat szoktam tenni - ma kettőt, mivel kicsik voltak.)

Ja, és mióta leszoktam a dohánzásról, azóta talán egyszer vagy kétszer voltam náthás, egy-egy napra. (Addig legalább évente egy hétre.)

Igaz, hogy viszont most úgy kikerekedtem, mint egy vemhes tapír.

Előzmény: Goldman Emma (1167)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.11.04 0 0 1167

Egész hagymát főzök a húslevesbe, aztán alig várom, hogy kihűljön, nincs annál finomabb, mint a húsok, zöldségek közt órákon át fővő hagyma. (Bocs, Yogi.) A héja meg csak tegye a dolgát.

Ami a náthát illeti, gyerekkoromban minden évben kétszer kapott el, óraműszerűen, tavasszal és ősszel, kereken három napra. Akkor szenvedtem, mint a vajúdó tapír (nagynénikém szíves szóbeli közlése), de aztán mintha elvágták volna. Az öregedés felháborító tartozékának tudom be, hogy az ember csak úgy náthás, napokon, heteken át, krákog, prüszköl, nyavalyog. Követelem vissza a háromnapos náthát!

 

 

Előzmény: nofRETRO (1166)
nofRETRO Creative Commons License 2012.11.04 0 0 1166

:)

Izzasztókúráról én is olvastam a napokban, más anyagokkal, de ott azt is írták, hogy mikor nem ajánlott, vagyis nem mindenkinek jó. Ami friss újdonság, az a hagymatea, vagy hagymafőzet, rákereshettek. Ezt eddig nem ismertem. A vöröshagyma héjáról viszont olvastam régebben, hogy belefőzték a húslevesbe, és szebb színe lett.

 

A régi mondás: 3 nap jön, 3 nap van, 3 nap megy - elég pontosnak tűnik.

Előzmény: Goldman Emma (1165)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.11.04 0 0 1165

Apám mindig azt meséli, hogy gyerekként ámulva nézte, amikor az apukája náthába vagy más taknyos nyavalyába esvén befeküdt a dunyha alá, megivott valami brutális mennyiségű forralt bort, megevett hozzá egy pár fej nyers hagymát, izzadt, mint a ló, aztán kiment, lefürdött, ágyat húztak, és reggelre kutya baja se volt. Apám szerint ő akárhányszor kipróbálta ezt, reggel taknyos volt, irtózatosan másnapos, és embertelenül égett a gyomra.

 

Előzmény: nofRETRO (1163)
scsabi Creative Commons License 2012.11.04 0 0 1164

Azért - ha közvetett módon is - képes nyelvújításra is. Tőlem pl. nem fogadták be a vállalat német megnevezésénél használt, kb. százötven éve létező német kifejezést, hanem ahelyett az OFFI által - a magyar cégnévből - kreált vadonatúj német szóösszetételt vezették a cégjegyzékbe.

Előzmény: Archimédesz (1162)
nofRETRO Creative Commons License 2012.11.04 0 0 1163

Köszönöm. Ma a nehéztüzérséget vetettem be.

Fokhagymát ettem fokhagymával.

Szerintem ettől a vírusok is fejvesztve menekülnek :)

Előzmény: _Nyuszi (1156)
Archimédesz Creative Commons License 2012.11.04 0 0 1162

Persze hogy befogadják, hiszen a helyesírási szabályokat nem törvény írja elő. Nem is tehet mást, nincs rá jogalapja, nincs rá hatásköre. És ez így jó.

Előzmény: VEE (1160)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.04 0 0 1161

Semmit nem akartam bizonyítani, csak érdekesnek tartom ezt a kivételt.

Időnként sajnálom, hogy nem ugyanazt a topikot olvassuk. :(

Előzmény: VEE (1160)
VEE Creative Commons License 2012.11.04 0 0 1160

Ez nem bizonyít semmit. Ahogyan az sem lenne meggyőző, ha valaki egy fontos állami szervre, a Cégbíróságra hivatkozna, ugyanis ott minden helytelen írásmódot befogadnak, pl. a zRt-t is (a Wienerbergernél), de a cégneveknél elképesztően hibásakat is ezerszámra.

Előzmény: Törölt nick (1159)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.04 0 0 1159

"Amúgy – bár erről is volt szó – számomra teljesen érthetetlen írásmód: a bura és az árboc."

Az Árbocra van egy kivétel: Árbóc utca

Előzmény: VEE (1127)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.04 0 0 1158

De, de, de! :)

 

Előzmény: Yogi (1100)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.11.03 0 0 1157

Ez német-német relációban (tehát országon belül is) működik. :)

Valami családegyesítési Fókusz-szerű ment, és összehozták a rokonokat. Ők értették egymást, de a felirat sokat segített, mert a nagyi túl sokat egyszerűsített. :(

Előzmény: manhattani (1148)
_Nyuszi Creative Commons License 2012.11.03 0 0 1156

Jaj, gyógyulj meg hamar!

A minap nekem is volt valami nyűgöm, szerencsére egy délután alatt elmúlt. :-)

Előzmény: nofRETRO (1154)
Goldman Emma Creative Commons License 2012.11.03 0 0 1155

Ó, te szegény. Szerintem mindegy, milyen néven tiszteljük, így is, úgy is rémes. Vannak ilyenek, amelyek alattomosan, több körben támadnak, ezekkel kell a legjobban vigyázni. Tarts ki, és ne nagyon ugrálj ki a fűtött lakásból.

 

Előzmény: nofRETRO (1154)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!