Nos, nem birtam tovabb, vettem egy Omega Constellation -t. Sorozatszama alapjan kb. 1961-es, acel, chronometer volt anno. Jelenleg beadtam a Poen-ba, majd kiderul, mibe kerul nekem meg. Hiaba, gyenge lelkek...
Regisztráltattam magam a Doxa honlapján a 2002-ben megjelenő DOXA SUB 300T-re. Ez a kiadás 35 évvel követi a 1967-es legendás hírű "Sharkhunter" kiadását. A most megjelenő óra hű mása lesz az 1967-ben megjelent modellnek. A mostani kiadás 1000 db-os limitált széria lesz. A regisztrált megrendelők választhatnak maguknak sorozatszámot 100/1000 és 999/1000 között. Persze arra nincs garancia, hogy a kiválasztott sorozatszám elérhető is lesz. Nos, én ezt a regisztrációs (vásárlási) jogot, ha valakit érdekel szívesen átengedem. Az alábbi lapon megtalálható néhány információ a megjelenő órával kapcsolatban.
Mi is megnéztük a kiállitást. Vittem gyerekeket, akik most láttak életükben először közelről ingaórát működés közben,toronyórát,zsebórát stb. Nagyon tetszett nekik.
Nekem is.
M-Attila!
Az Omeganal ha tenyleg olyan jo allapotu, nem bukhatsz nagyot. A papirokat mindenkepp kerd el, meg van ra garancia. Arakkal nem vagyok tisztaban, hasonlot lattam regebben hirdetni 90e-ert.
oyster!
koszi a figyelmeztetest, egeszen elfeledkeztem volna a kiallitasrol!
Tenyleg vannak erdekes darabok, foleg a regi Heuerek es Fortisok tetszettek, meg az elso szobaban levo sok-sok szep regi ora.
A Heuerrol meg csak annyit, hogy jol latszik, hova sullyedt...
Aki hallott mar rola, milyen szerkezet volt a Heuer Cal 36-ban? (36 ?). 36000-es lengesszammal?
A sok cal.11-es oramujuk is szemet gyonyorkodteto volt!
A múltkorában azért érdeklődtem oly intenzíven a Baylor-HEUER óra tulajdonságai felől, mert egy érdekes tapasztalatom arra sarkall, hogy időnként érdemes lenne más órát is viselni. (Biztos említettem már, de alkalmanként az ember el-elkapja más beszélgető-, vagy tárgyalópartner pillantását, hogy feldobott témám helyett a csuklómon fityegő izét lesi. Ez többnyire nyáron fordul elő rövidujjú viselet esetén.)
Namost, mint írtad a Baylor ugyebár echte ROLEX tokos. Innen ismét beugrott egy korábbi vágyam. Nevezetesen a ROLEX almárkájaként létező TUDOR. Ezt legalább a ragaszkodott márkámhoz méltónak tekinteném, így hordásra érdemes az ilyen feltűnő alkalmakkor is. És hát valószínűleg ennek a leskelődése átlagembereknél csak addig tart, amíg le nem olvassák a márkanevet, majd magukban legyintve visszatérhetnek a lényegre.
Szóval tán még emlékszel a Submariner-es mail-emre...
És gondolom a kérdésemet kiolvasod soraim közül :o)
Infók akár magánba is érdekelnek. Előre is kösz' !
Ezúton szeretném a figyelmetekbe ajánlani az "Óraművek-Életművek" kiállítást.
El ne felejtsétek megnézni !
Múlt héten nyílt és már csak e hét végéig látogatható.
Egyrészt látható a Hanga-féle gyűjtemény jópár jeles darabja (az elektronikus '32-es Junghans faliórától a XIX századi szerszámokon keresztül a Jaeger karóráig sokminden), másrsészt pár jónevű cég (Chronoswiss-től a koronátlan Harwood-on át a TAG Heuer-ig) közelmúltbéli és mai darabjai.
Mindez igen impozánsan előállítva az Alkotmány u. 18. félem. alatt a Karton Galériában.
Bámészkodás közben pedig tudásbővítésként segítséget nyújt (a POEN-ból ismerhető) Noszvai András.
Tehát érdemes elmenni, csak arra ügyeljetek, hogy álmélkodva ott ne ragadjatok, mert 18 órakor bezárnak.
:o)
Segítségeteket kérném.Lehetőségem lenne egy használt (ez év májusában vásárolt) automata Omega Dynamic megvásárlására. Acél-acél, zafír üveg, csavaros korona, karcmentes állapot. Mire érdemes figyelnem, ha mellette döntök, illetve mennyit érdemes érte fizetni?
Ha esteleg beneztek Waltherhez, nezzetek már rá arra az arany Longinesre, ami 200K körül van.
Szép, hagyományos kerek számlapja van . Szerintetek szép?
Ezeken a régi órákon szokás üveget cserélni? Ugy értem kapható-e hozzájuk való és hozzátartozik-e a felujitáshoz,hogy kicserélik?
A másik kérdésem: valahol irtatok arrol, hogy
sérült számlapot nem nagyon lehet cserélni. Melyik számlap a jobb? Az FC órák között voltak szép fehér számlapuak. Tetszettek. melyik a tartosabb?
SIGUE: Nagyon formás kis jószág. Nekem mindenképpen tetszik. Sok örömet hozzá! Egy óra "mezei" voltán meg kár elmélkedni, az egyszerűbbnek tartott gyártók palettáján is vannak gyöngyszemek, és például a saját gyűjteményemben is sok kedvencem van, amelyek ugyanakkor egyáltalán nem különösebben értékesek. Az általad választott óra már mindenképpen a jobb minőségű, kiforrott szerkezetű darabok közül való, feltehetően akár évtizedeket is ki fog szolgálni, Neked tetszik, ugyan mi kell még?
Már hogyne érdekelne it bennünket ?!
Tapasztalatok ?
Kellemes tudat-e a rá-rápillantás ?
Egyébként nem csak az említett kereskedő a KERESKEDŐ. Ez csak egy ellenpólus volt a sok közül az OREX-szel szemben.
A többi példaként nagyon kellemes bánásmódot tapasztaltam a POEN-ban is a Régiposta utcában, ahol ugyan nem vásároltam, de szervízeltettem teljes megelégedésemre és a rendkívüli nyíltságuknak is csodájára jártam. Azóta jólesik oda is betérni.
Meg hát az említett Petőfi S. utcai boltban is próbáltak már jó hozzáállással órához segíteni, habár ott csak érdeklődőként fordultam meg. (Azonban kis hazánkban eddig csak ott találtam új, a bejelentkezési nevemet képező órát. Ez már nálam jót jelent :-)
No és a Halhatatlan Órásmesterek Társasága is szimpatikus módon értékesíti portékáját. Minden kézbe vehető, megtapasztalható, hogy valóban erre va-e az embernek szüksége. Csak annyi, hogy ezért VALÓBAN érdemes volt a bemutatótermet felkeresnem.
Így nagy hirtelen ennyi a saját tapasztalataim közül, azonban nyilván másoknak még sokszor ennyi is beugrik...
Csak egy mezei Certina. Egyebkent is ezt a tipust neztuk ki de volt itt (Genf) egy bemutatos-vasar. Vagy mi! Azt hiszem valami sport model bevezetese alkalmabol mert igen nagy verseny mototokat sorsoltak ki a vasarlok kozott.
Akkor elmondhatjuk,hogy Peter Walther ur egy valodi kereskedo, a legjobbik fajtabol.=O)
Bar valoszinuleg holtra nem erdekel itt senkit de immar ket hete boldog tulajdonosa vagyok eletem elso svajci orajanak. Nem nagyon nagy nev, de nev es csak egy "huseges rabszolga" de ugy is elfelejtenem gondozni ha nem az lenne.
Hát, OREX :
Egy dologra azért nagyon jó az az üzlet is. Nevezetesen időnként (úgy évente egyszer, legalábbis az előző kettőben így volt) valamelyik érdemesebb márka kiállítását is megtartják. Tavaly pont az IWC volt sok érdekes és ritka darabbal.
Ekkor legalábbis emberszámba vettek engem, mégha szintén csak középosztálybéliként tündököltem is. Máskor is jártam ott, amikoris némi unszolásra legalább a kezembe adták a kívánatos Zenith-et. De ennyi, és mindez bátyatag unott pofával, közben jelezve, hogy most vegyem meg, mert hamarosan áremelés lesz. (Nem vettem meg, sőt áremelés sem következett...) Ugyanazt az órát sokkal szimpatikusabban kínálgatták a Petőfi S. utcai Helvetia üzletben.
És hát a legközvetlenebb stílusa Peter Walther úrnak volt, akire korábban is utalni szándékoztam a használt órák beszerzési forrásaként. (Az enyém is onnan származik. Ez az általad említett Váci u. 31. alatti kis üzlet.)
Segítőkész volt, többszöri érdemtelen felkeresésem sem vette el ezirányú kedvét. A szakértelmét nem fitogtatta, hanem próbálta minden kérdésemet érthetően megválaszolni. (Ebben segítségére van néha a fiatal magyar üzlettársa.) Később, amikor sikerrel jártam, olybá tűnt, hogy Ő is örül örömömnek. Sőt, azóta, ha ott jártam, mindig szakítottam időt a kirakata átböngészésére, ami során általában ismerősként üdvözölt.
Az OREXrol nekem is hasonlo a velemenyem es a tapasztalatom, meg akkor is lekezeloek, ha latjak, hogy komoly vevo vagy. Erdekes, de ekszervasarlasnal meg nem volt ilyen erzesem naluk. De orat ne vegyetek naluk, ha lehet. En mar egyszemelyes bojkottot tartok ellenuk!
Eladnám a fórumon már oly sokszor emlegetett Baylor Heuer órámat. Az óra tiszta fém színű.
A szerkezet AS-1885-ös, módosított ETA szerkezet. A szerkezet sorszámozott. Az órát egyébként csak limitált példányszámban hozták fogalomba.
Rolex day-date design.
A tok és a számlap Rolex gyártmány.
Az óra üvege edzett ásvány és nagyítós a dátumablaknál.
Az óra állapota újszerű. Ajánlom az órát mindazoknak, akik szeretnének egy Rolex-look órát.
Eladnám a fórumon már oly sokszor emlegetett Baylor Heuer órámat. Az óra tiszta fém színű.
A szerkezet AS-1885-ös, módisított ETA szerkezet. A szerkezet sorszámozott. Az órát egyébként csak limitált példányszámban hozták fogalomba.
Rolex day-date design.
A tok és a számlap Rolex gyártmány.
Az óra üvege edzett ásvány és nagyítós a dátumablaknál.
Az óra állapota újszerű. Ajánlom az órát mindazoknak, akik szeretnének egy Rolex-look órát.
ZSUZSA: Az OREX-ről hasonló jó benyomásaim vannak... A kis üzlet tulajdonosa a leírás alapján a Peter Walter lehet. Melegen ajánlom, megbízható, korrekt úriember, mi több, ért is a szakmához, amely egy OREX üzletben már az alkalmazást kizáró körülmény...
KABAR: A FORTIS nem gyárt kronográfot női méretben, így nyugodt lehetsz, nem járhatsz pórul. Másrészt a 40mm már férfiórában is a legnagyobb méret, a férfiak 80% számára már ez nagy, hülyén néz ki, és nem kényelmes. Én is a középméretű (30-35mm) órákat tartom kényelmes viseletnek.
Elmentem megnézni a Váci utca elején lévő OREX üzeletet.
Huuu az IWC-k tényleg iszonyu drágák :-(
Amugyis rosszul éreztem magam, pedig külön igyekeztem kellemes középosztálybeli benyomást kelteni, de ide még ez is snassz...
Mopszliképü ötvenes pasi épp félmilliós Omegát vett unott, szőke húszéves szobacicájának, undok buzi eladó végigmért és ugy kezelt, mintha a Fedél nékül újságot árulnám :-(
Azt hiszem itt akkor se vennék ha itt zizegne a zsebemben a Portofino ára .
Fel se merült bennük, hogy amelyik órát kérdezem, azt esetleg megmutathatnák.
A Fred.Constant szimpatikusabb és a Heartbeat-jukhoz hasonló érdekes órát nem láttam.
Viszont van egy pici órabolt a Kossuth Lajos utca felé sétálva az egyik sarkon, régi órákat árul, ott jól éreztem magam és volt 3 óra ami tetszett is és az ára is megfelelő volt. A tulaj törve beszél magyarul.
Ti ismeritek, megizható üzlet?
Kinéztem magamnak egy Fortis kronográfot, melyből - szerintem ugyanolyan kinézetű - két különböző átmérővel rendelkező modell is volt. Elképzelhető, hogy a Fortis gyárt női! kronográfokat is, vagy télleg vannak szokatlanul kis átmérőjű (értsd <40mm) órái is?
Mert nekem a kisátmérős jobban tetszik. Valahogy kevésbé félteném, mert mintha kevésbé sérülékeny lenne így.
De ha női modell... Az biza égő lenne...
Vagy csak ízlés kérdése?
Hát, árban igen nagy a szórás fajtától és kortól függően. Meg kell sasolni...
Yacht Master.
Azt is azért vidd be megnézetni, hogy tényleg Yacht Master-e ?
Tehát azt idehaza még nem láttam boltban, mostanában csak Submariner-t (no date) és GMT Master-t. Sokér.
Viszont a kinti Yacht Master árak korábbról :
16628-as típusszámú, nagy méretű (átm.40mm) 18k Au. : 24.000,- CHF
68628-as, közepes (átm.34mm) 18k Au. hosszú szíjjal : 20.720,- CHF
U.a. rövidebb szíjjal : 20.210,- CHF
68623-as, szintén közepes, Rolesor, hosszú szíjjal (13 szemes) : 7.960,- CHF
U.a. rövidebb szíjjal (12 szemes) : 7.850,- CHF
69628-as, női méret (átm.28mm) 18k Au. : 17.920,- CHF
69623-as, ugyanekkora női, Rolesor : 7.000,- CHF
Ezek tehát még többek. És hát még csak nem is a klasszikus fazonjuk van :-(
Megmutattam a gyerekeimnek az FC heartbeat-et.
Nem tetszett nekik. Illetve csak ez nem tetszett, a többi óra igen.
Szerintetek is tul feltünő az a kis ablak?
Igazából nem is hallottam korábban az FC-ről, csak most fedeztem fel, és nagyon megtetszett. Lehet, hogy csak képzelem, de egészen apró kis egyenetlenségeket is képes vagyok észrevenni, és akkor már nem tetszik az a cucc. Éppen ez fogott meg a Fortisban pár éve, amikor először láttam. A Rolexben is ugyanaz (kedvencem a Sea-Dweller) hihetetlenül finom kidolgozás tetszik.
A nomos is nagyon teszett, de felhúzósak, és itt mindenki nagyon lefikázta :-(.
Egyébként érdekes, hogy soha nem volt római-számos órám, nemrég fedeztem csak fel, hogy mennyire tetszik, vagy ilyen, vagy jelölés nélküli az ideálom. És valamiért az aranyszínű/aranyozott nagyon taszít. Zsebórában is ezüst, duplafedelűt keresek (újat), eddig egyet találtam, a Sinn gyártja, csak még lusta voltam kideríteni, hogy lehet-e kapni egyáltalán, meg hogy mennyiért. Egy ilyet szeretnék majd mutogatni az unokáimnak ...
Az előbb belinkelt Sinn modell még egyserűbb voltozata :
Az az FC nagyon szép. Magamnak nem választanám, de el kell ismernem, hogy közel áll az ízlésemhez. A formavilága a végletekig leegyszerűsödött, a kerek tok teljesen kerek marad, semmilyen ív, kidudorodás nem köti a szíjat befogú fülekhez. A koronával tovább hangsúlyozzák a kerekséget. A tok szélén lévő lekerekített, fényes peremek a karcsúcságot hangsúlyozzák, és ugyancsak a finomságra utal a számlap domborítása. Talán nekem még egy kicsit túl finom is. Ami miatt nem választanám, az a sugárirányú és ráadásul római számok. Végülis ez egy olyan stíluselem, ami kinek-kinek szíve joga. Bár nem szeretném magamon, azért önmagában tetszik. Nekem ez az óra (ami az előzmény hozzászólás linkjében van) ötvözi a funkcionalitást, és egy kicsi olyan archaizálást, ami nekem már sok. Mindenesetre a mutatók jól menek ehhez a számlaphoz.
Azt hiszem, óra ügyben el kellene tudnom választani az órát mint műtárgyat és az órát mint olyan használati eszközt, amit én viselnék. Mert az utóbbi szemszögből nekem most a kicsit nyersebb és egyszerűbb megoldások tetszenek.