Keresés

Részletes keresés

APT Creative Commons License 2001.10.15 0 0 2794
bagoly: Óradiszkontról nem hallottam. Ilyen áron új mechanikus óra pedig nemigen jöhet szóba. De ha gondolod, nézz széjjel a gyűjteményemben:

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: Törölt nick (2793)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.15 0 0 2793
Segítségeteket kérem.
Valahol olvastam, vagy hallottam eccer, hogy van a Pannónia utcában egy nagy "óradiszkont". MÁr az utca neve sem biztos, lehet, hogy rosszul emlékszem. Most szükségem lenne valami támpontra.
Igazából egy órára van leginkább szükségem (nem meglepő talán, egy mechanikus karórára, bőrszíjjal lehetőleg. Legjobb lenne valami komolyabb márka, de e tekintetben nem lehetek túl igényes, mert kb. 20 ropim van rá. Állítólag Citizen-t már lehet kapni ennyiért. Egyéb extrák nem kellenek, az időt mutassa, minél pontosabban. Esetleg automata lehet, hogy lehessek feledékeny is :)
Szóval, ha tudtok pontosabb információt, akkor plíííz, osszátok meg. Előre is köszönöm.
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.15 0 0 2792
slr

mit szólsz az FC-hez ? nagyon tetszik még a Slimline sorozat is (quartz, másodperc 6 óránál).
Csak azt nem találtam sehol, milyen szerkezet van benne, mert FC xxx kalibert írnak mindenhol.

Előzmény: Törölt nick (2791)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.15 0 0 2791
Örömmel olvasnám, ha valaki írna egy kis összefoglalót az órák esztétikájáról, a fő stílusjegyekről, irányzatokról.
Előzmény: Törölt nick (2790)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.15 0 0 2790
helló,

egyszer már linkeltél ide képet, csak nincs meg a forrás a tar.hu-n.

Mostanában ezek tetszenek :

meg ez ez túl nagy lenne ide

Tudom, nem egyformák, de mind a kettő nagyon tetszik, közelről nézve is kíváló minőségű, és az FC anyagilag sem borzasztó ....

Előzmény: Törölt nick (2789)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.15 0 0 2789
Előkerült a régi nagy vas. Végig nálam volt, a táskámnak egy olyan zsebében, amiről nem is tudtam. Ismét megállapítottam, hogy az én ízlésem szerint a Seiko történetének egyik legszebb, legletisztultabb formájáról van szó, ráadásul súlyzónak sem utolsó :-). Magam is meg vagyok lepve rajta, hogy lehet egy ilyen olcsó (és ráadásul nem svájci) óráért ennyire rajongani.

Le akartam fényképezni nektek, de rájöttem, milyen nehéz karórát fényképezni. Különösen egy tiszta fémből készültet. Kezembe akadt az IWC idei tavaszi magazinja, amelyben hat világszerte ismert fotós iskola (egy japán, egy svájci, egy francia, egy brit, egy német és egy olasz) hallgatói részére pályázatot hirdettek az IWC órák fotózására. Egy-egy GST Chronograph Perpetual Calendar-t adtak az iskoláknak, hadd fotózzák a diákok. Az első díj egy GST Stainless Steel. Szívesen megnézném azokat a pályaműveket.

Előzmény: Törölt nick (2767)
Brúsz Creative Commons License 2001.10.13 0 0 2788
Köszönöm Mester, kimerítő voltál, viszont a kérdéseimre nem kaptam választ. Szép hétvégét: Brúsz
Előzmény: HRM King Gyula I (2787)
HRM King Gyula I Creative Commons License 2001.10.13 0 0 2787
Brúsz

Namármost ha azt várod, hogy írjam ide, hogy melyik boltban van lopott áru, csalódni fogsz. Nem fogom leírni. Attól még lehet egyes boltok esetében egy elég erős gyanú, másik esetében meg biztos fejrázás. Mivel Te is felnőtt vagy, aki ebben az országban élsz, a kapott infókkal boldogulnod kell, azt hiszem.

Nem beszélve arról, hogy bár az egyes árucikkek importőri szerződései sokban hasonlítanak egymásra, mégsem ugyanazok. Ha a Maglite lámpákat más országokban is lehet a Metroban kapni, itt is fogják árusítani. Biztos van aki itthon veszi, van aki kintről hozza be. Az első lenne a normális és követendő természetesen (különben minek szerződne a gyár egy kizárólagos importőrrel, ha közben kiszolgál valakit, aki belebányászik a kizárólagos importőr területébe, az ő tudtával).

Egy biztos: Perrelet órát nem találsz egy szupermárketben sem a világon, tehát itthon sem fogsz. A FC ott van például a törökbálinti Cora boltsorán egy óraüzletben, nem is megy rosszul, bár mehetne még jobban is.

Szóval itt szerintem nincs alapszabály, termékenként más és más lehet.

Ha kintről magad behozod, az legális egyébként, de csak abban az esetben, ha a megfelelő értékhatár átlépése esetén bejelented a határon és befizeted a vámot és az Áfát. Különben nem.

Remélem most már elég kimerítő voltam.

Halandó Nem-órás (de azért még) Mester

Nulu Creative Commons License 2001.10.13 0 0 2786
Sziasztok!

Szeretném meglepni magamat karácsonyra egy szép Tissot órával ami itt látható:
www.tissot.ch/newsite/watches/txl_index.asp

Kíváncsi vagyok a véleményetekre,hogy megéri-e a 65000 Ft-ot?
Köszi:

Nulu

Előzmény: APT (2785)
APT Creative Commons License 2001.10.12 0 0 2785
Brúsz: A szabadkereskedelem lényege, hogy elviekben nincs korlátozva, hogy ki és mit árul (gyakorlatban persze...) Ez azt is jelenti, hogy semmiféle (jog)szabályt nem sért az, ha egy cég mondjuk egy német órásboltban felvásárolja az ott található órákat, majd itthon árulni kezdi. Feltéve persze, hogy az ügylet közben amúgy nem sértett hatályos jogszabályt (nem csempészett, megfizeti az ÁFÁ-t, stb...) Maguk a gyártók ugyanakkor megtehetik, hogy ellenállandó az efféle törekvéseknek, korlátozásokat vezetnek be. Például azt mondják, hogy az adott óra garanciája csak akkor érvényes, ha abban az országban adták el, ahova azt eredetileg ők leszállították. Ez nem jelenti azt, hogy ne tudnád megjavíttatni az órádat, csak a márkaszerviz esetleg nem fogadja el garanciálisnak. Mivel azonban minden forgalomba kerülő, 2000Ft-ot meghaladó értékű árucikkre kötelező minimum 1 év garanciát adni, ilyenkor a javíttatás költségeit a kereskedő - ahol vetted - köteles számla ellenében megtéríteni. Ha erre nem hajandó, azért fel lehet jelenteni, és ennek rá nézve komoly (akár üzletbezárás) következményei lehetnek. Az árak az üzletek között szerintem "normális" ügymenet mellett 20-25%-nál többet még a luxusárucikkek területén sem szórnak. Ekkora szórás viszont lehetséges, egy exkluzívabb üzlet nagyobb rezsivel dolgozik, így drágább. Ugyanaz a liter tej is olcsóbb 15%-al a METRO áruházban, mint a sarki boltban...
Röviden: láthatóan "normális" ügymenetet folytató, tisztességesnek tűnő cég esetén ne rettegj attól, hogy orgazdává avanzsálsz. Mindenképpen kérj korrekt számlát, és ez biztosan mentesít téged a felelősség alól, másrészt lehetőséget teremt arra, hogy a későbbiekben érvényesíthesd az igényeidet (garancia). Én személy szerint nem hiszek abban, hogy tartós, normális üzletmenetet bonyolító óraüzletek illegálisan becsempészett, lopott áruval lennének tele. Kinnt az üzlet előtt a placcon egy "mozdonyszőke" úriembertől órát venni harmadáron, hát ez már egy más kérdés...

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: Brúsz (2784)
Brúsz Creative Commons License 2001.10.12 0 0 2784
Kedves Mester, kösz a választ, de őszintén szólva nem igazán válaszoltál a kérdéseimre. Ugye magad is az óraüzletben dolgozol? A közönséges, órátlan földi halandónak jó lenne, ha tisztábban láthatna, és én ehhez kérnék segítséget. Szóval szeretném megtudni, hogy van ez a márkakereskedő dolog. Vegyünk egy órától független dolgot, az amerikai rendőrelemlámpát. A maglite is márkás, garanciás dolog, regisztrációs lappal meg minden. Namost azt a lámpát már mindenféle boltokban lehet kapni, az összes hipermarketben van belőle. Gondolom, a Tesco nagy tételben vásárolja, aztán teríti a boltjaiban. Terítheti? Vagy a magyar Tesconak el kell mennie a magyar maglitekereskedőhöz, hogy azt a pár tíz darabot amit itt eladhat onnan szerezze be? Vagy például a piros svájci bicska. Az is lehet hivatalos bicska és illegális bicska attól függően, hogy melyik boltban veszem?

Magyarázzátok már el, hogy a plázák olcsóbb boltjaiba milyen úton kerülnek a svájci és japán órák. Hamisítványok? Elcsalták az adót? Vagy egyszerűen csak egy külföldi kereskedőhöz tartoznak, aki a mennyiség miatt sokkal jobb árat kapnak a gyártól mint a magyar 'hivatalos' importőr és még a magyar vámot megfizetve is jobb áron tudják adni? És ha így van, az tényleg illegális? Mi lesz ha csatlakozunk az unióhoz? Akkor is illegális lesz egy német kereskedőtől venni? Vagy ha eleve a német boltban veszem meg az órát és hazahozo, az illegális?

A kérdés ugyanaz. Azzal a tíz-húsz rongy árkülönbséggel a lelkiismeretemet váltom meg, vagy az ablakon dobom ki? Mennyire jogosak és mennyire valósak azok a fenyegetések, hogy ha az olcsóbbat választom, feketéző és adócsaló vagyok és majd ott fogok zokogni garancia és pótalkatrész nélkül?

Előzmény: HRM King Gyula I (2782)
fmk Creative Commons License 2001.10.12 0 0 2783
Sajnos típusszámot nem tudok, csak érdekelt, mert el akartak adni egy pár hónapos Yachtmastert, ezért éerdekelt.
Hol kapható itthon forintért?
HRM King Gyula I Creative Commons License 2001.10.12 0 0 2782
Zsuzsa

Nem lesz januárban áremelés, legközelebb csak áprilisban várható ilyesmi. Ez alól kivételt csak az jelenthet, ha vagy a Ft-ot leértékelik, de ez nem várható jelenleg, vagy ha az ETA mondjuk 20 %-ot ráemel a szerkezeteire, mint tavaly (a fél % infláció mellett). De a Frederique Constant esetében azt is mi álltuk áprilisig, mégpedig a Karát vásár végéig. Ez 2002-ben is így lesz előre láthatólag.

Ha az óra ára nem egészen jön össze, és van egy normális munkahelyed, ahol ideális esetben nem minimálbéren vagy bejelentve, elviheted az órát és fizetsz később. Részleteket az Oyster által betett linken találsz, vagy hívj fel a holtline telefonon (20/9-25-30-35).

Brúsz

Véleményem szerint jobban jársz, ha az emeleten vásárolsz, ha már Tissot-ot akarsz :-)

Akereskedő mondhatja, hogy illegálisan hozta be a másik, ha bizonyítani tudja. Feltételezem az emeleti bolt alatt a Benetton melletti óraboltot érted, ők a kizárólagos Tissot importőr, ha jól tudom, tehát feltételezem, tudják, hogy mit beszélnek.

A gyárak nem szolgálnak ki mást rajtuk kívül, tehát ha más is hoz be, az vélhetően nem közvetlenül a gyárból szerzi be, hanem "valahonnan", tehát a garancia és minden más gondot jelentHET később. Az a tény, hogy ez nem biztos, a fekete és szürke gazdaság, illetve a tömeges "orgazdaság" elterjedését segíti, de hát ez egy ilyen ország.

Mellesleg az, hogy valami nem a gyárból származik közvetlenül, még nem jelenti azt, hogy nem is lett levámolva, csak persze a tapasztalat azért sokat segít az ilyen kérdések csukott szemmel való megválaszolásában...

A kereskedők maguk döntik el, hogy hova tesznek ki vagy adnak el órát. De az a veszély megvan, hogy ha nem a legmegfelelőbb helyre teszik, és a gyári vezetők véletlenül előzetes bejelentkezés nélkül találják felkeresni Magyarországot, ugrik a márkaimportőri jog.

Mindenkinek

Szép kis Perrelet kiállítást rendezünk a Várkert Kaszinóban mától vasárnap estig, de lesz majd máskor is. Ha valakit érdekel, vizibuszozzon el oda, de ha tetszenek az órák, ne túl sok zsetont vegyen a dollárjain, hanem inkább telefonáljon...

Halandó Nem-órás (de azért még) Mester

Brúsz Creative Commons License 2001.10.12 0 0 2781
Kedves Órarajongók!

Ugyanaz a Tissot óra a WECC földszintjén súlyos pénzekkel kerül kevesebbe, mint a második emeleten. Lent az eladók is alacsonyabbak :-). Most akkor ha a lentebbi emeleteken vásárolok, automatikusan orgazdává válok? Vajon az óra ugyanaz? Van különbség azon kívül, hogy ki és hogyan csomagolja az órát és ki vállalja a garanciát? Ha az olcsóbb verziót árusítók valami illegálisat csinálnak - mint ahogy azt a drágábbat árusítók sugallják - akkor a rendőr bácsi vajon miért nem csukja be őket? Egyáltalán szabad-e olyan boltban órát venni, ahol a kirakat sűrűre van tömve szabályos sorokban álló órákkal Yemától Citizenen át Certináig, és ha nem, akkor miért nem? Van arra valami törvény, hogy ki importálhat ilyen tömegcikkeket? Mondhatja egy importőr, hogy a másik kereskedő, aki történetesen nem tőle vásárolt az illegálisan hozta be az árut az országba? Tiltja a gyártó, hogy Magyarországra akárki behozhasson ilyen tömegórákat? Van az egyes óratípusok között olyan rangsorolás, hogy az egyiket csak kiképzett szakkereskedő árusíthatja (ha jól tudom, a Breitling Emergency ilyen), a másikat meg ki lehet tenni a hipermarket polcára is? Ha van ilyen határ, hogyan lehet megállapítani, hogy egy óra azon belül vagy azon túl van? Nyolcvanezer forintos Citizen órákat trafikban is lehet venni, a nyolcvanezres Tissot különb ilyen szempontból?

Szóval fizessek többet és ringassam magam abban a hitben hogy jófiú voltam, vagy fizessem a két ár (két bolti ár!) közül az alacsonyabbat?

te_o Creative Commons License 2001.10.12 0 0 2780
oyster!
Koszi a valaszt, raerni raerek, es van egy szep regi Marvinom (azota sem lattam meg parjat), kicsit kopott a kromozott tokja, erdemes lenne...
te_o
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.12 0 0 2779
Ha konkrét típuszámot tudsz, kikeresem hozzá legközelebb esőnek a tavalyi katalógusárát. Ez a márka szerencsére nem sűrűn indexál árakat, úgyhogy még mindig e körül várható.

Egyébként épp most itthon is kapható két modell Forintért.

Előzmény: fmk (2753)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.12 0 0 2778
Az FC árakról legjobban HRM Gyula King topictársunk tudna informálni. Biztosan jár majd erre Ő is. (Múltkor pld. kamatmentes törlesztés lehetőségét is felemlegette, amit még mindig propagál a honlapjukon.)

Azonban egy ponton revidiálnom kell nézeteimet. Mégpedig abban, hogy a Frederique Constant órákat könnyen lehet, hogy - pont a ritka mivoltának köszönhetően - a megajándékozott nem ismeri, így aztán meglehet hogy nem is úgy értékeli, mint kellene. Érdemes tehát előre puhítani Őt, bővíteni a látókörét e tárgyban...

Te_O !
Nekem is APT javalotta az említett órást. Bevált !
Nem aranyoztattam (habár azt is vállal), hanem egy krómozott tokos Junghans-t újíttattam fel teljeskörűen.
Belső puceráj némi alkatrészcserével, számlapújrafestés, krómozás, új üveg, korona és szíj. Mindez 10 alatt.
Csakhogy kivárásra kell játszani, merthogy nem kapkod, az biztos :-)

zsuzsa Creative Commons License 2001.10.11 0 0 2777
Hát nem csunya az az arany Tissot, de az FC órák jobban tetszenek. A hátoldaluk is olyan szép.
Milyen árváltozások várhatók szerintetek januárban?
Márciusban lesz az édasapám 60 éves.
Pl ezek a szép F.C-k tetszenének neki.
Tul.képp én 100 körüli összeget szántam rá, mert egyedül állom.Addig 200K összejön rá, de előbb nem.

Tehát : nagyon megemelkednek vajon az árak?

te_o Creative Commons License 2001.10.11 0 0 2776
oyster!

Az emlegetett oras kb. mennyiert ujit fel? Vagy csak aranyoztattal?

te_o

Törölt nick Creative Commons License 2001.10.11 0 0 2775
JiG !

Helló újra !
Milyen az O+A ?

A Poljotra javallanám a Népszínház utcai órást. Nekem is itt súgták és csodát tett az oda vitt darabbal. Mintha újat hoztam volna el tőle.
(De milyen szíjaranyoztatást említettél ??? A tok még hagyján...)

Domború üveget nem hiszem, hogy passzítana a régi Marvinra. De nem inkább plexi volt rajta ? Mert, ha igen, azt a darabot is érdemes rábízni.

Előzmény: JiG (2768)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.11 0 0 2774
Szerintem, mégha arany is a lelkem, akkor is az acél FC mellett törnék pálcát.
Ad 1 : A Frederique Constant mindig is kuriózum lesz a kb. 10 v. 10enezres évi mennyiségével (Sportivo jól írom a számot?), míg a Tissot ehhez képest tömegcikk. Még nemesfémben is.
Ad 2 : A Tissot "nem olyan finom kinézetű". Ez mindent elárul. Ne köss kompromiszumot a csábító Aurum miatt.
Ad 3 : Igaz, hogy az arany tok is tartós, de az acél méginkább ellenálló.
Ad 4 : A FC megjelenésének egyediségét pont az adja, hogy azonnal tudható róla a mechanikus volta. Az érzelmi töltetén túl pedig ha nem is jó befektetés az új óra, de az ilyetén hajtányúak legalább kevésbé rossz pénztemetések.
Ad 5 : Folytatva az előzőt, ha a Tissot valóban kvarc, akkor az ugyan egy hű és pontos szolga, de semmi több.

Ráadásul a korábban említett klattyanáson túl engem pld. még egy dolog idegesít a másodpercmutatós kvarcokban. Az, hogy szinte alig akad köztük olyan, amelyiknél, ha már sec.enként ugrál előre a mutató, legalább mindig a jel fölé lépne. A TÖBBSÉGE ÖSSZEVISSZA CSALINKÁZIK ! És ez illúzióromboló egy hosszan megbecsülni kívánt darabnál.

Persze ezek szintén csak magánvélemények...

APT Creative Commons License 2001.10.11 0 0 2773
ZSUZSA: Újonnan órát venni semmiképpeb sem túl jó befektetés, de azért egy jó minőségű óra esetén nem igaz, hogy használtan semmit nem ér. Jelentős részét elveszíti az értékének (még egy IWC, Patek is!), de nem válik értéktelenné. Nyerni nem lehet rajta, de legalábbis 30-40 évig biztosan nem... Én személy szerint szeretem az aranytokos órákat, és egy középkorú úriemberen nem tartom "kivagyi" dolognak, sőt! Más kérdés, hogy az aranyra kivetett nagyon magas adók miatt újonnan aránytalanul drágák ezek az órák. Nagyjából 10-20 ezer forint ára arany van egy 200 ezer forintos, üzletben, újonnan megvett órában, és ez elég rossz üzletnek tűnik... Használtan már nagyon szép, újonnan 5-600 ezer forintos aranyórákat lehet 80-100 ezer forint körül keríteni.
A TISSOT jelenlegi állapotát tekintve a Frederique-Constant összehasonlíthatatlanul jobb vétel, a TISSOT most nagyon kommersz gyártó, meglehetősen ingatag minőségellenőrzéssel. Egy ajándék óránál meg hát ugyebár igen-igen kínos, ha elromlik, garancia ide-oda... Ha az ízléseddel egyezik, inkább a polírozott acél tokot vedd, mint az aranyozottat, mert az aranyozás 3-4 év után mindenképpen megkopik. Más kérdés, hogy nem jelentős ráfordítással gyönyörűen felújítható, tehát egy kis kopástól azért nem kell pánikba esni!

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: zsuzsa (2769)
te_o Creative Commons License 2001.10.11 0 0 2772
Zsuzsa!

Ahogyan leirod, gondolom egy arany kvarc Tissot. En az FC-re szavaznek, egy kvarc aranyora... lsd sportivo velemenye. De ha annyira tetszett, a Longines ugyanugy jo. Es elegge exkluziv lehet ugy is egy ora, ha nincsen aranybol...

te_o

sukosdg Creative Commons License 2001.10.11 0 0 2771
Zsuzsa

Szerintem csak ...nyozott(5-10 mikron), általában az arany órák jóval többe kerülnek. A Tissot kihozott egy toneau tokos órát ami nagyon szép. Igaz, hogy a F. Müller koppintás de megéri a 150 e ft-ot. COSC-vel 250 e.ft. Még én is elcsábulnék tőle....

www.ora.ini.hu

Törölt nick Creative Commons License 2001.10.11 0 0 2770
Zsuzsa!

A te általad nézegetett órák befektetés jellegét szerintem elfelejtheted, mivel egy Tissot, vagy bármi más nagy számban gyártott kommersz óra soha a büdös életben nem fog használtan többet érni az újkori értékénél. Sőt - ezek az órák használtan alig érnek valamit (legyen akár aranyból is) az új árukhoz képest.
Szóval ez a vonal szerintem teljesen kiverheted a fejedből. Inkább arra figyeljél szerintem oda, hogy egy olyan szép órát vegyél, ami tetszik neked, és a megajándékozott pasi szívesen fogja hordani X évig.

PS: szerintem az aranyóra egy alacsonyabb árfekvésben, kommersz márkájú óránál, közepes minőségben gagyi, ciki, stb.
Aranyóra akkor néz ki jól, ha valami tényleg ütős cucc. Különben számomra olyan kicsit "nem volt pénzem, de azért villantani akarok" dolog. A másik, hogy az acél óra több ruhához illik.

Mindez persze privát vélemény:-)

Előzmény: zsuzsa (2769)
zsuzsa Creative Commons License 2001.10.10 0 0 2769
Megnéztem a Frederique Constantot.
A Westend emeletén. Tul.képp ha most kéne választanom, akkor azt választanám vagy Longines szép hagyományos mechanikus vagy automata de egyszerü modelljét.
Az eladó meglepően beszédes volt / átlagos magyar eladóhoz képest/ megállapitottuk, hogy Omega, IWC,Blancpain azok tul drágák.
Viszont a Frederique Constant-okból egyet a kezembe is nyomott. Szép fekete krokodilbőr szijjal volt, azt hiszem az a Heart-Beat , aminek belátni a belsejébe. Nagyon szép volt.

Az eladó szerint árulnak ott egy arany Tissot is, 203K-ért ami ugyan nem olyan finom kinézetű, mint az FC, de mégiscsak arany és amire én szánom, különleges születésnapi ajándéknak jó lenne. Legalabbis szerinte ha 200K körül szánnék rá, akkor ezt vegyem.
Szerintetek is jobban megőrzi az értékét egy ilyen arany karóra ? Vagy ahogy itt irtátok, nézzek körül a használtak között? De én azt szeretném, hogy ne csak disz legyen, hanem használják is.
Tul.képp az FC jobban tetszett :-((((

JiG Creative Commons License 2001.10.10 0 0 2768
Sziasztok!

Mar nagyon regen nem szoltam hozza, de talan azert meg emlekeztek ram. Mostanban probalom visszaolvasgatni a topicot, mar amikor van idom ra.
Most hirtelen ket kerdes/keresem lenne:

Egy baratom elvinne egy automata, 25 eves Marvin orat egy kicsit megnezetni, es szeretne valami megbizhato helyet, ami azert annyire nem huzos aru, mint a POEN. Lehet, hogy kellene majd egy domboru uveget is rendelni ra. Valami otlet?

Mas. En egy kb. ugyanannyi idos Poljotot ujitattnek fel, a tokot/szijat ujraaranyoztatni, es azt hiszem, hogy ehhez sem nyultak vagy 20 eve.

Lehet egyebkent kulonbozo hely is.

Elore is koszonom:

JiG

Törölt nick Creative Commons License 2001.10.10 0 0 2767
Jövő héten lomtalanítás. Ha akkor nem kerül elő a régi Seiko-m és a ceruzabél-beszerzési-forrás-cetlim, akkor soha. Nekem is kellene a KA-WE-CO Sport cerkámba, gyanítom, hogy a tiéddel kompatibilis. Hátha valaki erről a topicról ismeri a márkát. No ez az a cucc, amiből azt sem bánnám, ha használtan találnék egy töltőtollat. :-) (volt már, de az is elbújt)
Előzmény: Törölt nick (2765)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.10 0 0 2766
És ismét vissza a jó öreg témához :

Szóval nem mindig klattyan.
Egy kollégám (a tegnap is említett, úgy látszik Ő is fogékony e tárgyra) vett minden ellenkező rábeszélésem ellenére egy használt, de KIFOGÁSTALAN kvarcórát, egy RADO-t. Egy multifunkciós Ceramica-t. Ez ugyebár nagyon is analóg kvarc. És kétmutatós. A Breitling Aerospace belebecse, mint gyanítom. Így aztán csak ritkán, azaz félpercenként ugrik előre a percmutatója. És láss csodát, semmi sem hallatszik !
(Igényeséknél ez tényleg így megy. Nekem is volt egy Cartier-m, ami hétmásodpercenként léptette magát előre és szintén némán tette ezt:)
Szóval egy ilyen beszerzése az újjal azonos örömet és mellérendelt tartalmat biztosít, valóban töredék összegért. Érdemes megfontolni...

SukosdG !
Nagyon érdekelne annak a bizonyos cikknek a tartalma. Mire jutottak Zenith kontra Rolex ügyben ?

Törölt nick Creative Commons License 2001.10.10 0 0 2765
SLR !
Ez ugyan nem ide vág, de ha már így összefutottunk ismét :
Értékét tekintve amit keresek valóban a nullához tart, azonban számomra a használati értéke sokkal jelentősebb...
A szokásostól vastagabb ceruzabél felől érdeklődöm még mindig. Ha esetleg kikeresnéd az illető elérhetőségét, hálás lennék.

Előre is köszönettel :

(Ezen témakörben :) Oyster

ON !

Előzmény: Törölt nick (2764)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!