Keresés

Részletes keresés

HRM King Gyula I Creative Commons License 2001.11.16 0 0 2887
Félreértés ne essék: én HAMIS Rolexekről írtam. Eredeti Rolex szerkezet acél órából kivéve, hamis arany Rolex-utánzat tokba betéve. Ez okozta a Haban-os fickó vesztét. Nagyon nehéz megállapítani, hogy hamis, mert a tok is jóminőségű, de az óra ára harmada-ötöde az eredeti arany órának (de nem tizede vagy százada).

Egyébként én nem tudok "igazi" ETA szerkezetes Rolex óráról, gyanítom, hogy a Rolex sem nagyon. Hamisról viszont annál többről...

sukosdg

Már ne haragudj, de egy anyatigris arroganciájával véded a magyar vásárlókat egy nem létező veszélytől. Ne hidd hogy minden óravásárló hülye és nem nézik meg az árakat, sőt az általad említett katalógusokat sem csak Te olvasod. Tökéletesen tisztában vannak az emberek az árakkal, legalábbis az én vásárlóim. Sőt mi több, én még el is mondom az igazságot nekik.

Ha most azt mondanám, hogy tegye fel a kezét az országban az, aki bejelentette a határon a külföldön vásárolt nagy értékű óráját, gyanítom, nem lenne túl nagy csápolás. Ennyit a legálisan bonyolított magán importról.

A MÁV szakszervezet minden pénzt megadna szerintem egy ilyen kaliberű jogvédőért ;-) (de Te se vegyed személyeskedésnek).

Ferci Creative Commons License 2001.11.16 0 0 2886
A kezemen ketyeg egy Heuer Monza julius ota, es nem sok gond volt vele eddig.
Heuer ugyben esetleg tudok segiteni... MEllesleg itt van mellettem 500 meterre a Tag Heuer nemetorszagi kozpontja, akar atsetalok ha valami pontos-fontos adat kellene.
Előzmény: Kapsel (2882)
sukosdg Creative Commons License 2001.11.16 0 0 2885
Sajnos a Tudor-nak már csak annyi köze van a Rolex-hez, mint a a Breguet-nek a Swatch-hoz, egy a tulaj. Én is láttam ETA szerkezetes (persze módosított Rolex cal.) eredeti Rolex Day-Date-et. Minden certifikáció és sorszám megfelelő.

Csak azon csodálkozom, hogy aki komoly :)) órát akar venni az nem érdeklődik a valódi árakról, lehetőségekről???? Teljesen legálisan behozva is százezreket lehet megtakarítani! Ha meg nálunk nincs elég kereslet, akkor nem kell árulni, de nem az árakkal kell kompenzálni a különbséget, mert szerintem nem tesz jót a márka nevének sem! Ha valaki nálunk megveszi és kimegy esetleg külföldre (ami azért előfordulhat 250 km) akkor ébred(csalódik) rá hogy mennyit ér a drága órája. Gondolom nem véletlen, hogy nincsenek minden városban Aston Martin szalonok! (ez nem személyeskedés)

Én jósoltam az órakereskedelem visszaesését. Sajnos elég sok bolt küzködik, sőt sorra megszünnek. Úgy hallottam a Poén hasonló sorsra várható.... (de lehet, hogy csak pletyka) nagyon nem szeretném.

Lesz 18-án börze?????????? Help, nem szeretném kihagyni!!!!!! (pontos hely és időt tud valaki)

www.ora.ini.hu

Törölt nick Creative Commons License 2001.11.16 0 0 2884
Ugye jól tudom, hogy az ETA szerkezetes, de valóban eredeti tokos és eredeti származású "ROLEX"-ek a TUDOR-ok ?!
Ami meg ETA és nem eredeti tokos, sőt nem is a nagynevű házból származtatik, és mégis erre a gyárra utal, az pedig bakfitty !
Én egyébként kétezerDEM összeget egy jó óra esetében nem árengedményként tartok jónak, hanem árként... (Az ár többi része ablakon kidobott steksz.)

No és O+A :
Én továbbra is a no-date Speedmaster-re szavaznék.
(Persze, ha már a Cal.36-os HEUER-ről van még szó, aholis - lásd. APT 2716 - tulképp a Zenith El Primero-ról beszélünk, hát azt egy eredeti Zenith-tel felcserélt szándék esetén már biztos, hogy az a nyerő az összehasonlításban.)

HRM King Gyula I. !
EJHA !!!

1,6megafrank. Ámulás !

Jól működő banki finanszírozás ?
Minek egy feltörekvő országnak ?
(Cinikus, bánatos kacaj.)

sukosdg Creative Commons License 2001.11.15 0 0 2883
HRM King Gyula :
Azért az olaszok, mert ők február hónapra igazolták vissza az acél Daytonát!

Az "olasz" rolexek ETA szerkezettel készülnek, de nincs köztük kronó!!!!

www.ora.ini.hu

Kapsel Creative Commons License 2001.11.15 0 0 2882
te_o!

Nekem is a Monza a szimpatikusabb, de vegigolvasva a topicot feltunt, hogy többen is negatív jellegu hozzászólásokat tettek a mostani Tag Heuerek minosegevel kapcsolatban.
Egyébként lehet azt tudni, hogy milyen óraszerkezet van ezekbe beépítve?

HRM King Gyula I !

Kösz a tippet, megnéztem már korábban az óráitokat, szépek, de nekem vhogy nem jönnek be (azér nincs harag, ugye?).

Off

Azt amit a 2762-es hozzászólásban az itthoni készlet-finanszirozási és hitel lehetoségekrol írtál én is csak megerositeni tudom.

"(Mellesleg a svájciak ezt el sem hiszik, ha meséled nekik. Nem is tudják, mi az, hogy saját zsebből finanszírozni valamit, azt hiszik, viccel az ember. Komolyan azt hitték, be vagyok rúgva, mikor meséltem az itthoni banki feltételekről, pedig szín józan voltam :-)"

Én amerikai elemlámpákban és késekben utazom, és a fenti eset velem is megtörtént már egypárszor, amikor megpróbáltam az amerikaiaknak elmagyarázni a magyar helyzetet :-) (bár lehet, hogy ide inkább egy :-( kellene).

On

Visszatérve eredeti kérdésemre esetleg vki tchnikai paraméterekkel alátámasztva a véleményét, meg tudná nekem mondani melyik a jobb: TagHeuer Monza v. O+A Speedmaster Date?

Köszönettel

Kapsel

Előzmény: HRM King Gyula I (2876)
APT Creative Commons License 2001.11.15 0 0 2881
HARPOON: A heti 4-5 perc sietés nagyon sok. Ez a szerkezet napi 4-6mp sietésre gond nélkül beszabályozható. Sajnos sok órásnál egyáltalán nincs vibrográf, ahol van, annak a zömét is ezer éve nem hitelesítették (olyan mint az enyém...). Próbáld meg a Svájci Órák Szervizében (Zugló, Edison u. 4, ha jól emlékszem), vagy a POEN-nál (www.poen.hu, Váci u.-Régiposta u.), ezeken a helyeken feltehetően 1-2 ezer forintért szépen beszabályozzák. Állítasd be napi 4-5mp sietésre, szervizelni akkor érdemes, amikor már ugyanennyit késni fog, ez jó esetben 4-5 akár év is lehet. Gondozni ezen felül nem kell, de kímélni, a tokot tisztán tartani (tisztítani) igen.

SUKOSDG: A legutóbbi OREX-es szemlélődésem alaján csak azt tudom mondani, hogy meglátásodnak megfelelően az árak zöme nálunk 20-30%-al bizony magasabb a gyártók katalógusárainál. Ezt nyilván csak részben magyarázhatja a sokkal magasabb ÁFA. A jelek szerint nálunk sok üzlet minden 5000 Ft-nál drágább órát már luxusnak tekint, és a luxuscikkeknek megfelelően is árazza őket. Pedig pl: egy Omega Dynamic fényévekre van a luxustól (szerintem még az igazán jó órától is, de ezzel nyilván nem ért mindenki egyet).

KVZOOLI: A saját infóim szerint a Fightersben egy Valjoux 7750 automata krono dolgozik, a B-2-ben egy ETA 2892-A2 egy krono modullal. Mindkettő - mint ma már minden Breitling - C.O.S.C. minősített, golyóálló, hiperrobusztus nagy krumpli. Szerkezetileg nekem az eleve krono-nak készült 7750-ben nagyobb a bizodalmam, de igazán műszaki érvek aligha szólnak egyik, vagy másik mellett. A cégtől megszokott kiváló minőséget hozza mindegyik, a cégtől megszokott meglehetősen agyonbonyolított, kissé nehezen leolvasható skálázással, ugyanakkor nemes anyagokkal, tökéletes megmunkálással. Szerintem vedd, amelyik jobban tetszik Neked (mert nekem egyik sem tetszik, és nagyjából fele ennyi pénzért vennék egy Longines Le Grande Classipe kronót acél szíjjal, ugyanezzel a Val.7750 szerkezettel, de hát én nem Te vagyok).

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: Harpoon (2879)
HRM King Gyula I Creative Commons License 2001.11.15 0 0 2880
sukosdg

Hadd kérdezzem már meg, hogy

1 Ha a svájci ajánlat 2000 DEM-mel jobb volt az olasznál, mért mentél mégis Olaszországba órát vásárolni? Mért nem alkudtál Svájcban, hogy még olcsóbb legyen?

(Közismert egyébként, hogy a "hamis arany tok - igazi szerkezet acél órából kivéve" típusú Rolexeknek Olaszország az őshazája. Ez ellen még sokszor állítólag az sem véd, ha márkakereskedő, lásd Bécsben a Haban cég példáját, akitől emiatt vették el a Rolex jogot (meg később le is lőtte valaki a tulajdonost).

2 Még soha nem próbáltad vásárlás közben lobogtatni nálunk a külföldi árakat. Alkudozni meg olyankor szokás, mikor az ember venni akar valamit. Ha már előre beígérnénk telefonba meg minden egyéb formába a külföldi árakat, a végén mi fizetnénk az Ügyfeleknek, hogy vegyenek valamit. (A magyar vásárló által kitűzött cél-ár: külföldi árból levonva legjobb nagyker kedvezmény, mínusz Áfa, lefelé kerekítve, mert pont nincs nála annyi...)

Egyszer én is szívesen vennék valamit ilyen feltételekkel :-) De ez azért belátható, hogy nem egyszerű.

3 A külföldi kereskedők 3 - 5 % kamatlábbal finanszíroztatják a készletüket, a hitel összegére (ha nem alegjobb ügyfél a bankban) 70 - 80 % biztosítékot kérnek. Nálunk 25 - 35 % kamatláb mellett 300 - 400 % biztosítékot kérnek, magyarul gyakorlatilag lehetelne bármit is hitelből finanszírozni. Ráadásul a kinti forgalom mellett azt a kamatlábat meg is lehet termelni, itthon meg ez sem lenne egyszerű játék.

(Mellesleg a svájciak ezt el sem hiszik, ha meséled nekik. Nem is tudják, mi az, hogy saját zsebből finanszírozni valamit, azt hiszik, viccel az ember. Komolyan azt hitték, be vagyok rúgva, mikor meséltem az itthoni banki feltételekről, pedig szín józan voltam :-)

Zürichben a Bahnhof Straßen egy átlag bolt árukészlete fogyasztói áron kb 2 milliárd Ft. Nálunk az összes drága órás importőr csinál ennyi forgalmat 5 év alatt összesen. Meg ott mellesleg van is kinek eladni az órát, különben minek nyitna egy Montreaux méretű városban (kb. 50000 lakos) 300 méteren belül 5 ugyanilyen kaliberű bolt.

Kicsit még türelmesnek kell lennünk az életszínvonallal kapcsolatban, azt hiszem.

Harpoon Creative Commons License 2001.11.15 0 0 2879
Koszonom a valaszt! Megprobalok utananezni a szerkezetnek.

Volna meg egy kerdesem ezzel a Certina DS Sprinter Automatic-kal kapcsolatban:
milyen pontossagot varhatok el tole? Bar automata de estenkent le szoktam venni. Nem szeretek oraval aludni. Azt figyeltem meg, hogy 5 nap alatt kb. 2-3-4 percet siet. Normalis ez vagy pontosabban kellene jarnia? Erdemes bekalibraltatni vagy nem? Ha kell akkor hol talalok szakerto szervizt? Hogyan kell egy mechanikus orat gondozni? Milyen gyakran kell tisztittatni, stb.?
Koszonom!

Előzmény: te_o (2875)
sukosdg Creative Commons License 2001.11.15 0 0 2878
kvzooli:
Szerintem egy Zenith sokkal jobb választás lenne..

te_o:
Gratulálok igazán szép darab...

Más:

Megjelent a ArmbandUren 2002-es katalógusa. Új modellek, új árak.
A magyarországon lévő árak még mindig az egekben.
Egy példa a külföldi kereskedőkre:
Most vásároltam Milánóba ismerősömmel egy Rolex Daytona arany kronót. Előtte persze több országban is érdeklődtünk az árakról. A Milánói ár magasabb volt mindt a svájci ajánlat. Miután megmutattuk a (hivatalos)kereskedőnek az árat leengedte a svájci értékre ez minusz 2000 DM-volt. Tehát mégis működnek a különböző országokban lévő árak...... Nálunk hiába lobogtat(om)nám a külföldi árakat. (vám nincs az órára
csak a forgalmi adóban van eltérés) És aki a bérleti díjakra és a szalon fenntartási költségeire utal az menjen el és nezzen meg egy Rolex üzletet!

www.ora.ini.hu

kvzooli Creative Commons License 2001.11.15 0 0 2877
Hi,

Ismet feltennem a kerdest, ha esetleg lenne olyan aki tud segiteni.

Most lattam ezt a topicot, kicsit uj vagyok a szakmaban :)
Talan tudtok nekem segiteni, egy kerdesem lenne:

Melyiket lenne celszeru valasztani, ha ugye lenne annyi lovem (mire gyujtsek) :)

Breitling - Navitimer Breitling Fighters

vagy

Breitling - Professional B-2?

Lehet hogy furi kerdes, de erdekelne masok velemenye pro es kontra. Koszi elore is

Z

HRM King Gyula I Creative Commons License 2001.11.15 0 0 2876
Kapsel

Mivel még a szenteknek is állítólag maguk felé hajlik a kezük, hadd ajánljam figyelmedbe a feltételeknek megfelelő óráinkat.

A 7. oldalon a 2496-97-es hozzászólásokban már belinkeltük az összes képet, ott megnézheted.

A többi tudnivaló az internet oldalon, nehogy megint az legyen, hogy túl sok a reklám.

www.swissmade.hu

te_o Creative Commons License 2001.11.15 0 0 2875
Kapsel!

Szerintem a Monza, de esetleg megnezheted a Zenith-et is (El Primero, van fekete szamlapos is, igazi teliver szerkezet, es a Doxa-val ellentetben nagy nev... ). Arakat sajna nem tudok, talan nezd meg az oravilagot (O+A). Egyebkent szerintem egy krono mar annyira nem egyszeru kivitel...

HRM King!

:-0

Harpoon:

Igy latatlanban konkretat nem tudok, de valszeg egy teljesen megbizhato ETA szerkezet van benne, leggyakoribb a 2892, 2824, de utananezhetsz az ETA honlapjan (www.ETA.ch - hatha sikerul beazonositani (naptar elhelyezes, stb.) ).

Egyebkent boldogan jelentem, hogy megvan az Omega Constellation-om, teljes nagyszervizzel a Poen-ban. Valami ilyesmi, csak van rajta datum, meg felujitott a szamlap:
Oram
Majd probalok szkennelni is.

te_o

Kapsel Creative Commons License 2001.11.14 0 0 2874
Sziasztok svájcióra-guruk!

Régóta tervezem egy svájcióra beszerzését, de abszolút laikus vagyok a témában. Úgy néz ki, hogy mostanában az anyagiak is meglesznek hozzá, és a segítségeteket kérném a döntésben.

Végigolvastam (legalábbis átfutottam) a topicot, megnéztem a www.ashford.com-ot és a végén két típusnál kötöttem ki. Mint említettem, nem értek az órákhoz, ezért a kíválasztásnál csak az alábbi opciókat vettem figyelembe:

- fekete számlap,
- dátumkijelzés,
- fekete borszíj,
- elegáns és lehetoleg egyszeru kivitel,
- viszonylag elfogadható ár (nem milliós nagyságrend),
- ismertebb márkanév (O+A,Breitling,TagHeuer,Doxa stb.)

Ezek után jutottam el az alábbi két delikvenshez:

1. TAG Heuer Monza Calibre 36
2. O+A Speedmaster Date

Szerintetek melyik legyen?
Ja, és ha tudtok mostani árakat azt megköszönném.

Üdv.
Kapsel

HRM King Gyula I Creative Commons License 2001.11.14 0 0 2873
dreyfuss

1999-ben a Frank Muller cég házi vásárán (ahol a kertbe beállók között a leggyengébb autó a DB S 600 L B7 páncélozott volt, teli Ferrarik, Aston Martinok és helikopterek; én a kocsimmal 300 méterrel odébb egy mellékutcában álltam le) az orrom előtt egy orosz csaj, ölében egy pincsikutyával (ez volt az orosz importőr csaja), volt szíves rámutatni a legdrágább kiállított órára, hogy neki az kell (1,6 M CHF).

Ezen még nem annyira néztem, de mikor a pasi kivetette a vitrinből, megforgatta, majd közölte az eladóval, hogy ezt is írja fel, akkor már azért kivert a víz.

Később beszélgetve a területünkért felelős fickóval, mesélte, hogy az évi 9000 órából 3000 db Európa, 3000 db Közel-, és Távol-Kelet, 3000 db meg Oroszország. Igaz, hogy a forgalomból nagyobb aránnyal részesülnek az oroszok, mert 100000 DEM alatt nem vesznek órát. Ekkor én már :-O így csodálkoztam.

(Mellesleg a szóban forgó orosz "másként" vállalkozó üzletembereknél Magyarországon viszont jobb az átlagéletkor :-))

Van még hova spóroljunk, úgy tűnik...

Halandó Nem-órás (de azért még) Mester

Harpoon Creative Commons License 2001.11.14 0 0 2872
Kedves orabaratok!
Ajandekba kaptam egy Certina DS Sprinter (csak ora/perc/masodperc es datum) Automatic/100 meters/Sapphire orat, de nem vagyok jartas svajci ora vonalon.
Meg tudna valaki mondani, hogy milyen szerkezet van benne es mennyire megbizhato ez a tipus? (pl. pontossag, teljes felhuzottsag eseten hany ora az idotartalek ha nem mozgatom stb.)
Koszonet!
Előzmény: Törölt nick (2871)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.14 0 0 2871
O+A érdeklődők !

Felajánlok (csak úgy) egy 2000-es katalógust a kiadósabb böngészésre.
Benne van a Moon Watch is. Szerintem mindenképp ez az érdemesebb az említettek közül. Ez legalább tradícionális darab.

APT !

Minden okosító anyag jöhet !
(Egyszer korábban én is akartam, hogy össznépileg tegyük össze, ami tudunk, de úgy látszik, hogy a Teáltalad való összegyűjtést vártuk ki. Hát akkor legyen az minél teljesebb.)

dreyfuss Creative Commons License 2001.11.14 0 0 2870
Most olvason az újságban, hogy egy árverésen 3,080,000 svájci frankot adtak egy 1944-es Patek-ért. Az eddigi rekorder is Patek volt, potom 2,970,000 svájci frankért.
kvzooli Creative Commons License 2001.11.13 0 0 2869
Hi,

Most lattam ezt a topicot, kicsit uj vagyok a szakmaban :)
Talan tudtok nekem segiteni, egy kerdesem lenne:

Melyiket lenne celszeru valasztani, ha ugye lenne annyi lovem:

Breitling Navitimer Breitling Fighters

vagy

Breitling Professional B-2?

Lehet hogy furi kerdes, de erdekelne masok velemenye pro es kontra.

Z

APT Creative Commons License 2001.11.12 0 0 2868
te_o: Jó témák, van mit beszélni róluk. Alkalmasint rájuk is sort kerítek!

Órabörze tudtommal 18-án lesz, kiderítem a pontos adatokat és megírom!

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: te_o (2867)
te_o Creative Commons License 2001.11.12 0 0 2867
Hali!

Oraborzerol tudtok valamit? Futolag mintha lattam volna vhol. plakatot, de bizonytalan vagyok.

APT!
Irtad, h. epito jellegu... No, pofatlanul kihasznalom, ami erdekelne: utesbiztositasok fejlodese, szabalyozok fejlodese (rugo, billego, anyagok, mechanizmusok). Mar ha ossze lehet es erdemes szedni errol vmit...

Mas: nemreg lattam egy erdekes orat: Chronometre Invicta, kb. 60-70 eves lehet, ketmutatos (o-p), a belsejeben pedig egy Roamer szerkezet!

te_o

te_o Creative Commons License 2001.11.12 0 0 2866
APT!

Szerintem a cimeket nyugodtan adhatod nyilvanosan, legalabb egy helyen meglesz (korabban tudom, h. mar irtal egyet-kettot.) Biztosan nem csak engem erdekel.

te_o

APT Creative Commons License 2001.11.10 0 0 2865
Többek kérésére a lapom óratörténeti részét kiegészítettem némi kronókkal, ütő,ébresztő és dátumszerkezetekkel foglalkozó anyaggal. Ha még valami hiányzik, várom az építő hozzászólásokat!
A készlet is mozgott egy kicsit, frissítettem:

ORAGYUJTEMENY

j b Creative Commons License 2001.11.08 0 0 2864
28 mm belső átmérővel fekete Rolex vagy Seamaster stilusu ujszerü állapotu buvárlünettát keresek. Kinek van ötlete?
ss1 Creative Commons License 2001.11.07 0 0 2863
A bolti ára 611 ezer Ft az üveghátlaposnak, ez mivel limitált széria talán még több valamivel, de szerintem jobb vétel a 3520 vagy 3820 változat, ami stilusában megegyezik a Moonwatch-csal de teljes dátumot tartalmaz és 426 ezer az uj ára! Báziscal: V-7751, (Omega 1121?)Szerintem a legjobban sikerült Omega kronográf mind stilusban mind szerkezetben.
Előzmény: PF (2862)
PF Creative Commons License 2001.11.07 0 0 2862
Mennyit ér véleményetek szerint egy Omega Speedmaster Moon Watch, ami 2000-ben készült és a holdraszállás 30. évfordulójára kiadott limitált szériába tartozik?
fmk Creative Commons License 2001.11.06 0 0 2861
APT! Írom sorban. A Cornavin (17 köves) felhúzós és jár, csak az üvege(plexi) van szétkarcolódva, tehát inkább esztétikai felújitásra volna szüksége. A Helvetia (25 köves) automata és jár, a koronája hiányzik és szintén az üvege karcos. A Glasshütte (26 köves specimatic) automata és nem jár, a korona egy darabja hiányzik és szintén karcos az üvege. Az, hogy a szerkezetük milyen állapotban van azt nem tudom. A számlapjuk jó állapotban van. Mindhárom óra tokja aranyozott, a hátlapjuk acél és ránézésre semmi bajuk nincs. Én ennyit tudok megállapitani. A segítségedet köszönöm.
fmk.
APT Creative Commons License 2001.11.06 0 0 2860
OYSTER: Nem. Meglepő, de az elektromágnesesen hajtott ingás kivitelű falióra egyáltalán nem volt a 20-50-es évek között ritka madár. A zömük a normál ingás kivitelnél is sokkal egyszerűbb - és olcsóbb - volt. Az inga egy kis kilinccsel "toligatta" a járókereket, és egyszersmind egy érintkezőt rövidre zárva "adott magának egy kis löketet". Az egyszerű, Clement horgonyos elterjedt ingaórákhoz képest semmivel nem volt pontatlanabb, sőt jól beszabályozva nagyon szépen elmentek ezek az órák. Ráadásul húzogatni sem kellett őket - amíg az elem ki nem tikkadt. A precíziós Graham gátszerketű, vagy pláne a Rieffler, Strasser gátszerkezetű csillagászati ingaórák mellett persze labdába sem rúgtak (persze egy ilyen komoly óra árából a Versaillesi kastély minden szobájának falára lehetett volna egy efféle egyszerű faliórát akasztani..)

FMK: Mi a gond az órákkal? A tok, a számlap vagy a szerkezet hibádzik? Mert mást ajánlanék az egyikhez, és mást a másikhoz. Írdd meg, mi a gond, és majd adok címeket!

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: Törölt nick (2859)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.06 0 0 2859
Jó, jó rendben !
Túlléptem az egygombos értetlenségemen (elfogadtam a korábbiak létét, csak hát az a fránya marketing...). Meg a Kal.11-es Breitlingen is (úgyis tudjuk, hogy '69 utáni:).

És a másik kiállításbéli érdekesség :
Az elektronikus falióra, amelyik ingahelyettesítője két váltott elektromágnes között ingázott és így másodpercenként lépett előre a másodpercmutatója. (1930-as években. Pontosan rámutatva !)
Erre érdeklődtem, hogy ez nem lehet esetleg a közelmúltbéli hangvillások előfutára ?

(Esetleg csak nekem szúrt volna szemet ???)

fmk Creative Commons License 2001.11.06 0 0 2858
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni, hogy tudtok-e olyan órásokat akik régi órák felújitásával foglalkoznak és értenek is hozzá, mert szeretném a régi óráimat (Glasshütte, Cornavin, Helvetia ) felújittatni.
Köszönöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!