Keresés

Részletes keresés

HRM King Gyula I Creative Commons License 2001.12.04 0 0 3030
APT

A Blancpain és a Breguet szerintem nem csinál saját szerkezeteket. Lemania és Frederique Piguet szerkezeteket használnak, ez utóbbi cég a Breguet-hez tartozik, de most már azzal együtt bekerült a darálóba (Swatch Group).

Ami komplikáció ezeknél van, beleértve a Blancpain 1735-öt is, az csak turbósítás. Ugyanez vonatkozik a Vacheron Constantinra, a Daniel Rothra és a Frack Mullerre is, de az összes többire is. Tudtommal saját szerkezete, ami tényleg teljesen saját, a Patek Philippen kívül csak a Jaegernek, a Langenak meg a Glashüttenek (beleértve Union és társai) van

Zárójelbe: ezeket a szerketeket már az anyjuk se ismerné meg a kész formájukban, más nevet is kapnak, mintha saját lenne, de csak a modulok saját fejlesztések. Illetve azok se mind, hanem a jó részük kis műhelyekben bérben készül, pédául a Dubois-Depraz, a Christophe Claret vagy a Parmigiani cégnél.

A Christophe Claret-rőlmost volt egy cikk a Chronos újságban, egy szerkezet GYÁRI ÁRA 30 és 100 ezer márka között van, de kívánságra bármit megcsinálnak. Harangjátéktól a kíntornáig, tourbillontól az öröknaptárig, amit el lehet képzelni. 20 órás segítségével 100-120 szerketetet gyártanak egy év alatt, az átlagos elkészítése egy szerkezetnek 1 és 3 hónap között, de ha extra kívánságok is vannak, 5 hónap is lehet. A fickó 39 éves és az összes nagy márkának dolgoznak, mellesleg minden fejlesztés CAD programokon zajlik, és ez azért már nem ugyanaz, mint mikor annak idején az öreg Perrelet kisérletezett az automata rotor méretezésével :-)

Az én sorrendem:

Breguet
A. Lange & Söhne
Daniel Roth
Glashütte Original
Patek Philippe
Vacheron Constantin
Perrelet
Franck Muller
Rainer Brand
Pierce
Chronoswiss

Régen a Blancpain nagyon tetszett, de az új 2100-as kollekcióval szerintem elcseszték az egészet, az Audemars Piguet (a Star Wheel, a Millenary kollekció és egy-két egyéb, ismeretlenebb órájuk kivételével), az IWC (a Portugieser kivételével) és a Jaeger LeCoultre (szintén egy-két kivétellel) nekem nem nagyon jön be.

Rolexet (day-date, lazac színű számlappal, római számokkal), Breitlinget (Old Navitimer) csak akkor vennék, ha a 200 darabos gyűjteményemből már semmi más nem hiányozna, akkor is csak a rend kedvéért. Ízlések és pofonok...

Halandó Nem-órás (de azért még) Mester :-)

sukosdg Creative Commons License 2001.12.04 0 0 3029
Az én rangsorom: nem sportórák

Patek(kivéve a villanyórák)
Glashütte
Laeger LeCoultre
Audemars Piguet
Franck Muller
Alain Silberstein (szerintm a legjobb tervezés)
Vacheron Constantin
IWC (kivéve villanyórák)
Breguet

Bár izlések és pofonok.........

Glashuette:
Ha az Omega Co-Axial-t vagy az úl Cosmic-et választod, akkor nem sok darabbal találkozol a világba......

www.ora.ini.hu

APT Creative Commons License 2001.12.04 0 0 3028
LEJO: A PANERAI kissé modifikált katalógusszerkezeteket épít nagyon jó minőségű, gyakran sportos tokokba. Gyakran alkalmazott jellegzetességük a karos koronazár, irtóztató nyomásálló képességekkel. De ha kritikus akarok lenni, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy - szerintem - az ár/érték viszonyuk nagyon rossz. Nagyon drága órák ahhoz mérten, hogy igazándiból nem tartalmaznak különlegességeket sem mennyiség, sem minőség tekintetében. Egy SINN hasonló robusztusságot harmad áron kínál, de még egy ROLEX is olcsóbban nyújt hasonló strapabírást nagyobb exkluzivitás mellett. Kicsit a CARTIER jut róla az eszembe: kiváló iparosmunka,nemes, drága anyagok, de tulajdonképpen semmi különös, sokkoló árakon. De ez persze csak az én véleményem.

LADA: Nézz szét a régi órák között is! Ott tényleg komoly, szép darabokat találhatsz ennyi, vagy akár kevesebb pénzért is, ráadásul azok értékállóak is! (ja és: tényleg, kegyvesztett lett a Rotary?)

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: Lejo (3026)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.04 0 0 3027
Glashuette !
Ez egy nagyon jó játék ! Mármint, hogy kinek mi az élmezőny ?
Mindenkinek listára fel !
Szinte teljesen egyetértek a rangsoroddal én is, esetleg egy csere mellett. Mégpedig a Glashütte Original-t (szemtelenség mi?) sorolnám a középmezőnybe, míg a Breguet-t feljebb emelném (a tradíciói folytán).
A többi fekszik nálam is.

Esetleg még annyit, hogy a Rolex sajna még inkább tömegtermelő, mint a "futószalagon gyártott Breitling". Csak hát nálunk kevésbé fellelhető, így misztikusabb maradt.

LADA !
A Rotary-val mi lett ?

Lejo Creative Commons License 2001.12.04 0 0 3026
APT:

Megnéztem már a honlapjukat és igazából arra lennék kíváncsi, hogy milyen minőségű óráknak tartják őket. Azt is láttam, hogy több fajta szerkezettel gyártják. Na és az ár-érték arányról sem tudok semmit.

APT Creative Commons License 2001.12.04 0 0 3025
GLASHUETTE: Tetszik a rangsorolásod! Én azért betenném az élvonalba az Audemars Piguet-et (már csak azért is, mert rengeteg közös fejlesztésük van a PATEK-kel), a BLANCPAIN-t, a BREGUET-et, a VC-t és talán a Girard Perregaux-t is, legalábbis egyes modelljeik alapján biztosan. Egyvalamiben biztos az egyediségük: az általad első háromnak betett cég mellett a Blancpain, a BREGUET (és a ROLEX , ma már a Daytonába is) az, aki csak saját szerkezetet épít be órába. A többi cég szép egyedi darabok mellett azért épít be kisebb-nagyobb mértékben megbuherált katalógusszerkezeteket is szép számban.
Az Omega-Breitling tömegcikk-gyanús jellegével (magas árak ide-oda) teljesen egyetértek, és is az egyedi, ritka különlegességeket szeretem.

LEJO: Nézz szét a honlapjukon (www.extra.hu/timedesign/ora.htm alatt megtalálod a PANERAI linket is). Konkrétan mire is vagy kíváncsi?

SLR: Soha nem hallottam az AGON-ról. Valószínűleg más sem... De ez semmit nem jelent, a svájci óragyártás történetében közel kétezer gyártó volt, melyeknek zöme nem volt sikeres és hosszú életű, de az óráik még itt vannak, és lesznek is közöttünk.

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: glashuette (3021)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.04 0 0 3024
Ez jól megválaszolatlan maradt. Felhozom, hátha valaki ismer AGON-t. Én nem.
Előzmény: sracz2 (2984)
Lejo Creative Commons License 2001.12.04 0 0 3023
Sziasztok !

Én eddig inkább csak olvasója voltam a fórumotoknak, ám most segítséget szeretnék kérni Tőletek a Panerai órákkal tekintetében. Aki megosztaná ezzel kapcsolatos tapasztalatát vagy információit velem kérem, írja le pár mondatban.

Köszönettel,

Lejo

j b Creative Commons License 2001.12.04 0 0 3022
GLASHÜTTE!
Az órád szenzációs, az "öltönyös órák" közül nálam is a No1! A Petőfi S. u-i ár viszont, mint már emlitettem az imént a Rolex-szel kapcsolatban kicsit magasabb a kivánatosnál - akceptálva persze a szalonfenntartás szintén nemrég tárgyalt költségvonzatait. De ennek ugye csak 30 m a vizállósága!?
Előzmény: glashuette (3021)
glashuette Creative Commons License 2001.12.04 0 0 3021
oyster: 410-es acél, ezüst színű számlappal (nem bicolor). A 400-ashoz képest annyi a különbség, hogy rátettek egy teljes naptárat. Több helyen is kint van, acél csattal 1.350.000 a Petőfi S. utcában, bőrszíjjal talán 100 ezerrel olcsóbb. Én még 580 ezerért vettem. De ennek már 3 éve. A forint tényleg csak 10-12%-ot romlik egy év alatt? Ugye ezt Ti sem hiszitek el? A glashuette-t azért vettem fel, mert azon kevés cégek egyike, amelyek képesek ipari méretekben ÓRÁT készíteni. Ez az én sorrendem: Az élvonal: 1. Patek 2. A. Lange und Söhne 3. Glashütte Original
Az erős középmezőny:
Jaeger le Coultre, Blancpain, Chopard, Union Glashütte, Zenith, Rolex, Ulysse Nardin, Piaget, IWC, Breguet, Vacheron Constantin, Girard Perregaux, Audemards Piguet, Parmigiani Fleurier.

Mivel az óra számomra a technikai lehetőségekről és a szép dolgok élvezetéről szól soha nem fogok futószalagon gyártott Breitlinget venni. Omegát sem. Hiába szép, csak 1 omega a millió közül.

Előzmény: Törölt nick (3018)
LADA Creative Commons License 2001.12.04 0 0 3020
köszi a válaszokat!

voltam boltban és láttam 2xx ezer áron ilyen órákat, és gondoltam, hogy biztos van belőle "gagyi, egyszerű" kivitel ami az általam megcélzott értéknek megfelel.de ezek szerint nincs. akkor nézni kell valamilyen mást, csak az a baj hogy itt debrecenben nincs nagy választék a katalogusból való rendelést meg nem szeretik annyira mert inkább a készletett akarják eladni.

j b Creative Commons License 2001.12.04 0 0 3019
APT! Köszi az elismerést továbbitottam kedvenceimnek. Képekre sajnos most nincs időm, talán hétvégén megoldható, de azért nem olyan különleges darabok Ők.
OYSTER! Eltaláltad az izlésemet, azért Rolexből érdekes módon nem a Daytona chrono ami meghóditott. A teljes naptáras óráim felhuzó szerkezeten pihennek, a Fortis meg a Speedmaster pedig szinte mindennap használatban van, kézzel huzva pedig nem szeretem "kinozni" Őket. Ami az idő pontos és gyors megállapitását illeti, már irtam, hogy nem mindig ennek érdekében nézegetek rájuk, egyszerüen örülök a szépnek. Az általad belinkelt Tudort ha jól emlékszem kb. 2 éve vagy Ausztriában vagy Olaszországban ujan nem több, mint 300 ezer körül láttam. Én inkább a névadódat szeretném a már emlitett két tipus közül de valószinüleg nem a Petőfi S. u-i áron.
Előzmény: Törölt nick (3018)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.04 0 0 3018
No, csak győzze az ember végigolvasni a sok hozzászólást ! :-)
Meg rendezni a közben felvetődött gondolatokat...

Meglepődve látom, hogy majd mindenki Omega-t v. Breitling-et keres. Vajh mi lehet az oka ennek az egyszerre fellángolásnak ?
(APT pediglen már többször is kifejtette, hogy érdemes más márkák körül is kapisgálni...)

De visszakanyarodva :

Glashuette !
Gratula a névválasztáshoz ! Hogy-hogy ezt vetted fel, ha már a jelenlegi órád, illetve a vágyálom tárgya sem ez ? (Tán titokban mégis rajongasz értük ?)
És hát a jelenlegi darab. Az milyen ? Írtad, hogy 410-es bicolor El Primero.
Ha jól tudom az átlag a 400-as. Ehhez képest mi az eltérés ? És hát melyik fazonú ?

És ugyane szerkezetes TAG Heuer-ről is szó esett. Azóta már máshol is olvastam, hogy "dátum a hatosnál". Most hogy is van ez a számlapelrendezeés az El Primero-hoz képest ?
Tud-e valaki képet róla ?

J B !
Nagy nehezen rájöttem, hogy előtérben részesíted a kronográfokat.
Ezzel kapcsolatosan a saját tapasztalatom azt mutatja, hogy a leolvasásuk meglehetősen nehézkesebb. Tovább kell lesnem rájuk az idő meghatározásához, mint az egyszerűbb szolgáltatású órák esetében. Te nem szoktál így járni ?
(Mellesleg nekem régi kedvencem a Poljot 3133-as krono, amiből lassan már én is egy ilyen reggelente válogatható készletet hozok össze különböző tudásúak közül. Persze ez messze nem az a kategória, de legalább a kívánalmak megtestesülésében hasonló helyzet. :)
Ellenben ez a reggelente válogatás nem nyűgös a holdfázisos és teljes naptáras órák esetében ? Míg nem hordod, a naptár is, a holdfázisjelzés is lekésheti önmagát...
No és örömmel olvastam, hogy a Rolex is bekerülhet a gyűjteménybe, amolyan vizesóraként.
Megnéztem a kat.árakat, a Sea-Dweller kevesebb, mint 10%-os felárral rendelkezik a 300-as Submarinerhez képest. És mindez nem is nagyon elszállt összeg egy-egy teljesnaptáras krono-hoz képest. (Ellenben idehaza is beszerezhető a Sub. a Petőfi S. utcában, az azonban már valóban borsos árra jött ki a legális csatornáknak köszönhetően. Ja, használtan viszont új állapotára felújítva is töredék.)
Drukkolok, hogy sikerüljön.
Mellesleg hasonló a törekvésünk, én ugyanis már bő fél éve hajkurászok egy ilyen példányt :

De mindezidáig sikertelenül.
Tud-e valaki eladó darabról ???
(Persze kedvező áron kéne, használt is lehet.)

te_o Creative Commons License 2001.12.03 0 0 3017
Lada!

"Hasonlo minosegu" ora sok van, a "pronyobb" cegek orai is jo minoseguek, ugyanolyan szerkezeti alapokon. Ha csak a minoseg es megbizhatosag szamit, lejjebb is tekinthetsz (dragabb Tissot, RW, stb.), ha a muszaki tartalom, akkor ne gondolkodj uj oraban. Ha a nev, akkor szinten, de mindharmat egy szep(en felujitott) regi oraban megkapod. De jol korul kell am nezni! Meg plusz tizen-huszonezer egy pepec felujitas, hogy tenyleg "uj" legyen.

Mostanaban gyakori tema az uzletek profitja, stb. Nos, szerintem, aki mar legalabb szazezres nagysagrendben vesz orat, az ne a par(tiz)ezres kulonbsegeken hezitaljon mar! Arrol nem is beszelve, hogy az arban nem csak az ora, de olyan sok plusz szolgaltatas is van, mint a garancia es a szerviz, amit sokan nem is vesznek figyelembe! Es mivel en sem vagyok olajsejk, de meg csak jomodu sem, ezert mindent alaposan meggondolok. De nem ostobasagokon sporolok. Es ez a sajat kozvetlen erdekem, nem csak egy hosszu tavu, "legyen mindenkinek jo, akkor nekem is" elv! Ami viszont tenyleg verforralo, az a hozza nem erto nagykepu kereskedok, magas arakkal. Remelem, ez a fajta tenyleg kihal, vagy atalakul, de surgosen!

te_o

sukosdg Creative Commons License 2001.12.03 0 0 3016
APT: Van igazság abban amit írsz. Azért a Sinn szerintem komoly cég , ne feledkezz meg a Bell&Ross-ról sem, ami Sinn !
(A kedvezmény csak nagyon kevés helyen érvényes!!!)

Megragadom az alkalmat, hogy gratuláljak a HOT-nak a Daniel Roth üzlethez. Egyik kedvenc márkám. Remélem egyszer kézbe foghatom pár darabjukat. (eddig csak külföldi kirakatokban csodáltam őket)

www.ora.ini.hu

APT Creative Commons License 2001.12.03 0 0 3015
LADA: A nevezett összegért régi, de szép Omega már minden további nélkül kapható, akár automata is. Breitlingből talán egy 40 éves ütött kopott, félig-meddig üzemképes darab...

J B: Szép kollekció! Képekkel is meg tudnál minket örvendeztetni?

sukosdg: Hozzátenném, hogy bármily meglepő, de a SINN azon üzletpolitikája, hogy kikerülhetővé teszi az óraszalonokat, és gyakorlatilag nagyker áron kiszolgál magánszemélyt is, komoly gátja a cég igazi sikerének (a múlja ellenére nem számít komolyan befutott cégnek). Ilyen feltételek után ugyanis az óraszalonok többsége nem foglalkozik vele, és joggal! Mert ugye megveszi a bemutató kollekciót (ki kell ám fizetni, sehol sincsen bizományosi konstrukció, nyugaton sem!), tartja a szalonban, a leendő vevő megnézni, megtapogatja, informálódik, két órát faggatja az eladót, majd elmegy olcsón megrendelni a gyártól. Nagy üzlet... Így ment tönkre nálunk több cég monitor márka- és bemutatóüzlete. Mivel a szalon fenntartása magától értetődően drága volt, és jelentős bemutatókészletet kellett tartotaniuk (amely később csak csökkentett áron volt eladható), ezért úgy 10-15%-al drágábbak voltak, mint a pincéből, megrendelésre áruló zugüzletek. Az "előrelátó" és "bölcs" vevő megnézte a szalonban a monitorokat, kiválasztotta a neki tetszőt, majd saját zsenialitásától megrészegülve megvette egy ilyen pincecégtől. Ma pedig ezek az emberek éktelen haragra vannak gerjedve, hogy nem tudják megnézni sehol a keresett árut, és senki nem ad nekik rendes felvilágosítást.
Félreértés ne essék, én is szeretek olcsón, jól vásárolni. De az ésszerűség határán túl hajszolni az árengedményeket, és csak a saját pillanatnyi érdekemre tekintettel lenni, akár a másik kárára is önző, és hosszú távon feltétlenül visszaütő magatartás. Pl: ha megnézünk egy SINN-t a POEN-nál, vagy egy FC-t a HOT-nál, de utána nem onnan vesszük, mert valahol máshonnan pár tízezerrel olcsóbban tudjuk megszerezni, akkor ne csodálkozzunk, ha legközelebb nem lesz mit és hol megnézni, és esetleg szerviz sem lesz. TÉNYLEG MEGÉRI?

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: LADA (3013)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.03 0 0 3014
Ha forintban gondolkodsz, akkor kb. szorozd meg hárommal ;-)
Bár Omegát már kétszázezer forint körüli áron is láttam, de az nem tetszett...
Longines-t láttam hasonló összegért, ami mechanikus volt és még tetszett is...
Előzmény: LADA (3013)
LADA Creative Commons License 2001.12.03 0 0 3013
szevasztok nagy órás szakik!

mondjatok nekem 100-120e körüli omega vagy breitling vagy valami hasonló minőségű órát, (vagy ezekben a típusokban ilyen olcson ne keressek?)

ha van ilyen akkor irjatok valamit. köszi

j b Creative Commons License 2001.12.03 0 0 3012
Z!
A terveddel max. egyetértek, majdnem biztos, hogy nekem is lesz előbb utóbb egy Breitlingem, a gondom (az irtózatos árán tulmenően), hogy nehezen tudok választani a több nekem tetsző közül. A másik tervem egy Rolex (Submariner vagy Sea Dweller), valamint egy Jaeger (itt is bizonytalan vagyok a választást illetően). Mivel nem vagyok sem olajseik, sem olajszőkitő, a jelenlegiek mellé előbbieket beszerezni komoly dilemmát jelent, talán szerencse, hogy ilyen nehezen tudok dönteni.
Előzmény: kvzooli (3009)
glashuette Creative Commons License 2001.12.03 0 0 3011
Gyerekek, annyit azért lássatok már: a kirakatban lévő órák a kereskedők tulajdonában vannak, abba ők belerakták a pénzüket. Aztán vagy el tudják adni, vagy nem. (Lásd Kígyó utca-Váci utca sarkán az oltári nagy buktát). Tehát: engedményt is csak ők, a saját zsebük terhére tudnak (nem)adni. A Zenith, a Breitling csak annyit tehet, hogy előírja, hogy mennyiért kell kint lenni a kirakatban az árunak. Aztán hogy a kereskedő ad neked engedményt (5 max 10%-ot az már a te szerencséd). Ha bizományba adnák az órákat, akkor én is nyitnék egy boltot, hordanám a dögös darabokat, aztán azt mondanám a gyárnak, hogy bocsika, nem kellett a kutyának se és visszaadnám. Lássátok be, hogy ez így nem működik. A baj az (természetesen csak a vásárló oldaláról) hogy a legjobban érdekeltek maguk az óragyártók abban, hogy fenntartsák a színvonalas üzleteket (te sem vennél órát egy erzsébeti koszos putriban). A Váci utcát, a Grabent és Zermattot viszont meg kell fizetni! Ez van, sajnos. Több pénzt kell keresni annak, aki erre a hóbortra adja a fejét. Nekem is tele van a hócipőm a 100%-os haszonkulccsal, amit a kereskedők lekaszálnak, de azért lássátok be: némi kockázat is van a dologban.
Előzmény: sukosdg (3010)
sukosdg Creative Commons License 2001.12.03 0 0 3010
kvzooli
A SINN ad külön árat! A Breitling-ről el képzelni sem tudok ilyen engedményt!

www.ora.ini.hu

kvzooli Creative Commons License 2001.12.03 0 0 3009
sukosdg!

Ezt a gyari kedvezmenyes árat a Breitlingre értetted? Nem tudsz arról, hogy ez kb mennyit jelent mert elgondolkoztató!

j b!

Én azt hiszem, ha egyszer végre összejön, egy Breitlinggel kezdeném (Navitimer Fighters). De addig még asszem eltelik egy kis idő :)

Z

j b Creative Commons License 2001.12.03 0 0 3008
kvzooli: bocs, nem voltam a hét végén gépközelben. Szóval csak az öt komolyabb: Davosa arany teljes naptáras, holdfázisos kronográf, Auguste Reymond szerkezet előbbivel egyező Valjoux 7751, Fortis Cosmonauts kronográf, Omega Seamaster prof. chrono, Omega Speedmaster teljes naptáras kronográf. Előttük voltak mások, de ezek ugy tünik már véglegesen maradnak, esetleg csak kiegészülhetnek másokkal.
M-Attila: én azért - bár szinte mindenben egyetértek APT-vel, mind müszakilag, mind fizikailag - nem próbálnám ki egy méteren sem a 30-as vizállóságú órát. Ha nagyon bátor vagy, tedd néhány órára egy vödör vizbe, s meglátod, hogy be fog-e párásodni amint kiveszed. Azért többszázezres órával én nem próbálkoznék, vizes célra nem ilyen órát kell venni.
Előzmény: kvzooli (3002)
MAJTee Creative Commons License 2001.12.02 0 0 3007
Meg tudná valaki mondani, hol kapható új DOXA SUB 300T?
APT Creative Commons License 2001.12.01 0 0 3006
KVZOOLI: Válaszd a neked leginkább tetsző modellt! Az esetek nagy részében a minőségi órákat amúgy is értelmetlen abból a szempontból összehasonlítani, hogy melyik a jobb. Ez olyan , mint ha az autóknál azt firtatnánk, hogy a BMW vagy az AUDI jobb-e? Azonos áron szinte azonos színvonalat nyújtanak, de más-más a stílus, és ki-ki döntse el, neki mi tetszik! Másrészt egy kicsit kár, hogy úgy látom, sokan leszűkítik az érdeklődést néhány típusra. Nem csak Omega, Fortis és Breitling van ám, sőt szerintem még csak nem is ezek a gyártók a legizgalmasabbak manapság! Aki viszont nagyon árérzékeny, annak bizony számolnia kell azzal, hogy az Omega és a Breitling ugyanazt a minőségi színvonalat sokkal drágábban adja, mint más, kevésbé ismert (bár nem biztos, hogy kevésbé gondos, és jó) gyártók (ilyen pl:a SINN, de a NIVREL, FC is). A fenti két cég rettenetes összegeket költ marketingre is, olyan nagyon sokat, hogy az már önmagában 20-30%-ot jelent az óráik árában! Bölcs ember pedig tudja, hogy a reklámtól önmagában még nem lesz jobb egy termék... Ha pedig befektetésként is értékelni akar az ember egy órát, akkor látni kell, hogy egy új óra mindenképpen rossz rövidtávú befektetés (még egy PATEK, LANGE is), de hosszú távon is bizony csak a kis példányszámokat készítő gyártók limitált kiadású, manapság is unikumként szereplő órái lehetnek jó befektetések. Egy-egy öreg és ritka kronográf, sok IWC, vagy egy, a maga korában nem túl drága órát említve egy Ernerst Borel Cocktail ma többet ér, mint amit reálértékben annak idején kértek érte (ilyen titkos kedvencem az itthon ma elérhető gyártók közül a Perrelet a maga különlegességével és évi 3-4000 darab órájával). Az Omegák és Breitlingek ugyan ma használtan sem olcsóak, de messze nem érnek annyit, mint amit annak idején adtak értük, különösen Omegából van tényleg sok.

A SINN - BREITLING összehasonlításhoz annyit tennék hozzá, hogy a SINN ugyan nem vette meg anno 1980 körül a BREITLINGET, de egy-két modell gyártási jogát igen. (Például a Breitling Navitimer Cosmonaute kézifelhúzós kronográfét.) Ezen jogokat a később talpraállt BREITLING csak úgy tudta visszavásárolni, hogy engedélyezte a SINN számára a továbbgyártást. Ezen modelleket a SINN változatlan formában gyártja, és bár a Breitling azért korszerűsített rajtuk (főleg a felhasznált anyagokban), de így is látható, hogy a SINN kb.: fél áron kínálja ugyanazt, mint a Breitling.

M-Attila: A 30m vízállóság 3 bar statikus nyomásállóságot jelent. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy a dinamikus igénybevétel normál légköri nyomáson is nagy lehet, tehát vigyázni kell. Magyarán - egy 30m vízállóságú órával szép lassan gond nélkül lemerülhetsz a tengerparton 10-15 méterre (elvileg 30-ra is), de gondot okozhat, ha például teljes erővel, brutális karcsapásokkal úszol, vagy a trambulinról combos fejeseket ugrassz vele, vagy pláne ha vízi- vagy jetskízel. A nagy erővel ráfröccsenő víz bepréselhet kis vízgyöngyöket, különösen a korona tömítésén. Mindazonáltal egy békés, "polgári" strandolásra nyugodan fel lehet venni egy 3 bar-ra hitelesített órát. Aki azonban komolyan vízisportol, mindenképpen legalább 10bar-ra hitelesített és koronazáras órát viseljen!

ORAGYUJTEMENY

1spanyol Creative Commons License 2001.12.01 0 0 3005
tisztelt Urak!
Spanyolországban lakom és asszem most jött el az ideje hogy vegyek valmi jó órát.Ez mind szép és jó csak nem tudom eldönteni milyen márkájut válsszak. Tanácsot szeretnék kérni a szakértöbbektöl. A következö márkák vannak a képben. Fortris, Sinn vagy Omega. Lehetöleg 5 hz érdekelne de ha a büdzsé nem engedi akkor a 4 el is beérném. Na most milyet vegyek?
Maradok tisztelettel
1spanyol
M-Attila Creative Commons License 2001.12.01 0 0 3004
j b!
A 30 méteres vízállóság a gyakorlatban mit jelent?
sukosdg Creative Commons License 2001.12.01 0 0 3003
kvzoli
Elsősorban a használhatóság ár/teljesítmény viszonyban a Sinn nagyon jó darabokat gyárt. A Breitling design nem véletlen hisz amikor a Breitling becsődölt a Sinn vette meg és a visszavásárláskor megtartotta egy-két modell gyártási jogát. Ha valaki megteheti érdemes a gyár(ban) kijelölt boltjaiban sokkal!! jobb áron megvenni mint a szalonokban.

www.ora.ini.hu

kvzooli Creative Commons License 2001.11.30 0 0 3002
Neked mibol all a kollekcio?

Egyebkent most lattam meg egy gyonyorut: Breguet chronograph XX series?

Z

j b Creative Commons License 2001.11.30 0 0 3001
Majd ugy jársz, mint én. Megveszed az elsőt ami a legjobban tetszik, aztán elkezdesz gyüjteni a következőre, és igy szépen sorban évente egy uj csodával lepheted meg Magad.Én már az ötödiknél tartok és az első ma is ugyanugy örömmel tölt el, ha ránézek. S talán minden huszadik alkalom, amikor azért nézek rá, hogy tudjam mennyi az idő! Reggel vagyok nagy gondban, mikor el kell gyorsan döntenem, hogy melyik legyen a csuklómon.
Előzmény: kvzooli (3000)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!