Tök jó Zormi! Én szívesen elmegyek. Amúgy a tali is jó ötlet, nem tudom ki érne rá akkor? Tudom, hogy már közel van, de hátha. Akit érdekel dobjon meg egy mailel.
Amúgy gondolom mindenkinek feltünt, hogy felpezsdült az élet a Tantrixban. Egyrészt van a sok hivatalos és nemhivatalos bajnokság, másrészt egyre több az off-line bajnokság is. Íme a legutóbbi azoknak, akik valami oknál fogva nem tudtak/tudnak menni a német, angol és spanyol találkozókra:
1st French Open Table Tantrix Championship Arcueil, 21-22 May 2005
Noshát egy kis kulturális ajánlat a tantrix bajnokságok sűrűjében:
Sok szeretettel meghívom e sorok valamennyi olvasóját az énekegyüttesem soron következő koncertjére. Az együttes egy (jelenleg) hat hangból álló formáció, amely elsősorban jazz és swing stílusban, valamint ezek határterületein érzi otthon magát. Számaink egy részében gitár és ritmusszekció működik közre, míg más számok tisztán vokális (a cappella) hangszerelésűek.
Remélem, minél többetekkel összefutunk a helyszínen
z.
ps. ez csak közbevetett ötlet - úgyis rég volt Tantrix találka, aznap lehetne mondjuk úgy, hogy 4-től 7-ig beültök valahova játszani, aztán felcihelődtök a Jókaiba, stb...
Az analógia "megszakadt", aminek Illés gondolom (az ő szemszögéből) nem örül: bidzsi lehajrázta őt (kevesebb, mint 1 TP-vel) és bidzsi jutott tovább (bár az eredmények még nincsenek fenn a hivatalos oldalon.) Ettől függetlenül gratula neki is, 50% fölött teljestettek.
Ott van Zormac (neki nagyon drukkolok, hogy nyerjen már valamit végre) meg ott van tommg is (hadd védje meg a címét) vagy Viktória (örülnék egy női bajnoknak pláne ha magyar) és ott van még ... mindenki.
Nagy bánatomra nem minden magyar juthat tovább, de azzal vigasztalom magam (mert lehet, hogy én is közöttük leszek) hogy a vigaszágon is jól kell szerepelnünk.
Mármint a tavalyi meg az idei szereplésem az EB-n.
Tavaly is 87,6 pontot gyűjtöttem a csoportomban, és úgy lettem második, és idén is 87,6 pontnál tartok és szintén második vagyok. Tavaly is és idén is a csoprortunk első helyezettje tőlem szenvedte el az egyetlen vereségét, és akárcsak tavaly az idén is 62,6 pontot gyűjtött a csoportunk negyedik helyezettje.
Akárcsak tavaly idén is 4 győzelmem van, míg a harmadik helyezett a csoportomban 3 győzelem 1 döntetlen 5 vereséggel zárt.
Ha csoportunk ötödik tagja kizárásra kerül (mert eddig még nem játszott meccset) akkor minden marad így. Azért érdekelne, hogy valaki volt-e már ennyire hasonló helyzetben mint én ?
Soxerencsét továbbra is mindenkinek, de a magyaroknak még többet.
Juliusban lesz Barcelona mellett a Spanish Open és az első nemzetközinek tünő Tantrix találka lásd: http://www.tantrix.com/english/TantrixFestival.html
Érdeklődöm, hogy vki Magyarországról készül-e kimenni?
Repülő mostanában kb. 40.000 (WizzAir v. SkyEurope) Szállásokról a fenti linken lehet ötleteket gyűjteni.
Végül is a Magyar Bajnokság kitérhet minden elől. Végül is csak 4 éve rendezzük ekkor a MB-ot :-(
Viszont lenne egy kérésem a Tommg és az Illés felé. Mégpedig az, hogy a Magyar Bajnokság idejére függesszék fel a párost és a "Csók"'-ot. De a felfüggesztés tényleg felfüggesztés legyen mindaddig, amíg van értintett játékos a MB-on. Ha lehet, akkor kérem külön levélben tájékoztassátok a 2 bajnokság részvevőit.
Ez egyrész több komolyságot adna a MB-nak (hamár ez a világ legerősebb bajnoksága), másrészt jobban tudatosítaná az emberekben hogy van.
Tök mindegy mikor lesz, csak arra vigyázzatok, hogy semelyik bajnokság csoportmeccseivel ne ütközzön. Főleg ne egy időben legyen az MB csoportmeccseivel, mert az már tényleg gáz lenne egyeseknek.
Szerintem már május közepén is el lehet kezdeni, mivel tavaly is május elejétöl juni közepéig kitartott. HA idén is 1.5 honap lesz, akkor az juli közepe, amikor mindenki javában szabadságol. Persze ha kevesebb ember lesz, rövidebb lesz. És szerintem május közepe után már max 4 magyar lesz érintve a EB-n, márha juni végére vége lesz. És ok, nem jo egy EB L4 közbe mást jáccani, de sztem jo idözitéssel beleférhet. OK, erre épiteni, hogy olyanok kerülnek be, akiknek belefér nem lehet, de sztem el kell kezdeni május közepén.
"Ez mindaddig nem is gond, amig egy 1-2 napos bajnokság van hasonló módon szervezve (pl. Blitz), mert azalatt "nem áll át az ember agya" teljesen. De ha egy egész éven keresztül nyomja, akkor iszonyú kemény lesz más gondolkodási móddal bajnokságot játszani, pláne ha bajnokság van a bajnokság közben.
...
Ennél sokkal fontosabbnak tartottam, hogy "ne legyek agyilag tele Tantrix-szal", magyarán hogy ne játsszam agyon a játékot. (megj. ez a tavasz erről fog szólni :-( ) ...
Csak el kellett mondanom, mert a jövő eredményeit féltem.
Ezeken persze lehet segíteni részben az időzítéssel (pl. komoly bajnokságok közben ez ne folyjon, részben a szabályok finomításával)
..."
Ettől félek ... a mennyiség a minőség rovására mehet.
Mind1. Nyilván amíg tudom, lesz magyar bajnokság, ha más nem is, de az igen. Hogy mikor, nem tudom, mert jövőre a Stevenék is át akarják szervezni az egészet. Pl. január-februárra akarják tenni a csapat-vébét (azt még ők sem tudják, hogy 50+ nevezett csapattal hogy akarják megvalósítani, de majd rájönnek, hogy nem fog menni). Tudom, szép elv, hogy a bajnokságoknál ne legyen korlátozás (pl csapat-vébé). Mind1. Lesz GBR "L". is. Lesz 3000+ játék egy csapatvébén. Szép.
A magyar bajnokságot lehetne a junior-ideje alatt csinálni, ez jó ötlet.
Szerintem azzal ha jövőre nem lesz ilyen bajnokság azzal nem sokra megyünk!
Az én véleményem a dologról:
1. Tavaly még csak egy plusz bajnokságról volt szó, és nem ilyen sokról.
2. Nem az egész éves torna volt az első, ami hivatalos nemzeti és nemzetközi tornák mellett megrendezésre került, bár lehet hogy ez összefüggésben van ezzel a „mag” megkülönböztetéssel... mármint az, hogy az nem lett szóvá téve, szegény Illés meg egy fél oldalas kritikát kapott! De ezt nem tudom, könnyen lehet hogy nincs igazam.
3. Amúgy meg szerintem nem gond ha ennyi a bajnokság, legalább megtanul az ember kicsit szoltírozni, és a szervezők is talán rájönnek végre, hogy a tantrix már kinőtte magát, és már valami komolyabb keretet kéne adni a dolognak!
4. Én nem tudom, de valahogy olyan szörnyen vannak bedátumozva ezek a bajnokságok, én pl. egész a VB óta nem játszottam semmit meccset, majdnem két hónapig nem volt bajnokság amibe benevezhettem volna. Ez nem jelenti azt, hogy nem volt verseny, mert zajlott a Junior, de pl. tőlünk az össz-vissz 2 embert érintett! Ez nem lenne kicsit jobb időpont?
Mindemellett úgy gondolom pepe, hogy igazad lett, csak épp szervezéssel ki tudnánk kerülni problémát. És szerintem nem ártana erről egy felmérést is készíteni, mármint hogy ki hová miért nevez, mert nem biztos hogy mindig a besokalás az ok (arra gondolok, hogy lehetnek külső tényezők is, amiről nem tudunk).
Amugy szerintem az a gáz, hogy ha megnézzük most az idei évet, akkor igy néz ki:
január-április közepe -> 1 junior (2 érintett) + GO
április közepe-május -> magyar, EB, online táblás + BO
utána megin semmi, talán aug-ban egy blitz + HO
és szept VB
dec Mester
ja és persze a páros, az Illés-féle éves bajnokságok pluszban
Szoval szerintem a magyar simán mehetne február-márciusra, mert ott semmi nincs.
Nyilván idén ez a torlodás már igy maradt, meg persze mosmár elég sokfajta bajnokság van, és szerintem nem fognak ujakat kitalálni, szoval jövöre könnyebb lesz idöziteni. (nyilván tavaly nem tudhatta senki, hogy ennyi bajnokság lesz).
A magyarra meg jelentkezzen mindenki aki magyar!!! (nehogymá idén ne ez legyen a legerösebb (-; )
Ja és pepe, egyik bajnokságban se kell olyan hüde sok meccset jáccani, szoval én részemröl aszondom menni fog (ráadásul suliidöben nem nagy kunszt idöt szakitanom, föleg évvégén).
Egyébként fiúk, bírni fogjátok a 3 bajnokságot egy időben ?
A magyar bajnokság meg a Neil-féle táblás közt teljes az átfedés :-( "Late Apr - May" + EUR ...
Lassan új időpontot kellene keresni a Magyar Bajnokságnak. Lehet hogy később kezdjük, max. belelógunk a júniusba ?
Remélem nem "sokalltok be", azért jó lenne legalább az egyiket hozni. Mármint úgy is értem hogy egyikőtök hozza az EUR-t, a másik a táblást, s egy meg a BO-t :-)
Bekövetkezett, amitől féltem ... amit pofáztam tavaly a talin amikor felmerült az ötlet ... Eddig 12-en jelentkeztek magyar bajnokságra. Mondjuk úgy, hogy a "mag". De a "mag"-ban is vannak már emberek, akik "besokalltak" a bajnokságoktól.
A nem "mag" meg játszik az egész éves "tornában", nekik már az is sok, s nem is neveznek a magyar bajnokságra. Tavaly 32-en indultak. Idén lesz vagy 20 jelentkező.
Nem különösebben hat meg, legalább hamarabb lebonyolítódik. Max, jövőre meg nem lesz.
A leggazdaságosabb megoldás különben az, ha valaki megnyeri a BO-t, mert akkor egész szép kis pénzt kap érte (asszem 75 fontot) és szinte nullszaldóból ki lehet jönni. :-P Igaz, 15 font a nevezési díj, ez mintha kimaradt volna.
Ráadásul a 75 fontot gyorsan be is lehet váltani három darab digitális sakkórára, ha valakinek éppen ez a perverziója!
Gratulálok Illés!!! Sikerült feltalálnod a spanyol viaszt.....
Jelenlegi állás szerint 7 magyar megy a BO-ra, és közülök 6-ról biztosan tudom hogy Wizzair-rel megy. A bökkenö abban amit írtál csak az, hogy ezekhez az árakhoz nem adtad hozzá a reptéri illetékeket, ami majd 10 ezer forint egy írányba. Tehát így jelenleg kb 28 ezer Forintért lehet Wizzair-rel Londonba repülni. Amúgy meg Luton közelebb van Cambridgehez, mint London, tehát ez inkább elöny.....
Ha ezekkel a feltételekkel valakinek még van kedve hozzánk csatlakozni, szeretettel várjuk. Persze ehhez még nem árt hozzászámolni a szállást, ami ha van még, akkor kb 26 font/éj (szorozzátok be 360-nal, az durván 9000 Ft).
Na ennyi. :-)
PS: bocsi nem tudok hosszú ö-t írni, mert Q lesz belQle. :-(