Keresés

Részletes keresés

demjengi Creative Commons License 2004.03.05 0 0 352
Tegnap felfedeztem, hogy kinyilt a hóvirágom.
Csak jön a tavasz nálunk is.
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n][A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
molnarnei Creative Commons License 2004.03.04 0 0 351
Szia Mézontófű!

Az előbb néztem én is a magjaimat,és képzeld el van ami már kibújt.Természetesen nem tudom,hogy melyik.Ezen felbuzdulva lehet,hogy még vetni fogok.Lehet,hogy a folpack takarás segitett a gyors kelésben?

Ma kaptam egy gyönyörű gloxiniát és egy azaleát.
Eddig még soha nem tudtam megtartani őket!Pedig az azáleából állitólag bonsait is lehet nevelni.Most megpróbálok jobban figyelni.

Jöjjön a tavasz!!!

Szia

Előzmény: mézontófű (350)
mézontófű Creative Commons License 2004.03.04 0 0 350
Szia Molnárka!
Hát alig jutok ide fel!
NA, a dáliákat jól elintéztem, azt hiszem nagyon hidegük volt, pedig homokba tettem. Ennek már a Zineb se jó!!!!
:-(((
Mehetek pótolni.
Virágmagokat vetettem, hála a Tesco gazdaságos sütis doboznak, azokban jól kelt, a Cleopátra tűjét már át is kellett tűzdelni.
A sudárzsályát kell pótolnom, az nagggyon gyenge.
A többiek nődögélnek lassacskán. Igazándiból a tojástartós dolog nem jött be, írtó hamar elszívja a nedvességet, de mindegy, már ott vannak.
Kiváncsi vagyok sikerülnek-e, ez az első év, amikor kísérletezem vele, pont azért, mert a helybevetés nem mindig sikerült.
Jöjjön már a tavasz!!!!!!!
Mézontófű

Előzmény: molnarnei (337)
molnarnei Creative Commons License 2004.03.04 0 0 349
Én 1 hete vetettem az ablakpárkányon lévő kis dobozokba:tatárvirágot,meténget,hamvaskát,fülesternyét.Nem igazán bizok a tudományomban de sok virágnak nem tudom a palántáját megvenni,a nagyon rövid tavasz miatt pedig sokszor nem sikerül a helybevetés,mert mindent kiéget a tűző nap.
Mi legyen a szamárkenyér maggal?
Találtam még nyári azaleát.Ismeritek?

A gumókat beáztattam most pedig jön Feri a zinebbel vagy valami hasonlóval a rothadás ellen.
Mindjárt utána járok a dolognak és a férjemmel megcsináltatom.Én nem értek a vegyszerekhez és nagyon nem szeretem őket,de tudom hogy néha elkerülhetetlen.

Gyönyörű dália gumókat találtam a boltokban,vannak egészen törpék és olyanok amik már nem is hasonlitanak a dáliához.
Nekem eddig csak hagyományos volt.

Előzmény: demjengi (347)
rferi Creative Commons License 2004.03.04 0 0 348
És ha már áztatom, akkor szoktam tenni bele ZINEB-et is, mert könnyen rájön télen a penész, és megpunnyad a hajtás.
Egyébként működik áztatás nélkül is, de minden parasztnéni ismerősőm így csinálta, és gyerekkoromtól fogva mi is, tehát belémivódott, nem is gondolkodtam rajta, kell-e.De az idősek bölcsességét nem kérdőjelezem meg.
demjengi Creative Commons License 2004.03.04 0 0 347
Jó, hogy szóltatok a dáliáról, és begóniáról. Én sem hallottam még, hogy áztatni kellene.
Valaki ültet el virágmagokat mostanában? persze nem kint gondoltam. És miket ültettek?
Vettem Tátra harangvirág magot, de azt már korábban el kellett volna ültetni ahhoz, hogy idén virágozzon. Tavaly gyökeresen vettem, és késő őszig virágzott. Hálás növény.
Még vettem Zápor virág magot. El kellene ültetnem. Ezt is gyökeresen vettem tavaly és szintén végig virágozta a nyarat meg az őszt. Szeretem az olyan virágokat, amik nem csak egy két hétig díszítenek
cac424 Creative Commons License 2004.03.03 0 0 346
Ma szép idő volt,ismét megpermeteztem a kajszit agrol plusszal.
Ezenkívül lepiszkáltam a diófáról és a mandulafáról a múmiákat.
taramiram Creative Commons License 2004.03.03 0 0 345
Sáfrányos szeklice? Kicsit foltos.:-) Látod Molnárka, csak rosszabbak jutnak eszünkbe.
Kell már a tavasz, hogy legyen aktuális teendőnk az offolás helyett.
Előzmény: Tozatu (344)
Tozatu Creative Commons License 2004.03.03 0 0 344
Szintén a Molnárkára szavazok!:)Esetleg fekete nadálytő?
Előzmény: molnarnei (343)
molnarnei Creative Commons License 2004.03.03 0 0 343
Az nem találó,esetleg a borzaskata.Még nem döntöttem.Sajnos a mézontófű már foglalt!
Előzmény: taramiram (339)
rferi Creative Commons License 2004.03.03 0 0 342
Ajánlott beáztatni egy éjre.
A pincében lehet addig, amíg meg nem indul a föld felett, mert akkor fel fog nyurgulni.Utána tedd fel fényre.
Előzmény: pireisz (341)
pireisz Creative Commons License 2004.03.03 0 0 341
Helló Rferi!
Tényleg be kell áztatni ezeket a dáliagumókat?
Erről még sosem hallottam! Hát ezért nem akar nekem csak későn virágoni a dáliám!
Mit gondolsz, a pincébe letehetem elültetve így?
Előzmény: rferi (331)
rferi Creative Commons License 2004.03.03 0 0 340
Nem tom, mert még nem próbáltam, de miért is ne??
Előzmény: Tozatu (336)
taramiram Creative Commons License 2004.03.03 0 0 339
Jó ez a Molnárka, a farsangnak is vége.
Százszorszép? Az nagyon szép nem, vagy csak sokszor?
Nagyon várjuk a tavaszt, és még mindig csak a hó esik.
Előzmény: molnarnei (338)
molnarnei Creative Commons License 2004.03.02 0 0 338
A névadója jól van, a jelszót pedig elfelejtettem!

Napok óta gondolkodtam valami jó neven,hogy ujra meglepjelek benneteket,de még nem találtam ki.

Nagyon szeretnék egy gyönyörű vagy legalább érdekes nevet! Várjatok még eszembe juthat valami!!!!!

Előzmény: Tozatu (335)
molnarnei Creative Commons License 2004.03.02 0 0 337
Sziasztok Mézontófű és Taramiram!

Egy nagyon borzasztó lassú rendszerrel(GSM) jutottam vissza hozzátok,sajnos a munkahelyemen nem lehet fórumozni,a lakásunkba pedig csak ezt a telefont tudja a MATÁV biztositani.
Szeretném az összes kertészeti topicot elolvasni,de nagyon lassan haladok.Emiatt szomorú vagyok,de egyébként örülök hogy legalább már veletek tudok lenni.Képeket sem tudok felrakni,de abban majd Feri segit.
A pletyka féle virágom már hajt a száráról is és szaporitottam is belőle.Azt hiszem Taramiram te kérdezted hogy honnan vettem,ha legyökeresedik majd adok belőle. Szép futó és szerintem az volt a baj,hogy túl öntöztem.
Most egy gyönyörű amariliszem virágzik,és a koralvirágom és egy primula.
A kert helyett az ablakpárkányon kertészkedem,de még semmilyen palántám nem bújik.
Nagyon várom a tavaszt,gondolom ti is!
Remélem holnap is hallok Rólatok,jó éjszakát!
M.

Előzmény: mézontófű (333)
Tozatu Creative Commons License 2004.03.02 0 0 336
Kösz,az 5letet,de lehet cannával is?
Tozatu Creative Commons License 2004.03.02 0 0 335
És mi újság,Subicával?:)
Előzmény: molnarnei (332)
taramiram Creative Commons License 2004.03.02 0 0 334
Jól látunk? Ugye most már maradsz?
mézontófű Creative Commons License 2004.03.02 0 0 333
Molnárka!
Hol vagy ilyenkor?
Gyakrabban fogunk látni?
:DDDD
Mézontófű
molnarnei Creative Commons License 2004.03.02 0 0 332
Szia Feri!

Még soha nem próbáltam igy hajtatni gumókat,de most megpróbálom. Jó hogy irtad!

( A többi sok-sok segitséget is köszönöm!)

rferi Creative Commons License 2004.03.02 0 0 331
Már be lehet áztatni egy napra a dáliagumókat, aztán fekete nejlonból készített zsákba bele lehet ültetni, és éppenhogy nedvesen tartva a lakás egy zugában elő lehet nevelni, hogy mikor kiültetitek, már bimbós legyen.
Hasonlóan a gumós begóniával is lehet ezt.
Azonkívül, aki petúniát akar magról, az már talán kicsit el is késett a vetéssel, mint én.
De a napokban bepótolom én is.
Szabó L. Creative Commons License 2004.03.01 0 0 330
Ne felejtsétek el a kerti gépeket előkészíteni a tavaszra.
cac424 Creative Commons License 2004.03.01 0 0 329
Most kell elvetni a paradicsomot ha valaki palántát akar nevelni.Április végén lehet kiültetni.
Tozatu Creative Commons License 2004.02.29 0 0 328
Igen,és a törzs nem melegszik fel a déli oldalon,így nem lesz repedés a hőm.különbség miatt rajta.Kicsit gombaölő is,de nem szabad vastagon.
Előzmény: cac424 (327)
cac424 Creative Commons License 2004.02.28 0 0 327
Olvastam valahol,hogy be kell meszelni a fatörzset és a vastagabb ágakat,ez is késlelteti a virágzást mert a fehér szín visszaveri a napsugarat.
Előzmény: Tozatu (325)
janijani Creative Commons License 2004.02.27 0 0 326
Ősszel kell a fák alá söpörni a lehullott lombot?
Előzmény: Tozatu (325)
Tozatu Creative Commons License 2004.02.24 0 0 325
Az más,az a fagy ellen van,ezt azért,hogy a melegedés hatására ne induljon be,így nem fagynak le.Hidegen tartod.
Előzmény: cac424 (324)
cac424 Creative Commons License 2004.02.24 0 0 324
A lombbal való takarást én a fügefánál alkalmazom,60..70 cm magasan.Műanyag hálóval/krumpliszsák/letakarom és kötözéssel,kövekkel rögzítem hogy a szél ne fújja szét.
Előzmény: Tozatu (323)
Tozatu Creative Commons License 2004.02.22 0 0 323
Azt hiszem a Csodakerteben olvastam,hogy takarjuk a fák tövét,akkor később melegednek,hajtanak és átvészelik a fagyot.
Előzmény: cac424 (322)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!