Keresés

Részletes keresés

Mamut79 Creative Commons License 2003.07.10 0 0 270
Igazad van! Ezért gondoltam, hogy inkább benézek a Baumaxba.

Arról nem is beszélve, hogy télen majd elég sűrűn kell bekpcsolgatni az infrát. Na az aztán tekeri a villanyórát. Szerintem anyám le fog nyakazni. :-)

Előzmény: JaMaN és Gonzi (269)
JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.07.10 0 0 269
felesleges digitálisat venni, az enyém olyan, hogy van az elején egy nagy kerek valami, beosztva 10 percenkéntre, be kell állítani, hogy kb mennyi az idő, és reggel 7 és este 9 között lenyomogatni a pöcköket, és már be is van állítva :)

nagyon egyszerű, és felesleges, hogy ötszörannyért vegyél olyat, ami másodpercre pontosan oltja le meg fel a lámpáját:)

nem is tudják ezek a kis dögök mennyit áldozunk rájuk ;)

Előzmény: Mamut79 (268)
Mamut79 Creative Commons License 2003.07.10 0 0 268
Tegnap voltam a Birka Storban, ott nem kaptam időkapcsolót, csak fullextrásak voltak 6-7 ezerért. :-( Tehát kénytelen leszek elslattyogni a budaörsi Baumaxba.
JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.07.09 0 0 267
Szerintem érdemes "beruházni" egy időzítőbe, én vettem Gonzi lakásához egyet, komoly 900 forintba kerül a baumaxban, és le van a gond a kapcsolgatásról :)

reggel 7-kor felkapcsolja magát, este 9-kor pedig le:)

akár egy hétre is elmehetsz, ha elég kaját pakolsz be neki :)

Előzmény: Mamut79 (266)
Mamut79 Creative Commons License 2003.07.08 0 0 266
Hali!

Teljesen királyul elvolt 4 napon át. Raktam be neki 4 fej salit, sóskát meg szederlevelet. A villanyfelkapcsolás nem időkapcsolós, hanem a hugom kapcsolgatta. :-) Etetni nem merte, de a kapcsolgatást vállalta. :-)

Előzmény: JaMaN és Gonzi (265)
JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.07.08 0 0 265
Hali!

Szóval 4 napig elvolt?
Neked van a terráriumhoz , vagyis a lámpákhoz időkapcsoló?
mennyi kaját tettél be neki 4 napra?

Az üveggel asszem mostmár mindig ez lesz, jobb, ha megszokod, nem hiszem, hogy le lehet szoktatni róla a kicsikét:)

Hali

Előzmény: Mamut79 (264)
Mamut79 Creative Commons License 2003.07.07 0 0 264
Na sziasztok!

Megtértem otthonomba Erdélyország hegyei közül! Ottó nagyon jól viselte a 4 napot egyedül, jól betáraztam neki kajából, elvolt. De az üveget megint összepisilte! :-(

JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.07.03 0 0 263
Szia!

Én úgy tudtam, hogy a kajában lévő sót tüsszögi ki, de végülis mindegy:)
Gonzi mostanában nagyon rákapott a sajtra, trappista reszelve, feta egyben, mindenfélét szeret :)

Én sem merem még kiengedni szabadog garázdálkodni a szobában, kicsike még, alig 70 centis:)

A sajttól tényleg nagyon elkezdett nőni, lassan kell vennem vagy csinálnom neki egy másik terráriumot:)

Üdv

Előzmény: zsuzsa (262)
zsuzsa Creative Commons License 2003.07.02 0 0 262
Én azt olvastam, ha túl sok ásványi anyag meg vitamin-port kap, akkor a felesleget kitüsszögi.
Ezért csak heti 1-2x adok neki. Igy most tiszta az üveg.
Mi jól vagyunk, az étvágya is OK. Nagytakaritást kéne csinálni a terráriumában. A kajája porcelántányérben van, nem szokta szétszórni, romlandó dolog nem kerül a fenyőkéregre, kakálni a vizébe szeret, azt meg naponta cserélem. Viszont néha csinálok egy domestosba-áztatós nagytakaritást, csak ahhoz kell valaki, aki szemmel tartja a szobában, nehogy bebujjon valami képtelen helyre ( egyszer kiskorában le kellett miatta pakolnom egy 4x2,3 méteres könyvespolcot...és csak a legvégén találtam meg )
Előzmény: JaMaN és Gonzi (256)
JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.07.02 0 0 261
Hali!

Nagyon jó a kép :)
Akartam is irni, hogy ma van a névnapja, de azt hittem már elmentél nyaralni :)

Jó pihenést, és írj, ha visszaértél :)

Ottót meg gondozzák, amig nem vagy itthon :)

Halihó

Előzmény: Mamut79 (260)
Mamut79 Creative Commons License 2003.07.02 0 0 260
Hali!

Így indulás előtt búcsúzóul álljon itt egy kép Ottóról akinek ma van a névnapja! :-)))))

Éjfél felé elindulunk a román határ felé! Imádkozzatok! :-)))))))))))))

JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.07.01 0 0 259
Én is remélem :)

asszem akkor egy időre kihalt lesz a fórum, hacsak én nem beszélgetek magammal itt egyedül :)

Jó utat :)

Mamut79 Creative Commons License 2003.07.01 0 0 258
Holnap éjjel én is elutazom 4 napra, úgyhogy offtopic leszek. Remélem élve térek vissza. :-)
Mamut79 Creative Commons License 2003.07.01 0 0 257
Ottót ritkán látom tüsszögni, de szokott.
Előzmény: JaMaN és Gonzi (256)
JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.07.01 0 0 256
Hali!

Valószínűleg mindenki nyaral, tényleg kevesen járnak erre mostanság:)
Gonzi csak összetüsszögi az üveget, sóval, ezért kell állandóan pucolgatni....
a Tied is sokat tüsszög?
álítólag a sót távolítják el így a szervezetükből, megfázva nem lehet, mert állandó 30 fok van a terkóban :)

Előzmény: Mamut79 (255)
Mamut79 Creative Commons License 2003.07.01 0 0 255
Hali!

Rég jártam erre, lehet, hogy nyaralnak az emberek? :-)

JaMaN! Királyak a képek! :-)

Képzeljétek. Tegnap megpucoltam Otto terkóján az üveget, mert kedvenc foglalatossága, hogy levizeli az üveget! Fél óra sem telt bele, az üveg úgy nézett ki mintha meg sem pucoltam volna. :-(

JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.06.30 0 0 254
Pihe szereti legut, legu szereti pihét:)

JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.06.30 0 0 253
Kedvcsinálónak egy jó kis kép, hátha újra kedvetek támad írni a fórumba:)

JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.06.26 0 0 252
Én is nehezen viselem.
Szeretnék néha hidegvérű lenni én is, bár télen eléggé megszívnám :)))
Mamut79 Creative Commons License 2003.06.26 0 0 251
Az még oké, hogy ők elég jól bírják, én viszont nehezen tűröm! :-)))
Előzmény: JaMaN és Gonzi (250)
JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.06.26 0 0 250
Hali!

Nekem is feltünt, hogy egész nap senki nem ír bele:)
én úgy tudom, hogy egész jól bírják, viszont egy bizonyos szint fölé nem jó ha megy a terkóban a hőmérséklet, ez azt hiszem 45 fok körül van, de persze lehet hogy rosszul tudom.

Szóval bírják, egy bizonyos mértékig, de nem jó túlzásba vinni :)

Mamut79 Creative Commons License 2003.06.25 0 0 249
Sziasztok!

Nagyon csendben vagyunk itt! :-))))

Finoman érdeklődnék Manótól a sövénylegukról szóló cikkéről. :-)

A leguk hogy bírják a meleget? Ottó élénkebb mióta ez a 30 fok van árnyékban.

JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.06.24 0 0 248
Szia!

Megnéztem tegnap a Leguán állatkereskedésben azt a Zöld Leguános füzetet, 20 oldalas, és tényleg sokminden van benne, de én végiglapozgattam, és nem találtam olyasmit, ami az Iguanainfo -n ne lenne fent.

De majd fizu után megveszem, és lecsekkolom :)

Egyébként sok Sera típusú fénycső van, a Leguánhoz a Sera Terra Uv nevű kell, direkt leguánhoz ajánlják, a dobozán is egy legu van :)

JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.06.23 0 0 247
Olvasom még :)
okés, ha megyek ma be, mindenképpen megkérdezem Neked....ez attól függ mikor tudok elindulni, és odaérek-e még időben a barátnőmért, ha lesz idő, bemegyek...

egyébként én vettem hiperszuper fénycsövet a szülinapjára (mármint Gonzinak) , Serra típusú, akik táplálékkiegészítő porokat is gyártanak hüllőknek, és kicsit több, mint 5 ezer forint volt, de tud mindent, amit egy ilyen csőnek tudni kell :)

JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.06.23 0 0 246
Így van :)
Éjjenek a Leguánok és a Leguántartók :)

jaja, gondok vannak, vagyis annyi a gond, hogy egy hónap múlva lejár a szerződésem, és nem fogják meghosszabítani, de az az igazság, hogy nem is akarom, úgyhogy most melót keresek ezerrel :)

Mamut79 Creative Commons License 2003.06.23 0 0 245
JaMaN!

Ha esetleg még olvasod, akkor kérdezd már meg légyszi a leguánosokat, hogy mennyiért lehet náluk hüllőneont venni!? (Asszem biolux fénycsőnek hívják)

Köszi!

Mamut

Mamut79 Creative Commons License 2003.06.23 0 0 244
Nocsak? Gondok a melóhelyen? Én is rövidre zártam a dolgot februárban. Kiléptem. :-( De! ÉLJENEK A LEGUÁNOSOK! Meg persze a LEGUÁNOK! :-) Ezt az örömet egy főnök sem veheti el tőlünk!
Előzmény: JaMaN és Gonzi (243)
JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.06.23 0 0 243
A Tutuarásat már olvastam, alapinfók vannak benne főleg, a másikat meg megveszem ma, úgyis járok a délinél a Leguán felé, beugrok egyért, de nagyon kedves Tőled, hogy felajánlottad, köszönöm szépen :)

Épp ezerrel melót keresek, kicsit szaggatottan vagyok csak a fórumon :)

Előzmény: Mamut79 (242)
Mamut79 Creative Commons License 2003.06.23 0 0 242
Igen! Az egyik a Tuatara füzetek sorozatban megjelent "Leguán, baziliszkusz, víziagáma" a másik egy Deák Zoltán nevezetű úrhoz kapcsolódik aki fáradságot nem kímélve szedte össze az információkat a netről és nem utolsó sorban a Leguán bolt szakembereitől. A füzet címe "A zöld leguán", 96-ban jelent meg, asszem csak a Leguán boltban lehet kapni 8-900 ft körüli áron. Egy egyszerű, a4-es lapokból összefűzött könyvecske, de igen információdús. Ha kell, lefénymásolom neked!

Kicsit tolódik a sövényleguim érkezése, kb jövő hétig, de múlt héten már megnéztem őket a gazdijuknál. Nagyon aranyosak! :-)

Előzmény: JaMaN és Gonzi (239)
JaMaN és Gonzi Creative Commons License 2003.06.23 0 0 241
Szia!

Köszi a választ:)
Már több helyről is hallottam, hogy egészen sokáig kibírják kaja nélkül, de azért nem hiszem, hogy éheztetni fogom szegénykét:)

de beszerzek ehető dísznövényeket, és beteszem a terráriumba, ha esetleg úgy adódna, hogy nem megyek haza egy két napig, tudjon mit enni.

a ficust így is meg szokta dézsmálni :)

Üdv

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!