Gratulálok, igen egyedi hangzás. Az inkább slágeres The Peddlersnek is van egy nagyon ütős száma wah effekttel: Tell The World. Itt meg csak jól megfogják a témát: Ez már volt
Eddy Louiss egyedileg "hápogtatta" a B3-at, beszélőgitár effektet rakott rá.
Nemsokára csatlakozom a wah pedálos Hammond-osok közé. :) Rendeltem egy ARTEC AWP-7-es pedált az XB-1 ~ Motion Sound Pro-145 cuccomhoz. Tetszik nekem ez az effektezés... http://myspace.com/bigorgantrio<< itt egészen ízesen használják a Wah Wah-t.
Ez meglepetés, komolyan, erre nem számított senki. Persze látni továbbra is az erőlködést a saját maguk által emelt falak között.
Rájöttek hogy ez a felület nem igazán jó. Kicsit arrébb tették a perka és vibrátó kiválasztókat, közelítenek a rendes helyhez, de azt nem képesek elfogadni hogy az a jó. Meg az a szép nagy billenőkapcsoló, nem ez a kis mütyür. Kíváncsi vagyok hogy a perka végre némítja-e az 1'-as regisztert, vagy még mindig hibásan hibának gondolják? Meg végre lemegy a hangkép olyan mélyre, fölmegy olyan magasra mint az igazi, vagy még mindig megvan neki a szokásos Kláviás sávhatároltság? A 27-es pedál szintén tévelygés. Mi lehet a céljuk vele? Elég korlátozottan használhatók az ilyenféle, kifelé billenő pedálok. Abból másfél oktáv is több mint elég. 2 oktávot meg szinte senki nem használ. Az a kevés lábprofi, aki igazából inkább klasszikus orgonista mintsem hammondos, az biztos hogy nem fog ilyet használni, főleg Hammond hangzással. Kapálóznak folyton, nem akarják tudomásul venni hogy van egy megoldás amit 50 év alatt nem sikerült felülmúlni.
Szóval kéne egy nagylevegőt venni a svéd csókáknak, vennék meg a Pari-Hamichord mechanikát és tennék be a saját alaplapjukat és minden hirtelen rendbe jönne.
Az igazat megvallva épp csak kirpóbáltam a Hammond XK-3C-t (két manuál + pedál), de pl. bekapcsolni nem is tudtam. Nekem túl sok digitális "kütyü" van már rajta. (a NEW B3-nál folyamatosan ültek. Michael Falkenstein játszott volna akkorhoz képest két óra múlva, de nem vártuk meg.) Én ma mrá nagyon keveset Hammond-ozok. nem tudok jazz-t játszani, így meg nem fejlődöm. Sokkal többet basszgitározom.
Még arra sem vettem a fáradságot, hogy megnézzem mi lehet az én orgonámmal, mert a ba első draw-bar sorban ha csak balról a 4-diket húzom ki, akkor nem szólal meg semmi a felső manuálon. Tehtube mester tudja, hogy régen mennyire "ugrottam" az ilyenek miatt....
Szia! Elsősorban Európaik voltak itt (Nashville: Summer NAMM meg csak csak amerikaiak), elvétve mások (a Winter NAMM-on van ott mindenki...). A KÍNAIAK SEHOL!!!!!!!!!
Sajna egy napom volt mindenre, mert daily ticket-em volt csak. Szóval valóban a Suzuki két XK-3C, new B3-at tett ki és a sok Leslie-t. Majd rakok föl képeket. Bevallom elsősorban a gitárokat és erősítőket néztem (több helyen vártak, ahol tiszteletemet kellett tennem: Warwick gitárgyár és a Markbass erősítőknél). Ricky- csak nézni volt az EBS standon. Kipróbálni sehol nem volt.
Szia dombi39, Mi mindent láttál? :) (OFF: Rickyk voltak?) Fotókat készít(h)ettél? Olvastam, hogy új 2101-es Leslie-t és B3 Mk.II-t (vagy hányat...) is kitoltak szuzukiék...
Sziasztok! Ott voltam Frankfurtban a Musikmesse-n. Ott volt a Hammond Suzuki is a szokásos dolgaival. Viszont a DIVERSI-t NEM találtam és Joey DeFrancesco-t sem... Pedig a honlapján a Tour Dates-ben az írják Április 1-4ig Frankfurt, Musikmesse....
Nemsokára eladósorba kerül a régi Leslie erôsítôm, aki a születési anyakönyvi kivonata szerint Leslie31A, viszont átment néhány plasztikai beavatkozáson.
-új Groove Tubes 6L6 csövek
-új elôfokcsövek
-220-as betáp (Powercon aljzattal)
-Jack bemenet
-Gain poti
-Volume
-Magas, közép, mély - hangszinek (csöves EQ)
-XLR csatlakozás a motorkapcsoláshoz (lassú-stop-gyors) - ehhez nem kell külön vezérlô elektronika, csak pl. egy 3 állású gitár-pickup-váltó, vagy egy lábkapcsoló.
220-as motorokhoz lett átalakítva (nálam a 760-as tranyós erôsítôje helyett került a rendszerbe) , de meg lehet oldani 110-essel is.
valamint egy jó állapotban levô, állat jó hangú Jensen Field Coil F15ll, 15"-os, trafós mélyhangszóró, szintén a 31A-ból.
Ez biztos így van ahogy írtad! Én arr a gondoltam, hogy úgy lehetne szabályozni a hang mennyiségét (erejét) mint az optikában a mikrofon elé helyezett írisszel. Ha lesz egy kis időm ki is próbálom.
Sokféle mikrofon van. Szerintem inkább ajánlott ismerni a tulajdonságaikat hogy milyen feladatra melyik a leginkább alkalmas. Pl. az operaénekes elé tett Schöps igen pici, mégis milliós érték, míg egy erős zúzást elviselő lábdobmikrofon vagy tenyérnyi és nem is olyan drága.
Megtapasztaltam hogy az N93 kifejezetten hangos hangfalak előtt domborít, ahol mások már betorzítanak. Kifejezetten vastag a basszusa és jól kivehető a legalább kétsávos erős kompresszió. Ezáltal olyan hangkép keletkezik ami eléggé hasonlít egy vonalból felvetthez. Szerintem is egy kicsi, nem nagy szám mikrofonpárt építettek be, inkább a szoftvert sikerült jól eltalálni.
Ennél a felvételnél (ami a videómegosztón sajnos gurgulázóra lett lecsökkentve) kompromisszumot kellett kötnöm hogy még a hangzás mellett némi használható képet is kinyerjek a felvételhez. Szerencsére van 30 év tapasztalat.
Kék nyúl!:-) Jópofa név. Tényleg jó lett a felvétel. Gratula hozzá! Azon kezdtem el gondolkodni, hogy a hangfelvételnél is úgy kell eljárni, mint a fotózásnál.
Erős fénynél be kell zárni az íriszt, nagy hangerőnél meg kis lyukon kell beengedni a hangot. Ellenérveket elfogadok!
Érdemes LCD Gold videóit megnézni, akár letöltve összefűzni, mert úgy nézem hogy egy komplett koncert Joey és Papa DeFrancescóval 2008 novemberéből, ráadásul &fmt=18 hozzáírásával elég élvezhető minőségű. Anélkül tompa.
Derekasan telepakolták a színpadot, különösen a billentyűs körül, de nem a Hammondé a főszerep sajnos.
-------------
Nemrég felfedeztem magamnak egy általam eddig nem ismert orgonostát, Billy Larkint. Legtöbbször ő hozza a basszust is. Stílusában Jimmy Smith és Booker T. közé tudnám besorolni. Kevésbé kommersz (rock, soul) mint Jones, de kevésbé jazzes mint Smidt. A hatvanas években nagyon aktív volt. Itt van első, 1964-es lemezének nagy sikere a Pigmy.
Keményen megfogja a témát. Ráadásul a nagylemezhez képest itt a kislemezen a B oldalon tovább variálja. Mostanában ő az új kedvencem.
Az biztos, hogy Hammond. De mivel csak egy pillanatra látszik, -és csak a fele a konténerből- így csak tippelni lehet. Én C3-nak látom, vagy arra hasonlítónak. Egy biztos! Szép nagy darab:-)